ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ Σ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ Χ ΚΑΛΟ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ
10/12/2021
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Υπογράφηκε χθές 9/12/2021 μεταξύ του Σ. Σκιαδαρέση, Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας και του Χ. Καλού, Δήμαρχου Λευκάδας σύμβαση για τη μελέτη και κατασκευή καταδυτικού πάρκου στη Λευκάδα.
 
Η Λευκάδα, μπορεί να συγκροτήσει έναν ιδιαίτερα αξιόλογο πόλο καταδυτικού τουρισμού
Πρόκειται για μια συνεργασία του Επιμελητηρίου Λευκάδας και του Δήμου Λευκάδας, με στόχο την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού στη Λευκάδα.
Η σημαντική αυτή προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό από το Επιμελητήριο Λευκάδας με στόχο την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού, αναμένεται να συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του συγκεκριμένου τουριστικού ρεύματος που διαθέτει ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τα διεθνή στοιχεία, η συγκεκριμένη μορφή εναλλακτικού τουρισμού προσελκύει άτομα υψηλού οικονομικού επιπέδου, αριθμώντας περισσότερους από 25 εκ. τουρίστες παγκοσμίως (πιστοποιημένοι αυτοδύτες) 4 εκ. εκ των οποίων είναι Ευρωπαίοι. Οι διεθνείς μελέτες που έχουν γίνει, δείχνουν πως οι ερασιτέχνες δύτες είναι άνθρωποι υψηλού επιπέδου που σέβονται το φυσικό περιβάλλον και δεν διστάζουν να ταξιδεύουν σε μακρινούς προορισμούς, πραγματοποιώντας πολυήμερες διαμονές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σκιαδαρέσης Σωτήρης σε δήλωσή του τόνισε: «Η ανάπτυξη του συγκεκριμένου τουριστικού ρεύματος με την δημιουργία καταδυτικού πάρκου αποτελούσε εδώ και πολλά χρόνια στόχο όμως δεν είχε βρει την απαιτούμενη ανταπόκριση από τους αρμόδιους φορείς. Πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα, μέσα όμως από τη συνεργασία μας θα έρθουμε πολύ κοντά στην υλοποίησή του. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Λευκάδας κύριο Χαράλαμπο Καλό και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Λευκάδας που υποστήριξαν και θα συνεχίζουν να στηρίζουν την προσπάθεια αυτή σε όλα της τα στάδια ".
 
IMG-f7565b17a55473c5be437f13e7b87c29-V_F12132.jpg


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ