ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Υποχρέωση Καταβολής του Τέλους Διατήρησης Μερίδας στο Γ.Ε.ΜΗ
Υποχρέωση Καταβολής του Τέλους Διατήρησης Μερίδας στο Γ.Ε.ΜΗ
23/11/2018
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Υποχρέωση Καταβολής του Τέλους Διατήρησης Μερίδας στο Γ.Ε.ΜΗ

«Ενημερώνουμε τα μέλη του Επιμελητηρίου Λευκάδας  ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ 79752/30-12-2014 (ΦΕΚ 3623/B/31-12-2014) ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ οφείλουν από 01.01.2015 να μεριμνούν για την εξόφληση των Ετήσιων Τελών Τήρησης Μερίδας στο ΓΕΜΗ, είτε ηλεκτρονικά μέσω e-banking, είτε σε τραπεζικό οργανισμό με την επίδειξη του εντύπου πληρωμής που εκδίδεται ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του ΓΕΜΗ και το οποίο είναι (ανά έτος): για τις Ατομικές Επιχειρήσεις  30 €, για τις Προσωπικές Εταιρείες (ΟΕ-ΕΕ) 80 €, ΙΚΕ-ΣΥΝ ΠΕ 100 €, για τις Ε.Π.Ε  150 €, και για τις Α.Ε  320 €.

Επισημαίνουμε ότι τα τέλη ΓΕΜΗ εκτυπώνονται από την εφαρμογή του ΓΕΜΗ από τις ίδιες τις  επιχειρήσεις και εξοφλούνται μόνο μέσω τραπεζικών οργανισμών, κι όχι στο ταμείο του Επιμελητηρίου. Τα ετήσια τέλη καταβάλλονται εντός του πρώτου τριμήνου κάθε έτους για τους ήδη εγγεγραμμένους ενώ έως το τέλος του έτους για τους νεοσύστατους υπόχρεους.

Σε περίπτωση που κάποιος υπόχρεος δεν καταβάλλει μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες τα τέλη τήρησης μερίδας και δεν έχει διαγραφεί από το ΓΕΜΗ, τα εν λόγω τέλη  σύμφωνα με το άρθρο 3 της υπουργικής απόφασης 79752/30-12-2014, θα πρέπει να αποσταλούν στις ΔΟΥ για βεβαίωση και είσπραξη βάσει των διατάξεων του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Προκειμένου να αποφύγουν τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη παρακαλούνται οι υπόχρεοι του ΓΕΜΗ που δεν έχουν καταβάλει τα ανωτέρω τέλη για τα έτη 2015 έως 2018 να μεριμνήσουν  άμεσα  για την εξόφλησή τους.

 

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λευκάδας

 


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ
HΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ