ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
28/02/2017
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

20170220_151133_F25068.jpgΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΜΕ Γ. Γ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 ο Πρόεδρος και Συντονιστής της Επιτροπής Τουρισμού όλων των Επιμελητηρίων της χώρας και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδος κ. Σκιαδαρέσης μαζί με το μέλος της Επιτροπής και Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ζακύνθου κ. Γαργαλέα, συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης κ. Τζιάλλα στο Υπουργείο Τουρισμού.

Η συνάντηση αποσκοπούσε στο να συζητηθούν τα προβλήματα στον τομέα του τουρισμού που λειτουργούν ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη της υγιούς τουριστικής επιχειρηματικότητας, καθώς και στο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα Επιμελητήρια στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας.

Αρχικά τέθηκαν προβλήματα σχετικά με τον κλάδο της κρουαζιέρας και του ΕΝΦΙΑ για τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται στον κλάδο με την ενοικίαση διαμερισμάτων χωρίς σήμα μέσω της πλατφόρμας της Airbnb.

Τέλος, αναλύθηκαν τα προβλήματα που απορρέουν από το νέο νομοθετικό πλαίσιο με την κατάταξη των νέων ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων/διαμερισμάτων στις κατηγορίες αστεριών ή κλειδιών.

Ο κ. Σκιαδαρέσης υπέβαλλε συγκεκριμένες προτάσεις προς το Υπουργείο και έλαβε την διαβεβαίωση από τον κ. Τζιάλλα ότι θα εισηγηθεί θετικά ως προς τη διευθέτηση ορισμένων προβλημάτων που συζητήθηκαν. Ζήτησε μάλιστα από τον κ. Σκιαδαρέση να του αποσταλούν γραπτώς στο επόμενο χρονικό διάστημα συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων αυτών.

Τέλος ο Γενικός Γραμματέας κ.Τζιάλλας ενημέρωσε τους δύο Προέδρους για τα προγράμματα ΕΣΠΑ που πρόκειται να ξεκινήσουν στο άμεσο μέλλον από το Υπουργείο Τουρισμού.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Σωτήρης Σκιαδαρέσης


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ