ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Κ. ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
19/02/2021
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

20210217_181049_F14867.jpg

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης, συμμετείχε το απόγευμα της Τετάρτης 17/2/2021 σε ειδική τηλεδιάσκεψη  με τον Γενικό Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπρατάκο, τον Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων Ν.Δ. κ. Μπάφα και  Προέδρους Επιμελητηρίων.

Η σύσκεψη είχε  αντικείμενο την αποτίμηση της τρέχουσας κατάσταση της οικονομίας και ειδικότερα των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και τις προσδοκίες του επόμενου διαστήματος.

Ο κ. Σκιαδαρέσης, εκτός των άλλων, τοποθετήθηκε:

α) Για το θέμα των δασικών χαρτών  που έχει δημιουργήσει  μεγάλα προβλήματα. Θέση του Πρόεδρου αποτελεί ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι αεροφωτογραφίες του 1945 για να εξεταστεί αν μια έκταση είναι δασική ή ιδιωτική περιουσία.  Ο Πρόεδρος τόνισε ότι η κύρωση των δασικών χαρτών πρέπει να γίνει με όλες τις εγγυήσεις για την προστασία της δημόσιας  αλλά και της ιδιωτικής περιουσίας.

β) Για τους δεσμευμένους λογαριασμούς και για τους επαγγελματίες που δημιούργησαν οφειλές λόγω της πανδημίας του Covid-19 σε ΙΚΑ, ΔΟΥ, Τράπεζες  κλπ.  Ο Πρόεδρος υποστήριξε ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να μεριμνήσει και να διαγράψει μέρος των εν λόγω χρεών από τις επιχειρήσεις αυτές και το υπόλοιπο να ξεπληρωθεί σε διάστημα μεγαλύτερο των 60 μηνών.

γ) Για το γεγονός ότι κάποιοι από τους σημερινούς δικαιούχους προγραμμάτων ΕΣΠΑ δεν έχουν την δυνατότητα να υλοποιήσουν το επενδυτικό τους πρόγραμμα λόγω της τεράστιας απώλειας εσόδων που υπέστησαν το 2020 και θα υποστούν το 2021.  Ως εκ τούτου, θα πρέπει να διερευνηθεί ένας τρόπος χρηματοδότησης των δικαιούχων αυτών για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τα εγκεκριμένα προγράμματα.

δ) Για το χαρακτηριστικό παράδειγμα του κλάδου των εκπαιδευτών οδηγών αυτοκινήτων, οι οποίοι το χρονικό διάστημα από το 10/2018 έως το 10/2019 βρίσκονταν σε καθεστώς αναγκαστικής αδράνειας, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, αλλά λόγω της αποχής-απεργίας των Υπαλλήλων Εξεταστών. Το γεγονός αυτό είχε ως συνέπεια το κριτήριο των προκηρύξεων  Κύκλος Εργασιών του β΄ τριμήνου 2019 (Α) προς το β΄ τρίμηνο του 2020 (Β) να μηδενίζεται για όσες επιχειρήσεις είχαν έστω και 1 ευρώ εισόδημα το επίμαχο διάστημα του 2020. Ως εκ τούτου τελικά αποκλείστηκαν από τις δράσεις που προκηρύχθηκαν  για την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του Covid-19. Ο Πρόεδρος  τόνισε την ανάγκη έκδοσης νέας πρόσκλησης κεφαλαίου κίνησης για την ενίσχυση των πολύ μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων, προκειμένου να αποκατασταθούν οι όποιες αδικίες και αποκλεισμοί παρατηρήθηκαν.    

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης

 


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ