ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επίσημη έναρξη του Πρώτου Πανελλήνιου Νησιωτικού Διαγωνισμού «Πάμε Λιμάνι»
26/09/2019
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

PROEDROSKERKYRA_F31923.jpg

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκαν στην Κέρκυρα στις 21-23 Σεπτεμβρίου,

οι εκδηλώσεις έναρξης του 1ου Πανελλήνιου Νησιωτικού Διαγωνισμού με τίτλο «ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ» με θέμα την ηλεκτροκίνηση στα σκάφη,  που συνδιοργανώνεται από τον Επιμελητηριακό Όμιλο Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών και  τον Οργανισμό Ηλεκτρικών Σκαφών Ελλάδος.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας και Πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης, παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις έναρξης αυτού του φιλόδοξου εγχειρήματος.

Το «ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ» αποτελεί έναν διαγωνισμό που στοχεύει στην διάδοση της ιδέας της ηλεκτροκίνησης στα σκάφη, στην εξέλιξη της τεχνολογίας μέσα από τα σχολεία,  στο να δώσει έναυσμα στα νέα παιδιά για νέα επαγγέλματα, αλλά και στις τοπικές νησιωτικές οικονομίες τη δυνατότητα να φτιάξουν ένα διαφορετικό προφίλ παραγωγής, εκτός εκείνου των παραδοσιακών προϊόντων, των υπηρεσιών και του τουρισμού, όπως αυτό της κατασκευής και παραγωγής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας για ηλεκτροκίνητα σκάφη, ένας τομέας που υστερούμε ως χώρα.

Τα νησιωτικά Επιμελητήρια της χώρας στέκονται αρωγοί σ΄ αυτή τη προσπάθεια, κατανοώντας την σπουδαιότητα και το όφελος που θα προκύψει.

Ο διαγωνισμός έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, έχει τεθεί υπό την αιγίδα τριών Υπουργείων: α) Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, β) Τουρισμού και γ) Περιβάλλοντος και Ενέργεια και υποστηρίζεται έμπρακτα από : α) την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, β) τον ΦΟΙΝΙΞ ΝΗΟΓΝΩΜΟΝΑ Α.Ε. και γ) το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Σε αυτόν τον αγώνα απαιτείται η συμμετοχή των πρωταγωνιστών, που είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και των εκπαιδευτικών και των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των νησιών, για να στεφθεί με επιτυχία η προσπάθεια αυτή.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ