ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Ε.Ο.Α.Ε.Ν. Κ. ΣΩΤΗΡΗ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ
17/09/2019
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

 

70857283_2230441213869158_7166733243587231744_n_F9222.jpg

Τα γραφεία του ΕΟΤ επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου            Λευκάδας και Πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να συζητήσει με την Πρόεδρο κα Άντζελα Γκερέκου τις προοπτικές του τουριστικού προϊόντος  της Ελλάδας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη και προώθηση του τουρισμού μας με την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων της χώρας, ακολουθώντας δράσεις τουριστικής προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό αλλά και κάθε άλλη δραστηριότητα που κρίνεται απαραίτητη για την υποστήριξη και προβολή του ελληνικού τουρισμού.

Ο Πρόεδρος κ. Σκιαδαρέσης και η κα Γκερέκου συμφώνησαν ότι πρέπει να σταματήσουμε να επικεντρωνόμαστε στην αύξηση του αριθμού των τουριστών κάθε χρόνο, αλλά να στοχεύσουμε στην προσέλκυση τουριστών υψηλού εισοδήματος.

Αναφορά έγινε και στα καταδυτικά πάρκα, στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού(ιαματικός, ιατρικός, αθλητικός, αεροπορικός κτλ) καθώς και στην ανάγκη θέσπισης νομικού πλαισίου για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο αλεξίπτωτο πλαγιάς (παραπέντε).

Ο κ. Σκιαδαρέσης συζήτησε με την Πρόεδρο πιθανά πεδία συνεργασίας του ΕΟΤ με τον Ε.Ο.Α.Ε.Ν. και τα Επιμελητήρια και την προσκάλεσε να παρευρεθεί στη Γενική Συνέλευση του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. στην Εύβοια στις 4-6 Οκτωβρίου.

Την Παρασκευή το απόγευμα, ο κ. Σκιαδαρέσης συναντήθηκε με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο παρεμπόριο που αποτελεί ένα φλέγον ζήτημα για την επιμελητηριακή κοινότητα. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο  ότι το παρεμπόριο βρίσκεται στις βασικές του προτεραιότητες και ο φορέας μας θεωρεί ότι αυτό θα δώσει μια ώθηση στη νόμιμη επαγγελματική στέγη και στον κάθε επιχειρηματία που αγωνίζεται για να επιβιώσει.

69942039_2431125400504915_5659292927776522240_n_F9195.jpg

Επίσης, η απλούστευση των διαδικασιών του ΓΕΜΗ και το Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο που βρίσκεται τώρα σε διαβούλευση και είναι πολύ καλά δομημένο αποτέλεσαν σημαντικούς πυλώνες της συζήτησης τους.

Εκτενής αναφορά έγινε επίσης στους τρόπους για να φτάσουμε το 100% της απορροφητικότητας στα υπάρχοντα προγράμματα, στην πιθανή αύξηση των διαθέσιμων κονδυλίων στο τρέχον πρόγραμμα που αφορά τον τουρισμό και στην σημασία της άμεσης αποπληρωμής των επενδυτών.

Ο φορέας μας θεωρεί ότι ο Υπουργός έχει να επιτύχει πολλά στους τομείς αυτούς, καθώς η εργατικότητα, η μεθοδικότητα και ο ζήλος του αναμφισβήτητα  θα συνεισφέρουν τα μέγιστα στον επιχειρηματικό κόσμο.
Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Σκιαδαρέσης πραγματοποίησε εποικοδομητικές συναντήσεις με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις Δημόσιες Επενδύσεις και το ΕΣΠΑ κ. Τσακίρη Γιάννη και με την Επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης
Προγραμμάτων  ΕΤΠΑ, ΤΣ & ΕΚΤ κα Δανδόλου Νίκη, δίνοντας μεγάλη σημασία  στην επιτάχυνση των διαδικασιών για να μην χαθούν χρήματα από τα τρέχοντα προγράμματα.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ