ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επίσκεψη Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ν. Παπαθανάση στο Επιμελητήριο
10/06/2022
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

Με μεγάλη μας χαρά υποδεχτήκαμε χθες 9/6/2022 στο Επιμελητήριο τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ν. Παπαθανάση. Ο πρόεδρος κ. Σ. Σκιαδαρέσης και το ΔΣ του Επιμελητηρίου Λευκάδας  συζήτησαν με τον κ. Παπαθανάση για τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ που θα ανακοινωθούν στις 16/6/2022 στη Καλαμάτα από τους αρμόδιους υπουργούς. Ο υπουργός ανέλυσε και παρουσίασε το σκεπτικό αλλά και τη δομή των νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων.

Αναλύθηκε ο ρόλος και η συνεισφορά που θα  έχουν τα Επιμελητήρια στη νέα προγραμματική περίοδο, ο νέος αναπτυξιακός νόμος καθώς και θέματα που αφορούν το παραεμπόριο . Επισημάνθηκε το πρόβλημα των χρονικών καθυστερήσεων τόσο στην αξιολόγηση όσο και στην υλοποίηση των προγραμμάτων και υπήρξε η δέσμευση για την επίλυση όλων αυτών των δυσκολιών στα νέα προγράμματα. 

Δόθηκε μεγάλη έμφαση στην ενεργειακή κρίση καθώς και στην αύξηση του κόστους παραγωγής και λειτουργίας των επιχειρήσεων. Υπήρξε διαβεβαίωση από τον Υπουργό ότι θα ανάλογα με  τις δυνατότητες της οικονομίας θα υπάρξουν στοχευμένες ενέργειες από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προς αυτή τη κατεύθυνση.

Έγινε εκτενής συζήτηση για θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα στο νησί μας αλλά και για το σύνολο των έργων που θα υλοποιηθούν άμεσα αλλά και όλων αυτών που σχεδιάζονται για το προσεχές μέλλον.

Στη συζήτηση μας τίμησε με τη παρουσία του ο βουλευτής Λευκάδας κ. Αθανάσιος Καββαδάς.

 

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου

Σκιαδαρέσης Σωτήρης

image_F15014.png

 

image(1)_F15076.png

image(2)_F15183.png


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ