ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
08/04/2021
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

energeiaka_F27222.png 

Το Επιμελητήριο μας από τα τέλη του 2019 έχει αρχίσει στοχευμένα να ενημερώνεται για τις ενεργειακές κοινότητες, με σκοπό το φιλόδοξο εγχείρημα της σύστασης Ενεργειακής Κοινότητας, στοχεύοντας στη μείωση των ενεργειακών δαπανών, στην προώθηση της καθαρής ενέργειας και στην προστασία του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό τον Ιούνιο του 2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Λευκάδας και συζητήθηκε εκτενώς το θέμα, με τις δυο πλευρές να συμφωνούν για τη σπουδαιότητα του έργου αυτού και να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

Στη χθεσινή  σχετική διαδικτυακή εκδήλωση της ΠΙΝ για τον θεσμό των Ενεργειακών Κοινοτήτων στην πορεία για την Ενεργειακή Μετάβαση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων,  ο πρόεδρος του φορέα κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης υποστήριξε ότι:

«Οι ενεργειακές κοινότητες αποτελούν τη νέα μεγάλη πρόκληση της εποχής. Το Επιμελητήριο Λευκάδας προτίθεται να προβεί στη σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας, με  ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΟΦΕΛΗ για όσους ενταχθούν. Η κοινότητα θα φέρει μετρήσιμο όφελος για τους μετέχοντες, ενώ θα δώσει τη δυνατότητα στις τοπικές επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στον ενεργειακό σχεδιασμό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο νησί μας, μέσω της ενεργής εμπλοκής τους σε εγχειρήματα εξοικονόμησης ενέργειας και ήπιων περιβαλλοντικών παρεμβάσεων. Η κοινότητα θα συσταθεί σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας και εντός του θεσμικού πλαισίου που ορίζει ο νόμος και οι ευρωπαϊκές οδηγίες και θα δημιουργήσει δραστηριότητες και ευκαιρίες που θα προσδώσουν θετικό πρόσημο στην αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας.»

Για να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες υλοποίησης, απευθυνόμαστε σε επιχειρηματίες του νομού που ενδιαφέρονται να  συμμετέχουν  στην κοινότητα

α) να εκδηλώσουν την πρόθεση συμμετοχής τους

β) Δεδομένου ότι για το εγχείρημα θα χρειαστούμε να μισθώσουμε χώρο από 1.000m2 έως 4.000m2 για την εγκατάσταση του  φωτοβολταϊκού πάρκου, αν κάποιο από τα μέλη μας διαθέτει αντίστοιχο χώρο και ενδιαφέρεται να τον μισθώσει στην κοινότητα να επικοινωνήσει με το Επιμελητήριο.

Η Ενεργειακή κοινότητα του Επιμελητηρίου  θα έχει αποκλειστικό στόχο την μείωση του κόστους ηλεκτρικού ρεύματος στις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν και την προώθηση καθαρής ενέργειας στο νησί μας, με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου να αναγάγει σε πρώτιστο μέλημα την προστασία του περιβάλλοντος.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλ. του Επιμελητηρίου 2645022381 και 2645022384.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ