ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Τηλεδιάσκεψη Προέδρων των νησιωτικών Επιμελητηρίων με τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Α. Βεσυρόπουλο- Στο επίκεντρο το ζήτημα των προστίμων παλαιού αιγιαλού στο Νυδρί Λευκάδας
01/04/2021
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

foto21_F31192.png

 

Με τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, συναντήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης, την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) και Πρόεδροι των νησιωτικών Επιμελητηρίων της χώρας, με τον οποίο συζήτησαν θέματα φορολογικής πολιτικής, καθώς και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές επιχειρήσεις με την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και τις ισχύουσες διατάξεις για την παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΕΟΑΕΝ, κ. Σωτήρη Σκιαδαρέση.

Εκτός των άλλων φορολογικών θεμάτων που απασχόλησαν την δίωρη τηλεδιάσκεψη, ο κ. Σκιαδαρέσης έκανε εκτενή αναφορά για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μερικές  επισιτιστικές επιχειρήσεις στο Νυδρί Λευκάδας σχετικά με τα εξοντωτικά πρόστιμα χρήσης παλαιού αιγιαλού από την Κτηματική Υπηρεσία.

Ο κ. Υφυπουργός, κατέγραψε και απάντησε σ΄ όλα τα θέματα που τέθηκαν, τονίζοντας μεταξύ των άλλων στον κ. Σκιαδαρέση ότι  α) για τα παλαιότερα πρόστιμα που έχουν ακολουθήσει την δικαστική οδό δεν μπορεί να γίνει πλέον κάποια ενέργεια. Τόνισε όμως ότι από εδώ και πέρα δεν πρέπει να επιβαρυνθούν με επιπλέον πρόστιμα οι επαγγελματίες του Νυδριού Λευκάδας, μέχρι να λυθεί το θέμα του σχεδίου πόλεως, όπως ακριβώς πρότεινε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, β) το Υπουργείο Οικονομικών θα εξετάσει σοβαρά την αναμόρφωση διατάξεων του ν. 2971/2001, σύμφωνα με τις προτάσεις των φορέων,  προκειμένου να θεραπευτούν οι στρεβλώσεις και τα προβλήματα που δημιούργησε στην παραχώρηση  αιγιαλού και παραλίας.  Επίσης, υποσχέθηκε μειωμένο, κατά 40%, μίσθωμα παραχώρησης για το 2021 και ότι δεν θα απαιτείται φορολογική ενημερότητα  για την σύναψη νέων συμβάσεων.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Πρόεδρος κ. Σκιαδαρέσης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την εποικοδομητική συνάντηση, για τον τρόπο αντιμετώπισης των θεμάτων που τέθηκαν αλλά και για τις άμεσες λύσεις που έδωσε. 

                                                                                               

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης

 

foto19_F30872.png


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ