ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΕΚΘΕΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

16ο Εast Μed Yacht Show
Η Έκθεση, θεσμός, για το Επαγγελματικό Yachting στην Ελλάδα
11/05/2017
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

emys_logo_F3434.pngΗ Έκθεση, θεσμός, για το Επαγγελματικό Yachting στην Ελλάδα διοργανώνεται από την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) και τoν  Ελληνικό Σύνδεσμο Μεσιτών & Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ),  σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ) και τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).

H εκδήλωση φιλοξενήθηκε για δεύτερη χρονιά στην Μαρίνα Ζέας, ενώ πρίν διεξάγονταν στον Πόρο,  και διήρκησε από τις 4 έως τις 7 Μαΐου.  Πρόκειται για μία κορυφαία διοργάνωση για την ανάδειξη του θαλάσσιου τουρισμού της χώρας σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό διεθνώς, με κύριο σκοπό τη δικτύωση και τη διερεύνηση συνεργασιών μέσω των επαγγελματιών του yachting και του κλάδου γενικότερα. Στην εκδήλωση εκθέτονται τα καλύτερα επαγγελματικά σκάφη, καλύπτοντας όλο το εύρος που διατίθενται προς ναύλωση στην ελληνική αγορά, και παρουσιάζονται οι υπηρεσίες στο καθιερωμένο κοινό των ναυλομεσιτών και σε τουριστικούς πράκτορες από όλο τον κόσμο.

Την έκθεση εγκαινίασαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κύριος Παναγιώτης  Κουρουμπλής, η  Περιφερειάρχης Αττικής Κυρία Ειρήνη Δούρου,  ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Κύριος Δημήτρης Τρυφωνόπουλος εκ μέρους του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Κύριος Γεώργιος Δαβάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού Κύριος Αντώνης Στελλιάτος και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Κύριος Γιώργος Κολλίντζας.

Στην έκθεση:

Συμμετείχαν 50 σκάφη-μέλη επανδρωμένα Motor Yachts, Sailing Yachts, Catamaran, Bareboat καθώς και φουσκωτά, καλύπτοντας όλο το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση στην ελληνική αγορά. 

Έλαβαν μέρος 35 περίπτερα Ελληνικών εταιρειών ναύλωσης σκαφών, καθώς και εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες και προϊόντα στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού.

Συμμετείχαν yacht brokers, τουριστικοί πράκτορες και εμπορικοί επισκέπτες από τις χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Κροατία, Βραζιλία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Φινλανδία, Τουρκία, Ολλανδία, Βουλγαρία, Γαλλία, Σουηδία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Μοντενέγκρο, Γερμανία και Ελλάδα.

Ενώ τον χώρο της έκθεσης καθ’ όλη τη διάρκειά της εκτιμάται ότι επισκέφθηκαν περισσότερα από 2.000 άτομα.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης πραγματοποιήθηκε τo Pre - Networking Event του  YES to Sea Tourism Forum”, το πρώτο Συνέδριο για νέους το οποίο αφορά στο θαλάσσιο τουρισμό και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Παιδείας, του ΕΟΤ και της πλειοψηφίας των Ελληνικών Πανεπιστημίων της χώρας.

 

Η έκθεση τελεί υπό την Αιγίδατου Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (EOT), της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Πειραιά, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ.

 


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ