ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΘΝΙΚΟΎ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 2016
Γυναίκα, η ανεκμετάλλευτη δύναμη της αναπτυξιακής πολιτικής
16/11/2016
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

30 Νοεμβρίου 2016

3Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΘΝΙΚΟΎ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 2016

Γυναίκα, η ανεκμετάλλευτη δύναμη της αναπτυξιακής πολιτικής



Μία από τις αποφάσεις της περίφημης Συνόδου της Λισσαβόνας ήταν και η εκμετάλλευση της δυναμικής της γυναίκας στο χώρο του επιχειρείν.

Ευρωπαίες Επίτροποι, αρχής γενομένης από την Επίτροπο Reading, προσπάθησαν να επιβάλουν την παρουσία της γυναίκας στην ανδροκρατούμενη ευρωπαϊκή επιχειρηματική κοινότητα, χωρίς αποτλέσματα. Θεσμοθέτησαν τις ποσοστώσεις, μέτρο σχεδόν ανεφάρμοστο, όπως απέδειξε η έρευνα του Ευρωεπιμελητηρίου, λόγω της ανομοιομορφίας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, του γεγονότος ότι στα περισσότερα Ευρωπαϊκά κράτη υπάρχουν μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες δεν δίνουν την ευκαιρία επιλογών, καθώς και του καθεστώτος των οικογενειακών επιχειρήσεων οι οποίες στελεχώνουν προσωπικά τις δουλειές τους, αλλά και των νομικών και θεσμικών διαφορών.

Η γυναίκα αγωνίζεται μόνη να σπάσει την περίφημη γυάλινη οροφή και συχνά το καταφέρνει, όταν έχει αρωγούς την οικογένειά της και την πολιτεία. Μορφώνεται, το 60% των πτυχιούχων των Ελληνικών Πανεπιστημίων είναι γυναίκες, και έχει όλα εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που συντελούν στην ανάπτυξη και καταξίωσή της στον στίβο του επιχειρείν. Μία μικρή ώθηση χρειάζεται για να μεγαλουργήσει. Για να πρωταγωνιστήσει, για να φέρει άριστα αποτελέσματα σε οποιονδήποτε τομέα και αν επενδύσει.

Στόχος μας λοιπόν είναι να βοηθήσουμε τη γυναίκα στη νέα της πορεία προς την εξωστρέφεια, την καινοτομία, την ανάπτυξη, παρουσιάζοντάς της τα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα μοντέλα που μπορεί να μιμηθεί για να διαγράψει τη νέα της πορεία, να χρησιμοποιήσει τα ταλέντα της και να επιτύχει σε όλους εκείνους τους τομείς, που για τον άνδρα υπήρξαν αυτονόητα επιτεύγματα και προ πολλού κατακτηθέντα κάστρα.

Για την επίτευξη του στόχου μας θα επιστρατεύσουμε αξιόλογους εκφραστές των σύγχρονων καινοτομιών, επιτυχημένα επιχειρηματικά μοντέλα, καλές πρακτικές και όλα εκείνα τα εργαλεία που θα μας βοηθήσουν να χαράξουμε μία νέα πορεία στο γίγνεσθαι της επιχειρηματικότητας της γυναίκας.

Τομείς στους οποίους η γυναίκα αποδίδει είναι ο τουρισμός, ο πρωτογενής τομέας, η διατροφική αλυσίδα και οι υπηρεσίες. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να βελτιώσουμε τις δεξιότητές της σε αυτούς τους τομείς, προσφέροντάς της εξειδικευμένη πληροφόρηση και ενημέρωση.

Η παρουσία σας, ως επιτυχημένα μοντέλα στο χώρο του επιχειρείν, και η στήριξή σας στο εγχείρημά μας, θα συμβάλει τα μέγιστα στην επιτυχία της προσπάθειάς μας.

Το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, σε μία προσπάθεια αναβάθμισης της επιχειρηματικότητας της γυναίκας στη πατρίδα μας, σας καλεί να παρουσιάσετε τις προοπτικές και τις δυνατότητες που οι γυναίκες μπορούν να εκμεταλλευτούν για να ανοίξουν τα φτερά τους σε νέες προοπτικές, νέες αγορές, νέα οικονομικά δεδομένα που θα βοηθήσουν όλους μας να δούμε το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα.


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΠΙΜΕΛΩΣ 2016 ΕΕΔΕΓΕ

 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ