ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Κ. ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Κ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ
30/03/2021
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

foto1_F1797.png 

 

Στην τρίωρη τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε ο  Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, στα πλαίσια του κύκλου τηλεδιασκέψεων με όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδας με θέμα «Η τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας και οι προοπτικές της σε περιφερειακό επίπεδο», συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης την Παρασκευή 26/3 .       

Ο κ. Σκιαδαρέσης, κατά την τοποθέτηση του, κατέθεσε τις εξής προτάσεις στον Υπουργό:

1) Να μην θεωρηθεί φορολογητέο εισόδημα για τις επιχειρήσεις ούτε το ποσό των  επιστρεπτέων προκαταβολών  που δεν θα επιστραφεί, ούτε και η μη επιστρεπτέα επιχορήγηση από την Περιφέρεια του προγράμματος «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων  του Ιονίου που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19»

2) Να δοθούν χρήματα με την μορφή χαμηλότοκου δανείου,  σε σημερινούς δικαιούχους (επιχειρήσεις) προγραμμάτων ΕΣΠΑ που  έχουν χτυπηθεί οικονομικά από την πανδημία και αδυνατούν να υλοποιήσουν το επενδυτικό τους πρόγραμμα λόγω της τεράστιας απώλειας εσόδων που υπέστησαν το 2020 και θα υποστούν το 2021.

3) Αναφορικά με τα κυλικεία στα σχολεία, να γίνει αυτόματη ανανέωση των μισθώσεων για 2-3 χρόνια,  καθώς έχουν χάσει ήδη 2 σχολικές χρονιές, αυτή του 2020 και του 2021.

     4)  Να ασκηθεί πίεση ξανά, ώστε τα τραπεζικά ιδρύματα να αναστείλουν τις πληρωμές μέχρι 31/12/21,  δεδομένου ότι από τις αρχές του έτους πιέζουν ασφυκτικά τις επιχειρήσεις για εξόφληση των δόσεων τους.Πολύ σωστά η κυβέρνηση είχε πιέσει τα τραπεζικά ιδρύματα για αναστολή πληρωμής δόσεων μέχρι 31/12/20.         

5) Να μειώσει το κράτος δραστικά το ύψος του επιτοκίου που πληρώνουν οι επιχειρήσεις στις διάφορες δόσεις που καταβάλουν προς τις  Δ.Ο.Υ. και το ΙΚΑ στο ύψος των επιτοκίων που δανείζεται η χώρα.

       6)   Φορολογικό πλαίσιο

·  Απαλλαγή προκαταβολής

·  Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος

·  Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης

·  Μείωση φορολογικών συντελεστών και Φ.Π.Α.

·  Αύξηση των δόσεων σε 240 για όσους είχαν ρυθμίσεις  πριν την κρίση 

·  120 δόσεις για χρέη που δημιουργήθηκαν το 2020 και το 2021.  

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ