ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Αύξηση διαθέσιμων κονδυλίων του προγράμματος του EΠΑΝΕΚ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» σε 10.000.000€
11/07/2019
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

 

To Επιμελητήριο Λευκάδας  από την πρώτη στιγμή έκδοσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος του EΠΑΝΕΚ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», συζητούσε και ασκούσε πιέσεις προς  το Υπουργείο  και την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων για αύξηση των διαθέσιμων κονδυλίων χρηματοδότησης.

Κατά την πρώτη αύξηση, το ποσό χρηματοδότησης που κατανεμήθηκε στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ανέρχονταν σε  6.500.000€(από 3.000.000€ που ήταν αρχικά),  και σήμερα ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει επιπλέον αύξηση 3.500.000€, οπότε η συνολική χρηματοδότηση θα ανέρχεται στο ποσό των 10.000.000ευρώ.

Αυτό συνεπάγεται ότι πολλά περισσότερα επενδυτικά σχέδια θα επιχορηγηθούν, δίνοντας έτσι πνοή στις τουριστικές επιχειρήσεις  που αναμφισβήτητα αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας.

O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης σε συνάντηση που είχε σήμερα 11/7/19 στην Κέρκυρα με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γαλιατσάτο, τον ευχαρίστησε για την αύξηση της χρηματοδότησης του προγράμματος του ΕΠΑΝΕΚ στα 10.000.000€ και συζήτησε μεταξύ άλλων, το ενδεχόμενο επιπλέον αύξησης του διαθέσιμου ποσού επιχορήγησης από την Περιφέρεια, ώστε να δοθεί η δυνατότητα ένταξης περισσότερων επενδυτικών προγραμμάτων.

Ο κ. Περιφερειάρχης δεν ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο αυτό και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν αποφάσεις.Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

     Σκιαδαρέσης Σωτήρης     


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ
HΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ