ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

''Η συμβολή της νησιωτικής επιχειρηματικότητας από την Επανάσταση μέχρι σήμερα (1821-2021)- Η περίπτωση της Λευκάδας''
20/04/2021
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

 
2_F19447.png
 

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα 19/4 η ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση "Η συμβολή της νησιωτικής επιχειρηματικότητας από την Επανάσταση μέχρι σήμερα (1821-2021)- Η περίπτωση της Λευκάδας" που συνδιοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Λευκάδας και τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας.

Το ερευνητικό υλικό επιμελήθηκε η προϊσταμένη της Δημόσια Βιβλιοθήκης κα Ρούσσου και η φιλόλογος κα Μαρία Τασσοπούλου για το υπό έκδοση Λεύκωμα του Ε.Ο.Α.Ε.Ν., αφιερωμένο στα 200 χρόνια απ’ την Ελληνική Επανάσταση.

Συγκεκριμένα,  ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ), φορέας των 20 νησιωτικών επιμελητηρίων της χώρας μας, με Πρόεδρο τον κ. Σκιαδαρέση Σωτήρη,  στα πλαίσια των επίσημων εορτασμών των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και θέλοντας να τιμήσει τη νησιωτική επιχειρηματικότητα και την διαχρονική της πορεία και συμβολή στην ανάπτυξη του σύγχρονου ελληνικού κράτους, προγραμματίζει για το 2021:

 

· Την έκδοση ενός επετειακού συλλεκτικού λευκώματος με τίτλο: «Η συμβολή της νησιωτικής επιχειρηματικότητας. 1821-2021».

 Το εν λόγω λεύκωμα – που στόχο του έχει - να αναδείξει και να τιμήσει την ιστορική διαδρομή της οικονομίας των 20 νησιωτικών επιμελητηρίων, θα παρουσιάσει κορυφαίους νησιώτες επιχειρηματίες, μεγάλους ευεργέτες του αγώνα και της μετα-επαναστατικής Ελλάδας, από το 1821 έως και σήμερα.

Η επίσημη παρουσίαση του Επετειακού Λευκώματος, προβλέπεται να πραγματοποιηθεί –εφόσον βεβαίως το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες λόγω πανδημίας - σε επίσημη εκδήλωση που θα γίνει στην Αθήνα, το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο του 2021.

Ο Πρόεδρος κ. Σκιαδαρέσης τόσο με την ιδιότητα του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας, όσο και με την ιδιότητα του Προέδρου του Ε.Ο.Α.Ε.Ν., καλωσόρισε τους συμμετέχοντες  και ευχαρίστησε θερμά την κα Μαρία Ρούσσου και την  κα Μαρία Τασσοπούλου για το έργο αυτό και τη μεγάλη αυτή συνεισφορά τους.

Το σύνολο του ερευνητικού υλικού  αυτού θα περιληφθεί  σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί 1-10 Ιουνίου 2021 από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας.

 

      Για το Δ.Σ.                                                                      Η Προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης     

     Ο Πρόεδρος                                                                                       Μαρία Ρούσσου

Σκιαδαρέσης Σωτήρης 

 1_F13195.png

 3_F19574.png

 


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ