ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο κατώτατο μισθό
Αντίστροφη μέτρηση για το νέο κατώτατο μισθό
14/01/2019
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο κατώτατο μισθό

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ανακοίνωση του νέου κατώτατου μισθού, με τις πληροφορίες να αναφέρουν, μάλιστα, ότι τα… αποκαλυπτήρια θα γίνουν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν πριν από την έλευση των ξένων τεχνοκρατών στην Αθήνα, έτσι ώστε να δημιουργηθούν τετελεσμένα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Ευρωπαίοι δεν έχουν εγείρει ενστάσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού, υπό την προϋπόθεση ότι θα κινείται στα όρια αντοχών της οικονομίας, αντανακλώντας την παραγωγικότητα.

Αντιθέτως, οι ξένοι τεχνοκράτες δεν έχουν κρύψει τον προβληματισμό τους για την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, θεωρώντας ότι θα δημιουργήσει προβλήματα στην αύξηση της απασχόλησης των νέων, οι οποίοι εξακολουθούν να «υποφέρουν» από υψηλά ποσοστά ανεργίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τον Οκτώβριο το ποσοστό ανεργίας στις ηλικίες 15- 24 ετών διαμορφώθηκε στο 38,5% έναντι μέσου όρου 18,6%.

Οι εισηγήσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού κινούνται από 5 ως 10%, δηλαδή από 29 ως 59 ευρώ, με ισχύ από τις αρχές του επόμενου μήνα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Εργασίας προσανατολίζεται σε αύξηση 8%, δηλαδή 47 ευρώ το μήνα. Ακόμα μεγαλύτερη θα είναι για τους εργαζόμενους ως 25 ετών, καθώς καταργείται ο υποκατώτατος μισθός κι αυτό σημαίνει πρακτικά αύξηση ως 26% δηλαδή ως 134 ευρώ. Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασύρει το επίδομα ανεργίας και το επίδομα μητρότητας, αλλά θα «φουσκώσει» ως και 17 ευρώ και τις ελάχιστες εισφορές που πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

 


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ