ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΡΧΗ
27/01/2020
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

82928208_267778204183469_790746811118649344_n_F18285.jpg 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΡΧΗ

Συνάντηση γνωριμίας είχε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λευκάδας με την νέα Λιμενάρχη, κα Ελευθερία Ρούσσου, την Παρασκευή  24  Ιανουαρίου  στα γραφεία του φορέα.

Στη συνάντηση, συμμετείχαν από την πλευρά του Επιμελητηρίου τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής,   ο Πρόεδρος κ. Σκιαδαρέσης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Μπουρδάρας, ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Λιβιτσάνος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γαζής, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Σκληρός, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Αρματάς και ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Άγριος .

Από την πλευρά της Λιμενικής Αρχής η νέα Λιμενάρχης, κα Ελευθερία Ρούσσου Πλωτάρχης Λ.Σ., ο Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ και Διοικητής Λιμενικού τμήματος Νυδριού κ. Αναστάσιος Βεργίνης και ο  Αρχικελευστής Λ.Σ και αρμόδιος σε θέματα λιμενικής αστυνομίας κ. Κατωπόδης Δημήτρης

Τα μέλη της Δ.Ε του Επιμελητηρίου αρχικά καλωσόρισαν τη νέα Λιμενάρχη και της ευχήθηκαν κάθε επιτυχία στο έργο της.  Η συνάντηση, που διήρκησε 2 ώρες,  δεν είχε όμως μόνο εθιμοτυπικό χαρακτήρα   αλλά ήταν ουσιαστική δεδομένου ότι συζητήθηκαν τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν κυρίως τους επαγγελματίες στην πόλη της Λευκάδας, του Νυδριού και της Βασιλικής όπου παρατηρούνται και οι μεγαλύτερες δυσκολίες.

Επιπρόσθετα, αναλύθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που συνδέονται με τα λιμάνια του νησιού, στο Νυδρί και στη Βασιλική,  όπως επίσης και τα προβλήματα που δημιουργούνται στις παραλίες και αφορούν κυρίως τη μίσθωση για ομπρέλες και  ξαπλώστρες.    Το φλέγον θέμα του παρεμπορίου επίσης ήταν ένα από τα κύρια θέματα που απασχόλησαν την συζήτηση.

Από την πλευρά της η κα Λιμενάρχης και οι αξιωματικοί  του Λ.Σ. ενημέρωσαν την Διοίκηση και τον Πρόεδρο για αρκετά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία από συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες του νησιού και ζήτησαν τη μεσολάβηση του φορέα ώστε να υπάρξει μια εποικοδομητική σεζόν με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα. Επίσης, η κα Λιμενάρχης ενημέρωσε τον Πρόεδρο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο  και μέσα και δυσχεραίνουν το έργο της. Ο κ. Σκιαδαρέσης δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει με τη σειρά του τα προβλήματα αυτά στην ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για την αποτελεσματική επίλυση τους.

Η νέα τουριστική περίοδος μας βρίσκει για ακόμα μια φορά σε ετοιμότητα, σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο, να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε προκύψει και να αποτρέψουμε πιθανές καταστάσεις που θα επηρεάσουν την εικόνα του τουριστικού μας προϊόντος.

Το Επιμελητήριο Λευκάδας και η Λιμενική Αρχή συμφώνησαν στην ανάγκη πραγματοποίησης συνεχούς διαλόγου, επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσα τους ώστε να βρεθεί λύση και να ρυθμιστούν όλα τα τρέχοντα ζητήματα,  να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία και να εξασφαλιστεί η αναπτυξιακή πορεία στο νησί μας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης

 

 


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ