ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Συνάντηση Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Λευκάδας με τον Δήμαρχο Λευκάδας
29/01/2021
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Την Παρασκευή 22/1/2021, κατόπιν αιτήματος του φορέα,  ο Πρόεδρος κ. Σκιαδαρέσης και μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Λευκάδας συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Λευκάδας κ. Καλό.

Από την πλευρά του Επιμελητηρίου συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Σκιαδαρέσης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Άγριος, ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Λιβιτσάνος, ο Γ.Γ. κ. Γαζής, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Σκληρός και ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Αρματάς.

Η συνάντηση ήταν ενημερωτική πάνω σε θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του τόπου μας,  με γνώμονα τη στήριξη και την αναβάθμιση της τοπικής αγοράς, μετά τις επιπτώσεις που έχει υποστεί λόγω των αναγκαστικών περιοριστικών μέτρων του COVID-19.

Ιδιαίτερη βαρύτητα, δόθηκε στις απαλλαγές από τα δημοτικά τέλη και στις μειώσεις από τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων,  σε επιχειρήσεις που ήταν κλειστές κατά το  lockdown, ύστερα και από τις άμεσες προτάσεις του Επιμελητηρίου Λευκάδας. Ο κ. Σκιαδαρέσης τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη μείωσης των τελών και τους μήνες που λειτουργούσαν οι επιχειρήσεις, δεδομένου ότι η συνολική χρονιά ήταν καταστροφική για την επιχειρηματικότητα και τους τζίρους και προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζονται οι προσπάθειες του φορέα μας.

Στη συνέχεια, η συζήτηση, επικεντρώθηκε στην συνεργασία του Επιμελητηρίου Λευκάδας και του Δήμου, αναφορικά  με την διαφημιστική καμπανιά μέσω της ΜarketingGreece  για την ενίσχυση και την προβολή των προορισμών της Λευκάδας και του Μεγανησίου, που βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2020.

Τέλος, αναφορά έγινε για το σχέδιο πόλης Νυδριού-Μεγάλου Αυλακίου. Ο κ. Σκιαδαρέσης υποστήριξε πόσο σημαντικό είναι να ολοκληρωθεί το σχέδιο όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Και οι δύο πλευρές υποστήριξαν πόσο σημαντική είναι η συνεργασία Δήμου και Επιμελητηρίου  σε διάφορα επίπεδα, αναφορικά με δράσεις που μπορούν να τονώσουν την επιχειρηματικότητα και να συμβάλουν στην οικονομική ανάκαμψη του νησιού.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ