ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός του έργου του Επιμελητηρίου Λευκάδας για τη περίοδο 2012-2017
27/11/2017
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

4_F3228.jpg

 

Με μεγάλη συμμετοχή επαγγελματιών και μελών του Επιμελητηρίου Λευκάδας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 ο Απολογισμός των πεπραγμένων της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Λευκάδας.

Πρέπει να τονιστεί ότι η  παρουσίαση αφορούσε τον απολογισμό του έργου του Επιμελητηρίου για τη χρονική διάρκεια 2012-2017 και όχι τον οικονομικό απολογισμό των ετών. Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου καλεί όποιο μέλος της επιθυμεί να ενημερωθεί για τα οικονομικά στοιχεία του φορέα να απευθυνθεί στην υπηρεσία.  

Ο Πρόεδρος κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης ανέλυσε διεξοδικά όλες τις δράσεις της τελευταίας εξαετίας, την χρησιμότητά τους αλλά και τον σχεδιασμό της επόμενης θητείας.

5_F3127.jpg

Ανέφερε χαρακτηριστικά :

«Εργαστήκαμε οργανωμένα και μεθοδικά με μοναδικό γνώμονα τη προώθηση των αιτημάτων του επιχειρηματικού κόσμου και καταφέραμε σε ιδιαίτερα δύσκολες συγκυρίες να αναδείξουμε το Επιμελητήριο και να το βγάλουμε από την αφάνεια. Αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες και εξειδικευμένη γνώση , προσφέραμε στις επιχειρήσεις καινοτόμες λύσεις και εργαλεία που εξοικονομούν χρόνο και κόστος, έγκυρη ενημέρωση , συμβουλευτική υποστήριξη, ευκαιρίες κατάρτισης, δικτύωσης και ανάπτυξης νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.»

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε σε όλες τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν αναδεικνύοντας έτσι την σημαντική δουλειά που γίνεται στο φορέα.

«Το Επιμελητήριο εστίασε στον τουρισμό και κινήθηκε επαγγελματικά για την ανάπτυξη και προώθηση του.  Εντάξαμε το Νομό Λευκάδας σε προγράμματα κρουαζιέρας και συγκεκριμένα της εταιρείας Seabourn που διακινεί επιβάτες που ανήκουν στην υψηλότερη παγκοσμίως εισοδηματική τάξη. Δώσαμε μεγάλη βαρύτητα και πετύχαμε την αεροπορική σύνδεση του Ακτίου με μεγάλες πόλεις του εξωτερικού αλλά και την αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα που λειτούργησε  ξανά ύστερα από 7 χρόνια διακοπής. Καινοτομήσαμε αφού για πρώτη φορά σε όλη την Ελλάδα δημιουργήθηκε το νέο και βραβευμένο Brand Name της Λευκάδας από το Επιμελητήριο, έργο που χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από το φορέα και βραβευτήκαμε για αυτό στα « Tourism Awards 2017».  Προχωρήσαμε στην οργάνωση εκδηλώσεων που ενίσχυσαν την τοπική οικονομία και βοήθησαν τους επαγγελματίες του νησιού όπως το Φεστιβάλ Γαστρονομίας, οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις το 2016 που συνεχίζονται και τη φετινή χρονιά ενώ συμμετείχαμε σε εκθέσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας.  Αναβαθμίσαμε τις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου μας, μειώσαμε την γραφειοκρατία, παρείχαμε συμβουλευτική, βοηθήσαμε τις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στο σύγχρονο αναπτυσσόμενο οικονομικό περιβάλλον μέσω σεμιναρίων, προγραμμάτων επιμόρφωσης  και κατάρτισης  και αναδείξαμε και το κοινωνικό ρόλο του Επιμελητηρίου Λευκάδας.»

6_F3192.jpg

Τελειώνοντας τον απολογισμό ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κάλεσε όλα τα μέλη να σταθούν δίπλα στην προσπάθεια που ξεκίνησε 6 χρόνια πριν και όλοι μαζί ενωμένοι να συνεχίσουμε και με σημαία την επιχειρηματικότητα να οδηγήσουμε το νησί της Λευκάδας στην οικονομική ανάπτυξη.

Η Λευκάδα μας χρειάζεται να εκπροσωπηθεί επάξια και να καθοδηγηθεί στη σύγχρονη πραγματικότητα και αυτό θα το πράξουμε όλοι μαζί.

 

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης

 

 

 


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ