ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Gov.gr Wallet: Διαθέσιμη η εφαρμογή
29/07/2022
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

gov-wallet_F31356.jpg

Gov.gr Wallet: Διαθέσιμη η εφαρμογή 

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της εφαρμογής Gov.gr Wallet μέσω της οποίας ο κάθε πολίτης θα μπορεί να αποθηκεύει στο κινητό του ψηφιακά αντίγραφα του αστυνομικού δελτίου ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης, αλλά και να υπογράφουν τα έγγραφα «γνησίου υπογραφής».

Η εφαρμογή Gov.gr Wallet, που άνοιξε 27/7 για τους πολίτες με ΑΦΜ που τελειώνει σε 1 και σε λίγες μέρες για όλους, αποτελεί την επίσημη εφαρμογή της Ελληνικής Δημοκρατίας μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να δημιουργούν, αποθηκεύουν, και να ελέγχουν ως προς τη γνησιότητα τους, τα νέα ψηφιακά αντίγραφα αστυνομικού δελτίου ταυτότητας και άδειας οδήγησης. Επιπλέον, θα μπορούν να υπογράφουν ψηφιακά, μέσω της εφαρμογής, τα έγγραφα «γνησίου υπογραφής» του gov.gr, δηλαδή υπεύθυνες δηλώσεις, εξουσιοδοτήσεις, ψηφιακές βεβαιώσεις εγγράφου (ψηφιακή υπογραφή σε ελληνικά και αγγλικά σε κάθε έγγραφο) και ιδιωτικά συμφωνητικά.

  • Οι ψηφιακές ταυτότητες και άδειες οδήγησης είναι πλήρως ισάξια με τα έγχαρτα έγγραφα, για κάθε νόμιμη χρήση εντός της Ελληνικής επικράτειας. (Εξαιρούνται τα διεθνή ταξίδια - τα έγγραφα δεν αποτελούν διεθνή ταξιδιωτικά έγγραφα.)
  • Ακόμη, θα προστεθούν στο μέλλον νέα έγγραφα όπως για παράδειγμα τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας, στοιχεία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, το αποτέλεσμα του Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ) και η ημερομηνία του επόμενου ελέγχου, τα στοιχεία ασφάλισης και άλλα. Νέες μελλοντικές λειτουργίες θα είναι και η αυθεντικοποίηση στο gov.gr μέσω της εφαρμογής.


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ