ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης και ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Λευκάδας
20/04/2023
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

 

 

 

3_F-7773517.jpg

Συνεδρίασε χθες Τρίτη 18 Απριλίου 2023 το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Λευκάδας, με τη συμμετοχή του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και του  Γενικού  Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη. Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αφού χαιρέτησε  τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λευκάδας  κ. Σωτήρη Σκιαδαρέση και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,  ανέλυσε τις προτεραιότητες του υπουργείου δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις επενδύσεις.

Ο κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης τόνισε χαρακτηριστικά ότι  "η ναυτιλία δεν είναι απλά η ατμομηχανή της οικονομίας, αλλά αποτελεί,  το μεγαλύτερο στρατηγικό πλεονέκτημα της χώρας. Ο Υπουργός τόνισε ότι η Λευκάδα δικαιούνται πλέον των ευνοϊκών ρυθμίσεων και κυρίως χρηματοδοτήσεων όπως και τα υπόλοιπα νησιά της Ελλάδας αφού πλέον σύμφωνα με το νόμο 4770/21 αποκαταστάθηκε το ζήτημα αναφορικά με την νησιωτικότητά της Λευκάδας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης, μίλησε για τους ισχυρούς δεσμούς συνεργασίας, που υπάρχουν τονίζοντας "ότι τόσο ο κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης όσο και ο Γενικός Γραμματέας κ. Κουτουλάκης, έχουν σταθεί  αρωγοί σε όλα τα θέματα που έχουν απασχολήσει την Διοίκηση του Επιμελητηρίου και κατ΄επέκταση τις επιχειρήσεις μέλη μας. Καθ’όλη τη διάρκεια της θητείας τους υπάρχει αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία.

Αναλυτικότερα ο Πρόεδρος παρουσίασε μια σειρά θεμάτων που απασχολούν μέλη του φορέα μας και άπτουν των αρμοδιοτήτων του υπουργείου τους. Ο κ. Σκιαδαρέσης εξήρε το έργο της ηγεσίας του υπουργείου καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετής προεδρίας του του στον ΕΟΑΕΝ είχαν μια άριστη συνεργασία. Αναφέρθηκε στη μελέτη που έχει διεξάγει το Επιμελητήριο για τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου στη Λευκάδα καθώς και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να συμβάλει το υπουργείο στην υλοποίηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος. Ζήτησε να υπάρξει προσθήκη μεγαλύτερου επιβατικού σκάφους στη γραμμή Λευκάδα-Καστός -Κάλαμος προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετούνται καλύτερα οι τοπικές επιχειρήσεις καθώς και στην ολοκλήρωση του λιμανιού της Βασιλικής, έργο το οποίο θα συμβάλει σημαντικά στην επιχειρηματικότητα της περιοχής. Ακόμη ζήτησε την επαναφορά συμμετοχής μέλους του Επιμελητηρίου στη διοίκηση του λιμενικού ταμείου. Πολλά από τα παραπάνω θέματα απαιτούν τη συνεργασία διαφορετικών υπουργείων για την υλοποίηση τους και για το λόγο αυτό ζήτησε και τη συμβολή του Βουλευτή κ. Α. Καββαδά."

Το παρών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου  έδωσαν επίσης ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Αθανάσιος Καββαδάς,  ο Δήμαρχος Μεγανησίου κ. Δάγλας,  ο Υπολιμενάρχης κ. Λεονταράκης, ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου κ. Πολίτης και πολιτευτές.

5_F2100138550.jpg

 2_F139434569.jpg

 1_F-360999675.jpg

 

6_F1856941682.jpg

 

4_F-295084341.jpg

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ