ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας και Πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής
25/09/2020
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

 
 
 
D85_1136_F28791.width-1600.jpg
 
Στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής (ΣΥ.ΝΗ.ΠΟ), που πραγματοποιήθηκε στις 23/09/2020, υπό την προεδρία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας και Πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν) κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ως εκπρόσωπος των νησιωτικών Επιμελητηρίων της χώρας.
Βασικό θέμα συζήτησης  του ΣΥ.ΝΗ.ΠΟ. ήταν το  προσχέδιο Νόμου για την «Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στο Νησιωτικό Χώρο», το οποίο και θα προωθηθεί άμεσα στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης για διαβούλευση. 
Όπως τόνισε ο Υπουργός κ. Πλακιωτάκης,  με το σχέδιο νόμου «για πρώτη φορά η Ελλάδα αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να σχεδιάσει και να παρουσιάσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο μια ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική η οποία όχι μόνον ενσωματώνει το σύνολο των ευρωπαϊκών κατευθύνσεων για την γαλάζια ανάπτυξη, αλλά πρωτοπορεί κιόλας με νέες πολιτικές και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία.
Για την ίδια την Ελλάδα, αποτελεί πολιτική και κοινωνική αναγκαιότητα η χάραξη ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής για τη νησιωτική χώρα, στην οποία αφενός κατοικεί το 15% του ενεργού ελληνικού πληθυσμού και αφετέρου παράγεται περίπου το 25% του ΑΕΠ». 
Ο Πρόεδρος κ. Σκιαδαρέσης, στην τοποθέτησή του συνεχάρη το Υπουργείο για την πρωτοβουλία σύγκλησης του ΣΥ.ΠΗ.ΠΟ., για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια, και επεσήμανε ότι κοιτάζοντας προς το μέλλον το νομοσχέδιο πρέπει να διασφαλίζει συγκεκριμένους στόχους βιωσιμότητας και αειφόρου ανάπτυξης στα νησιά, όπως: κίνητρα για εγχώριες και διεθνείς επενδύσεις, προβολή του αναπτυξιακού πλούτου και των δυνατοτήτων των νησιών, προσέγγιση του βιωτικού, κοινωνικού και οικονομικού επιπέδου με το Μ.Ο. των ελληνικών ηπειρωτικών περιοχών και γιατί όχι του Ευρωπαϊκού Μ.Ο., εφαρμογή όλων των μοντέλων της σύγχρονης τεχνολογίας σε όλα τα επίπεδα, στήριξη της γαλάζιας οικονομίας και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με σεβασμό του πολιτισμικού, αρχαιολογικού και φυσικού πλούτου των νησιών, κ.λ.π. Επίσης διαβεβαίωσε τον Υπουργό ότι τα νησιωτικά Επιμελητήρια της χώρας θα σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια, προκειμένου η νέα εθνική νησιωτική πολιτική να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο, με συγκεκριμένους και σαφείς στόχους αλλά και μέσα χρηματοδότησης.
Στο Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών, Σωτήρης Σκιαδαρέσης,  η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσή Βιτσιλάκη, ο εκπρόσωπος του Γραφείου του Πρωθυπουργού, Νίκος Ατταλιώτης, ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Παύλος Βουγιούκας – Μιχαλακέλης και ο ειδικός σύμβουλος του ΥΝΑΝΠ, Μανώλης Κουτουλάκης.
 
 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
 
 120048361_3498074726925678_4899953185822494985_o_F29124.jpg

                          120118246_3612284625449894_8464134921053616179_n_F30496.jpg                                               


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ