ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Συμμετοχή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας στη διαδικτυακή εκδήλωση της ΚΕΕΕ με θέμα ''Πανδημία και Εστίαση''
21/01/2022
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Συμμετοχή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας στη διαδικτυακή εκδήλωση της ΚΕΕΕ με θέμα "Πανδημία και Εστίαση"

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα την «Πανδημία και εστίαση», στην οποία πήραν μέρος οι Προέδροι  των Επιμελητηρίων όλης της χώρας μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδροςτου Επιμελητήριου Λευκάδας  κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης .

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίουπου διοργάνωσε την συγκεκριμένη δράση σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Προέδρους είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν για τα προβλήματα του κλάδου τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Ο κ. Θ. Σκυλακάκης μεταξύ άλλων διευκρίνισε ότι  η οικονομική πολιτική της χώρας είναι συγκεκριμένη, ο περσινός προϋπολογισμός είπε ότι ήταν κλειστός, ενώ δήλωσε ότι  το 2022 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά.

Σε ότι αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης και έπειτα από πιέσεις της επιμελητηριακής κοινότητας, ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα εξετάζουν ένα νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» αποκλειστικά για μικρές και για μεσαίες επιχειρήσεις ύψους 450εκ. ευρώ.

Επιπλέον αντίστοιχο πρόγραμμα ύψους 450 εκ. ευρώ σε συνεργασία με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερρακάκη για ψηφιακές επενδύσεις στις ΜμΕ.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου επεσήμανε πως είναι απόλυτη ανάγκη να ενισχυθεί άμεσα η ρευστότητα των επιχειρήσεων που πλήττονται και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις υποστήριξης των επιχειρήσεων αυτών όπως:

ü  Απαλλαγή ενοικίου των επιχειρήσεων όσο διαρκεί η πανδημία.

ü  Η μη επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής που έλαβαν οι επιχειρήσεις.

ü  Αύξηση του ποσοστού επιδότησης του ενεργειακού κόστους.

ü  Μείωση του ΦΠΑ στις τιμές των προϊόντων .

ü  Αύξηση των δόσεων, από τις 72 στις 120, για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν.

ü  Αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς που επεσήμανε ότι συγκριτικά ο χώρος της εστίασης έχασε περίπου 1 δις ευρώ σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2020, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζα της Ελλάδος οι επιχειρήσεις αυτές θα χρειαστούν μεγάλη βοήθεια για να σταθούν στα πόδια τους. Ζήτησε και ο ίδιος την υποστήριξη του κράτους στις επιχειρήσεις εστίασης που αντιμετωπίζουν υψηλότατο ενεργειακό κόστος .

Stigmiotypoothonis2022-01-18130837_F19333.jpg


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ