ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο Πρόεδρος Σκιαδαρέσης Σωτήρης στην διαβούλευση διαμόρφωσης της νέας πρόσκλησης ''Ενίσχυσης Μικρών και Πολύ μικρών επιχειρήσεων του Ιονίου που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19''
16/03/2021
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

KRATSA_F25978.png 

Στην διαβούλευση διαμόρφωσης της νέας και πολυαναμενόμενης πρόσκλησης "Ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων  του Ιονίου που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης",  με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Περιφέρειας μας, έλαβε μέρος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης.

Συμμετείχαν εκτός από την Περιφερειάρχη κα Κράτσα, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας κος Αλεξάκης, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων  Ζακύνθου και Κεφαλονιάς & Ιθάκης κ. Κόττης και κ. Σπαθής, ο Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Χειρδάρης, οι κύριοι Κώστας Ασπιώτης και Θανάσης Σπίγγος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, o κ. Βασίλης Αϊβαλής εκ μέρους της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας,  Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, καθώς και διάφοροι επαγγελματικοί φορείς της Κέρκυρας.

Με γνώμονα την επιβίωση των επιχειρήσεων μας και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, τα Επιμελητήρια Ιονίων Νήσων έχουν θέσει τις προτάσεις τους έγκαιρα, ώστε οι προϋποθέσεις ένταξης στη νέα δράση να είναι όσο πιο ελαστικές γίνεται και να παρακάμπτονται  στρεβλώσεις που εμφάνιζε η πρώτη πρόσκληση.

Ο Πρόεδρος κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης επισήμανε την μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στην εκταμίευση των χρημάτων της 1ης πρόσκλησης της "Ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων  του Ιονίου που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης",  καθώς η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ναι μεν στόχευε η εκταμίευση αυτή να γίνει τον Μάρτιο του 2021, αλλά αυτό δεν θα συμβεί, καθώς στο βέλτιστο σενάριο η εκταμίευση θα γίνει τον Ιούνιο ή Ιούλιο του 2021,  παρόλες τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει τόσο η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, όσο και η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας,  Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.

Η μεγάλη αυτή καθυστέρηση:

1) Δημιουργεί πρόβλημα βιωσιμότητας στις επιχειρήσεις που αναμένουν να ενισχυθούν από την 1η πρόσκληση, καθώς είχαν υπολογίσει στην επιχορήγηση αυτή για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους μέχρι τον Μάιο - Ιούνιο που θα επαναλειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους.  

2) Έχει ως άμεσο επακόλουθο την καθυστέρηση της  προκήρυξης του δεύτερου αντίστοιχου κύκλου του προγράμματος που θα ενισχύσει επιπλέον  τουλάχιστον 1.000 επιχειρήσεις που έχουν πραγματικά ανάγκη αυτή την περίοδο.

 

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ