ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο «Ολοκληρωμένη Χωρική Ανάπτυξη» στην ΠΙΝ
15/04/2021
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

foto_F1628.png

Στη συνάντηση εργασίας με αντικείμενο «Προτάσεις για το σχεδιασμό Τοπικών Στρατηγικών Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης (ΟΧΕ και ΒΑΑ) στην ΠΙΝ» στα πλαίσια της διαβούλευσης με αντικείμενο τη «ΝΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ  ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2021-2027 (ΕΣΠΑ)»,  συμμετείχε ο Πρόεδρος κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης.

Ο Πρόεδρος κατά την συνάντηση εργασίας λαμβάνοντας τον λόγο ενημέρωσε τα παριστάμενα μέλη ότι το Επιμελητήριο Λευκάδας σε συνεργασία με την προηγούμενη Δημοτική αρχή, είχε καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις προς το Πανεπιστήμιο Πειραιώς,  που είχε αναλάβει την διαμόρφωση της  πρότασης για την ΟΧΕ  Λευκάδας. Η πρόταση, από το 2018, αφορούσε την χρηματοδότηση και κατασκευή από τον φορέα μας δύο θαλάσσιων καταδυτικών πάρκων, ένα στην Λευκάδα και ένα στο Μεγανήσι.

Το πρόβλημα όμως όπως δήλωσε και η κα Περιφερειάρχης είναι ότι η πρόταση αυτή για την ΟΧΕ Λευκάδας  βρίσκεται σε αδράνεια τα τελευταία 2,5 χρόνια. Ο κ. Σκιαδαρέσης τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό η ΟΧΕ Λευκάδας να προχωρήσει και να αναδειχθεί η Λευκάδα σε διεθνώς διακριτό βιώσιμο κέντρο θαλάσσιου τουρισμού, με διάχυση της θαλάσσιας ανάπτυξης μέσω διασυνδέσεων με τους άλλους τομείς της τοπικής οικονομίας ώστε να υπάρξουν άμεσες και έμμεσες πολλαπλασιαστικές επιδράσεις και οφέλη για τη συνολική κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των κατοίκων της περιοχής.

Στη δευτερολογία του, ο κ. Σκιαδαρέσης τόνισε πόσο σημαντικός είναι ο καταδυτικός τουρισμός για την χώρα μας και έκανε αναφορά  σε  μια δική του πρόταση που κατέθεσε σε συνάντηση που είχε με τον  πρώην Υφυπουργό Τουρισμού  κ. Κόνσολα, με την ιδιότητα του Προέδρου των Νησιωτικών Επιμελητηρίων (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) και αφορούσε την  εκπαίδευση ανέργων στον καταδυτικό και αλιευτικό τουρισμό.  Η δράση βρήκε άμεσα  ανταπόκριση από το Υπουργείο Τουρισμού,  το οποίο κατέθεσε την πρόταση  με δικαιούχο τον Ε.Ο.Α.Ε.Ν. για την εκπαίδευση ανέργων στους παραπάνω τομείς σε όλες τις περιοχές που δραστηριοποιείται  ο φορέας.  Το πρόγραμμα είναι συνολικού ύψους 24.500.000€ εκ των οποίων τα 18.000.000€ περίπου θα δοθούν στους ανέργους που θα εκπαιδευτούν.  

Στα πλαίσια της τρέχουσας διαβούλευσης ο Πρόεδρος κ. Σκιαδαρέσης ζήτησε όπως δοθεί προτεραιότητα  στον τομέα αυτόν.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ