ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο Πρόεδρος κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης στη Συνεδρίαση του 10μελούς Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής υπό την προεδρία του Υπουργού κ. Γιάννη Πλακιωτάκη
17/03/2021
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

synipo1_F16244.png 

 

Στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής (ΣΥ.ΝΗ.ΠΟ), που πραγματοποιήθηκε, με τηλεδιάσκεψη, υπό την προεδρία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας και Πρόεδρος του  Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν) κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης, εκπροσωπώντας τον επιχειρηματικό κόσμο ως μέλος του 10μελούς Συμβουλίου, σύμφωνα με την από 4/8/2020 απόφαση συγκρότησης του  Υπουργού.

Θέμα της συνεδρίασης ήταν η γνωμοδότηση του Συμβουλίου σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 4770/2021 για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στον Νησιωτικό Χώρο. Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής γνωμοδοτεί για την έκδοση της Κοινής Απόφασης των Υπουργών Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη σύσταση του Εθνικού Μητρώου Φορέων Θαλάσσιας Οικονομίας. Στο Μητρώο μπορούν να εγγραφούν φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Γαλάζιας Οικονομίας και Νησιωτικότητας. Η εγγραφή τους έχει ως σκοπό τη χαρτογράφηση, συστηματοποίηση, καθώς και την ενίσχυση της μεταξύ τους δικτύωσης, με στόχο εν τέλει την προώθηση της Εθνικής Στρατηγικής στον τομέα της Θαλάσσιας Οικονομίας. Το Εθνικό Μητρώο αποτελείται από 4 υπομητρώα, δηλαδή των «Ερευνητικών Φορέων», «Εκπροσώπων της Επιχειρηματικότητας», «Φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών» και «Δημόσιων Φορέων». Θεσμοθετείται έτσι και οργανώνεται η «τετραπλή έλικα».

Στην τοποθέτησή του ο κ. Σκιαδαρέσης αρχικά συνεχάρη τον Υπουργό για το νομοσχέδιο και τον ευχαρίστησε: 

1) Για την διόρθωση του αρχικού σφάλματος του νομοσχεδίου, το οποίο είχε επισημάνει αμέσως κατά την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής που έλαβε χώρα στις 23 Σεπτεμβρίου 2020, αφού στο αρχικό κείμενο της διαβούλευσης δεν συμπεριλαμβανόταν η Λευκάδα στις αμιγώς νησιωτικές περιφέρειες.

2) Για την αποδοχή της πρότασης του για ένταξη τόσο των Επιμελητηρίων όσο και του ΕΟΑΕΝ στο Εθνικό Μητρώο των Φορέων της Θαλάσσιας Οικονομίας,  ως φορείς της επιχειρηματικότητας.

Στην συνέχεια,  κατέθεσε εκ νέου τις προτάσεις του σχετικά με την βελτίωση ορισμένων  άρθρων του νομοσχεδίου.

Τέλος επισήμανε ότι η συνεργασία και η δικτύωση μεταξύ των μελών των τεσσάρων (4) υπομητρώων  μπορούν να οδηγήσουν στην δημιουργία ενός ισχυρού μηχανισμού  για την προώθηση λύσεων στα νησιωτικά προβλήματα.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης

 

 

synipo_F16039.png

 


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ