ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Υλοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για τα «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ» με εισηγητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κος Φώτης Κουρμούσης
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ»
29/09/2017
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ» συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Λευκάδας και ο Σύλλογος Λογιστών-ΦοροτεχνικώνΛευκάδας, με ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κ.Φώτη Κουρμούση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λευκάδας με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων, πολιτικών κομμάτων, λογιστών, δικηγόρων και απλών πολιτών δανειοληπτών-οφειλετών.

 

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών-Φοροτεχνικών Λευκάδας κ. Ζαμπέλης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη αύξηση των κόκκινων δανείων από την αρχή της κρίσης έως σήμερα καθώς επίσης επισήμανε και τις τροποποιήσεις που έχουν ζητήσει τα Επιμελητήρια σχετικά με το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμός ρύθμισης επιχειρηματικών οφειλών.

Ο Ειδικός Γραμματέας κ.Κουρμούσης, παρουσίασε συνοπτικά την διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού, καθώς επίσης αναφέρθηκαν οι οντότητες που μπορούν να κάνουν αίτηση, όπως επίσης και οι βασικές προϋποθέσεις και η λειτουργία της πλατφόρμας.  Παράλληλα αναλύθηκαν με παραδείγματα οι οφειλές που μπορούν να ρυθμισθούν, όπως επίσης και η ημερομηνία που πρέπει να αναφέρονται οι οφειλές για να εμπίπτουν στην διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

 

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους εκπροσώπους φορέων και τους πολίτες, στις οποίες ο κ.Κουρμούσης απάντησε αποκαλύπτοντας τα σημεία που ο νέος νόμος βοηθά τους δανειολήπτες-οφειλέτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, ενώ παράλληλα διευκρίνισε κάθε απορία επί του νόμου.

Όσοι  δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση στο video που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Λευκάδας.

Την πλατφόρμα για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων θα την βρείτε στην ιστοσελίδα της  Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους   http://www.keyd.gov.gr/

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης

 

 


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ