ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού της ΚΕΕΕ με συντονιστή το Επιμελητήριο Λευκάδας
27/02/2020
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Συνεδρίασε χθες Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου η Θεματική Επιτροπή Τουρισμού της ΚΕΕΕ, στα γραφεία της,  με συντονιστή το Επιμελητήριο Λευκάδας, εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο κ. Σκιαδαρέση.

Η επιτροπή συνεδριάζει για τα σημαντικότερα θέματα που άπτονται του  τουρισμού και απαρτίζεται από 22 Επιμελητήρια της Χώρας, ενώ τον συντονισμό και την ευθύνη της λειτουργίας της έχει αναλάβει με απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής της ΚΕΕΕ, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης.

Εκτός της πρώτης γνωριμίας, το σημαντικό θέμα που συζητήθηκε στην 1η συνεδρίαση, αποτέλεσε  το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Ανάπτυξη καταδυτικού τουρισμού, ρυθμίσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα, ρυθμίσεις για κολυμβητικές δεξαμενές εντός τουριστικών καταλυμάτων, σήμα πιστοποίησης glamping και λοιπές διατάξεις»

Πιο συγκεκριμένα έγινε αναφορά στα περισσότερα άρθρα του νομοσχεδίου, αλλά ιδιαίτερη σημασία δόθηκε:

α) Στις αλλαγές της νομοθεσίας για τις κολυμβητικές δεξαμενές.

β) Στην κατοχύρωση του διακριτικού τίτλου των καταλυμάτων που το νέο νομοσχέδιο το στερεί από τις αρμοδιότητες των τοπικών Επιμελητηρίων και το εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Η συνέχεια της ανάθεσης του συντονισμού και την ευθύνης της λειτουργίας της επιτροπής τουρισμού, κρίνεται πολύ σημαντική για το Επιμελητήριο Λευκάδος, αφού αναμφισβήτητα αποτελεί επιβράβευση των συνεχών προσπαθειών που καταβάλλει ο φορέας  και των διαρκών παρεμβάσεων – προτάσεων που υποβάλει όλα αυτά τα χρόνια.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ