ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ME ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ H ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ TOY EΡΓΟΥ CRAFT LAB «ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ»
15/02/2021
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Eikona1_F13833.png 

 

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του έργου CraftLab, την Τετάρτη 10-2-2021, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η τελική διεθνής εκδήλωση «Κατακτώντας σήμερα την κληρονομιά του αύριο» μέσω της διαδικτυακής  παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου και των προοπτικών επιχειρηματικής ανάπτυξης σε κλάδους που συνδέονται με την πολιτιστική παράδοση (κεραμική, μωσαϊκό, υφαντική), τόσο για την Ελληνική συμμετοχή όσο και για την Ιταλική. 

Η εκδήλωση μεταδόθηκε και μέσω live streaming από τη σελίδα του έργου Ιnterreg  CraftLabProjectστο Facebook.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου  Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης καλωσορίζοντας τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες, έκανε αναφορά στην προσπάθεια που κατέβαλλε ο φορέας να δοθούν κίνητρα στους νέους να στηρίξουν την παράδοση, προσαρμόζοντας την στο σύγχρονο επιχειρείν. Ενημέρωσε δε ότι το Επιμελητήριο Λευκάδας θα προσπαθήσει να φέρει και να καθιερώσει στο νησί μας το θεσμό «Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας», όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν πέρα από το φυσικό κάλλος του νησιού μας την παράδοση μέσα από τη ματιά και τα έργα νέων επαγγελματιών.

Χαιρετισμούς απηύθυναν:

·         Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα -Τσαγκαροπούλου,

·         Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΠΙΝ κ. Καποδίστριας,

·         Ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Καββαδάς,

·         Ο Δ/ντης της ΠΕΔΙΝ κ. Ανδρέας Ζαπάντης, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της  Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων  κ. Παρίση

·         Ο  Αντιδήμαρχος Λευκάδας  κ. Λύγδας

·         Η  Διευθύντρια του Τμήματος Χειροτεχνίας και Εμπορικής Δραστηριότητας της Περιφέρειας της Απουλίας, κα FrancescaZampano

 

Για την νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 μίλησε ο Επικεφαλής της Κοινής Γραμματείας του Προγράμματος InterregV-AGreece-Italyκ. Gadaleta, και η AntennaOfficer - JointSecretariatCBCPGreece - Italy 2014-2020  κα Μήτση.

 

Ακολούθησε η παρουσίαση του έργου και των αποτελεσμάτων του από την εκπρόσωπο του Επικεφαλής εταίρου (Ίδρυμα Σύγχρονης Τέχνης  Pino Pascali), κα Susanna Torres, η οποία προέβαλλε και το video που έχει δημιουργηθεί στα πλαίσια του έργου.

Στη συνέχεια, οι ωφελούμενοι από την Ελλάδα και την Ιταλία παρουσίασαν την εμπειρία τους από την συμμετοχή τους, καθώς και τις επιχειρηματικές τους ιδέες:

ΘΕΤΙΜΑ, THE TRIP, LΕ MΟΙRE  στον τομέα της Υφαντικής

CAVE Studio, REON  στον τομέα της Κεραμικής

LITHOSTROTO στον τομέα του Μωσαϊκού

Στο τέλος της ενότητας αυτής προβλήθηκε το video που δημιουργήθηκε για τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Στην ενότητα «Ο κλάδος χειροτεχνίας: Μελέτες περίπτωσης & προοπτικές», τον λόγο πήραν:

·         Η Πρόεδρος  Συλλόγου Καρσάνων Λευκάδος-Αθήνας κα Σταύρακα-Μιχαήλ παρουσιάζοντας το  «Καρσάνικο κέντημα, την ιστορία και προοπτική του».

·         Ο Ιταλός καλλιτέχνης & Αρχιτέκτονας κ. Campanella, μιλώντας για την τέχνη, την προοπτική και τη σχεδίαση και κάνοντας παράλληλα μια μικρή ξενάγηση στο ατελιέ του.

·         Η συνιδρύτρια της LOOM%  κα Ξενάκη,  αναλύοντας την παραδοσιακή υφαντική ως σύγχρονη τέχνη: Η εξέλιξη, οι προοπτικές, οι θεραπευτικές ιδιότητες, ο τουρισμός»

·         Η Ιδρύτρια του Elixriso κα Λογοθέτη παρουσιάζοντας την δική της περίπτωση  «Το καρσάνικο κέντημα μέσα από σύγχρονες δημιουργίες»

·         Και τέλος,  ο Ιταλός Αρχιτέκτονας στο De Palma Pinto architecture and design studio κ. Pinto, μιλώντας για την « Αρχιτεκτονική και σχεδίαση».

Ο φορέας μας ευχαριστεί θερμά όλους τους εταίρους του έργου για την αγαστή συνεργασία, όλους τους συμμετέχοντες, τους ομιλητές και όλους όσους συνέβαλλαν στο εγχείρημα αυτό. Ανατρέχοντας σε όλη την διανυθείσα διαδρομή κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου, παρατηρήσαμε παραδοσιακές τεχνικές να κληρονομούνται από νέους και νέες δημιουργώντας επιχειρηματικές προοπτικές για το μέλλον

H δυναμική του πολιτισμού είναι τεράστια και κυρίως ως κομμάτι της δημιουργικής βιομηχανίας μπορεί να δώσει την ευκαιρία απασχόλησης και επιχειρηματικής σταδιοδρομίας.

Ευελπιστούμε πάντα σε τέτοιες πρωτοβουλίες και δράσεις.

 

Οι συμμετέχοντες μπορούν να παραλάβουν βεβαίωση συμμετοχής από τα γραφεία του φορέα από Δευτέρα έως Παρασκευή(09:00-15:00), κατόπιν επικοινωνίας στο τηλ.2645022384.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης

 

Eikona13_F14551.png

 

Eikona7_F14218.png

Eikona2_F13914.png

 

Eikona4_F14061.png

Eikona14_F14672.png

Eikona3_F14025.png

Eikona5_F14107.png

 

Eikona6_F14172.png

Eikona8_F14251.png

Eikona9_F14303.png

Eikona10_F14352.png

Eikona11_F14492.png

Eikona12_F16419.png

 

 


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ