ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Το Επιμελητήριο Λευκάδας θα στέκεται πάντα αρωγός στη διατήρηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς με κάθε πρόσφορο μέσο
25/08/2021
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

 

 

 

5_F25845.jpg

Με την προβολή των έργων των επιχειρήσεων που συστάθηκαν μέσα από το πρόγραμμα CraftLabπου συμμετείχε το Επιμελητήριο Λευκάδας, έκλεισε ένα σπουδαίο project  που μέσα από ποικίλες δράσεις είχε ως στόχο την προώθηση του επιχειρηματικού πνεύματος στη νέα γενιά μέσω της εκ νέου γνωριμίας με παραδοσιακά επαγγέλματα και δεξιότητες, ως συνέχιση της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιονίων Νήσων.

Με τα  εκθετήρια που δημιουργήθηκαν μέσω του έργου στο αεροδρόμιο του Ακτίου και στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Λευκάδας, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν πέρα από το φυσικό κάλλος του νησιού μας την παράδοση μέσα από τη ματιά και τα έργα νέων επαγγελματιών.

Μέσα από το έργο αυτό ο φορέας μας:

1) κατέβαλλε μεγάλη προσπάθεια να υπάρξει διάχυση της γνώσης των παραδοσιακών επαγγελμάτων του τόπου μας που δυστυχώς έχουν εγκαταλειφτεί, αλλά δεν έχουν «πεθάνει». Ο φορέας μας επιδιώκει να στέκεται αρωγός στη διατήρηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς με κάθε πρόσφορο μέσο.

2) Έδωσε κίνητρο στους νέους να στηρίξουν την παράδοση, προσαρμόζοντας την στο σύγχρονο επιχειρείν.

3)έκανε ένα  αφιέρωμα στην πλούσια παράδοση μας και συνδύασε την δημιουργικότητα, την έμπνευση, τη φαντασία και την επιχειρηματική προοπτική.

Οφείλουμε σεβασμό σε αυτό που οι προηγούμενες γενιές έφτιαξαν, βελτίωσαν, και διατήρησαν. Στην εποχή μας πρέπει να ενισχύσουμε τον μετασχηματισμό της εργασίας σε δραστηριότητες αξιοποίησης των παραδοσιακών τεχνών. Η χειροτεχνία μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική προοπτική απασχόλησης ιδίως για τους νέους ανθρώπους.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου προσκαλεί τις επιχειρήσεις που ενασχολούνται με χειροποίητα είδη, να φέρουν στο Επιμελητήριο Λευκάδας προϊόντα και εκθέματα για την προβολή τους δεδομένου ότι ο φορέας προτίθεται να διοργανώσει στο επόμενο διάστημα ολοκληρωμένες ενέργειες προβολής και προώθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες στο Επιμελητήριο Λευκάδας τηλ. 2645022686.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης

 

3_F25747.jpg

 

1_F25084.jpg

 

2_F25104.jpg

 

 4_F25780.jpg

 


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ