ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ενιαίο Αποδεικτικό Ασφαλιστικής Ενημερότητας - Νέα διαδικτυακή υπηρεσία e-ΕΦΚΑ
03/02/2021
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Ενιαίο Αποδεικτικό Ασφαλιστικής Ενημερότητας - Νέα διαδικτυακή υπηρεσία e-ΕΦΚΑ

 efka_F14668.jpg

 

Κοινοποιήθηκε το Γενικό Έγγραφο 39588/2-2-2021 του e-ΕΦΚΑ σχετικά με τη διαδικτυακή Υπηρεσία Έκδοσης ενιαίου Αποδεικτικού Ασφαλιστικής Ενημερότητας (Α.Α.Ε.). Με τις διατάξεις του άρθρου 6 της υπ' αριθμ. οικ.17535/Δ1.6002/6.5.2020 ΚΥΑ με θέμα «Ηλεκτρονικές Συναλλαγές Ασφαλισμένων του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης - e-Ε.Φ.Κ.Α.» ορίζεται ότι:

«1. Το Αποδεικτικό Ασφαλιστικής Ενημερότητας εκδίδεται μέσω χρήσης ηλεκτρονικής υπηρεσίας, στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα στα πληροφοριακά συστήματα του e-ΕΦΚΑ.

2. Οι χρήστες εισέρχονται στην υπηρεσία έκδοσης Αποδεικτικού Ασφαλιστικής Ενημερότητας αφού προηγουμένως αυθεντικοποιηθούν με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet) και καταχωρίσουν τον ΑΜΚΑ τους. Για την είσοδο στην ηλεκτρονική υπηρεσία Εργοδοτών χρησιμοποιούνται οι κωδικοί πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ.

10. Με την ίδια διαδικασία εκδίδεται και το Αποδεικτικό Ασφαλιστικής Ενημερότητας σε περίπτωση Αναπόγραφου Εργοδότη. Κατ' εξαίρεση Αποδεικτικά Ασφαλιστικής Ενημερότητας εκδίδονται μετά από αίτηση των ενδιαφερόμενων στις Οργανικές Μονάδες του e-ΕΦΚΑ, εφόσον δεν είναι εφικτή η χορήγηση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).»


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ