ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης: «Η ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων στα νησιά μας συνδέεται με την τουριστική ανάπτυξη»
27/09/2018
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

VOULI-YDATODROMIA_F25197.png

Τις θέσεις του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών παρουσίασε ο κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα υδροπλάνα την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Σκιαδαρέσης έκανε ειδική αναφορά στις προοπτικές που υπάρχουν για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μέσα από την ανάπτυξη δρομολογίων των υδροπλάνων και ιδιαίτερα για την μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Λευκάδα για να μπει στο χάρτη των τουριστικών προορισμών.

Τόνισε ότι τα νησιά μας χρειάζονται την ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων γιατί υπάρχουν πολλαπλά οφέλη όπως:
-ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος
-δυνατότητα πολλαπλών επισκέψεων σε μια γεωγραφική περιοχή.
-συνδυασμένες μεταφορές
-προσέλκυση επενδυτικών πρωτοβουλιών και δημιουργία θέσεων εργασίας.

Επισήμανε ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, τονίζοντας ότι η διάταξη με την οποία η  άδεια ίδρυσης εκδίδεται υποχρεωτικά στο όνομα ΟΤΑ ή Λιμενικού Ταμείου ή Οργανισμού Λιμένος ή Φορέα ή Υπηρεσία του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, θέτει φραγμό στη λειτουργία ιδιωτικών υδατοδρομίων που θα μπορούσε να αποφέρει μεγαλύτερα και περισσότερα δημόσια έσοδα.

Ο κ.Σκιαδαρέσης έκανε επιμέρους παρατηρήσεις για άρθρα του νομοσχεδίου , που δημιουργούν ζητήματα όπως το άρθρο 4 , σύμφωνα με το οποίο η άδεια υδατοδρομίου εκδίδεται υποχρεωτικά στο όνομα δημόσιου φορέα ή του ευρύτερου δημόσιου φορέα.

Όπως εξήγησε ο κ.Σκιαδαρέσης βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία παραχώρησης λιμένων ή μαρίνων σε ιδιώτες επενδυτές, ενώ έχουν ήδη παραχωρηθεί λιμάνια αλλά και μαρίνες.

Σε αυτή την περίπτωση αυτό που θα συμβεί είναι ιδιώτες επενδυτές στους οποίους θα έχουν παραχωρηθεί λιμάνια και μαρίνες να μην μπορούν να πάρουν άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου.

“Με δεδομένο ότι η λειτουργία ενός υδατοδρομίου σε λιμάνι σχετίζεται με συνδυασμένες μεταφορές αλλά και η λειτουργία ενός υδατοδρομίου σε μαρίνα σχετίζεται με την τουριστική ανάπτυξη, θα έπρεπε ίσως να υπάρχει πρόβλεψη για λιμάνια ή μαρίνες που έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτες επενδυτές και να τους δίνεται η δυνατότητα  άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου’’ τόνισε ο κ.Σκιαδαρέσης στην ομιλία του στη Βουλή.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ