ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ
18/10/2022
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ

Πληροφορηθήκαμε με έκπληξη την πρόθεση της ΕΥΔΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ & ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ να προτείνει την καθολική διακοπή κυκλοφορίας της Εθνικής οδού Βόνιτσας – Λευκάδας για το έργο “Κατασκευή – Αναβάθμιση οδικής σύνδεσης πόλης Λευκάδας με τον οδικό άξονα Άκτιο – Δυτικός Άξονας και κατασκευή του νέου αγωγού ύδρευσης Λευκάδας στα εμπλεκόμενα τμήματα”, με δύο εναλλακτικά σενάρια διακοπής κυκλοφορίας: (είτε από 09.00 – 12.00 και 15.00 – 18.00, είτε από 09.00 – 14.00).
Επειδή μια παρόμοια απόφαση:
1. Είναι αρχικά αντίθετη με την σύμβαση και την απόφαση 138070/22-12-2022 της ίδια Υπηρεσίας η οποία αναφέρει: “( 8 ) Την απόλυτη δέσμευση της Αναδόχου ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. για την εξασφάλιση της κυκλοφορίας σε μια λωρίδα ανά κατεύθυνση και η ασφαλής απόδοση σε κυκλοφορία της οδού, με τις προβλεπόμενες αδειοδοτήσεις, σε περιόδους μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου (θερινή περίοδος, Πάσχα, τριήμερες αργίες κλπ). Σε περίπτωση εξαιρετικών δυσχερειών και μόνο μετά από σύμφωνη γνώμη της Υπηρεσίας, θα είναι δυνατή η διεξαγωγή της κυκλοφορίας από μία λωρίδα με εναλλαγή κατευθύνσεων και τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης και φωτεινών σηματοδοτών”.
2. Είναι παράνομη σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, διότι διακόπτεται η κυκλοφορία σε Εθνική οδό και αποκόπτεται ένας ολόκληρος νομός, χωρίς εναλλακτική παρακαμπτήρια οδό.
3. Είναι καταστροφική για ολόκληρο το νομό μας δεδομένου ότι απομονώνεται βίαια από την υπόλοιπη Ελλάδα με καταστροφικές συνέπειες για τους κατοίκους, και τους εργαζόμενους σε αυτόν (μετακίνηση εργαζομένων, διακίνηση πρώτων υλών και εμπορευμάτων, οικοδομικά προϊόντα κλπ.).
Απαιτούμε να μη διακοπεί η κυκλοφορία της Εθνικής οδού και να εξεταστούν εναλλακτικοί τρόποι εκτέλεσης του έργου, όπως περιγράφονται στη Μελέτη του έργου.
EPISTOLI-DIAMARTYRIAGIAKLEISIMOTISETHNIKISODOU_page-0001_F17924.jpgEPISTOLI-DIAMARTYRIAGIAKLEISIMOTISETHNIKISODOU_page-0002_F17999.jpg


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ