ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Τηλεδιάσκεψη του Επιμελητηρίου Λευκάδας με τον Ειδικό Γραμματέα κ. Φώτη Κουρμούση
22/02/2021
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

 

Τηλεδιάσκεψη του Επιμελητηρίου Λευκάδας  με τον Ειδικό Γραμματέα κ.  Φώτη Κουρμούση

FOTO3_F12027.jpg 

Μέσα σε αυτό το δύσκολο υγειονομικό και οικονομικό κλίμα που επικρατεί, το Επιμελητήριο Λευκάδας  συνεχίζει να ενημερώνει στοχευμένα τις επιχειρήσεις – μέλη του, καθώς και το σύνολο των επιστημονικών και οικονομικών φορέων πάνω σε κρίσιμα ζητήματα. Με πρόταση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας, διεξήχθη ειδική ενημέρωση  σχετικώς με τους βασικούς άξονες και τις καινοτομίες του νέου νόμου 4738/2020  «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας» μέσω τηλεδιασκέψεως, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19/2 από  τον  Ειδικό Γραμματέα  Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση και τα στελέχη της ΕΓΔΙΧ.

Στην τηλεδιάσκεψη παρέμβαση έκανε μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Λευκάδας κ Καλός, όπου ευχαρίστησε το κύριο Κουρμούση και το κύριο Σκιαδαρέση για τη πρωτοβουλία.  

Κατά την έναρξη της  ημερίδας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης , αφού ευχαρίστησε τον κεντρικό ομιλητή, Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κο. Φώτη Κουρμούση καθώς και τους συμμετέχοντες, δήλωσε: «Αναμφίβολα, η αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής και οικονομικής κρίσης που διανύουν η ανθρωπότητα και ο τόπος μας προϋποθέτει συναίνεση & εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στην Κοινωνία και την Επιχειρηματική Κοινότητα. Μετά το δεύτερο καταστροφικό lockdown, καθίσταται άμεση και αναγκαία, όχι μόνο η κρίσιμη χρηματοδότηση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, αλλά  και η ρύθμιση της αναστολής πλειστηριασμών κατά την νέα  χρονιά. Επιπλέον, για το 2021 πιστεύουμε ότι είναι επιβεβλημένη μια νέα ρύθμιση, έως 120 δόσεων, των νέων οφειλών προς το Δημόσιο, οι οποίες δημιουργήθηκαν από το σύνολο των πληττόμενων επιχειρήσεων κατά την πανδημία, ενώ για τα παλιά χρέη στις 240 δόσεις. Συνδυαστικά, για όσες επιχειρήσεις δεν θα επιλέξουν να ενταχτούν στο νέο προτεινόμενο πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών, διεκδικούμε την επιβράβευση με διαγραφή κατά 30% φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων έτους 2020. Η επιτυχία δε  του νομοθετήματος θα φανεί από την εφαρμογή του στην πράξη» .

Στην εκδήλωση, ο Ειδικός Γραμματέας ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τους βασικούς άξονες του Ν. 4738/2020  «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας» και συγκεκριμένα για:

 • Τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών σε έως 240 δόσεις

 • Τη διαδικασία πτώχευσης – απαλλαγής οφειλών φυσικών & νομικών   προσώπων και παροχής 2ης ευκαιρίας

 • Την πρόνοια για τα ευάλωτα νοικοκυριά και την προστασία της 1ης κατοικίας

 • Το ρόλο των επιστημονικών κλάδων

 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα http://www.keyd.gov.gr/#2h_eykairia τόσο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ν. 4738/2020 όσο και για απαντήσεις σε συνήθεις ερωτήσεις.   

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης

 Stigmiotypoothonis2021-02-19161430_F12471.png

 


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ