ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΘΕΜΑ: ''Ομιλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Σκιαδαρέση για την τουριστική ανάπτυξη της Λευκάδας στο Aναπτυξιακό Συνέδριο Ιονίων Νήσων στη Κεφαλονιά''
29/11/2018
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

 

_AGG8840_F8955.JPG

Συγκεκριμένες προτάσεις για την τουριστική ανάπτυξη στα Ιόνια νησιά και ιδιαίτερα στη Λευκάδα, κατέθεσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ.Σωτήρης Σκιαδαρέσης από το βήμα του Αναπτυξιακού συνεδρίου Ιονίων Νήσων που διοργανώθηκε στην Κεφαλονιά.

Ο κ. Σκιαδαρέσης στάθηκε στην αδυναμία των νησιών του Ιονίου να προσελκύσουν τουρίστες υψηλού εισοδήματος αλλά και να επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο και επισήμανε ότι χρειαζόμαστε ένα νέο αναπτυξιακό νόμο, που θα πρέπει να περιλαμβάνει:

-Αύξηση των ποσοστών ενίσχυσης αλλά και των διαθέσιμων πόρων.
-Ένταξη όλων των τουριστικών καταλυμάτων, προκειμένου να εκσυγχρονιστούν αλλάζοντας επίπεδο. Ιδιαίτερα στη Λευκάδα , που δεν διαθέτει ξενοδοχειακή υποδομή, το μέτρο αυτό θα λειτουργήσει ευεργετικά για να αξιοποιηθεί και να αλλάξει όψη το κτιριακό απόθεμα των τουριστικών καταλυμάτων στο νησί μας.
-Ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο των επιχειρήσεων μεταποίησης προϊόντων του πρωτογενούς τομέα, των υδατοκαλλιεργειών και της αλιείας, με απώτερο στόχο τη σύνδεση τους με το τουριστικό προϊόν.

 

_AGG8698_F5545.JPGΟ Πρόεδρος του Επιμελητηρίου επισήμανε ότι σε ένα αναπτυξιακό νόμο δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει επιδότηση με τη μορφή πόρων αλλά μπορεί να υπάρχει το κίνητρο γενναίων , ουσιαστικών και πραγματικών φοροαπαλλαγών και φοροελαφρύνσεων. Κάποια στιγμή πρέπει να θεσπιστούν και μειωμένοι συντελεστές σε βάθος χρόνου για τις επιχειρήσεις που πραγματοποιούν επενδύσεις.

Ο κ. Σκιαδαρέσης τόνισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνουν επενδύσεις, μεγάλης κλίμακας στον τουρισμό είναι η δημιουργία ενός νέου χωροταξικού για τον τουρισμό που θα προβλέπει αναπροσαρμογή των συντελεστών δόμησης για την ανάπτυξη ήπιων τουριστικών εγκαταστάσεων με σεβασμό στο περιβάλλον, παράλληλα τη δημιουργία θεσμικού πλαισίου για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού που θα υπηρετούν την ιδέα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, όπως ο καταδυτικός τουρισμός και η δημιουργία υποβρυχίων μουσείων που μπορούν να αποτελέσουν συγκριτικό πλεονέκτημα για τα νησιά μας και ιδιαίτερα για την κρουαζιέρα.

Ο κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις προοπτικές του θαλάσσιου τουρισμού αλλά και της κρουαζιέρας για τη Λευκάδα.

"Το αναπτυξιακό πρότυπο της Λευκάδας στον τουρισμό συνδέεται με τον τομέα των αερομεταφορών. Η αναβάθμιση του αεροδρομίου στο Άκτιο, ανοίγει νέες προοπτικές.  μπαίνει στην εξίσωση για τη μετατροπή της Λευκάδας σε τουριστικό προορισμό. Ο στρατηγικός στόχος πρέπει να είναι ένας μεγάλος αριθμός πτήσεων προς το Άκτιο να συνδεθεί με τόπο προορισμού τη Λευκάδα.",  τόνισε ο κ. Σκιαδαρέσης και αναφέρθηκε σε μια επιθετική στρατηγική προσέλκυσης αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους αλλά και στη δημιουργία ενός νέου Οργανισμού Τουριστικής Προβολής με τη συμμετοχή του Δήμου, του Επιμελητηρίου, φορέων αλλά και ιδιωτών, που θα είναι ουσιαστικά ένας οργανισμός διαχείρισης του τουριστικού προορισμού που λέγεται Λευκάδα.’’

Ο κ.Σκιαδαρέσης έκλεισε την ομιλία του στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κεφαλονιάς, λέγοντας:

‘’Κατέθεσα μια πρόταση με σημείο αναφοράς το μέλλον.
Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν δυνάμεις αλλά και αγκυλώσεις που είναι εγκλωβισμένες στο παρελθόν, γιατί ανήκουν στο παρελθόν.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορούν να κρατούν αυτό το τόπο στο χθες.’’

PAREMVASIK_F9941.SKIADARESI1.png

Για το Δ.Σ.

O Πρόεδρος

 Σκιαδαρέσης Σωτήρης


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ