ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Κ. ΣΩΤΗΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟ
09/06/2021
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

197477266_999116384230385_8836933634726569580_n_F18166.jpg

Με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Λευκάδας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον νέο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή κ. Σωτήρη Αναγνωστόπουλο, αναφορικά με τη μάστιγα του παρεμπορίου, το  οποίο προκαλεί σοβαρή αιμορραγία στη νόμιμη οικονομική δραστηριότητα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Ζουριδάκης εκ μέρους του Δήμου Λευκάδας, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος, Αστυνόμος Β’ κ. Σκλαβενίτης εκ μέρους της Αστυνομίας,   ο Υποπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Σκεπετάρης εκ μέρους του Λιμεναρχείου Λευκάδας, ο Αναπληρωτής προϊστάμενος Δημ. Αστυνομικός κ. Γκογκάκης εκ μέρους της Δημοτικής Αστυνομίας, η προϊσταμένη του τμήματος Εμπορίου κα Κούρτη και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δεδομένων, Στατιστικής Επεξεργασίας και Εποπτείας Ηλεκτρονικού Εμπορίου της ΔΙΜΕΑ κ. Περιστέρης.

Ο κ. Σκιαδαρέσης αρχικά καλωσόρισε τον κ. Σωτήρη Αναγνωστόπουλο  και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Υποστήριξε ότι το Επιμελητήριο Λευκάδας αντιλαμβάνεται το παρεμπόριο ως ένα πρόβλημα πρώτης γραμμής, το οποίο χρειάζεται λύσεις που για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στους αρμόδιους και ενδιαφερόμενους φορείς. Απαιτείται από όλους ένα στοχευμένο πρόγραμμα δράσης για την καταπολέμηση του παρεμπορίο,  ώστε να στηριχτεί η  πραγματική  οικονομία, να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

Ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε ότι για την αντιμετώπιση της πολυδιάστατης αυτής κρίσης απαιτείται συνεργασία των φορέων και τόνισε ότι, αν οι εμπλεκόμενοι τοπικοί φορείς συνεργαστούν η αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού θα είναι αποτελεσματική. Τόνισε επίσης ότι είναι πολύ εύκολο να παταχθεί το παρεμπόριο σε μια μικρή περιοχή όπως είναι η Λευκάδα.

Ο κ. Σκιαδαρέσης απεύθυνε πρόσκληση στα στελέχη της Διυπηρεσιακής Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), της νέας επιτελικής δομής του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, να επισκεφτούν τη Λευκάδα  για να βοηθήσουν στον συντονισμό των φορέων αλλά και την καταπολέμηση του παραεμπορίου στην περιοχή μας,  τονίζοντας ότι το Επιμελητήριο θα αναλάβει τα έξοδα φιλοξενίας, πρόσκληση που έγινε αμέσως αποδεκτή από τον Γ.Γ. κ. Αναγνωστόπουλο και τον κ. Περιστέρη.

Όλοι οι εκπρόσωποι συμφώνησαν ότι δεσμεύονται να συμβάλλουν στο έργο και στις νομοθετικές πρωτοβουλίες και να δείξουν την παραγωγική συνεργασία,  ώστε να  ωφελήσουμε τον Λευκαδίτη καταναλωτή αλλά και τον Λευκαδίτη επιχειρηματία. 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης

 


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ