ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Συμμετοχή του Προέδρου κ. Σκιαδαρέση Σωτήρη στη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για το Μεταφορικό Ισοδύναμο υγρών καυσίμων
15/04/2021
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

MI_logo_F6126.png

 

Στη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η  Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε. για την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου Καυσίμων στα νησιά Αμμουλιανή (Χαλκιδικής), Ελαφόνησο (Λακωνίας), Ιθάκη, Μεγανήσι (Λευκάδας), Παξούς, Σχοινούσα και Κουφονήσια συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας  κ. Σκιαδαρέσης.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 112 του Νόμου 4714/2020 (Α’, 148), στο πλαίσιο της εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδύναμου (ΜΙ) υγρών καυσίμων, από 1-8-2020 θεσμοθετήθηκε η άμεση καταβολή του Αντισταθμίσματος Νησιωτικού Κόστους (ΑΝΗΚΟ) στους κατοίκους και στις επιχειρήσεις (δικαιούχους του Μοναδικού Αριθμού Νησιώτη (ΜΑΝ) και Μοναδικού Αριθμού Νησιωτικής Επιχείρησης (ΜΑΝΕ)) των 34 νησιών στα οποία ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου.

Η εφαρμογή του μέτρου για το έτος 2021 θα εκκινήσει σύντομα με την έκδοση σχετικής κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών - Ανάπτυξης και Επενδύσεων - Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Από την ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της ανωτέρω απόφασης η εφαρμογή του μέτρου θα ισχύει και για οκτώ (8) επιπλέον νησιά που διαθέτουν πρατήρια καυσίμων και συγκεκριμένα το Αγκίστρι, την Αμμουλιανή, την Ελαφόνησο, την Ιθάκη, το Μεγανήσι, τους Παξούς, τη Σχοινούσα και τα Κουφονήσια. Το Πληροφοριακό Σύστημα (ΠΣ) του μέτρου έχει αναλάβει το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ) Α.Ε. το οποίο περιλαμβάνει εφαρμογή κινητού τηλεφώνου (mobile application) μέσω της οποίας θα καταχωρούνται από τους πρατηριούχους σε αυτό, οι αποδείξεις προμήθειας των επιλέξιμων υγρών καυσίμων καθώς και οι αντίστοιχοι ΜΑΝ ή ΜΑΝΕ των πελατών που προμηθεύονται τα καύσιμα.


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ