ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Νέα παράταση για την έναρξη της αποπληρωμής
25/05/2022
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

epistreptea_F1984.jpg 

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Νέα παράταση για την έναρξη της αποπληρωμής

Νέα, δίμηνη παράταση, για την εκκίνηση της αποπληρωμής, δίνεται στις εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της επιστρεπτέας προκαταβολής. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας η αποπληρωμή της επιστρεπτέας προκαταβολής θα ξεκινήσει στο τέλος Ιουλίου.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επιλέξουν από τους εξής τρόπους πληρωμής:

- 96 δόσεις (1η δόση έως 29/7), δηλαδή σε 8 χρόνια

- εφάπαξ με κούρεμα 15%

Η διαδικασία αφορά 700.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες και τα εκκαθαριστικά αναμένεται να ξεκινήσουν να αναρτώνται στα μέσα Ιουνίου, στο myAADE και την ενότητα «Στοιχεάι Οφειλών εκτός Ρύθμισης και Πληρωμή». Το συνολικό ποσό που θα πρέπει να επιστραφεί ανέρχεται σε 3 δισ. ευρώ, σε σύνολο 8,3 δισ. ευρώ που δόθηκε συνολικά στο πλαίσιο της επιστρεπτέας προκαταβολής Από αυτά τα 3 δισ. ευρώ, το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι τελικά θα καταφέρει να εισπράξει τα 2,3 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την εφάπαξ εξόφληση της επιστρεπτέας έληγε στις 31 Μαΐου ενώ στις 30 Ιουνίου 2022 έληγε η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης της οφειλής


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ