ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Υποχρεωτικό το «Βιβλίο Αναφοράς καπνίσματος» να βρίσκεται εντός των επιχειρήσεων
27/11/2019
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Υποχρεωτικό το «Βιβλίο Αναφοράς καπνίσματος» να βρίσκεται εντός των επιχειρήσεων

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λευκάδας ενημερώνει: ότι το  «Βιβλίο Αναφοράς καπνίσματος για την εφαρµογή του αρθ. 17 του Ν. 3868/2010» είναι υποχρεωτικό να βρίσκεται εντός των επιχειρήσεων και η τήρησή του   απαιτείται σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος  και στις αµιγείς επιχειρήσεις υπηρεσιών διαδικτύου.

Το βιβλίο αυτό αγοράζεται από τον υπεύθυνο της επιχείρησης από τα καταστήματα Χαρτικών και πρόκειται για ένα τετράδιο με χοντρό εξώφυλλο 100 φύλλων ριγέ, μεγέθους Α4.

Η αρίθµηση του "Βιβλίου Αναφοράς" γίνεται ανά σελίδα από τον υπεύθυνο του καταστήματος και η θεώρησή του γίνεται από την αδειοδοτούσα αρχή, χωρίς αίτηση του ενδιαφερομένου στην πρώτη και στην τελευταία σελίδα αυτού, όπου θα αναγράφονται η επωνυμία και το είδος της επιχείρησης, το ΑΦΜ, η ∆OΥ, η Ταχ. ∆/νση και ο αριθµός άδειας λειτουργίας.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζει ο ενδιαφερόμενος στην αρμόδια αδειοδοτούσα αρχή κατά τη θεώρηση του Βιβλίου Αναφοράς, είναι: φωτοαντίγραφο της άδειας του καταστήματος και µία µμηδενική ταμειακή απόδειξη µε το Α.Φ.Μ. της επιχείρησης του ενδιαφερομένου.

Η µη τήρηση Βιβλίου Αναφοράς αποτελεί παράβαση και βεβαιώνεται ως παράβαση («µη συνεργασία του υπευθύνου µε τα αρμόδια όργανα κατά τη διεξαγωγή του ελέγχου») συνεπάγεται  πρόστιμο. Σε περίπτωση απώλειας του Βιβλίου Αναφοράς πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία «δήλωσης» της απώλειας του Βιβλίου στην αδειοδοτούσα αρχή µε Υπεύθυνη ∆ήλωση του Ν. 1599. Η µη δήλωση της απώλειας του Βιβλίου Αναφοράς στην αδειοδοτούσα αρχή αποτελεί παράβαση και βεβαιώνεται ως παράβαση, συνεπάγεται δε, πρόστιμο

Προσοχή στις περιπτώσεις μεταβιβάσεων των επιχειρήσεων με την νέα διαδικασία απλούστευσης των αδειοδοτήσεων  (οι οποίες είναι πολλές) , πρέπει να θεωρήσει νέο βιβλίο ο νέος ιδιοκτήτης με την πιο πάνω διαδικασία το παλιό είναι άκυρο».

Η Διοικητική Επιτροπή

 


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ