ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές»
24/03/2021
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

foto_F25532.png 

Με αυξημένο ενδιαφέρον και πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22/3 το απόγευμα το διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές», που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Λευκάδας σε συνεργασία με τον ανθρωπιστικό Οργανισμό KIDS SAVE LIVES - Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών, μαθητών και επαγγελματιών σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών.

Το σεμινάριο το παρακολούθησαν πάνω από 400 άτομα (εκπαιδευτικοί, γονείς,  μαθητές κα)

Πρόκειται για ένα απόλυτο διαφορετικό μάθημα- ένα μάθημα ζωής, που σκοπό έχει να μυήσει στην προαγωγή της σωματικής και κοινωνικής υγείας, την κατανόηση της σημασίας της πρόληψης, της σωστής αντίδρασης σε επείγουσες καταστάσεις καθώς και της αλληλεγγύης και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, με ιδιαίτερα μνεία την αξία του εθελοντισμού, στους κόλπους του οποίου εξυψώνονται οι αξίες και τα ιδανικά της ανθρώπινης ζωής.

Η Διοίκηση του Επιμελητήριου Λευκάδας, θεωρεί ότι η θεσμοθέτηση και η εισαγωγή του μαθήματος Πρώτων Βοηθειών στα ελληνικά σχολεία, που συζητιέται τα τελευταία χρόνια,  θα πρέπει αναμφισβήτητα να γίνει.   To Μάθημα Πρώτων Βοηθειών στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με προέκταση στον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπo,  θα πρέπει να διδάσκεται, για να αποκτήσουν οι νέες γενιές τις απαραίτητες δεξιότητες για την αντιμετώπιση περιπτώσεων έκτακτης ανάγκης.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος κ. Σκιαδαρέσης χαιρετίζοντας την δράση «πρέπει να σκεφθούμε ότι αν όλοι εκπαιδευτούμε ίσως κάποιος, κάπου, κάποτε σώσει τον δικό μας άνθρωπο, που θα βρεθεί σε ανάγκη».

Το Επιμελητήριο Λευκάδας συγχαίρει τον οργανισμό  KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές» για το πολύτιμο έργο τους και την αξιέπαινη αυτή εθελοντική προσπάθεια. Δεδομένης της μεγάλης συμμετοχής που σημειώθηκε και της σπουδαιότητας της δράσης,   ο φορέας προτίθεται να επαναλάβει τo πρόγραμμα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον στο Επιμελητήριο Λευκάδας στο e-mail info.lefkadachamber@gmail.com δηλώνοντας το oνοματεπώνυμο, το τηλέφωνο και το e-mail τους.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης

 

 


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ