ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ανοίγει τις επόμενες μέρες η πλατφόρμα για τα 800 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες
15/04/2020
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

12-20_F32048.jpg

Μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από ελεύθερους επαγγελματίες για το επίδομα των 800 ευρώ, λόγω κορονοϊού, εφόσον υπογραφεί και η σχετική υπουργική απόφαση», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κ. Γιώργος Πιτσιλής.

Σε ό,τι αφορά τις φορολογικές δηλώσεις, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ είπε ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής τους, επίσης μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη, με την διορία να τελειώνει στο τέλος Ιουνίου, κάτι «που όμως μένει να αξιολογηθεί εν καιρώ αν χρειαστεί παράταση. Ένας λόγος που θέλουμε να ανοίξει η πλατφόρμα, είναι η επιστροφή φόρων και η επίσπευση της προς όσους τις δικαιούνται».

«Φέτος η πληρωμή των φόρων από αυτούς που μπορούν είναι μια πράξη αλληλεγγύης και συμβολής στην ανάταση της οικονομίας», επεσήμανε ο κ. Πιτσιλής, ενώ αναφορικά με την πληρωμή του φόρου εισοδήματος είπε ότι εξετάζονται με την ηγεσία του οικονομικού επιτελείου τρόποι διευκόλυνσης των πολιτών, αποφεύγοντας πάντως να επιβεβαιώσει το σενάριο για πληρωμή του φόρου εισοδήματος αντί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις σε έως και 10 μηνιαίες δόσεις.

Για τις κατασχέσεις λογαριασμών, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, επεσήμανε ότι δεν γίνονται νέες κατασχέσεις, όσο καιρό είναι κλειστά τα δικαστήρια, ενώ ζήτησε από όλους – ιδίως τους ηλικιωμένους, με την βοήθεια και των νεότερων συγγενών τους – να αξιοποιήσουν τις ψηφιακές συναλλαγές, προκειμένου και να διευκολυνθούν και να μην υπάρξει συνωστισμός στις τράπεζες.

Πηγή: www.ant1news.gr


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ
HΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ