ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ    / ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ  RSS 2.0 

Συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέση Σωτήρη με την Διοίκηση της ΔΥΠΑ

  Μία πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε χθες 13/3/2024  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης με τον Διοικητή της ΔΥΠΑ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη, την Υποδιοικήτρια κα Γιάννα Χορμόβα και την προϊσταμένη Δ/νσης ασφάλισης και κοινωνικών πολιτικών κα Γλυκερία Τερζή. Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η ενίσχυση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ, οι τρόποι ένταξης περισσότερων  παρόχων τουριστικών καταλυμάτω..... (14/03/2024)

περισσότερα »

Συνάντηση εργασίας Επιμελητηρίου Λευκάδας, Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας και Δήμου Μεγανησίου με στόχο την εκπόνηση μελέτης για τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου στο Μεγανήσι

Με πρωτοβουλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέση Σωτήρη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Δουβίτσα Αντώνιο, τον Δήμαρχο Μεγανησιού  κ. Κατωπόδη Γεράσιμο και τον Αντιδήμαρχο Μεγανησίου κ. Καββαδά Κώστα. Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η εκπόνηση μελέτης για τη δημιουργία υποβρύχιου τεχνητού αξιοθέατου και επιλογή θέσης για τη χωροθέτηση καταδυτικού πάρκου στην περιοχή του Μεγανησίου, σε συνέχεια της αντίστοιχης προγραμματικής σύμβασης που εί..... (12/03/2024)

περισσότερα »

Ο κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης ομόφωνα εξελέγη Αντιπρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

  Την Δευτέρα 4 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη Ιονίων Νήσων με σκοπό την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σ. Σκιαδαρέσης εξελέγη στο νέο Δ.Σ. εκπροσωπώντας τα Επιμελητήρια Ιονίων Νήσων και στην χθεσινή πρώτη συνεδρίαση για συγκρότηση σε σώμα,  με πρόταση του Προέδρου αναλαμβάνει ομόφωνα τα καθήκοντα του Αντιπροέδρου. Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη αποτελεί την συμφωνία για την εθελοντική συνεργασία μεταξύ της ..... (08/03/2024)

περισσότερα »

Συνάντηση εργασίας του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέση με την – Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Απόδημου Ελληνισμού κα Ελένη Παπαναστασάτου

Συνάντηση εργασίας του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέση με την – Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Απόδημου Ελληνισμού κα Ελένη Παπαναστασάτου Τη Δευτέρα 29/1/2024 επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Λευκάδας, σε μια προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο κ. Σκιαδαρέση Σωτήρη, η κα Ελένη Παπαναστασάτου, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Απόδημου Ελληνισμού. Σε άριστο κλίμα συνεργασίας, η κα Παπαναστασάτου συζήτησε με τον Πρόεδρο σημαντικά θέματα που..... (29/01/2024)

περισσότερα »

Συνάντηση εργασίας του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέση με τον Αντιπεριφερειάρχη Βιομηχανίας, Φυσικών Πόρων, Ενέργειας και Τεχνικών Επαγγελμάτων κ. Ζουριδάκη Ευτύχιο

Συνάντηση εργασίας του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέση με τον Αντιπεριφερειάρχη Βιομηχανίας,  Φυσικών Πόρων,  Ενέργειας και Τεχνικών Επαγγελμάτων κ. Ζουριδάκη  Ευτύχιο  Σήμερα, Πέμπτη 25 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε  σε θερμό κλίμα συνάντηση εργασίας  του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σωτήρη Σκιαδαρέση  με τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Βιομηχανίας,  Φυσικών Πόρων,  Ενέργειας και Τεχνικών Επαγγελμάτων κ. Ζουριδάκη  Ευτύχιο, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Λευκάδας...... (25/01/2024)

περισσότερα »

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

        ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ   Με μεγάλη επιτυχία, σε ένα ιδιαίτερα ζεστό, εγκάρδιο κλίμα, πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024 στην αίθουσα του Ξενοδοχείου IONIAN BLUE η εκδήλωση του Επιμελητηρίου Λευκάδας για τη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του. Στην κυριολεκτικά κατάμεστη από κόσμο, με την παρουσία προσωπικοτήτων του πολιτικού κόσμου, εκπροσώπους  φορέων, εκπροσώπους του επιχειρηματικού, εμπορικού και επαγγελματικού κλάδου, μέλη, συνε..... (15/01/2024)

περισσότερα »

Εθιμοτυπική συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέση με τον νέο Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Δουβίτσα Αντώνιο

  Σε κλίμα εγκαρδιότητας πραγματοποιήθηκε το πρωί της  Πέμπτης 11 Ιανουαρίου η συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σωτήρη Σκιαδαρέση  με τον νέο Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κο Αντώνιο Δουβίτσα.   Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος κ. Σκιαδαρέσης  είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κύριο Αντιπεριφερειάρχη για το έργο του Επιμελητηρίου  καθώς και να συζητήσει για κοινές δράσεις στο μέλλον.   Από την πλευρά του ο κύριος Δουβίτσας τόνισε ότι η Αντιπεριφέρεια Λευκάδα..... (12/01/2024)

περισσότερα »

Συνάντηση εργασίας του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέση με τον νέο Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Τρεπεκλή

  Χθες 9 Ιανουαρίου 2024, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης επισκέφτηκε τον Περιφερειάρχη κ. Τρεπεκλή στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του για συνάντηση εργασίας. Κατά τη διάρκεια, δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν σημαντικά ζητήματα της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού και ο κ. Περιφερειάρχης δήλωσε ακόμη μια φορά την σταθερή βούληση του για στενή και δημιουργική συνεργασία με τα Επιμελητήρια. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευ..... (10/01/2024)

περισσότερα »

Στην τελετή ορκωμοσίας της νέας Περιφερειακής Αρχής Ιονίων Νήσων ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης

  Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης παρευρέθηκε ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του νεοεκλεγέντος Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Τρεπεκλή στην τελετή ορκωμοσίας της νέας Περιφερειακής Αρχής Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα και είχε την ευκαιρία να ευχηθεί στον νέο Περιφερειάρχη και στους περιφερειακούς συμβούλους  καλή αρχή στα νέα τους καθήκοντα. Ο κ. Σκιαδαρέσης  διαβεβαίωσε την νέα Περιφερειακή αρχή ότι η Διοίκηση του Επιμελητήριου Λευκάδας είναι ε..... (24/12/2023)

περισσότερα »

Επιμελητήριο Λευκάδας – Νέα προσφορά αγάπης σε ευάλωτες οικογένειες

Επιμελητήριο Λευκάδας – Νέα προσφορά αγάπης σε ευάλωτες οικογένειες Το Επιμελητήριο Λευκάδας,  πιστό στη δέσμευση του για διαρκή προσφορά και προς την κοινωνία, βρίσκεται και αυτά τα Χριστούγεννα, δίπλα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, προσφέροντας στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητρόπολης Λευκάδας & Ιθάκης σημαντική ποσότητα ειδών πρώτης ανάγκης. Ο Πρόεδρος κ. Σκιαδαρέσης  Σωτήρης και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του φορέα επισκέφτηκαν το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο και παρέ..... (20/12/2023)

περισσότερα »

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ 7Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΕΚ

Συμμετοχή του κ. Σ. Σκιαδαρέση , προέδρου Επιμελητηρίου Λευκάδας, στην 7η συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης του ΕΠΑΝΕΚ.   Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της 7ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΠΑνΕΚ όπου παρουσιάστηκε η πρόοδος υλοποίησής του, η σημαντική στήριξη της επιχειρηματικότητας εν μέσω διαδοχικών κρίσεων και η ενίσχυση των υποδομών της χώρας στους τομείς έρευνας, ενέργειας, ΤΠΕ, τουρισμού και πολιτισμού και η πρόβλεψη κλεισίματος. Πραγματοποιήθηκε εν..... (30/11/2023)

περισσότερα »

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΕΠΙΧΙΕΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σ. Σκιαδαρέσης συμμετείχε στις 28/11/2023 στο Οικονομικό-Επιχειρηματικό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής με θέμα Ανα-βαθμίζοντας την Ελλάδα.    Πολλαπλή αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας στα πεδία των επενδύσεων, των εξαγωγών, της αγοράς εργασίας, μέσω της κατάρτισης και της επανεκπαίδευσης των εργαζομένων, της έρευνας και της καινοτομίας, του περιβάλλοντος και της σύστασης του κράτους. Αυτοί είναι οι βασικοί άξονες όπου επικεντρώνει την προσπάθειά της..... (30/11/2023)

περισσότερα »

Συμμετοχή Επιμελητηρίου Λευκάδας στο 6ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρηματιών των Ευρωεπιμελητηρίων

Συμμετοχή Επιμελητηρίου Λευκάδας  στο 6ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρηματιών των Ευρωεπιμελητηρίων Βρυξέλλες 14 Νοεμβρίου 2023  Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό ότι την  14 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ολομέλειας , στο συμβολικό χώρο του Ημικυκλίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες από την Ένωση Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων σε συνεργασία με το δίκτυο των εθνικών επιμελητηρίων οι εργασίες του 6ου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Επιχειρήσεων – ΕΚΕ 2023. Το Ευρωπαϊκ..... (15/11/2023)

περισσότερα »

Στο Επιμελητήριο Λευκάδας ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Ξενοφών Βεργίνης

  Το Επιμελητήριο Λευκάδας επισκέφτηκε την Πέμπτη 21/9/2023 το μεσημέρι  ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Ξενοφών Βεργίνης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων με τον Πρόεδρο κ. Σκιαδαρέση και τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου για θέματα που άπτονται επιχειρηματικού και όχι μόνο ενδιαφέροντος και για ζητήματα που απασχολούν τις σχέσεις και τη συνεργασία Δήμου και Επιμελητηρίου όπως: ·         Η σύσταση του οργανισμού τουρισμού μεταξύ Επιμελητηρίου, Δήμου & Περιφέρει..... (22/09/2023)

περισσότερα »

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΛΧΕΛΜ ΝΤΑΙΡΠΦΕΛΝΤ

Το Επιμελητήριο Λευκάδας, οι εκδόσεις fagotto και ο Σύλλογος για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον Νυδριού Βίλχελμ Νταίρπφελντ πραγματοποίησαν εκδήλωση - φόρο τιμής στον Βίλχελμ Νταίρπφελντ και της επανέκδοσης του βιβλίου ALT ITHACA. Στην εκδήλωση, παρουσίαση της έκδοσης έκανε η κα Χαρά Παπαδάτου-Γιαννοπούλου και παρεμβάσεις/ομιλίες  έγιναν από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Σκιαδαρέση την κα ΕλένηΒερυκίου πρόεδρο του Σύλλογου για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον Νυδριού Βίλχελμ Νταίρπφελντ ..... (21/09/2023)

περισσότερα »

Δυναμική παρουσία του Επιμελητηρίου στην 87 η ΔΕΘ

  Δυναμική παρουσία του Επιμελητηρίου στην 87 η ΔΕΘ Δυναμική παρουσία του Επιμελητηρίου Λευκάδας στην 87η ΔΕΘ, στηρίζοντας ενεργά την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη του τόπου και επιδοτώντας εξολοκλήρου τη συμμετοχή των μελών του σε μια από τις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις, που γίνονται στη χώρα. Η δομή και τα εικαστικά του περιπτέρου μας εντυπωσίασαν και απέσπασαν τα καλύτερα σχόλια. Το Επιμελητήριο Λευκάδας συμμετείχε με έντεκα (11) επιχειρήσεις – μέλη του, στην 87η ΔΕΘ στο Δ..... (20/09/2023)

περισσότερα »

Στο Επιμελητήριο Λευκάδας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Τρεπεκλής

Το Επιμελητήριο Λευκάδας επισκέφτηκε την Τρίτη 19/9/2023 το πρωί ο επικεφαλής της παράταξης «Ιόνια Εποχή» και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής με τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της Λευκάδας. Ο Πρόεδρος του φορέα κ. Σκιαδαρέσης και Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Λιβιτσάνος υποδέχτηκαν τον συνδυασμό κάνοντας έναν  εποικοδομητικό διάλογο. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα που ταλανίζουν χρόνια τον τόπο. Ο Πρόεδρος τόνισε τα προβλήματα που υπάρχουν αναφορικά με ..... (20/09/2023)

περισσότερα »

Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά από το Επιμελητήριο Λευκάδας η 1η Έκθεση κλασσικών οχημάτων με τίτλο «Lefkada Classico»

Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά από το Επιμελητήριο Λευκάδας η 1η Έκθεση κλασσικών οχημάτων με τίτλο «Lefkada Classico» Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά από το Επιμελητήριο Λευκάδας η 1η Έκθεση κλασσικών οχημάτων με τίτλο «Lefkada Classico». Η έκθεση λειτούργησε το Σάββατο 13/05 από τις 12.00 – 22.00 και την Κυριακή 14/05 10.00 – 15.00, στο χώρο του πάρκινγκ του Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας. Συμμετείχαν πάνω από 60 οχήματα, ανάμεσα τους •           Συμμετέχοντες α..... (17/05/2023)

περισσότερα »

Η Λευκάδα στους 4 τροχούς

  Στο πλαίσιο των συντονισμένων προσπαθειών του Επιμελητηρίου Λευκάδας για την τουριστική προβολή του νησιού μας, σε συνέχεια της επιμελητηριακής αποστολής στην Κύπρο στην τουριστική έκθεση «TRAVEL EXPO CYPRUS 2023»,  ο φορέας συνεργάζεται δυναμικά με το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ και το www.4troxoi.gr για ένα επιχορηγούμενο διήμερο οδοιπορικό στη Λευκάδα!   Η καταχώρηση αποτελεί ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα με πλούσιο δημοσιογραφικό και φωτογραφικό υλικό για το τεύχος Ιουνίου, ανακαλύπτοντας όσα έχει..... (09/05/2023)

περισσότερα »

Επιμελητηριακή αποστολή στην Κύπρο στα πλαίσια της τουριστικής έκθεσης "TRAVEL EXPO CYPRUS 2023"

 Απόλυτα δικαιωμένο το Επιμελητήριο Λευκάδας για την απόφαση του να συμμετάσχει στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2023, στις 21 – 23 Απριλίου στους Χώρους της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) και τον Όμιλο Εταιρειών Display Art Plc. Τον φορέα εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Άγριος Χρήστος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωμ..... (27/04/2023)

περισσότερα »

Εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Λευκάδας στην Σύσκεψη παραγωγικών φορέων στην Κέρκυρα στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την Παρουσίαση του Αναπτυξιακού Σχεδίου Ιονίων Νήσων στις 19/04/2023.

Λευκάδα,  21/04/2023   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κύριος Σκιαδαρέσης Σωτήρης συνοδευόμενος από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κύριο Θερμό Δημήτριο,  συμμετείχαν σε συσκέψεις των παραγωγικών φορέων της Περιφέρειας στην Κέρκυρα στο πλαίσιο  της επίσκεψης του Πρωθυπουργού  και κυβερνητικού κλιμακίου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στις 19/04/2023. Η πρώτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων  με κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Απόστολο..... (21/04/2023)

περισσότερα »

Ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης και ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Λευκάδας

  Συνεδρίασε χθες Τρίτη 18 Απριλίου 2023 το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Λευκάδας, με τη συμμετοχή του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και του  Γενικού  Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη. Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αφού χαιρέτησε  τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λευκάδας  κ. Σωτήρη Σκιαδαρέση και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,  ανέλυσε τις προτεραιότητες του υπουργείου δίνοντας ιδιαίτ..... (20/04/2023)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Λευκάδας δίπλα στις ευάλωτες οικογένειες και αυτό το Πάσχα

Το Επιμελητήριο Λευκάδας βρέθηκε για ακόμη μία χρονιά, λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα, κοντά σε ευάλωτες οικογένειες προσφέροντας στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητρόπολης Λευκάδας και Ιθάκης σημαντική ποσότητα νωπών πουλερικών για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη αυτές τις ημέρες. Σε μία ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης, προσφοράς και αγάπης, ο Πρόεδρος κ. Σκιαδαρέσης  Σωτήρης και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του φορέα επισκέφτηκαν το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο και παρέδωσαν τα ε..... (13/04/2023)

περισσότερα »

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ. ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: KAΠΕΤΑΝΙΟΣ ΤΗΣ ΣΤΕΡΙΑΣ, ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ"

Λευκάδα, 4 Απριλίου  2023 Χθες, Δευτέρα 3 Απριλίου 2023, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας παρευρέθηκε στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο σύλλογος Λευκαδίων Πάτρας   "Η Φανερωμένη" και ο σύλλογος Αρκάδων Πάτρας " Θ. Κολοκοτρώνης" με τίτλο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Καπετάνιος της στεριάς, καπετάνιος της θάλασσας.» Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο συντοπίτης μας και φιλόλογος Νικόλαος Ασπρογέρακας ανέπτυξε τη συμβολή του Θ. Κολοκοτρώνη στη σωτηρία της Λευκάδας από την πολιορκία του Αλή Πα..... (04/04/2023)

περισσότερα »

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Κ. ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ ΣΩΤΗΡΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ                                                                                                        Λευκάδα, 30 Μαρτίου 2023 Στις 29/3/2023 το απόγευμα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης, έπειτα από πρόσκληση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γ. Πλακιωτάκη,  συμμετείχε στην εκδήλωση για την ανάδειξη της αδιαμφισβήτητης προσφοράς του Λιμενικού σώματος – Ελληνικής ακτοφυλακής στη προστασία των θαλάσσιων συνόρων μας, της ανθρώπινης ..... (30/03/2023)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Λευκάδας τίμησε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821

Το Επιμελητήριο Λευκάδας τίμησε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821. Το πρωί του Σαββάτου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σκιαδαρέσης Σωτήριος παραβρέθηκε στην επίσημη Δοξολογία που τελέστηκε στην Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ.κ Θεόφιλου. Μετά το πέρας της δοξολογίας, ο κ. Σκιαδαρέσης  ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, μετέβη στο Ηρώο της πόλης, όπου πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνου και εν συνεχεία παρακολούθησε την παρέλ..... (27/03/2023)

περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη εκπαίδευση επιμόρφωσης επαγγελματιών και εργαζομένων για το τουρισμό και τον επισιτισμό

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ                 Λευκάδα,  14-3-2023 Ολοκληρώθηκε η  τριήμερη εκπαίδευση επιμόρφωσης επαγγελματιών και εργαζομένων  για το τουρισμό και τον επισιτισμό  Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε από το Επιμελητήριο Λευκάδας  το 3o σχολείο επιμόρφωσης επαγγελματιών για το τουρισμό και τον επισιτισμό  στις 10-12 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Ιonion Star. Ο φορέας με τη δράση αυτή αποσκοπεί να προσφέρει στους επαγγελματίες κι εργαζομένους στον χώρο του Τουρισμού και του Επισιτισμού, αλλά και σ..... (14/03/2023)

περισσότερα »

Συνάντηση Προέδρου Επιμελητηρίου Λευκάδας με τον νέο Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ   ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ            Λευκάδα,  6-3-2023 Συνάντηση Προέδρου  Επιμελητηρίου Λευκάδας με τον νέο Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας   Τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λευκάδας, κ. Σκιαδαρέση Σωτήρη, επισκέφθηκε την Παρασκευή 3 Μαρτίου το πρωί, ο νέος Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Λευκάδας, Πύραρχος, Κωνσταντίνος Τσίκας. Ο κ. Σκιαδαρέσης συνεχάρη τον Διοικητή για την ανάληψη των νέων καθηκόντων και η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε..... (07/03/2023)

περισσότερα »

Επίσκεψη Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ν. Παπαθανάση στο Επιμελητήριο

Με μεγάλη μας χαρά υποδεχτήκαμε χθες 9/6/2022 στο Επιμελητήριο τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ν. Παπαθανάση. Ο πρόεδρος κ. Σ. Σκιαδαρέσης και το ΔΣ του Επιμελητηρίου Λευκάδας  συζήτησαν με τον κ. Παπαθανάση για τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ που θα ανακοινωθούν στις 16/6/2022 στη Καλαμάτα από τους αρμόδιους υπουργούς. Ο υπουργός ανέλυσε και παρουσίασε το σκεπτικό αλλά και τη δομή των νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων. Αναλύθηκε ο ρόλος και η συνεισφορά που θα  έχουν τα Επιμε..... (10/06/2022)

περισσότερα »

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ "ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ & ΠΑΡΟΧΗ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες 20/4/2022 στο Επιμελητήριο ημερίδα με θέμα "Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας" σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η κ. Μαριαλένα Αθανασοπούλου, Ειδική Γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους όπου μαζί με τους συνεργάτες της παρουσίασαν αναλυτικά το θεσμικό πλαίσιο της ρύθμισης και απάντησαν σε θέματα που αφορούν το θεσμικό πλαίσιο για τη ρύθμιση και την..... (21/04/2022)

περισσότερα »

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ Δ.Ε ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

   Έπειτα από πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Λευκάδας πραγματοποιήθηκε χθες 18/4/2022 στο Δήμο Λευκάδας συνάντηση μεταξύ του προέδρου του Επιμελητηρίου Σ. Σκιαδαρέση και των μελών της ΔΕ κ. Ν. Γαζή και Ε. Σκληρό, του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Ε. Ζουριδάκη, της προϊσταμένης της Κτηματικής Υπηρεσίας κ. Μ.Τζωρτζοπούλου , του νομικού συμβούλου του δημάρχου κ. Φ. Γράψα, του μελετητή κ. Δ. Μεσσήνη και εκπρόσωπων της πολεοδομίας με θέμα την επίλυση του προβλήματος της επιβολής προστίμων για τη χρήσ..... (19/04/2022)

περισσότερα »

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ..... (01/04/2022)

περισσότερα »

Συμμετοχή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας στη διαδικτυακή εκδήλωση της ΚΕΕΕ με θέμα "Πανδημία και Εστίαση"

Συμμετοχή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας στη διαδικτυακή εκδήλωση της ΚΕΕΕ με θέμα "Πανδημία και Εστίαση" Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα την «Πανδημία και εστίαση», στην οποία πήραν μέρος οι Προέδροι  των Επιμελητηρίων όλης της χώρας μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδροςτου Επιμελητήριου Λευκάδας  κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης . Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίουπου διοργάνωσε την συγκεκριμένη δράση σε συνεργασί..... (21/01/2022)

περισσότερα »

Παρουσίαση Έρευνας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σ. Σκιαδαρέσης αποδεχόμενος τη πρόσκληση του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου παρευρέθηκε τη Τετάρτη 19/01/2022 στην παρουσίαση της έρευνας του ΕΕΑ που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πειραιά με θέμα " Οι επιπτώσεις της πανδημίαovid-19 στην επιχειρηματική συνέχεια και ανθεκτικότητα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων: ο κρίσιμος ρόλος Στην εκδήλωση μίλησε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρας και ο Διοικητής της ..... (21/01/2022)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σ. Σκιαδαρέσης και Πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. στην συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σ. Σκιαδαρέσης και Πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. στην συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής   Στην συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών  της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών  της Βουλής,  που πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 12/01/2022, στην Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κωνστ. Τσαλδάρη», συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας και του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α..... (13/01/2022)

περισσότερα »

Γλυκίσματα στο Εμβολιαστικό Κέντρο Παιδιών από το Επιμελητήριο Λευκάδας

Ο Πρόεδρος Σ. Σκιαδαρέσης και ο Αντιπρόεδρος Α Χ. Άγριος, ο Αντιπρόεδρος Β Γ. Λιβιτσάνος και ο Ταμίας Σ. Σκληρός του Επιμελητηρίου Λευκάδας παρέδωσαν σήμερα στο Εμβολιαστικό Κέντρο Παιδιών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας γλυκά και σοκολάτες για να διανέμονται στα παιδιά που εμβολιάζονται!!! Ευχαριστούμε για τη συνεργασία το Διοικητή του ΓΝΛ κ. Μπακαβό, το διευθυντή του εμβολιαστικού κέντρου κ. Α. Καραγιάννη, τη διευθύντρια παιδιατρικής Δ. Μοσχονά και την επισκέπτρια υγείας κ. Σ. Αργυρού. ..... (13/01/2022)

περισσότερα »

Ο Κ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ

Τη Τρίτη 7/12/2021 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος που πραγματοποιήθηκε στη Μαρίνα της Λευκάδας. Υπήρξε παραγωγική συζήτηση γύρω από τα θέματα που αφορούν το κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού στο νησί μας.   ..... (08/12/2021)

περισσότερα »

Επίσκεψη Προέδρου Επιμελητηρίου Λευκάδας στην Κύπρο

Επίσκεψη Προέδρου Επιμελητηρίου Λευκάδας στην Κύπρο ¨Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας και Πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης, συμμετείχε έπειτα από πρόσκληση με την επιχειρηματική αποστολή της ΚΕΕΕ την Τετάρτη 1/12/2021 στην ετήσια γενική συνέλευση του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ), η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη. Στα πλαίσια της επίσκεψης της αντιπροσωπείας της ΚΕΕΕ στη Κύπρο πραγματ..... (08/12/2021)

περισσότερα »

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Σ. ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «itn Ελληνικός Τουρισμός»

Η συνέντευξη του προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Σκιαδαρέση, στην ηλεκτρονική εφημερίδα «itn Ελληνικός Τουρισμός», που κυκλοφόρησε την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου. Διαβάστε τη συνέντευξή που βρίσκεται στις σελίδες 32-34 της εφημερίδας στο link: https://itnnews.gr/wp.../uploads/2021/11/ITN_25112021.pdf    ..... (03/12/2021)

περισσότερα »

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Κατάθεση στεφάνου στους εορτασμούς για την Εθνική Αντίσταση Η ημέρα της Εθνικής Αντίστασης 1940-44 μας στέλνει το εξής μήνυμα: “Οταν είναι ενωμένοι οι Έλληνες είναι πάντα αήττητοι”!!! Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την Ημέρα της Εθνικής αντίστασης από τον αντιπρόεδρο κο Λιβιτσάνο Ιωάννη εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο Λευκάδας και τον Πρόεδρο Σωτήρη Σκιαδαρέση..... (03/12/2021)

περισσότερα »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

..... (03/12/2021)

περισσότερα »

"Βραβεία βιώσιμης-καινοτόμου και υπεύθυνης επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

"Βραβεία βιώσιμης-καινοτόμου και υπεύθυνης επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. (04/11/2021)

περισσότερα »

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Κ. ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ ΣΩΤΗΡΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Κ.ΚΙΚΙΛΙΑ

Ο Πρόεδρος Νησιωτικών Επιμελητηρίων της χώρας (ΕΟΑΕΝ) και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σ. Σκιαδαρέσης συναντήθηκε στις 29/9/2021 με τον νέο Υπουργό Τουρισμού κ. Β. Κικίλια. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων και Αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Β. Γιαγιάκος, και ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ν. Κογιουμτσής. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε..... (05/10/2021)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Λευκάδας θα στέκεται πάντα αρωγός στη διατήρηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς με κάθε πρόσφορο μέσο

  Με την προβολή των έργων των επιχειρήσεων που συστάθηκαν μέσα από το πρόγραμμα CraftLabπου συμμετείχε το Επιμελητήριο Λευκάδας, έκλεισε ένα σπουδαίο project  που μέσα από ποικίλες δράσεις είχε ως στόχο την προώθηση του επιχειρηματικού πνεύματος στη νέα γενιά μέσω της εκ νέου γνωριμίας με παραδοσιακά επαγγέλματα και δεξιότητες, ως συνέχιση της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιονίων Νήσων. Με τα  εκθετήρια που δημιουργήθηκαν μέσω του έργου στο αεροδρόμιο του Ακτίου και στις εγκαταστάσεις του..... (25/08/2021)

περισσότερα »

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

  Το Επιμελητήριο Λευκάδας πραγματοποιεί 4 διαφορετικές καμπάνιες τουριστικής προβολής μέσω των socialmedia. Συγκεκριμένα από 24/5 έως και σήμερα πραγματοποιείται διαδικτυακή καμπάνια στην Ηπειρωτική Ελλάδα, με στόχευση επισκεπτών της ηλικιακής ομάδας 21-60 χρόνων με 1.350.00 εμφανίσεις και reachσε 800.000 άτομα μέχρι σήμερα. Από 25/6 έως και σήμερα πραγματοποιείται διαδικτυακή καμπάνια στη Σερβία, με στόχευση επισκεπτών της ηλικιακής ομάδας 23-60 χρόνων με 350.00 εμφανίσεις και reachσε ..... (09/07/2021)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Λευκάδας διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης Οφειλών του νόμου 2ης ευκαιρίας» & παρείχε προσωπική συμβουλευτική υποστήριξη

  Μια άκρως επίκαιρη ημερίδα διοργάνωσε το Επιμελητήριο Λευκάδας σε συνεργασία με την εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων Condorex Consulting Services LTD την Τετάρτη 30/6/2021, αναφορικά με τον  «Εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμιση Οφειλών του νόμου 2ης ευκαιρίας». Τα θέματα για τα οποία έγινε ενημέρωση είναι: 1. Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ιδιωτών. 2. Ποιους αφορά, ποιες οφειλές εντάσσονται. 3. Ρύθμιση οφειλών Δημοσίου σε 240 δόσεις. 4. Τρόπος και μεθοδολογία ρ..... (06/07/2021)

περισσότερα »

ΘΕΜΑ : 49η Γενική Συνέλευση του Ε.Ο.Α.Ε.Ν.

  Με επιτυχία διεξήχθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης, την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021, οι εργασίες της 49ης Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν).,λόγω των περιοριστικών μέτρων εξ΄αιτίας της πανδημίας. Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης συμμετείχαν Πρόεδροι και μέλη των Διοικήσεων από όλα σχεδόν τα νησιωτικά Επιμελητήρια μέλη του ΕΟΑΕΝ, καθώς επίσης ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης και ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου κ..... (06/07/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ»

Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση (05/07/2021)

περισσότερα »

«Αναπτυξιακές δυναμικές στο Ιόνιο – Προκλήσεις συνεργασιών σε περιφερειακό επίπεδο»

  Στην υβριδική εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ζακύνθου με θέμα «Αναπτυξιακές δυναμικές στο Ιόνιο – Προκλήσεις συνεργασιών σε περιφερειακό επίπεδο», συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας και Πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης την Τρίτη 22/6/2021. Ο κ. Σκιαδαρέσης κατά την τοποθέτηση του αναφέρθηκε:  στις σημαντικές αναπτυξιακές  δυνατότητες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, και παράλληλα στις αρκετές αδυναμίες που αφορούν ..... (24/06/2021)

περισσότερα »

ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Κ. ΣΩΤΗΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟ

Με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Λευκάδας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον νέο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή κ. Σωτήρη Αναγνωστόπουλο, αναφορικά με τη μάστιγα του παρεμπορίου, το  οποίο προκαλεί σοβαρή αιμορραγία στη νόμιμη οικονομική δραστηριότητα. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Ζουριδάκης εκ μέρους του Δήμου Λευκάδας, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος, Αστυνόμος Β’ κ. Σκλαβενίτης εκ μέρους της ..... (09/06/2021)

περισσότερα »

Επίσκεψη Διοικητικής Επιτροπής Επιμελητηρίου Λευκάδας στο έργο Ανάπλασης-Πεζοδρόμησης Κεντρικού Δρόμου Νυδριού, Περιγιαλίου και Μεγάλου Αυλακίου»

  Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης, συνοδευόμενος από τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής, τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Άγριο, τον Β΄Αντιπρόεδρο κ. Λιβιτσάνο, τον Γενικό Γραμματέα κ. Γαζή, τον Οικονομικό Επόπτη κ. Σκληρό, τον Υπεύθυνο ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Αρματά και τον Υπεύθυνο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Γαζή, επισκέφτηκαν το απόγευμα της Πέμπτης τα έργα  στον κεντρικό πεζόδρομο του Νυδριού.  Σε συνομιλία που είχαν με τον εργολάβο για την εξέλ..... (09/06/2021)

περισσότερα »

Η Λευκάδα πρωταγωνίστρια μετά από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Λευκάδας - 5 & 6 Ιουνίου η προβολή της εκπομπής

Έπειτα από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Λευκάδας από Πέμπτη 20 Μαΐου έως την Κυριακή 23 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της ταξιδιωτικής και πολιτιστικού περιεχομένου εκπομπή, παραγωγής του Νίκου Κοκλώνη που προβάλλεται κάθε εβδομάδα στο κανάλι (02/06/2021)

περισσότερα »

Τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. και Προέδρων των Νησιωτικών Επιμελητηρίων με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Γ. Αμυρά

                                                                                    .   Με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γεώργιο Αμυρά, συναντήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης, την Τετάρτη 26 Μαϊου 2021, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) και οι Πρόεδροι των νησιωτικών Επιμελητηρίων της χώρας, με τον οποίο συζήτησαν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις νησιωτικές περιοχές από την ανάρτηση των αναμορφωμένων δασικώ..... (27/05/2021)

περισσότερα »

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΑΕΔ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

  Συνάντηση εργασίας του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέση με την  Διευθύντρια του ΟΑΕΔ Λευκάδας  κ. Ψυχογιού και το στέλεχος του ΟΑΕΔ κα Φιφή, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12/5. Η συνάντησή αποτέλεσε μία κατ΄εξοχήν ευκαιρία για την συζήτηση  της συμβολής του Ο.Α.Ε.Δ στην τοπική επιχειρηματικότητα καθώς επίσης και στις από κοινού δράσεις ενημέρωσης και προβολής των προγραμμάτων. Οι δύο πλευρές συζήτησαν τα προβλήματα καθυστερήσεων της αποπληρωμής των προγραμμάτων, καθώς κα..... (13/05/2021)

περισσότερα »

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ

Συνάντηση με την Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λευκάδας  πραγματοποίησαν την Τετάρτη 12/5 , εκπρόσωποι του νεοσύστατου Συλλόγου Επαγγελματιών Βασιλικής,  για μια αρχική γνωριμία και συζήτηση, στο Δημαρχείο Βασιλικής. Από την πλευρά του Επιμελητήριου Λευκάδας συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Σκιαδαρέσης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Άγριος, ο Β΄Αντιπρόεδρος κ. Λιβιτσάνος και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Σκληρός. Τα μέλη του συλλόγου εξέφρασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες στη Βασιλική και τη..... (13/05/2021)

περισσότερα »

Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα «Γέφυρα 2» με τον Φ. Κουρμούση

Το νέο πρόγραμμα επιδότησης επιχειρηματικών δανείων «Γέφυρα 2»  παρουσίασε ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών, Φώτης Κουρμούσης  στην ενημερωτική  εκδήλωση που διοργανώθηκε  από τα Επιμελητήρια των Ιονίων Νήσων  Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Κερκύρας, Λευκάδας,  την Τετάρτη 21/4/2021. Ο Ειδικός Γραμματέας κ. Φώτης Κουρμούσης,  ανέλυσε το πρόγραμμα και τα θέματα που αφορούν τους δικαιούχους, τα κριτήρια επιλεξιμότητας, τη διαδικασία αίτησης κα..... (22/04/2021)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Λευκάδας επισκέφθηκε η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου

Το Επιμελητήριο Λευκάδας επισκέφθηκε η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου (22/04/2021)

περισσότερα »

"Η συμβολή της νησιωτικής επιχειρηματικότητας από την Επανάσταση μέχρι σήμερα (1821-2021)- Η περίπτωση της Λευκάδας"

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα 19/4 η ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση "Η συμβολή της νησιωτικής επιχειρηματικότητας από την Επανάσταση μέχρι σήμερα (1821-2021)- Η περίπτωση της Λευκάδας" που συνδιοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Λευκάδας και τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας. Το ερευνητικό υλικό επιμελήθηκε η προϊσταμένη της Δημόσια Βιβλιοθήκης κα Ρούσσου και η φιλόλογος κα Μαρία Τασσοπούλου για το υπό έκδοση Λεύκωμα του Ε.Ο.Α.Ε.Ν., αφιερωμένο στα 200 χρόνια απ’ την Ελληνική Επανάσταση. Σ..... (20/04/2021)

περισσότερα »

Συμμετοχή του Προέδρου κ. Σκιαδαρέση Σωτήρη στη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για το Μεταφορικό Ισοδύναμο υγρών καυσίμων

Στη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η  Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε. για την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου Καυσίμων στα νησιά Αμμουλιανή (Χαλκιδικής), Ελαφόνησο (Λακωνίας), Ιθάκη, Μεγανήσι (Λευκάδας), Παξούς, Σχοινούσα και Κουφονήσια συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας  κ. Σκιαδαρέσης. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11..... (15/04/2021)

περισσότερα »

Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο «Ολοκληρωμένη Χωρική Ανάπτυξη» στην ΠΙΝ

Στη συνάντηση εργασίας με αντικείμενο «Προτάσεις για το σχεδιασμό Τοπικών Στρατηγικών Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης (ΟΧΕ και ΒΑΑ) στην ΠΙΝ» στα πλαίσια της διαβούλευσης με αντικείμενο τη «ΝΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ  ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2021-2027 (ΕΣΠΑ)»,  συμμετείχε ο Πρόεδρος κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης. Ο Πρόεδρος κατά την συνάντηση εργασίας λαμβάνοντας τον λόγο ενημέρωσε τα παριστάμενα μέλη ότι το Επιμελητήριο Λευκάδας σε συνεργασία με την προηγούμενη Δημοτική αρχή..... (15/04/2021)

περισσότερα »

Ο κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης στην τηλεδιάσκεψη με θέμα «Μαζί με τους ευρωβουλευτές κάνουμε zoom στην ατζέντα της Ευρώπης»

Στην συνάντηση εργασίας που διοργάνωσε την Παρασκευή 8/4 ο Γραμματέας της Πολιτικής επιτροπής Ν.Δ. κ. Γιώργος Στεργίου και ο,Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων Νέας Δημοκρατίας κ. Μπάφας,  συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης, με στόχο να αναδειχθούν σημαντικά θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής ατζέντας. Αντικείμενο συζήτησης ήταν οι νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στο διεθνές εμπόριο από την εκλογή Biden και το Brexit και πώς αυτές επηρεάζουν..... (09/04/2021)

περισσότερα »

Τηλεδιάσκεψη Προέδρων των νησιωτικών Επιμελητηρίων με τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Α. Βεσυρόπουλο- Στο επίκεντρο το ζήτημα των προστίμων παλαιού αιγιαλού στο Νυδρί Λευκάδας

Με τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, συναντήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης, την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) και Πρόεδροι των νησιωτικών Επιμελητηρίων της χώρας (01/04/2021)

περισσότερα »

Τοποθέτηση Προέδρου κ. Σκιαδαρέση στην ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τα δεδομένα των εξαγωγών στην Περιφέρεια μας, τις ευκαιρίες και προοπτικές που δημιουργούνται για την επόμενη περίοδο και την υλοποίηση δύο νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων επαγγελματικής εξειδίκευσης, τα οποία υλοποιούνται στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020».

“Αν αποτυπώσουμε την κατάσταση στο νησί της Λευκάδας θα δούμε ότι ο εξαγωγικός προσανατολισμός είναι πολύ περιορισμένος. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί οι επιχειρήσεις είναι μικρές οικογενειακές παραγωγικές μονάδες με περιορισμένη δυνατότητα παραγωγής. Η αγωνία μας και η προσοχή μας στρέφεται κυρίως σε αυτές τις επιχειρήσεις. Αυτές έχουν ανάγκη από: Στοχευμένη κατάρτιση Διάχυση της πληροφορίας Και…. Συντονισμένες  προσπάθειες που πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί.   Βέβαια, θα πρέπει κα..... (01/04/2021)

περισσότερα »

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ”Αποτελεί μονόδρομο η φυγή προς τα εμπρός”. Μια επίκαιρη εκδήλωση – Διαδικτυακή Ημερίδα για τον Τουρισμό της επόμενης ημέρας παρουσιάστηκε το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021 .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ”Αποτελεί μονόδρομο η φυγή προς τα εμπρός”.     Μια επίκαιρη εκδήλωση –   Διαδικτυακή Ημερίδα για τον Τουρισμό της επόμενης ημέρας παρουσιάστηκε το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021 . Διοργανωτής της Ημερίδας ήταν το Επιμελητήριο Λευκάδας με συνδιοργανωτή το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.    Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Λευκάδας καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες & απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης  ο οποίος τ..... (31/03/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Κ. ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Κ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ

  Στην τρίωρη τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε ο  Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, στα πλαίσια του κύκλου τηλεδιασκέψεων με όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδας με θέμα «Η τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας και οι προοπτικές της σε περιφερειακό επίπεδο», συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης την Παρασκευή 26/3 .        Ο κ. Σκιαδαρέσης, κατά την τοποθέτηση του, παρέθεσε τις εξής προτάσεις στον Υπουργό:   1)    Να μην θεωρηθεί φορολογητέο εισόδημα για τις επι..... (30/03/2021)

περισσότερα »

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές»

  Με αυξημένο ενδιαφέρον και πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22/3 το απόγευμα το διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές», που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Λευκάδας σε συνεργασία με τον ανθρωπιστικό Οργανισμό KIDS SAVE LIVES - Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών, μαθητών και επαγγελματιών σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών. Το σεμινάριο το παρακολούθησαν πάνω από 400 άτομα (εκπαιδευτικοί, γονείς,  μαθητέ..... (24/03/2021)

περισσότερα »

Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα από το 2ο burst προβολής της καμπάνιας για την τουριστική προβολή της Λευκάδας και του Μεγανησίου με την Μarketing Greece

    Αποτελέσματα 2ου burst προβολής Λευκάδας (μέχρι 19/3)*      Total Reach (απήχηση) : 1.175.000+      Τotal Engagement (όσοι ενεπλάκησαν με την ανάρτηση) : 70.000+      Total Video views (video θεάσεις) : 303.000+ H προβολή της Λευκάδας συνεχίζει πολύ δυναμικά παρουσιάζοντας εξαιρετικό performance. Συγκεντρωτικά,  το 2ο burst προβολής: Α. Social Media Posts 1)     Στις 02/01 το 1ο social media post του 2021, με προώθηση του single – shot video (engagement video post) ·     ..... (22/03/2021)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης στη Συνεδρίαση του 10μελούς Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής υπό την προεδρία του Υπουργού κ. Γιάννη Πλακιωτάκη

Στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής (ΣΥ.ΝΗ.ΠΟ), που πραγματοποιήθηκε, με τηλεδιάσκεψη, υπό την προεδρία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας και Πρόεδρος του  Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν) κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης, εκπροσωπώντας τον επιχειρηματικό κόσμο ως μέλος του 10μελούς Συμβουλίου, σύμφωνα με την από 4/8/2020 απόφαση συγκρότησης του  Υπουργού. Θέμα της συνεδ..... (17/03/2021)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος Σκιαδαρέσης Σωτήρης στην διαβούλευση διαμόρφωσης της νέας πρόσκλησης "Ενίσχυσης Μικρών και Πολύ μικρών επιχειρήσεων του Ιονίου που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19''

Στην διαβούλευση διαμόρφωσης της νέας και πολυαναμενόμενης πρόσκλησης "Ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων  του Ιονίου που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης",  με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Περιφέρειας μας, έλαβε μέρος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης. Συμμετείχαν εκτός από την Περιφερειάρχη κα Κράτσα, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας κος Αλεξάκης, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων  Ζακύνθου και..... (16/03/2021)

περισσότερα »

Η στρατηγική της «Γαλάζιας Ανάπτυξης» στις προτεραιότητες του Επιμελητηρίου Λευκάδας

Στην ενημερωτική συνάντηση που οργάνωσε η Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ως εταίρος του έργου Blue Growth Community, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας το πρωί της Τρίτης 9/3. Μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε αναφορά σε: - Εκπαιδευτικές δραστηριότητες / Εργαστήρια Γαλάζιας Ενέργειας - Χρηματοδοτικά Εργαλεία Γαλάζιας Οικονομίας - Πρακτικές κυκλικής οικονομίας στην αλιε..... (10/03/2021)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Λευκάδας εφιστά τη προσοχή στις επιχειρήσεις αναφορικά με τους διαδικτυακούς κινδύνους

  Στην ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Πως θα προφυλαχθούν οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις από το Ηλεκτρονικό Έγκλημα» συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας και Πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν . κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης. Κατά την ημερίδα αναλύθηκε το μεγάλο θέμα των διαδικτυακών κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις –κυρίως αυτή την εποχή που λόγω του Covid έχει αυξηθεί σημαντικά το ηλεκτρονικό εμπόριο. Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολε..... (05/03/2021)

περισσότερα »

Υλοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για τα «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ» με εισηγητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κος Φώτης Κουρμούσης

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ» συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Λευκάδας και ο Σύλλογος Λογιστών-ΦοροτεχνικώνΛευκάδας, με ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κ.Φώτη Κουρμούση. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λευκάδας με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων, πολιτικών κομμάτων, λογιστών, δικηγόρων και απλών πολιτών δανειοληπτών-οφειλετών.   Την εκδήλωση χα..... (29/09/2017)

περισσότερα »

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Κ. ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΩΝ ΜΜΕ: ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ"

 Στην διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο "Ανάκαμψη των ΜμΕ: Εργαλεία και Πηγές Χρηματοδότησης", που διοργάνωσε χθες 25/2/2021 η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας και Πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης. Στην εκδήλωση κυριάρχησε το ζήτημα της ανάκαμψης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τη συνδρομή των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων. Ομιλητές ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τις Ιδ..... (26/02/2021)

περισσότερα »

Σταθερός αρωγός στο Σύστημα Υγείας το Επιμελητήριο Λευκάδας- Δωρεά αντιδραστηρίων στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας

  Στη δωρεά 48 αντιδραστηρίων Convergys RT-PCR στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας προέβη το Επιμελητήριο Λευκάδας, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις αυξημένες ανάγκες λόγω της πανδημίας. Τα αντιδραστήρια είναι κατάλληλα για τον αναλυτή του Νοσοκομείου και παρέχουν τη δυνατότητα ταχύτερης διαγνωστικής διαδικασίας για την ανίχνευση του κορονοϊού Εκ μέρους του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου που ομόφωνα αποφάσισε αυτή τη δωρεά, o Πρόεδρος  παρέδωσε τη δωρεά σήμερα 24 Φεβρουαρίου 2021. Από την πλευρά του ο Διοικη..... (24/02/2021)

περισσότερα »

Δυναμικά συνεχίζει και το 2021 η καμπάνια για την τουριστική προβολή της Λευκάδας και του Μεγανησίου με την Μarketing Greece - Β' Burst προβολής

   Από την αρχή του έτους έχει ξεκινήσει δυναμικά η 2η φάση προβολής  της Λευκάδας και του Μεγανησίου, στα πλαίσια της καμπάνιας  με την Μarketing  Greeceμέσω της πλατφόρμας  Discovergreece.com Ακολουθεί μια σύντομη ενημέρωση για το status του έργου καθώς και τα επόμενα βήματα.   Α. Social Media Posts 1)     Social Media Post|Εxtra Engengement Video Post|02/01/2021 ·       Facebook: https://www.facebook.com/DiscoverGreececom/posts/3903176246360502     ·       Instagram: https://www...... (23/02/2021)

περισσότερα »

Τηλεδιάσκεψη του Επιμελητηρίου Λευκάδας με τον Ειδικό Γραμματέα κ. Φώτη Κουρμούση

  Τηλεδιάσκεψη του Επιμελητηρίου Λευκάδας  με τον Ειδικό Γραμματέα κ.  Φώτη Κουρμούση   Μέσα σε αυτό το δύσκολο υγειονομικό και οικονομικό κλίμα που επικρατεί, το Επιμελητήριο Λευκάδας  συνεχίζει να ενημερώνει στοχευμένα τις επιχειρήσεις – μέλη του, καθώς και το σύνολο των επιστημονικών και οικονομικών φορέων πάνω σε κρίσιμα ζητήματα. Με πρόταση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας, διεξήχθη ειδική ενημέρωση  σχετικώς με τους βασικούς άξονες και τις καινοτομίες του νέου νόμου 4738/202..... (22/02/2021)

περισσότερα »

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Κ. ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

  Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης, συμμετείχε το απόγευμα της Τετάρτης 17/2/2021  στην διαδικτυακή ενημερωτική συζήτηση για την ανάρτηση των δασικών χαρτών Π.Ε. Λευκάδας, που διοργάνωσε ο Δήμος Λευκάδας. Ο κ. Σκιαδαρέσης τόνισε ότι η  ανάρτηση των δασικών χαρτών έγινε φλέγον θέμα, διότι αναδεικνύει ξαφνικά μεγάλα προβλήματα, που κρυβόντουσαν για χρόνια και πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστούν. Αποτελεί σημαντικό γεγονός φυσικά ότι επιτέλους θα μπει μια τάξη και θα γνωρ..... (19/02/2021)

περισσότερα »

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Κ. ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης, συμμετείχε το απόγευμα της Τετάρτης 17/2/2021 σε ειδική τηλεδιάσκεψη  με τον Γενικό Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπρατάκο, τον Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων Ν.Δ. κ. Μπάφα και  Προέδρους Επιμελητηρίων. Η σύσκεψη είχε  αντικείμενο την αποτίμηση της τρέχουσας κατάσταση της οικονομίας και ειδικότερα των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και τις προσδοκίες του επόμενου διαστήματος. Ο κ. Σκιαδαρέσης, εκτός των άλλων, τοποθετήθηκε..... (19/02/2021)

περισσότερα »

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ME ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ H ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ TOY EΡΓΟΥ CRAFT LAB «ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ»

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του έργου CraftLab, την Τετάρτη 10-2-2021, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η τελική διεθνής εκδήλωση «Κατακτώντας σήμερα την κληρονομιά του αύριο» μέσω της διαδικτυακής  παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου και των προοπτικών επιχειρηματικής ανάπτυξης σε κλάδους που συνδέονται με την πολιτιστική παράδοση (κεραμική, μωσαϊκό, υφαντική), τόσο για την Ελληνική συμμετοχή όσο και για την Ιταλική.  Η εκδήλωση μεταδόθηκε και μέσω live streaming από τη σελίδα του ..... (15/02/2021)

περισσότερα »

Σημαντική δωρεά στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας από το Επιμελητήριο Λευκάδας

Στη δωρεά 2 συσκευών μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής-  BiPAP 25 S GII RESmart BMC για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου Λευκάδας προέβη το Επιμελητήριο Λευκάδας. Την απόφαση για δωρεά, έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου μετά από εισήγηση του Προέδρου και επικοινωνία με τον Διοικητή του νοσοκομείου, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του δύσκολου & σημαντικού έργου που παρέχει το Νοσοκομείο. Στα πλαίσια των κρίσιμων ημερών που βιώνουμε, το Επιμελητήριο Λευκάδας  συνεχίζει..... (04/02/2021)

περισσότερα »

Συμμετοχή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέση στο Διαδικτυακό Forum ‘’Στρατηγική Σύνδεση Της Παραγωγικής Βάσης Της Χώρας Με Τον Τουρισμό’’ για τα Ιόνια Νησιά

O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης συμμετείχε χθες 27/1 στο Διαδικτυακό Forum ‘’Στρατηγική Σύνδεση Της Παραγωγικής Βάσης Της Χώρας Με Τον Τουρισμό’’  για τα Ιόνια Νησιά στο ITNNEWS.GR. Το Forum πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο κ. Σκιαδαρέσης έκανε αναφορά σε συγκεκριμένους σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να εξεταστούν για να κατακτήσουμε το πολυπόθητο μοντέλο της σύνδεσης της παραγωγικής βάσης με τον τουρισμό: 1.Προγρά..... (30/01/2021)

περισσότερα »

Συνάντηση Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Λευκάδας με τον Δήμαρχο Λευκάδας

  Την Παρασκευή 22/1/2021, κατόπιν αιτήματος του φορέα,  ο Πρόεδρος κ. Σκιαδαρέσης και μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Λευκάδας συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Λευκάδας κ. Καλό. Από την πλευρά του Επιμελητηρίου συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Σκιαδαρέσης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Άγριος, ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Λιβιτσάνος, ο Γ.Γ. κ. Γαζής, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Αρματάς και ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Αρματάς. Η συνάντηση ήταν ενημερωτική πάνω σε θέματα που απα..... (29/01/2021)

περισσότερα »

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ κ. ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΥΝΟΧΗΣ κ. ΖΕΡBO

Την Δευτέρα 25/1/2021 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας και Πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. κ. Σκιαδαρέσης  επισκέφτηκε τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής κ. Ζερβό, στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Κύριο θέμα στη συζήτηση αποτέλεσε το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετές  μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε σχέση με τα μέτρα και τα καθεστώτα στήριξης της επιχειρηματικότητας λόγω της πανδημίας του Covid-..... (26/01/2021)

περισσότερα »

Δικαίωση των προσπαθειών του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέση αναφορικά με την ένταξη της Λευκάδας στις αμιγώς νησιωτικές Περιφέρειες κατά τη διαβούλευση του νομοσχεδίου Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στο νησιωτικό χώρο…»,

Με ικανοποίηση το Επιμελητήριο Λευκάδας βλέπει ότι μετά την παρέμβαση του Προέδρου κ. Σκιαδαρέση στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής(ΣΥΝΗΠΟ.), που έλαβε χώρα στις 23 Σεπτεμβρίου 2020, κατά τη διαβούλευση του νομοσχεδίου Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στο νησιωτικό χώρο…», η Λευκάδα τελικώς συμπεριλήφθηκε στην περίπτωση των αμιγώς νησιωτικών περιφερειών. (25/01/2021)

περισσότερα »

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΔΩΡΕΑΝ TEST COVID ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Μέσα σε δύσκολες συνθήκες για την αγορά λόγω κορονοϊού το Επιμελητήριο Λευκάδας σε συνεργασία με την κινητή μονάδα ΕΟΔΥ, πραγματοποιείσαι δωρεάν μοριακούς ελέγχους στους επαγγελματίες-μέλη του και τους υπαλλήλους τους την Πέμπτη 21/1. Να θυμίσουμε ότι στις 7/01 διενεργήθηκαν τεστ στο υπαλληλικό προσωπικό και στα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Λευκάδας,  Σε δηλώσεις τους τα μέλη μας επισήμαναν ότι προσήλθαν για προληπτικούς λόγους και ευχαρίστησαν το Επιμελητήριο για την πολύ θετική ..... (21/01/2021)

περισσότερα »

Δωρεάν tests για τον Covid-19 για επαγγελματίες-μέλη του Επιμελητηρίου Λευκάδας και υπαλλήλους

  Στις 7 Ιανουαρίου 2021 διενεργήθηκαν μοριακοί έλεγχοι για κορωνοϊό στο υπαλληλικό προσωπικό και στα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Λευκάδας, σε συνεργασία με την κινητή μονάδα ΕΟΔΥ. Oφορέας μας προγραμματίζει διενέργεια δωρεάν testsγια τον Covid-19 για τους επαγγελματίες-μέλη του και τους υπαλλήλους τους. Παρακαλούνται όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να καλέσουν στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου 2645022686 και 2645022384 προκειμένου να δηλώσουν τα στοιχεία τους. Για το Δ.Σ. Ο Πρόεδρος..... (07/01/2021)

περισσότερα »

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Κ. ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ ΣΩΤΗΡΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ Π.Ι.Ν - ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΣΠΑ 2021-2027

  Το Επιμελητήριο Λευκάδας συμμετείχε δια του Προέδρου του κ. Σκιαδαρέση, στις διαδικασίες διαβούλευσης με αντικείμενο την Αναπτυξιακή Στρατηγική της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων»  (Νέα Προγραμματική περίοδος ΕΣΠΑ 2021-2027). Η εναρκτήρια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18/12 διαδικτυακά  με τη συμμετοχή όλων των βασικών περιφερειακών εταίρωνκατά την οποία έγινε ενημέρωση για το περιεχόμενο και τις διαδικασίες σχεδιασμού της νέας Προγραμματικής περιόδου 2021-2027. Ακολούθησαν το χρον..... (23/12/2020)

περισσότερα »

48η Γενική Συνέλευση του Ε.Ο.Α.Ε.Ν.

Με επιτυχία διεξήχθηκαν διαδικτυακά, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020, οι εργασίες της 48ης Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν).,λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και των περιοριστικών μέτρων εξ΄αιτίας της υγειονομικής κρίσης του Covid-19. Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης συμμετείχαν Πρόεδροι και μέλη των Διοικήσεων από όλα σχεδόν τα νησιωτικά Επιμελητήρια μέλη του ΕΟΑΕΝ, καθώς επίσης ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Εμμανουήλ Κόνσολας, η Γενική Γρα..... (14/12/2020)

περισσότερα »

Δωρεά του Επιμελητηρίου Λευκάδας στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής

  Η Διοίκηση του  Επιμελητηρίου Λευκάδας, αποφάσισε στην από 29 Οκτωβρίου Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, κατόπιν σχετικού αιτήματος, να προβούν στη δωρεά 3ων  ηλεκτρικών σωμάτων λαδιού  για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης των ειδικών χώρων COVID -19 του Κέντρου Υγείας Βασιλικής. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο προσωπικό που βρίσκεται στη πρώτη γραμμή,  αλλά και στους κατοίκους της περιοχής της Νότιας Λευκάδας, ο φορέας μας σαν θεσμός που συμβάλλει έμπρακτα στην στήριξη της..... (26/11/2020)

περισσότερα »

Επιμελητήριο Λευκάδας: Η Κυκλική Οικονομία ως μέσο για την προώθηση ενός νέου επιχειρηματικού μοντέλου οικονομίας. Το έργο CIRCLE-IN

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12/11, ενημερωτική τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Λευκάδας με θέμα «Η Κυκλική Οικονομία ως μέσο για την προώθηση ενός νέου επιχειρηματικού μοντέλου οικονομίας. Το έργο CIRCLE-IN», στα πλαίσια του αντίστοιχου έργου. Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης έγινε αναφορά α) Γενικότερα "Στην έννοια της Κυκλικής Οικονομίας. Τι είναι και γιατί μας αφορά" και β) Ειδικότερα "Στο έργο CIRCLE-IN, στόχοι και δράσεις. Ο ρόλος του στη προώθηση της Κυκλικής Οικονομ..... (17/11/2020)

περισσότερα »

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ "CEnTOUR Circular Economy in Tourism"

Η ακόλουθη έρευνα έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του πακέτου εργασίας 1 του ευρωπαϊκού έργου "CEnTOUR Circular Economy in Tourism" στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος το Επιμελητήριο Ξάνθης.Ο στόχος του έργου είναι να υποστηρίξει τις ΜΜΕ στον τουριστικό τομέα ώστε να προσεγγίσουν βέλτιστα τις προκλήσεις της μετάβασης από ένα γραμμικό σε ένα κυκλικό οικονομικό μοντέλο. Αυτή η μελέτη στοχεύει στην ανάπτυξη ενός προγράμματος κατάρτισης για τις ΜΜΕ του τουρισμού ώστε να τους παρέχει τις απαραίτητες δε..... (11/11/2020)

περισσότερα »

«Κατάρτιση και Πιστοποίηση Εργαζομένων σε Ειδικότητες του Κλάδου Αγροδιατροφή & Βιομηχανία Τροφίμων – Τομέας Θαλασσοκαλλιέργειας»

«Κατάρτιση και Πιστοποίηση Εργαζομένων σε Ειδικότητες του Κλάδου Αγροδιατροφή & Βιομηχανία Τροφίμων – Τομέας Θαλασσοκαλλιέργειας»      Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, στο πλαίσιο των στόχων για αύξηση της παραγωγικότητας και αποτελεσματικότητας του ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα, που έχουν τεθεί προς επίτευξη από το Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης 2014-2020, υλοποιεί την Πράξη με τίτλο «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Εργαζομένων σε Ειδικότητες του Κλάδου Αγροδιατροφή & Β..... (09/11/2020)

περισσότερα »

ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Ε.Ο.Α.Ε.Ν. Κ. ΣΩΤΗΡΗ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ

Συνάντηση με τη νέα Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κα Βίκυ Λοΐζου είχε χθες 7/10/2010 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας και Πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης.Ο Πρόεδρος αφού πρώτα της ευχήθηκε και από κοντά κάθε επιτυχία στο έργο της, την διαβεβαίωσε ότι τόσο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Λευκάδας όσο και του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. βρίσκονται στη διάθεση της για κάθε αγαστή συνεργασία που στοχεύει στην προώθηση και ανάπτυξη του ελληνικού..... (08/10/2020)

περισσότερα »

CRAFT LAB: Αναγέννηση της τοπικής δεξιοτεχνίας μέσω του έργου Craft Lab που συμμετέχει ως εταίρος το Επιμελητήριο Λευκάδας Προβολή της καρσάνικης βελονιάς και της παραδοσιακής υφαντικής τέχνης στην Ιταλία

Με την ευκαιρία της 84ης διοργάνωσης της έκθεσης « Fiera del Levante»που λαμβάνει χώρα στο Μπάρι, το έργο CRAFT LAB ξεκινά με τον δικό του εκθεσιακό χώρο στο περίπτερο, Ν. 424-425, ως μέρος των τελικών δράσεων του έργου που στοχεύουν στην ενίσχυση  της αξίας της κοινής καλλιτεχνικής κληρονομιάς και πολιτιστικής ταυτότητας της Απουλίας και των Ιονίων Νήσων. Το περίπτερο του CRAFT LAB  υποδέχεται τους επισκέπτες της « Fiera del Levante», από τις 3 έως τις 11 Οκτωβρίου 2020 και προβάλλονται  ..... (06/10/2020)

περισσότερα »

Ο κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης σε συνάντηση αναφορικά με τη δράση «Ενίσχυση Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στα Ιόνια Νησιά» του ΕΣΠΑ Ιόνια Νησιά 2014-2020».

  Με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου - Ηπείρου & Ιονίων Νήσων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας και Πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης συμμετείχε σε συνάντηση χθες Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στην Κέρκυρα,  με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κα Κράτσα – Τσαγκαροπούλου αναφορικά με την προδημοσίευση της  δράσης  «Ενίσχυση Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στα Ιόνια Νησιά» του ΕΣΠΑ Ιόνια ..... (06/10/2020)

περισσότερα »

CRAFT LAB: From residencies to design and art start-ups. Regenerating craftsmanship

On the occasion of the 84th edition of the Fiera del Levante, the CRAFT LAB project debuts with its own exhibition space in the Furniture Pavilion, stand n. 424-425, as a part of the final project activities aimed to give the right visibility to the path and the creative and artistic work carried out during the project and to guarantee the sustainability of the entrepreneurial ideas. On the stands will be showed the artworks realized by start-ups and young artists during the laboratories o..... (05/10/2020)

περισσότερα »

Τηλεδιάσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Τριαντόπουλο αναφορικά με το πέρασμα του κυκλώνα "Ιανού"

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 29/9 με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Τριαντόπουλο και τους Προέδρους Επιμελητηρίων Ζακύνθου και Κεφαλονιάς & Ιθάκης, με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας αναφορικά με το πέρασμα του κυκλώνα "Ιανού" και το πλέγμα μέτρων της κυβέρνησης για τη στήριξη των πληγέντων.  ..... (30/09/2020)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας και Πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής

Στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής (ΣΥ.ΝΗ.ΠΟ), που πραγματοποιήθηκε στις 23/09/2020, υπό την προεδρία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας και Πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν) κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ως εκπρόσωπος των νησιωτικών Επιμελητηρίων της χώρας.Βασικό θέμα συζήτησης  του ΣΥ.ΝΗ.ΠΟ. ήταν το  προσχέδιο Νόμου για την «Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Π..... (25/09/2020)

περισσότερα »

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Δελτίο Τύπου  Θαλάσσια, Πράσινη και Κυκλική Επιχειρηματικότητα  στο Νησιωτικό και Παράκτιο χώρο Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς πραγματοποιούν το συνέδριο «Θαλάσσια, Πράσινη και Κυκλική Επιχειρηματικότητα  στο Νησιωτικό και Παράκτιο χώρο» στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας, που διοργανώνεται από τον Δήμο Πειραιώς, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και την υποστήριξη του Περιφ..... (17/09/2020)

περισσότερα »

TO EΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΑRKETING GREECE

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λευκάδας λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα που θα επέφερε η πανδημία, εγκαίρως ανέλαβε την πρωτοβουλία και ήρθε σε επαφή από τον Μάρτιο του 2020 με τη Marketing Greece αναζητώντας πιθανά πεδία συνεργασίας. (02/07/2020)

περισσότερα »

ΕΞΑΓΕΤΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

  ΕΞΑΓΕΤΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΓΟΡΑ   ΕΞΑΓΕΤΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΓΟΡΑ: To Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας ’ΕΞΑΓΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ στην ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΓΟΡΑ’’διαδικτυακά. 8 ΚΑΙ 9 Ιουλίου 2020 για τις διαδικτυακές επιχειρηματικές συναντήσεις των Ελλήνων Παραγωγών με τους Ιταλούς Agents. Δηλώστε συμμετοχή για τις virtual επιχειρηματικές συναντήσεις., με τους Ιταλούς πράκτορες/agents    Το Ελληνο Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας προσαρμόζεται στο νέο περιβάλλον που δημιουργείτε κ..... (17/06/2020)

περισσότερα »

Οδηγός της ΑΑΔΕ για την ένταξη στη νέα πάγια ρύθμιση των 24-48 δόσεων

 Οδηγός της ΑΑΔΕ για την ένταξη στη νέα πάγια ρύθμιση των 24-48 δόσεων..... (05/06/2020)

περισσότερα »

Έμπρακτη αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο από τα μέλη του Επιμελητήριου Λευκάδας στην εθελοντική αιμοδοσία

Έμπρακτη αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο  από τα μέλη του Επιμελητήριου Λευκάδας στην εθελοντική αιμοδοσία Το Επιμελητήριο Λευκάδας διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία αλληλεγγύης, την Παρασκευή 29/5/2020 από τις 10:00-13:00 στο Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας, όπου βρίσκεται η υπηρεσία αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας. Οι ανάγκες είναι μεγάλες, ο σκοπός είναι ιερός  και αξίζει τον κόπο να αφιερώνουμε δέκα λεπτά από το χρόνο μας για να δώσουμε αίμα. Το αίμα είναι πολύτιμο αγαθό και αυτό ..... (01/06/2020)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης στο Ιοnian Channel για τις συνθήκες του τουρισμού στο Ιόνιο μετά τον κορωνοϊό

  Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης στο Ιοnian Channel στην εκπομπή «7 x Eπτά» για τις συνθήκες του τουρισμού στο Ιόνιο μετά τον κορωνοϊό, με τον Βουλευτή Ζακύνθου κ. Ακτύπη, Δήμαρχο Κυθήρων κ. Χαρχαλάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Πολιτισμού ΠΙΝ κα Μοθωναίου, τον Πρόεδρο της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Τουρισμού ΠΙΝ κ. Αλεξάκη, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Τιμοθεάτο Μπορείτε να δείτε τις τοποθετήσεις του Προέδρου στο 24:28 και..... (29/05/2020)

περισσότερα »

Σε σειρά τηλεδιασκέψεων για την επανεκκίνηση της οικονομίας συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25/5/2020 το απόγευμα τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, Προέδρους Επιμελητηρίων, παράγοντες του τουρισμού και παραγωγικών φορέων με στόχο την ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών για την επανεκκίνηση του τουρισμού, μετά τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η πανδημία. (27/05/2020)

περισσότερα »

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΣΤΟ ΣΚΑΪ

Στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Τα νέα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» με τον Νίκο Υποφάντη μίλησε ο Πρόεδρος των Νησιωτικών Επιμελητηρίων και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης (12/05/2020)

περισσότερα »

Συνάντηση στο Επιμελητήριο Λευκάδας για την προβολή του προορισμού μας μετά την κρίση

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8/5/2020 στο Επιμελητήριο Λευκάδας, τρίωρη συνάντηση του Προέδρου κ. Σκιαδαρέση Σωτήρη με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων-Διαμερισμάτων και επαγγελματιών του τουρισμού του νησιού μας, με θέμα την αποτίμηση της πρωτόγνωρης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στον τουριστικό τομέα και προτάσεις ανάκαμψης και άμεσης στήριξης του. Αναλύθηκαν εκτενέστερα  τα προβλήματα που καλούμαστε να αντι..... (11/05/2020)

περισσότερα »

ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα 22/4/2020 τηλεδιάσκεψη με τον Γενικό Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μπρατάκο, τον Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων ΝΔ Άκη Μπάφα, τους Προέδρους των Επιμελητηρίων Λευκάδας, Δράμας, Kαβάλας, Ρεθύμνου, Χανίων, Τρικάλων, Αρκαδίας και τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ Γιώργο Καρανίκα, για την υφιστάμενη κατάσταση στην οικονομία και την επόμενη ημέρα. (22/04/2020)

περισσότερα »

Σύσκεψη εργασίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων

Σύσκεψη εργασίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων μέσω τηλεδιάσκεψης στις 15/4/2020,  με κύριο θέμα τα προγράμματα, την απορροφητικότητα, καθώς και την βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν τα Επιμελητήρια στα μέλη τους σε σχέση με τις τυχόν δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση των εγκεκριμένων έργων...... (15/04/2020)

περισσότερα »

Σύσκεψη εργασίας του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

Σύσκεψη εργασίας του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων πραγματοποιήθηκε σήμερα 8 Απριλίου μέσω τηλεδιάσκεψης,  με κύριο θέμα τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού και τις συνέπειες στην επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό. Στη σύσκεψη συμμετείχε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κα Κράτσα. Άκουσε με προσοχή τις προτάσεις μας και τις επόμενες ημέρες θα σταλεί αναλυτικό υπόμνημα. Για το Δ.Σ. Ο Πρόεδρος Σκιαδαρέσης Σωτήρης..... (08/04/2020)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Λευκάδας ενισχύει μονάδες υγείας με δωρεά απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού

Το Επιμελητήριο Λευκάδας, έχοντας επίγνωση του ρόλου του όχι μόνο ως σύμβουλος της Πολιτείας και φορέας υποστήριξης της επιχειρηματικότητας αλλά και σαν θεσμός που συμβάλλει έμπρακτα στην στήριξη της κοινωνίας σε κάθε δύσκολη στιγμή, δεδομένων των αυξημένων αναγκών στα πλαίσια εξάπλωσης της πανδημίας του Covid 19, αποφάσισε τη δωρεά απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού σε μονάδες υγείας. Πιο συγκεκριμένα, για την προστασία του έμψυχου προσωπικού πρώτης γραμμής που δίνει τη μάχη με τον ιό, ο φο..... (07/04/2020)

περισσότερα »

Πληροφόρηση από τον ΕΟΤ για τον κορωνοϊό - Information from the Greek National Tourism Organization for coronavirus

Ο ΕΟΤ παρέχει πληροφόρηση από την πρώτη μέρα για τα μέτρα που λαμβάνονται για τον κορωνοϊό από την Ελληνική Κυβέρνηση και αφορούν τον τουρισμό, τους επισκέπτες μας και την κατάσταση στην χώρα. Μπείτε στην ειδική ενότητα του visitgreece.gr και ενημερωθείτε αναλυτικά για οτιδήποτε νεότερο...... (19/03/2020)

περισσότερα »

ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ

ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ: Οι ώρες κοινής ησυχίας προβλέπονται από την παρακάτω Αστυνομική Διάταξη: Αριθ. 1023/2/37-ια. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΥΠ ΑΡΙΘ. 3 – ΦΕΚ B 15 – 12.01.1996   Ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας – Απαγορεύσεις   1. Οι ώρες της μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας καθορίζονται ως εξής: α. Κατά τη θερινή περίοδο από 15.00 έως 17.30 και από 23.00 έως 07.00 β. Κατά τη χειμερινή περίοδο από 15.30 έως 17.30 και από 22.00 έως 07.30 2. Ως θερινή περίοδος, για τ..... (10/03/2020)

περισσότερα »

Έναρξη 4ου κύκλου Αιτήσεων OPAP Forward

Έναρξη 4ου κύκλου Αιτήσεων OPAP Forward   Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την επίσημη έναρξη του τέταρτου κύκλου του προγράμματος επιχειρηματικότητας «ΟΠΑΠ Forward», το οποίο σχεδιάστηκε στο πλαίσιο της Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ και υλοποιείται σε συνεργασία με το ελληνικό σκέλος του διεθνούς μη-κερδοσκοπικού οργανισμού Endeavor, που στηρίζει τις πιο υποσχόμενες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο.  Το πρόγραμμα, που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2016, προσφέρει ολοκληρωμένη στρατηγική καθο..... (09/03/2020)

περισσότερα »

Νέος κορωνοϊός Covid-19 – Οδηγίες προς όλους από τον ΕΟΔΥ

 Νέος κορωνοϊός Covid-19 – Οδηγίες προς όλους από τον ΕΟΔΥ   Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), παρακολουθεί από την αρχή τις εξελίξεις και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) όσο και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO). Ο ΕΟΔΥ παραμένει σε επαγρύπνηση σχετικά με ενδεχόμενα κρούσματα της νόσου σε ταξιδιώτες ενώ έχει ήδη εκδώσει και επικαιροποιεί συστηματικά ενημερωτικό υλικό και εξειδικευμένες οδηγίες, που μπορ..... (09/03/2020)

περισσότερα »

ΔΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

ΔΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ  ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Παρακαλώ όπως ενημερωθείτε αναλυτικά από το συννημένο αρχείο...... (06/03/2020)

περισσότερα »

Επιδότηση σε επιχειρήσεις Χονδρικού εμπορίου – ΕΣΠΑ 2020 Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας

  Οι επιχειρήσεις Χονδρικού εμπορίου επιδοτούνται από 50% έως 65% από το πρόγραμμα «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων» το οποίο στοχεύει στην επιδότηση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων (έως και 49 άτομα) για την αναβάθμιση και την βελτίωση της ανταγωνιστικής τους θέσης στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικά του προγράμματος ΕΣΠΑ: ·         Επενδυτικά Σχέδια από 20.000 έως 200.000€ ·         Επιδότηση από 50% έως 65% Δικαιούχοι: Επιδοτούναι από το πρόγραμμα Ε..... (06/03/2020)

περισσότερα »

Νέα ψηφιακή πλατφόρμα «e-katanalotis» – Ενημέρωση για τις τιμές των προϊόντων

Νέα ψηφιακή πλατφόρμα «e-katanalotis» – Ενημέρωση για τις τιμές των προϊόντων Oι καταναλωτές και οι θεσμικοί φορείς της αγοράς θα μπορούν να παρατηρούν τη διαχρονική εξέλιξη της μέσης τιμής των βασικών αγαθών, όπως αυτή διαμορφώνεται στα σούπερ μάρκετ.   Εγκαινιάστηκε η νέα ψηφιακή πλατφόρμα «e-katanalotis», www.ekatanalotis.gr Την πλατφόρμα εγκαινίασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) στο..... (06/03/2020)

περισσότερα »

www.agora.mfa.gr

  Το υπουργείο εξωτερικών εγκαινιάζει μια πολύτιμη πλατφόρμα για τους επαγγελματίες www.agora.mfa.gr που μπορούν να λαμβάνουν πληροφόρηση για τις συνθήκες ανταγωνισμού και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε 50 διεθνείς αγορές, καθώς και πληροφόρηση σχετικά με συλλογικές δράσεις προώθησης και προβολής ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών, που πραγματοποιούνται στο εξωτερικό.   ..... (04/03/2020)

περισσότερα »

Ανοίγει η πλατφόρμα για τα πραγματικά τμ στους δήμους της χώρας

Ανοίγει η πλατφόρμα για τα πραγματικά τμ στους δήμους της χώρας Από την  Τρίτη 25 Φεβρουαρίου αναμένεται να τεθεί τελικά σε λειτουργία η διαδικτυακή πλατφόρμα της ΚΕΔΕ για τη δήλωση των πραγματικών τετραγωνικών ακινήτων προς όλους τους Δήμους της χώρας. Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν ηλεκτρονικά και χωρίς πρόστιμα να κάνουν τις διορθώσεις των τετραγωνικών έως τις 31 Μαρτίου. Για μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, όπως και για όσους ρυθμίσουν αυθαίρετα μετά την 31η Μαρτίου, η προθεσμία παρατείνεται..... (28/02/2020)

περισσότερα »

Υποχρέωση υποβολής αποδεικτικού φορολογικής δήλωσης στο Γ.Ε.ΜΗ. από τις μη κεφαλαιουχικές εταιρείες

Υποχρέωση υποβολής αποδεικτικού φορολογικής δήλωσης στο Γ.Ε.ΜΗ. από τις μη κεφαλαιουχικές εταιρείες  Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει ν..... (28/02/2020)

περισσότερα »

Φορολογικές - Ασφαλιστικές και άλλες υποχρεώσεις Μαρτίου 2020

  ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ 2020 Μάρτιος 2020 Φορολογικές - Ασφαλιστικές και άλλες υποχρεώσεις Μαρτίου 2020 Παρακαλώ όπως ενημερωθείτε απο το επισυναπτόμενο αρχείο.   ..... (28/02/2020)

περισσότερα »

Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού της ΚΕΕΕ με συντονιστή το Επιμελητήριο Λευκάδας

Συνεδρίασε χθες Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου η Θεματική Επιτροπή  Τουρισμού της ΚΕΕΕ, στα γραφεία της,  με συντονιστή το Επιμελητήριο Λευκάδας, εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο κ. Σκιαδαρέση.   Η επιτροπή συνεδριάζει για τα σημαντικότερα θέματα που άπτονται του  τουρισμού και απαρτίζεται από 22 Επιμελητήρια της Χώρας, ενώ τον συντονισμό και την ευθύνη της λειτουργίας της έχει αναλάβει με απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής της ΚΕΕΕ, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης. Εκτός της π..... (27/02/2020)

περισσότερα »

Ξεκινούν οι αιτήσεις για την πάγια ρύθμιση οφειλών σε 24-48 δόσεις

Ξεκινούν οι αιτήσεις για την πάγια ρύθμιση οφειλών σε 24-48 δόσεις Από την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση των 24-48 δόσεων για όσους έχουν χρέη στην Εφορία. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να τακτοποιήσουν τακτικές οφειλές (φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ) σε έως 24 δόσεις χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Για τις έκτακτες οφειλές (φόρος κληρονομιάς, φόροι που προκύπτουν μετά από έλεγχο) θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια. Σημειώνεται ότι σ..... (27/02/2020)

περισσότερα »

ΤΕΑΥΦΕ: Νέα ρύθμιση οφειλών ασφαλιστικών εισφορών σε ισχύ από την 1/3/2020

ΤΕΑΥΦΕ: Νέα ρύθμιση οφειλών ασφαλιστικών εισφορών σε ισχύ από την 1/3/2020   Νέα ρύθμιση οφειλών ασφαλιστικών εισφορών τίθεται σε ισχύ από την 1/3/2020 βάσει σχετικής Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού.  Η ρύθμιση αφορά σε οφειλές εργοδοτών που δημιουργήθηκαν από την απασχόληση εργαζομένων, μισθολογικών περιόδων έως και τον Δεκέμβριο του 2019, συμπεριλαμβανομένων των πάσης φύσεως προσαυξήσεων, πρόσθετων τελών και τόκων λόγω μη εμπρόθεσμης καταβολής. Ειδικότερα, παρέχεται..... (27/02/2020)

περισσότερα »

Απόπειρες εξαπάτησης Ελλήνων Ιδιωτών και επιχειρηματιών από πρόσωπα με φερόμενη έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο

Απόπειρες εξαπάτησης Ελλήνων Ιδιωτών και επιχειρηματιών από πρόσωπα με φερόμενη έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο Συνημμένη η επιστολή ενημέρωσης από το γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Λονδίνο..... (24/02/2020)

περισσότερα »

Συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Ι. Κεφαλογιάννη

Εθιμοτυπική επίσκεψη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, στον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κο Γιάννη Κεφαλογιάννη στο γραφείο του στο Υπουργείο. Στην συνάντηση εκ μέρους του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. συμμετείχαν οι κ.κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης Πρόεδρος ΕΟΑΕΝ και Επιμελητηρίου Λευκάδας, Νίκος Ρεϊζακης Αντιπρόεδρος ΕΟΑΕΝ και μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Ρεθύμνου, Φώτης Κόττης Γ.Γ. ΕΟΑΕΝ και Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ζακύνθου, Αθανάσιος Ζλατούδης μέ..... (19/02/2020)

περισσότερα »

Συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα

Μία άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση πραγματοποίησε την Τρίτη  18 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας και Πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα. Στη συνάντηση έγινε εποικοδομητική συζήτηση και εκφράστηκαν παρατηρήσεις αναφορικά με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Ανάπτυξη καταδυτικού τουρισμού, ρυθμίσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα, ρυθμίσεις για κολυμβητικές δεξαμενές εντός τουριστικών καταλυμάτων, σήμα πιστοποί..... (19/02/2020)

περισσότερα »

Ενισχυμένο και απλουστευμένο πρόγραμμα απασχόλησης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων – 1.250 νέες θέσεις με επιχορήγηση 90%

Στο πλαίσιο της δέσμευσης για συνεχή αξιολόγηση και βελτίωση των προγραμμάτων του, ο ΟΑΕΔ προχώρησε στην απλούστευση και ενίσχυση του προγράμματος για νέες θέσεις απασχόλησης ανέργων από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ) που παραμένει ανοιχτό, καθώς σε χρονικό διάστημα 2,5 ετών καλύφθηκαν μόνο 750 από τις 2.000 προβλεπόμενες θέσεις. Με την τροποποίηση που εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Οργανισμού, παρέχονται ισχυρότερα κίνητρα για την πρόσληψη ανέργων που ανήκουν σε ΕΚΟ (Ατόμων με Αναπηρίες (AμεΑ..... (12/02/2020)

περισσότερα »

Αναστολή καταχωρήσεων Ανωνύμων Εταιρειών με Ανώνυμες Μετοχές Μεταβατικές διατάξεις σχετικά με τη διαδικασία περί ονομαστικοποίησης ανωνύμων μετοχών

Αναστολή καταχωρήσεων Ανωνύμων Εταιρειών με Ανώνυμες Μετοχές  Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το με αριθμ. πρωτ. 134409/23-12-2019 έγγραφο του Τμήματος Εταιρικού Δικαίου και ΓΕΜΗ της        Δ/νσης Εταιρειών της Γ.Γ.Ε., για τις μεταβατικές διατάξεις σχετικά με τη διαδικασία περί ονομαστικοποίησης ανωνύμων μετοχών η Υπηρεσία ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίου μας πρέπει να ακολουθήσει τις παρακάτω διαδικασίες: Για τις ανώνυμες εταιρείες που δεν πραγματοποίησαν τροποποίηση καταστατικού έως και την 31/12..... (06/02/2020)

περισσότερα »

Ενημέρωση προς Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές : Διατήρηση (ανανέωση) Εγγραφής στο ειδικό μητρώο Ασφαλιστικών ή Αντασφαλιστικών Διαμεσολαβητών με ισχύ έως 31.12.2019

Προς τους Ασφαλιστικούς ή Αντασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές των οποίων η ισχύς της αδείας που τους έχει χορηγήσει το Επιμελητήριο λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2019.  Η ανανέωση της άδειας ασφαλιστικού ή αντασφαλιστικού διαμεσολαβητή πρέπει να πραγματοποιηθεί στο χρονικό διάστημα από 01.01.2020 έως και 31.3.2020, σύμφωνα με το Ν. 4583/2018. Σημειώνεται ότι Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 45/21-11-2014 Πράξη της εκτελεστικής επιτροπής της Τράπεζας της Ελλάδος αποφασίστηκε η επανεκπαίδευση και επαναπιστ..... (06/02/2020)

περισσότερα »

Μείωση γραφειοκρατίας μέσω ΓΕΜΗ για τις Ανώνυμες Εταιρείες

Τέρμα στις γραφειοκρατικές συναναστροφές των Ανωνύμων Εταιρειών με τις διευθύνσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων (ΠΕ) τίθεται από τις 31 Ιανουαρίου 2020, καθώς η αρμοδιότητα της άσκησης ελέγχου νομιμότητας για πράξεις και στοιχεία των ΑΕ μεταφέρεται στις Υπηρεσίες του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΥΓΕΜΗ). Η μεταβίβαση αυτή προβλέφθηκε στο νόμο 4635/2019, γνωστό ως «Επενδύω στην Ελλάδα», που ψηφίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο, ωστόσο η συγκεκριμένη διάταξη ορίζεται ότι θα τεθεί σε εφαρμογή τρεις μήν..... (06/02/2020)

περισσότερα »

Προ των πυλών αποδείξεις λιανικής με QR Code

Σε ένα ακόμη βήμα για την ψηφιοποίηση των καταχωρήσεων των συναλλαγών μεταξύ επιχειρήσεων τώρα και στη λιανική, προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή (προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης), ορίζονται οι προδιαγραφές αναβάθμισης των ταμειακών μηχανών οι οποίες θα συνδέονται on line με το σύστημα TAXIS. Στη συνέχεια τα στοιχεία των αποδείξεων λιανικής θα διαβιβάζονται στην πλατφόρμα myDATA ανά συναλλαγή. Με τις προδιαγ..... (06/02/2020)

περισσότερα »

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα 4 Φεβρουαρίου στα γραφεία του Επιμελητηρίου Λευκάδας, σύσκεψη εργασίας με στελέχη του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), που διοργάνωσε ο φορέας, σε συνέχεια της συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο του 2019 στα γραφεία του (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. ) μεταξύ του Προέδρου κ. Σκιαδαρέση και του Προέδρου ΔΣ και Διευθυντή του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε κ. Μαυράκου.   Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σκιαδαρέσης,  ο καθηγητής κ. Μαυρά..... (06/02/2020)

περισσότερα »

Έκθεση απόψεων του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. για τα υδατοδρόμια στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή

    Στην  συνεδρίαση της  Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα ημερήσιας διάταξης την έκθεση απόψεων σχετικά με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών: «Ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών, ρυθμίσεις μεταφορών και άλλες διατάξεις», συμμετείχε ο Ε.Ο.Α.Ε.Ν. δια του Προέδρου  κ.Σκιαδαρέση Σωτήρη.   Στην τοποθέτησή του ο κ. Σκιαδαρέσης, αφού ευχαρίστησε την Επιτροπή για την πρόσκληση του ΕΟΑΕΝ σαν θεσμικού φορέα, επεσήμανε ότι..... (31/01/2020)

περισσότερα »

Παρουσία του Προέδρου στην εκδήλωση για την παρουσίαση των Πανεπιστημιακών Ανασκαφών στις Κυκλάδες και το Ιόνιο

  Κατόπιν πρόσκλησης της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης  παρευρέθη στην εκδήλωση για την παρουσίαση των Πανεπιστημιακών Ανασκαφών στις Κυκλάδες και το Ιόνιο που έλαβε χώρα την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στο  κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εκδήλωση  συνδιοργανώθηκε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο (ΕΚΠΑ) και τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Πρόκειται για τις ανασκαφέ..... (30/01/2020)

περισσότερα »

Συνάντηση της Διοίκησης του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. με τη Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα Καλογήρου

  Στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. με τη Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα Καλογήρου, την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου,  αντιπροσωπεία του Ε.Ο.Α.Ε.Ν, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Α.Ε.Ν και Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λευκάδας. κ. Σκιαδαρέση, τον Β’ Αντιπρόεδρο κ. Ρεϊζάκη, τον Οικονομικό Επόπτη κ. Συξέρη και το μέλος Δ.Σ κ. Ζλατούδη επισκέφτηκε στο γραφείο της την Γενική Γραμματέα. Η Διοίκηση του Ε.Ο.Α.Ε.Ν και η Γενική Γραμματέας σταθερά ανταλλάσσουν από..... (29/01/2020)

περισσότερα »

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Ε.Ο.Α.Ε.Ν. Κ. ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ AΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Λ.Σ Θεόδωρο Κλιάρη, επισκέφτηκε την Δευτέρα 27/1/2020 στο γραφείο του, αντιπροσωπεία του Ε.Ο.Α.Ε.Ν, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Α.Ε.Ν και Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λευκάδας. κ.Σωτήρη Σκιαδαρέση, τον Β’ Αντιπρόεδρο κ. Νίκο Ρεϊζάκη, τον Οικονομικό Επόπτη κ. Δημήτρη Συξέρη και το μέλος Δ.Σ κ. Αθανάσιο Ζλατούδη. Τα μέλη του Δ.Σ συζήτησαν με τον κ. Αρχηγό, θέματα που αφορούν την επίδραση της κρίσης του μεταναστευτικού ζητήματος στις επιχειρ..... (28/01/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος-Δωρεάν δοκιμή εργαλείου για τις ΜΜΕ Όπως μας ενημέρωσε το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), δίνει την ευκαιρία και προσκαλεί Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς της πράσινης οικονομίας να δοκιμάσουν το «Εργαλείο Υπηρεσιών Υποστήριξης» (Service Support Tool) με την τεχνική υποστήριξη του προσωπικού του ΕΚΕΤΑ. Το Εργαλείο Υπηρεσιών Υποστήριξης έχει σχεδιαστεί ως Εργαλείο Πληροφορικής που διαδραμα..... (28/01/2020)

περισσότερα »

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΡΧΗ

  Συνάντηση γνωριμίας είχε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λευκάδας με την νέα Λιμενάρχη, κα Ελευθερία Ρούσσου, την Παρασκευή  24  Ιανουαρίου  στα γραφεία του φορέα. Στη συνάντηση, συμμετείχαν από την πλευρά του Επιμελητηρίου τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής,   ο Πρόεδρος κ. Σκιαδαρέσης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Μπουρδάρας, ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Λιβιτσάνος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γαζής, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Σκληρός, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Αρματάς και ο Υπεύθυνος..... (27/01/2020)

περισσότερα »

Νέο Πιλοτικό Πρόγραμμα Νεανικής Επιχειρηματικότητας Ανέργων, με Έμφαση στις Γυναίκες

Ένα νέο «Πιλοτικό Πρόγραμμα Υποστήριξης Επιχειρηματικών Σχεδίων άνεργων νέων ηλικίας 18 έως 29 ετών» θα τεθεί σε εφαρμογή από τον ΟΑΕΔ τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020. Η λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων από πλευράς των ανέργων θα είναι η 28η Φεβρουαρίου 2020. Στόχος του νέου προγράμματος είναι η υποστήριξη άνεργων νέων ηλικίας 18 έως 29 ετών που επιθυμούν να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα, ώστε να μετατρέψουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε ποιοτικά και βιώσιμα επιχειρηματικά..... (27/01/2020)

περισσότερα »

Πρόσθετη παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στα καθεστώτα του Αναπτυξιακού

Από την Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα ανακοινώνεται ότι λόγω του συνεχιζόμενου αυξημένου επενδυτικού ενδιαφέροντος, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στα καθεστώτα «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020. Προηγούμενη καταληκτική ημερομηνία 15/01/2020..... (24/01/2020)

περισσότερα »

Πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά»

 Πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» Το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» συνεργάστηκε με τον οργανισμό ReGenerationGreece και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), σχεδίασαν και υλοποιούν ένα εξειδικευμένο εντατικό πρόγραμμα επιλογής, εκπαίδευσης και αμειβόμενης απασχόλησης που απευθύνεται σε νέους ταλαντούχους απόφοιτους και έχει ως αντικείμενο τον κλάδο των τροφίμων και ποτών. Το ReGenerationAcademyforFoodInnovation- PoweredbyNewAgricultureforaNewGeneration..... (23/01/2020)

περισσότερα »

Παρουσία του Προέδρου κ. Σκιαδαρέση Σωτήρη στο γεύμα εργασίας με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή

Παρουσία του Προέδρου κ. Σκιαδαρέση Σωτήρη  στο γεύμα εργασίας με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας και Πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης συμμετείχε την Δευτέρα 20/1/2020  στο γεύμα εργασίας με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή,  που διοργάνωσε η  Ελληνική Επιτροπή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου- ICC Ελλάς. Κατά τη διάρκεια, ο κ. Σκιαδαρέσης και ο κ. Υπουργός συζήτησαν σημαντικά ζητήματα πο..... (22/01/2020)

περισσότερα »

Προκηρύξεις κρατικών διαγωνισμών στη Βουλγαρία

Συνημμένο ηλεκτρονικό αρχείο με προκηρύξεις κρατικών διαγωνισμών στη Βουλγαρία.  ..... (21/01/2020)

περισσότερα »

Συμμετοχή του Προέδρου κ. Σκιαδαρέση Σωτήρη στο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027

  Την Παρασκευή 17/1/2020 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας και Πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης συμμετείχε στο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στην Αθήνα στο Μέγαρο Μουσικής, εκπροσωπώντας τη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου- Ηπείρου – Ιονίων Νήσων. Το Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021 – 2027 σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη τ..... (20/01/2020)

περισσότερα »

Έγκριση Νέου Προγράμματος για την Ευέλικτη Μάθηση Ενηλίκων Χρηματοδοτούμενο από Ευρωπαϊκούς Πόρους

Δελτίο Τύπου   Έγκριση Νέου Προγράμματος για την Ευέλικτη Μάθηση Ενηλίκων Χρηματοδοτούμενο από Ευρωπαϊκούς Πόρους   Νέο πρόγραμμα για τη προώθηση της ευέλικτης μάθησης σε ενηλίκους με χαμηλά προσόντα προϋπολογισμού 378.000 ευρώ ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συντονιστής του προγράμματος, με τίτλο “REFLEX”, θα είναι ο ΟΑΕΔ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝ.Ε - ΓΣΕΕ) και το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ).   Στόχος του διετ..... (16/01/2020)

περισσότερα »

«Έρευνα Αγοράς του Γραφείου ΟΕΥ Τόκυο για τον κλάδο των μαλακών τυριών στην Ιαπωνία»

ΘΕΜΑ: «Έρευνα  Αγοράς του Γραφείου ΟΕΥ Τόκυο για τον κλάδο των μαλακών τυριών στην Ιαπωνία»   Σχετ.  : Έγγραφο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Τόκυο με Α.Π.Φ. 620/ΑΣ 20/8.1.2020 (μη προς όλους)                   Συνημμένα, θα βρείτε την έρευνα για τον κλάδο των μαλακών τυριών, στην Ιαπωνία που εκπόνησε το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Τόκυο.                   Η Συμφωνία Οικονομικής Συνεργασίας ΕΕ - Ιαπωνίας (ετέθη σε ισχ..... (15/01/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙ Η ΑΑΔΕ ΤΟ 2020 Δεκάδες χιλιάδες έλεγχοι αναμένεται να διενεργηθούν το 2020 από το σύνολο των ελεγκτικών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ. Ειδικότερα, η Υπηρεσία Ελέγχων Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε) θα διενεργήσει τουλάχιστον 670 ελέγχους - έρευνες και 17.720 μερικούς επιτόπιους ελέγχους, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων διακίνησης. Παράλληλα, οι ελεγκτικές υπηρεσίες ΚΕ.ΜΕ.ΕΠ., ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π., και Δ.Ο.Υ Α’ τάξεως, θα διενεργήσουν 25.100 πλήρεις και μερικούς φορ..... (08/01/2020)

περισσότερα »

Παράταση πέντε μηνών, έως τις 31/5/2020 αναμένεται να δοθεί με νομοθετική διάταξη του υπουργείου Εργασίας σε όσους έχουν υποβάλει αίτηση έως τις 7 Οκτωβρίου, χωρίς αυτή να έχει οριστικοποιηθεί, για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 120 δόσεων των οφειλών τους στα ταμεία.

Παράταση πέντε μηνών, έως τις 31/5/2020 αναμένεται να δοθεί με νομοθετική διάταξη του υπουργείου Εργασίας σε όσους έχουν υποβάλει αίτηση έως τις 7 Οκτωβρίου, χωρίς αυτή να έχει οριστικοποιηθεί, για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 120 δόσεων των οφειλών τους στα ταμεία. Παράλληλα, δίνεται δεύτερη ευκαιρία στους οφειλέτες εκείνους που εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 120 δόσεων, αλλά την έχασαν κυρίως από παρανόηση, να ενταχθούν και πάλι στη ρύθμιση έως τις 31/5/2020. Η διάταξη του υπουργείου Ε..... (10/12/2019)

περισσότερα »

Οι θέσεις του Προέδρου του Επιμελητηρίου στη συνάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας για το νέο ΕΣΠΑ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας παρευρέθηκε  στη Ζάκυνθο την Δευτέρα 9/12/2019,  προσκεκλημένος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Το θέμα της συνάντηση ήταν : «Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική και Νησιωτικός Χώρος, Διευρυμένοι Περιφερειακοί Διάλογοι ΕΣΠΑ 2021-2027 ΠΕ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε  παρουσία της Γενικής Γραμματέως Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κας Χριστιάνας Καλογήρου, της Περιφερειάρχου Ιονίων Νήσων κας Ρόδης Κράτσα, του Ειδικού Συμβ..... (20/12/2019)

περισσότερα »

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε το 2ο Σχολείο Επιμόρφωσης Επαγγελματιών Τουρισμού

- (10/12/2019)

περισσότερα »

EKΘΕΣΗ ΥΦΑΝΤΙΚΗΣ, ΚΑΡΣΑΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΗΜΑΤΟΣ, ΠΗΛΙΝΩΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΔΩΤΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CRAFT LAB

Residences on the way from products to the Adri-Ionian design ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ INTERREG V-A EL-IT – ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2014-2020   Άξονας Προτεραιότητας 1: Καινοτομία και Ανταγωνιστικότητα Θεματικός Στόχος 1.2: Υποστήριξη καινοτόμων εξειδικευμένων πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων σε θεματικούς τομείς ενδιαφέροντος στην περιοχή του Προγράμματος   EKΘΕΣΗ ΥΦΑΝΤΙΚΗΣ, ΚΑΡΣΑΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΗΜΑΤΟΣ, ΠΗΛΙΝΩΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΔΩΤΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CRAFT LAB Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιείται η έκθ..... (10/12/2019)

περισσότερα »

Κατάθεση στεφάνου στον Άγνωστο Στρατιώτη από τον Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σωτήρης Σκιαδαρέσης στις τιμητικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας Εθνικής Αντίστασης 1941-1944

 OΠρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κος Σωτήριος Σκιαδαρέσης, εκπροσωπώντας τα νησιωτικά επιμελητήρια των οποίων προεδρεύει παρευρέθηκε κατόπιν πρόσκλησης του Περιφερειάρχη Αττικής κου Πατούλη στις επετειακές εκδηλώσεις της Εθνικής Αντίστασης. Ο Πρόεδρος παρακολούθησε την δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών παρουσία του υπ. Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκου, της Αντιπροέδρου της Βουλής Σ. Σακοράφα, η οποία εκπροσώπησε το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ακολούθως ο πρόεδρος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο το..... (05/12/2019)

περισσότερα »

 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΟΑΕΝ Κ. ΣΩΤΗΡΗ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Χ. ΘΕΟΧΑΡΗ

 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΟΑΕΝ Κ. ΣΩΤΗΡΗ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Χ. ΘΕΟΧΑΡΗ (04/12/2019)

περισσότερα »

Γνωστοποίηση και Πρόσκληση υποβολής προσφοράς για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: « ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΔΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ EΤΟΥΣ 2020 »

Γνωστοποίηση και Πρόσκληση υποβολής προσφοράς για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: « ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣΚΤΙΡΙΟΥΔΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣEΤΟΥΣ 2020 » Παρακαλώ όπως ενημερωθείτε αναλυτικά από το συνημμένο αρχείο...... (02/12/2019)

περισσότερα »

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Κ. ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ ΣΩΤΗΡΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Κ. ΚΟΝΣΟΛΑ

O Πρόεδρος Σωτήρης Σκιαδαρέσης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. επισκέφτηκε τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα στο Υπουργείο Τουρισμού την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου. Στη συνάντηση που διήρκησε περισσότερο από 2 ώρες και έγινε σε άριστο κλίμα, ο Υφυπουργός συζήτησε με τους εκπροσώπους του ΕΟΑΕΝ, τα ζητήματα που έθεσαν τα μέλη του Δ.Σ και τα Επιμελητήρια-Μέλη του ΕΟΑΕΝ, τα οποία είχαν προηγουμένως σταλεί με αναλυτικό υπόμνημα στο Υπουργείο. Το κύριο θέμα που συζητήθηκε ήταν η Τουρ..... (02/12/2019)

περισσότερα »

Παρουσία του Προέδρου στη συνάντηση με θέμα «Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική και Νησιωτικός Χώρος Διευρυμένοι Περιφερειακοί Διάλογοι ΕΣΠΑ 2021-2027 ΠΕ Μαγνησίας & ΠΕ Σποράδων»

Στον Βόλο παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας και Πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, προσκεκλημένος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,  στη συνάντηση με θέμα «Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική και Νησιωτικός Χώρος Διευρυμένοι Περιφερειακοί Διάλογοι ΕΣΠΑ 2021-2027 ΠΕ Μαγνησίας & ΠΕ Σποράδων» Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διαβούλευσης με την Ομάδα Χάραξης Πολιτικών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ..... (02/12/2019)

περισσότερα »

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ 2020

Διαγωνισμός καυσίμων για το μηχανοκίνητο στόλο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λευκάδος για το 2020. (27/11/2019)

περισσότερα »

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ & ΙΤΑΛΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΕ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

26/11/2019   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΓΟ “CRAFT LAB”  Residences on the way from products to the Adri-Ionian design ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ INTERREG V-A EL-IT – ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2014-2020  Άξονας Προτεραιότητας 1: Καινοτομία και Ανταγωνιστικότητα Θεματικός Στόχος 1.2: Υποστήριξη καινοτόμων εξειδικευμένων πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων σε θεματικούς τομείς ενδιαφέροντος στην περιοχή του Προγράμματος   ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ  ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ & ΙΤΑΛΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΕ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚ..... (26/11/2019)

περισσότερα »

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ & ΙΤΑΛΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΣΕ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΣΕ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

22/11/2019   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΓΟ “CRAFT LAB”   Residences on the way from products to the Adri-Ionian design ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ INTERREG V-A EL-IT – ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2014-2020   Άξονας Προτεραιότητας 1: Καινοτομία και Ανταγωνιστικότητα Θεματικός Στόχος 1.2: Υποστήριξη καινοτόμων εξειδικευμένων πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων σε θεματικούς τομείς ενδιαφέροντος στην περιοχή του Προγράμματος   ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ & ΙΤΑΛΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ..... (22/11/2019)

περισσότερα »

Συμμετοχή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μάλτα

  O Πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κος Σωτήρης Σκιαδαρέσης συμμετείχε στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης και του φόρουμ του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (INSULEUR), που πραγματοποιήθηκε στο νησί Γκόζο της Μάλτας, στις 24 – 26 Οκτωβρίου 2019. Οι εργασίες του δικτύου του INSULEURμε θέμα την Ψηφιακή μεταμόρφωση των ευρωπαϊκών νησιών  αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για την ανταλλαγή ορθών πρακτικών στις νησιωτικές περιοχές σ..... (30/10/2019)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Λευκάδας αρωγός στη διατήρηση της παράδοσης μιας τέχνης που χάνεται

 Το Επιμελητήριο Λευκάδας αρωγός στη διατήρηση της παράδοσης μιας τέχνης που χάνεται Το Επιμελητήριο Λευκάδας στα πλαίσια του προγράμματος INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ 2014-2020, συμμετέχει στην υλοποίηση του έργου με τίτλο Residences on the way from products to the Adri–Ionian design και ακρωνύμιο "CRAFT LAB". Το έργο CRAFT LAB έχει ως στόχο την προώθηση του επιχειρηματικού πνεύματος στους νέους και τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων μέσω της εκ νέου γνωριμίας με παραδοσιακά επα..... (17/10/2019)

περισσότερα »

Συνάντηση Προέδρου και Διοικητικής Επιτροπής Επιμελητηρίου Λευκάδας με τον Δήμαρχο Λευκάδας

Συνάντηση Προέδρου και Διοικητικής Επιτροπής Επιμελητηρίου Λευκάδας με τον Δήμαρχο Λευκάδας (03/10/2019)

περισσότερα »

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας στα πλαίσια της στρατηγικής εξωστρέφειας

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας στα πλαίσια της στρατηγικής εξωστρέφειας (03/10/2019)

περισσότερα »

Εποικοδομητική συζήτηση με την διοίκηση του Επιμελητηρίου και τους επαγγελματίες του επισιτιστικού κλάδου

  Μεγάλη ανταπόκριση από τους επαγγελματίες του κλάδου εστίασης έτυχε η πρόσκληση του Επιμελητηρίου που απευθυνόταν στους καταστηματάρχες για συζήτηση και κατάθεση των προβληματισμών τους. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου την Παρασκευή το πρωί. Έγινε εκτενής συζήτηση για διάφορα ζητήματα και για την τραγική κατάσταση που βιώνει το νησί λόγω του προβλήματος των σκουπιδιών. Σαφώς η καθαριότητα της πόλης αποτελεί βασική προτεραιότητα του κλάδου αλλά πλέον σ..... (01/10/2019)

περισσότερα »

Επίσημη έναρξη του Πρώτου Πανελλήνιου Νησιωτικού Διαγωνισμού «Πάμε Λιμάνι»

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκαν στην Κέρκυρα στις 21-23 Σεπτεμβρίου, οι εκδηλώσεις έναρξης του 1ου Πανελλήνιου Νησιωτικού Διαγωνισμού με τίτλο «ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ» με θέμα την ηλεκτροκίνηση στα σκάφη,  που συνδιοργανώνεται από τον Επιμελητηριακό Όμιλο Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών και  τον Οργανισμό Ηλεκτρικών Σκαφών Ελλάδος. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας και Πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης, παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις έναρξης αυτού του φιλόδοξου εγχειρήματος. Το «ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝ..... (26/09/2019)

περισσότερα »

ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Ε.Ο.Α.Ε.Ν. Κ. ΣΩΤΗΡΗ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ

  Τα γραφεία του ΕΟΤ επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου            Λευκάδας και Πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να συζητήσει με την Πρόεδρο κα Άντζελα Γκερέκου τις προοπτικές του τουριστικού προϊόντος  της Ελλάδας. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη και προώθηση του τουρισμού μας με την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων της χώρας, ακολουθώντας δράσεις τουριστικής προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό αλλά και κάθε άλλη δραστηρι..... (17/09/2019)

περισσότερα »

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

  Μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών Λευκάδας ενάντια στις Εξορύξεις Υδρογονανθράκων επισκέφθηκαν την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέση Σωτήρη στα γραφεία του φορέα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε μια γόνιμη συζήτηση και τα μέλη ανέλυσαν στον Πρόεδρο τις ανησυχίες τους για τις έρευνες και τις εξορύξεις στο Ιόνιο, καθώς και για τις συνέπειες που θα έχουν στο περιβάλλον, στην υγεία των κατοίκων  και στην οικονομική δραστηριότητα του νησιού. Για το Δ..... (12/09/2019)

περισσότερα »

Δυναμική και η φετινή παρουσία του Επιμελητηρίου Λευκάδας στην 84η ΔΕΘ

HΛευκάδα έδωσε το δικό της δυναμικό παρόν και τη φετινή χρονιά στη 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης μέσα από το περίπτερο του Επιμελητηρίου Λευκάδας. Κεντρικός στρατηγικός στόχος της παρουσίας μας στη ΔΕΘ είναι η προβολή και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων του νησιού μας, στο μεγαλύτερο οικονομικό και εκθεσιακό γεγονός της χρονιάς. Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης συνεχίζει να εκπέμπει ένα ισχυρό σήμα ανάπτυξης νέων διεθνών συνεργασιών και υλοποίησης επενδύσεων με άξονα την ελληνική οικονομία. ..... (10/09/2019)

περισσότερα »

Κλείνουν τα τμήματα για τα σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας και ΕΦΕΤ.

Κλείνουν τα τμήματα για τα σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας και ΕΦΕΤ. (03/09/2019)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Λευκάδας στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Πολιτισμού στην πόλη Nanjing της Κίνας

     ..... (23/08/2019)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Λευκάδας, μαζί με τα μέλη του, και στην 84η ΔΕΘ

  Λίγες ημέρες απομένουν για το μεγάλο εκθεσιακό γεγονός της Ελλάδας αλλά και των Βαλκανίων, την 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με βασικά γνωρίσματα την εξωστρέφεια, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Από το μεγάλο αυτό γεγονός – η επισκεψιμότητα του οποίου άγγιξε τις 263.000 στην προηγούμενη διοργάνωση- δεν θα μπορούσε να λείπει το Επιμελητήριο Λευκάδας, η παρουσία του οποίου στη ΔΕΘ είναι τα τελευταία χρόνια σταθερή και δυναμική. Η φετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί από τις ..... (13/08/2019)

περισσότερα »

Η εκπομπή «Πάμε Διακοπές» στη Λευκάδα

Το Επιμελητήριο Λευκάδας, συνεχίζοντας τις δράσεις εξωστρέφειας και τουριστικής προβολής του νησιού μας, προγραμμάτισε και χρηματοδότησε τα γυρίσματα της εκπομπής «Πάμε Διακοπές» από το κανάλι ΕΝΑ CHANNELστην Λευκάδα. Το Επιμελητήριο Λευκάδας φιλοξένησε όλες τις ημέρες το συνεργείο και του..... (07/08/2019)

περισσότερα »

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ E.O.A.E.N. KAI ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Κ. ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ ΣΩΤΗΡΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

  Με τον νέο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ι. Πλακιωτάκη και  τη Γ.Γ. Νησιωτικής Πολιτικής κα. Χ. Καλογήρου πραγματοποίησε συνάντηση ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας και Πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών(Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης την Παρασκευή 2 Αυγούστου. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο κ. Συξέρης Δημήτρης Οικονομικός Επόπτης του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. και μέλος του Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά. Αφού αρχικά ο Πρόεδρος συνε..... (05/08/2019)

περισσότερα »

Συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας με την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού

  Συνάντηση είχε το απόγευμα της Δευτέρας 22 Ιουλίου 2019 στη Βουλή,  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, τον Υφυπουργό κ. Μάνο Κόνσολα και τον Γενικό Γραμματέα κ. Κώστα Λούλη. Σε φιλικό κλίμα, αφού αρχικά ο Πρόεδρος συνεχάρη την ηγεσία για την ανάληψη των καθηκόντων τους, ακολούθησε εποικοδομητική και γόνιμη συζήτηση με ζητήματα που άπτονται του τουρισμού και της προσέλκυσης τουριστών υψηλού εισοδήματος. Στη συνάντηση συ..... (25/07/2019)

περισσότερα »

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος για 6η συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας στις 20 και 21 Ιουλίου 2019 στην Πλατεία Μαρκά.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος για 6η συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας στις 20 και 21 Ιουλίου 2019 στην Πλατεία Μαρκά. (24/07/2019)

περισσότερα »

Η εκπομπή "Πάμε Διακοπές" από το ΕΝΑ CHANNEL στη Λευκάδα

Το Επιμελητήριο Λευκάδας,  συνεχίζοντας  τις  δράσεις εξωστρέφειας και τουριστικής προβολής του νησιού μας,  προγραμμάτισε και χρηματοδότησε τα γυρίσματα της εκπομπής «Πάμε Διακοπές» από το κανάλι ΕΝΑ CHANNELστην Λευκάδα. Η εκπομπή προβλήθηκε και θα προβάλετε με επαναλήψεις τον Αύγουστο και το Σεπτέμβρη, από τα παρακάτω κανάλια: ΕΝΑ CHANNEL(Αν. Μακεδονία & Θράκη & Ν. Σερρών), EUROPEONE(Κεντρική Μακεδονία), TV 10(Θεσσαλία), KOSMOSTV (Δωδεκάνησα & Σάμος), ΒΗΜΑ TV(Δυτική Ελλάδα),..... (15/07/2019)

περισσότερα »

ΤΟ ΝΕΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 2019 ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ CRYSTAL ESPRIT

ΤΟ ΝΕΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 2019 ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ CRYSTAL ESPRIT (21/06/2019)

περισσότερα »

3η Συνάντηση Εταίρων στο πλαίσιο του έργου CIRCLE-IN - «Προώθηση των επενδύσεων και των πολιτικών κυκλικής οικονομίας στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-Ιταλίας»

Την Τρίτη 11 και την Τετάρτη 12 Ιουνίου, στο Επιμελητήριο Λευκάδας, πραγματοποιήθηκε η 3η συνάντηση των εταίρων του έργου CIRCLE-IN, «Προώθηση των επενδύσεων και των πολιτικών κυκλικής οικονομίας στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-Ιταλίας»,  το οποίο έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα συνεργασίας Interreg V - A Ελλάδα-Ιταλία (EL-IT) 2014-2020, Άξονας 1 - Καινοτομία και Ανταγωνιστικότητα. To Επιμελητήριο Λευκάδας διοργάνωσε τη συνάντηση στην οποία παρευρέθηκαν το Επιμελητήρ..... (14/06/2019)

περισσότερα »

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό ότι τη Τετάρτη 15/5 και ώρα 18:00 έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του φορέα ενημερωτική ημερίδα με θέμα τα χρηματοδοτικά προγράμματα της Εθνικής Τράπεζας πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Αρχικά, το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, Σωτήρης Σκιαδαρέσης, και στη συνέχεια ο κύριος Ντίνος Γεώργιος περιφερειακός διευθυντής της Εθνικής,  οι οποίοι στο σύντομο χαιρετισμό..... (22/05/2019)

περισσότερα »

Ενημερωτική δράση οδικής ασφάλειας ενόψει των εορτών του Πάσχα

  Το Επιμελητήριο Λευκάδας συνεχίζοντας το κοινωνικό του έργο, χρηματοδότησε την εκτύπωση ενημερωτικού εντύπου, στα πλαίσια της διεξαγωγής ενημερωτικής δράσης για την συμπεριφορά στο δρόμο πεζών, οδηγών, ποδηλατιστών και μοτοσικλετιστών που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Λευκάδας. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αποτελούν σύνθετο ζήτημα με πολλές αρνητικές προεκτάσεις στην τουριστική εικόνα της Λευκάδας. Η ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης ενόψει των εορτών του Πάσχα και της καλοκαιρινής περ..... (24/04/2019)

περισσότερα »

Διεξήχθη στη Ρόδο η Γ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

 Στη Ρόδο, στις 12 και 13 Απριλίου 2019, διεξήχθη η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Πρόεδροι και εκπρόσωποι των 59 Επιμελητηρίων της Χώρας συμμετείχαν στις εργασίες της, ενώ παρίστανται  και   ανώτατοι κυβερνητικοί παράγοντες και εκπρόσωποι εθνικών και διεθνών επιχειρήσεων και οργανισμών. Δήλωση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας  κ. Σωτήρη Σκιαδαρέση: «Η υπεροφορολόγηση κυριολεκτικά «εξάντλησε» μία ολόκληρη κοινωνική τάξη αλλά και τις επιχειρήσεις που α..... (17/04/2019)

περισσότερα »

Ημερίδα Παρουσίασης Μεταφορικού ισοδύναμου στον Καστό από το Επιμελητήριο Λευκάδας

  Έντονο το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών και των μόνιμων κατοίκων του Καστού για την ημερίδα με θέμα το Μεταφορικό Ισοδύναμο που παρουσιάστηκε στο κοινοτικό κατάστημα του νησιού από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέση Σωτήρη. Οι ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν λεπτομερώς για την επιδότηση που δικαιούνται ώστε να υποβάλουν πλήρεις αιτήσεις και να έχουν άμεσο αποτέλεσμα. Στο τέλος της παρουσίασης έγινε μια πολύ ωραία συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίε..... (09/04/2019)

περισσότερα »

Mεγάλη η ανταπόκριση των γυναικών στην επίσκεψη της κινητής μονάδας μαστογραφίας που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Λευκάδας

Mεγάλη η ανταπόκριση των γυναικών στην επίσκεψη της κινητής μονάδας μαστογραφίας που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Λευκάδας (08/04/2019)

περισσότερα »

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίας της 45ης Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίας της 45ης Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (08/04/2019)

περισσότερα »

Ημερίδα για την παρουσίαση των τριών νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ

Ημερίδα για την παρουσίαση των τριών νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ (10/07/2018)

περισσότερα »

Συνάντηση Διοίκησης Επιμελητηρίου Λευκάδας με την Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά

  Την Παρασκευή 29/3/19 η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Λευκάδος και πραγματοποίησε προγραμματισμένη  συνάντηση με την  Διοίκηση του Επιμελητηρίου.    Ο Πρόεδρος κ. Σκιαδαρέσης  αφού καλωσόρισε  την Υπουργό, την ενημέρωσε  για όλες τις ενέργειες που έχει κάνει το Επιμελητήριο για τον Τουρισμό, όλα αυτά τα χρόνια της θητείας της τελευταίας Διοίκησης (νέες αεροπορικές εταιρείες στο αεροδρόμιο του Ακτίου, κρουαζιερόπλοια, το brandname της Λευκάδος, εκπαίδε..... (01/04/2019)

περισσότερα »

Υλοποιήθηκε το πρώτο σχολείο επιμόρφωσης επαγγελματιών για το τουρισμό και τον επισιτισμό απο το Επιμελητήριο Λευκάδας

Υλοποιήθηκε το πρώτο σχολείο επιμόρφωσης επαγγελματιών για το τουρισμό και τον επισιτισμό απο το Επιμελητήριο Λευκάδας (26/03/2019)

περισσότερα »

Εκδήλωση Παρουσίασης Μεταφορικού ισοδύναμου

Εκδήλωση Παρουσίασης Μεταφορικού ισοδύναμου (26/03/2019)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σκιαδαρέσης: «Η Λευκάδα πρέπει να στοχεύσει σε νέες τουριστικές αγορές- Συνάντηση της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου με τους τουριστικούς πράκτορες του νησιού»

                                       Με  τουριστικούς πράκτορες της Λευκάδας συναντήθηκε η Διοικητική Επιτροπή του  Επιμελητηρίου. Παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος  κ. Σκιαδαρέσης ,ο Α’ Aντιπρόεδρος κ. Μπουρδάρας, ο Β ‘ Αντιπρόεδρος κ. Λιβιτσάνος,  ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Αρματάς. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας και ειλικρίνειας και συζητήθηκαν οι προοπτικές που υπάρχουν για μια δυναμική είσοδο της Λευκάδας σε νέες τουριστικές αγορές. Το Επιμ..... (26/11/2018)

περισσότερα »

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗTΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕUROBANK

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ.  Σκιαδαρέσης Σωτήρης συναντήθηκε χθες με την Περιφερειακή Διευθύντρια της Eurobank για την αγορά Άρτας-Πρέβεζας-Λευκάδας κα Μπαλαούρα και με τον Υπεύθυνο Υποκαταστήματος  Λευκάδας κ. Λάσκαρη. Η συνάντηση που  πραγματοποιήθηκε  σε ιδιαίτερα φιλικό τόνο,  επικεντρώθηκε σε θέματα που άπτονται του επιχειρηματικού και του τραπεζικού χώρου. Είναι  προφανές  ότι  επιχειρηματικότητα χωρίς τραπεζικό σύστημα δεν υφίσταται αλλά εξίσου  προφανές  είναι ότι και..... (07/03/2019)

περισσότερα »

ΘΕΜΑ : «Το Επιμελητήριο εκφράζει την ανάγκη ενότητας για τη Λευκάδα. Συνεχίζει με δράσεις που έχουν θετικό πρόσημο και εξωστρέφεια.»

  Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λευκάδας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου. Το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ.Σκιαδαρέσης ήταν  «τιμούμε την προσφορά και τους ανθρώπους που στηρίζουν το νησί μας», κάτι που αποδείχθηκε έμπρακτα με την απονομή τιμητικών διακρίσεων στις επιχειρήσεις που συνέβαλαν στις δράσεις του Επιμελητηρίου για την προβολή και ανάδειξη του νησιού μας. Εκτός από τη Διοίκηση του φορέα και πλήθος ..... (20/02/2019)

περισσότερα »

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ (11/02/2019)

περισσότερα »

Επιμελητήριο Λευκάδας: Θετική εξέλιξη κρίνουμε την αύξηση του κατώτατου μισθού, Υπό Προϋποθέσεις.

Επιμελητήριο Λευκάδας: Θετική εξέλιξη κρίνουμε την αύξηση του κατώτατου μισθού, Υπό Προϋποθέσεις. (11/02/2019)

περισσότερα »

O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας: "Η τουριστική ανάπτυξη περνά μέσα από την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης"

Tις προτάσεις του για την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης , κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ και του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ.Σωτήρης Σκιαδαρέσης στην ομιλία του στο Forum «Ανθρώπινου Δυναμικού στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία» που διοργανώθηκε από την ηλεκτρονική πλατφόρμα ανθρώπινου δυναμικού Innjobs.net, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου   στο Wyndham Grand Athens. Ο κ.Σκιαδαρέσης χαρακτήρισε την τουριστική εκπαίδευση ως πεδίο με ξεχωριστή αυτονομία και αλληλεπίδραση στον τουρισμό. Τόνισε ότι α..... (29/01/2019)

περισσότερα »

ΠΡΟΣ: ΧΟΡΗΓΟΥΣ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΠΡΟΣ: ΧΟΡΗΓΟΥΣ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (28/01/2019)

περισσότερα »

O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για την ένταξη της Κρήτης στο Μεταφορικό Ισοδύναμο

O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για την ένταξη της Κρήτης στο Μεταφορικό Ισοδύναμο (23/01/2019)

περισσότερα »

Μια τολμηρή πρόταση του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Σωτήρη Σκιαδαρέση : αυτόνομο πρόγραμμα για τη Λευκάδα ενταγμένο στο ΠΕΠ Ιονίων Νήσων.

Μια νέα πρόταση κατέθεσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ.Σωτήρης Σκιαδαρέσης,  μιλώντας στην ημερίδα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη των Ελληνικών Περιφερειών που έλαβε χώρα στο Ηράκλειο Κρήτης στις 14/01/2019. H  συνάντηση εργασίας είχε θέμα  «Ανταγωνιστικότητα, ελκυστικότητα και τουρισμός, έρευνα, καινοτομία και έξυπνη εξειδίκευση» και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της μελέτης με τίτλο «Περιφερειακή Πολιτική τη..... (18/01/2019)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης: ‘’ Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας απαιτεί υψηλές ταχύτητες- Πως μπορεί να αποτελέσει προορισμό για την κρουαζιέρα η Λευκάδα.’’

Συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας κατέθεσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ο οποίος ήταν εκ των ομιλητών του Συνεδρίου με θέμα «Ελληνικό CLUSTER κρουαζιέρας: Η επόμενη μέρα», που διοργανώθηκε  στο  Ευγενίδειο Ίδρυμα, υπό την αιγίδα της  Ένωσης Λιμένων Ελλάδος. Ο κ. Σκιαδαρέσης τόνισε ότι το 2017, στη χώρα μας, καταγράφηκε πτώση 20,5% στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων και αντίστοιχη πτώση της τάξης του  11% στον αριθμό των  επιβατών. Αναφερό..... (17/12/2018)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης: ‘’Μπορεί να έρχονται περισσότεροι τουρίστες στην Ελλάδα αλλά δαπανούν λιγότερα χρήματα και μένουν λιγότερες μέρες.’’

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός τουρισμός αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών, που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα. Ο κ.Σκιαδαρέσης παρουσίασε τα ευρήματα έρευνας του ΙΝΣΕΤΕ , σύμφωνα με την οποία η μέση κατά κεφαλή δαπάνη όσων επισκέπτονται τη χώρας μας παρουσίασε μείωση κατά 30% τα τελευταία 12 χρόνια αφού το 2005 ήταν 746 ευρώ ενώ το 2017 διαμορφώθηκε..... (06/12/2018)

περισσότερα »

O Πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης παρευρέθη στην εκδήλωση απονομής επιχειρηματικών βραβείων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Λευκάδας

O Πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης μετά από πρόσκληση του ΕΕΑ παρευρέθη στην εκδήλωση απονομής επιχειρηματικών βραβείων που έχει καθιερώσει από το 2014 Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με θέμα " Βραβεία Βιώσιμης-Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας"  στο Μέγαρο Μουσικής.  Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Πρόεδρος  του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου . Κεντρ..... (30/11/2018)

περισσότερα »

ΘΕΜΑ: "Ομιλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Σκιαδαρέση για την τουριστική ανάπτυξη της Λευκάδας στο Aναπτυξιακό Συνέδριο Ιονίων Νήσων στη Κεφαλονιά"

  Συγκεκριμένες προτάσεις για την τουριστική ανάπτυξη στα Ιόνια νησιά και ιδιαίτερα στη Λευκάδα, κατέθεσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ.Σωτήρης Σκιαδαρέσης από το βήμα του Αναπτυξιακού συνεδρίου Ιονίων Νήσων που διοργανώθηκε στην Κεφαλονιά. Ο κ. Σκιαδαρέσης στάθηκε στην αδυναμία των νησιών του Ιονίου να προσελκύσουν τουρίστες υψηλού εισοδήματος αλλά και να επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο και επισήμανε ότι χρειαζόμαστε ένα νέο αναπτυξιακό νόμο, που θα πρέπει να περιλαμβάνει: -Αύξηση τ..... (29/11/2018)

περισσότερα »

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ:"Να εντάξουμε την τοπική γαστρονομία και τα παραδοσιακά προϊόντα μας , στην τουριστική ταυτότητα της Λευκάδας"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ   ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ:"Να εντάξουμε την τοπική γαστρονομία και τα παραδοσιακά προϊόντα μας , στην τουριστική ταυτότητα της Λευκάδας" Με επιτυχία διοργανώθηκε το 5ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας, ένας θεσμός που έχει αγκαλιαστεί πλέον από όλους και δείχνει έτοιμος να ανοίξει τα φτερά του. Πρόκειται για μία ακόμα δράση εξωστρέφειας και ανάδειξης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της τοπικής γαστρονομίας αλλά και της μοναδικότητας των τοπικών προϊόντων..... (23/07/2018)

περισσότερα »

Συνάντηση της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου με την Υπ. Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα

  Με τη Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Λευκάδας συναντήθηκε η Υπ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ.Ρόδη Κράτσα. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σκιαδαρέσης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Μπουρδάρας, ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Λιβιτσάνος, ο  Οικονομικός Επόπτης κ. Σκληρός, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Αρματάς, και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων - Διαμερισμάτων Λευκάδας κ. Γαζής. Την κ. Κράτσα συνόδευαν ο Βου..... (23/11/2018)

περισσότερα »

Η Λευκάδα Μπροστά- Παρουσιάστηκε η πρόταση του Επιμελητηρίου για την τουριστική προβολή του νησιού

  Στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Λευκάδας, από πολίτες, επαγγελματίες και εκπροσώπους φορέων του νησιού, ο Πρόεδρος κ.Σωτήρης Σκιαδαρέσης παρουσίασε την πρώτη τολμηρή, σύγχρονη και ολοκληρωμένη πρόταση για την τουριστική προβολή της Λευκάδας. ‘’ Η πρόταση αυτή εκφράζει την αγωνία και την ανάγκη του νησιού μας, για να διεκδικήσει την είσοδό του στο χάρτη των τουριστικών προορισμών. Να σταματήσει να αποτελεί τον φτωχό συγγενή των άλλων νησιών του Ιονίου. Γιατί η Λευκάδα δεν είναι ..... (01/11/2018)

περισσότερα »

Δυναμικό παρών της Λευκάδας στην έκθεση Τουρισμού και Γαστρονομίας στο Ζάππειο

Η γαστρονομία και τα παραδοσιακά προϊόντα της Λευκάδας, μπορούν να αποτελέσουν μέρος του τουριστικού προϊόντους του νησιού μας, γεγονός που επιβεβαιώθηκε στην έκθεση Πολιτισμού-Τουρισμού-Γαστρονομίας, που διοργανώθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο από την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 21 Οκτωβρίου. Το Επιμελητήριο Λευκάδας, συνεχίζοντας τις δράσεις εξωστρέφειας και προβολής της του νησιού μας,  είχε το δικό του εκθεσιακό χώρο , δίνοντας την ευκαιρία σε επιχειρήσεις της Λευκάδας να παρουσιάσο..... (23/10/2018)

περισσότερα »

Επιχορήγηση εργοδοτών για νέες θέσεις εργασίας

Επιχορήγηση εργοδοτών για νέες θέσεις εργασίας (02/10/2018)

περισσότερα »

Δόθηκε παράταση έως και την Τρίτη 02-10-2018 και ώρα 23:59:59. Το Πληροφοριακό Σύστημα του ΓΕΜΗ δέχεται αιτήσεις καταχώρισης και κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου

Δόθηκε παράταση έως και την Τρίτη 02-10-2018 και ώρα 23:59:59. Το Πληροφοριακό Σύστημα του ΓΕΜΗ δέχεται αιτήσεις καταχώρισης και κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου (02/10/2018)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης: «Η ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων στα νησιά μας συνδέεται με την τουριστική ανάπτυξη»

Τις θέσεις του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών παρουσίασε ο κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα υδροπλάνα την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου. Ο κ. Σκιαδαρέσης έκανε ειδική αναφορά στις προοπτικές που υπάρχουν για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μέσα από την ανάπτυξη δρομολογίων των υδροπλάνων και ιδιαίτερα για την μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Λευκάδα για να μπει στο χάρτη των τουριστικών προορισμών...... (27/09/2018)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Λευκάδας ενημερώνει τα μέλη του για τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ)

Το Επιμελητήριο Λευκάδας ενημερώνει τα μέλη του για τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ) (25/09/2018)

περισσότερα »

Η Λευκάδα της δημιουργίας και της εξωστρέφειας έδωσε δυναμικό παρών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Η Λευκάδα της εξωστρέφειας και της δημιουργίας είναι εδώ. Έδωσε το δικό της δυναμικό παρών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης μέσα από το περίπτερο του Επιμελητηρίου Λευκάδας. Κεντρικός στρατηγικός στόχος της παρουσίας μας στη ΔΕΘ ήταν η προβολή και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων του νησιού μας, στο μεγαλύτερο οικονομικό και εκθεσιακό γεγονός της χρονιάς. (17/09/2018)

περισσότερα »

Επιμελητήριο Λευκάδας: «Δίκτυο συνεργασίας με τα παροικιακά σωματεία των Λευκαδίων της Αθήνας για την προβολή της Λευκάδας-Έρχεται μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου.’’

Διαδοχικές συναντήσεις με τα παροικιακά σωματεία Λευκαδίων της Αθήνας είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ.Σωτήρης Σκιαδαρέσης, στα γραφεία του φορέα. Συναντήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τον  Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Ευγηριωτών Λευκάδος «η ΑΡΈΤΟΥΣΑ» κ. Τρύφωνα Ζαχαρόπουλο, που εκπροσωπεί ένα σύλλογο με τον οποίο υπάρχει στενή συνεργασία τα τελευταία χρόνια. Ακολούθησε η συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Καρσάνων Λευκάδος -Αθήνας.  Στη συνάντηση παραβρέθη..... (28/08/2018)

περισσότερα »

Συνάντηση της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου με τον νέο Λιμενάρχη Λευκάδας στα γραφεία του φορέα μας

Την πρώτη συνάντηση γνωριμίας είχε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λευκάδας με το νέο Λιμενάρχη Υποπλοίαρχο Λ.Σ. κ. Ζώμπο Ιωάννη, την Πέμπτη 23 Αυγούστου στα γραφεία του φορέα μας. Στη συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά του Επιμελητηρίου ο Πρόεδρος κ. Σκιαδαρέσης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Μπουρδάρας, ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Λιβιτσάνος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γαζής και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Σκληρός. Από την πλευρά της Λιμενικής Αρχής ο νέος Λιμενάρχης κ. Ζώμπος Ιωάννης και ο Υπολιμενάρχης Ανθυ..... (27/08/2018)

περισσότερα »

O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης: "Στο Λιμάνι πρέπει να υπάρχουν κανόνες και τάξη-Χωροθέτηση εγκατάστασης για το πλοίο που συνδέει τη Λευκάδα με την Κέρκυρα και τους Παξούς.’’

''Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λευκάδας με την Κέρκυρα και τους Παξούς, δημιουργεί νέες προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης. Αυτό που πρέπει να αντιληφθούμε όμως είναι ότι η προσέγγιση και η αναχώρηση ενός πλοίου από το λιμάνι της Λευκάδας έχει κανόνες. Και ο πιο βασικός κανόνας είναι να γίνεται σε καθορισμένη και χωροθετημένη εγκατάσταση. Πριν από λίγες ημέρες, έκπληκτοι όλοι είδαν το συγκεκριμένο πλοίο να προσεγγίζει στο Κάστρο για να αποβιβάσει τους επιβάτες που είχαν προορισμό τη Λευκάδα. Κ..... (24/08/2018)

περισσότερα »

ΘΕΜΑ: "Παρέμβαση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σωτήρη Σκιαδαρέση για να αποκατασταθεί η εικόνα του λιμανιού στο Περιγιάλι’’

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ.Σωτήρης Σκιαδαρέσης ανέλαβε πρωτοβουλία για την αποκατάσταση της εικόνας του λιμανιού στο Περιγιάλι, το οποίο έχει μετατραπεί σε χώρο ανεξέλεγκτης στάθμευσης οχημάτων πάσης φύσεως, γεγονός που αλλοιώνει την εικόνα του και δημιουργεί μια γενικευμένη αίσθηση ανομίας. Με παρέμβασή του προς το Λιμενάρχη Λευκάδας, ο κ.Σκιαδαρέσης  ζητά την άμεση λήψη μέτρων από το Λιμεναρχείο για την απομάκρυνση των οχημάτων που έχουν μετατρέψει τη χερσαία ζώνη του λιμανι..... (23/08/2018)

περισσότερα »

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Την Τετάρτη 8/8/2018,  κλιμάκιο του Δ.Σ. του Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης & Γύρω Δήμων «Η Φανερωμένη», με επικεφαλής τον Πρόεδρό του κ. Γεωργάκη,  συναντήθηκε  με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέση στα γραφεία του φορέα. Με πρωτοβουλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου, από τον περσινό Απρίλιο ο φορέας έχει ξεκινήσει σειρά συναντήσεων με τους συλλόγους Λευκαδίων Αθήνας, συζητώντας κοινά θέματα.  Επίκεντρο της συνάντησης αποτέλεσε το πολύτιμο έργο, οι στόχοι και οι μέχρ..... (17/08/2018)

περισσότερα »

Παρουσίαση δράσεων ΕΠΑνΕΚ «Ψηφιακό Βήμα», «Ψηφιακό Άλμα» και «Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός» στο Επιμελητήριο Λευκάδας

Παρουσίαση δράσεων ΕΠΑνΕΚ «Ψηφιακό Βήμα», «Ψηφιακό Άλμα» και «Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός» στο Επιμελητήριο Λευκάδας (20/07/2018)

περισσότερα »

Ημερίδα για την παρουσίαση των τριών νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ

Ημερίδα για την παρουσίαση των τριών νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ (10/07/2018)

περισσότερα »

Ομιλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας στη Βουλή.

Σωτήρης Σκιαδαρέσης: " Η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου δεν μπορεί να είναι περιορισμένη και αποσπασματική αλλά καθολική"- Ομιλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας στη Βουλή.   Τις θέσεις των 19 Νησιωτικών Επιμελητηρίων με την ιδιότητα του Προέδρου του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. για το νομοσχέδιο για το μεταφορικό ισοδύναμο, ανέπτυξε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ.Σωτήρης Σκιαδαρ..... (29/06/2018)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Λευκάδας συμμετέχει , ως εταίρος, σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την κατάρτιση νέων επιχειρηματιών στην κατασκευή χειροτεχνημάτων

Το Επιμελητήριο Λευκάδας συνεχίζει τις δράσεις εξωστρέφειας, συνεχίζει να αξιοποιεί τις δυνατότητες που δίνουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Ιουνίου στην Ιταλία, η επίσημη συνάντηση για την έναρξη του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας στο οποίο συμμετέχει, ως εταίρος, και το Επιμελητήριο Λευκάδας. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το INTERREG VA Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020 «Αξονας 1- Καινοτομία και Ανταγωνιστικότητα»  και έχει ως στόχο την προώθ..... (21/06/2018)

περισσότερα »

Υλοποίηση σεμιναρίου επόπτη ασφαλείας κολυμβητικής δεξαμενής

  Το Επιμελητήριο Λευκάδας σε συνεργασία με το Πιστοποιημένο Κε.Δι.Βι.Μ. 2 «ΙΟΝΙΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ» υλοποίησε σεμινάριο για επόπτη ασφαλείας κολυμβητικής δεξαμενής στις 6/6/2018 και 7/6/2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λευκάδας  Για πολλοστή φορά ο φορέας υπογραμμίζει σε κάθε επιχείρηση που περιλαμβάνει κολυμβητική δεξαμενή ότι είναι υποχρεωτικό να διαθέτει Πιστοποιημένο Επόπτη Ασφαλείας Πισίνας,σύμφωνα με τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τις υγειονομικές διατάξεις του Υπουργείου..... (20/06/2018)

περισσότερα »

Υλοποίηση σεμιναρίου "Βασικές αρχές Barista"

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε από το Επιμελητήριο Λευκάδας σε συνεργασία με την εταιρεία  «Καφεεμπορική» επίσημο αντιπρόσωπο της Lavazza, το πρώτο σεμινάριο «Βασικές Αρχές εκπαίδευσης Barista» στις 8/6/2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λευκάδας  Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  μύησε τους εκπαιδευόμενους στον υπέροχο κόσμο του καφέ, αποκομίζοντας τόσο θεωρητικές γνώσεις όσο και πρακτική τεχνογνωσία για την παρασκευή των σωστών ροφημάτων καφέ αλλά και των αναγκών στην ..... (20/06/2018)

περισσότερα »

Καθαρίσαμε το λιμάνι της Βασιλικής. Επιμελητήριο, δύτες από το Nautilus Diving Club και ενεργοί πολίτες ένωσαν τις δυνάμεις τους και έστειλαν ένα μήνυμα ευαισθησίας και προσφοράς.

  Στη Λευκάδα αναπτύσσεται ένα κίνημα εθελοντισμού ενεργών πολιτών με ευαισθησίες, ανησυχίες και έμπρακτη διάθεση προσφοράς. Το Επιμελητήριο Λευκάδας, το Nautilus Diving Club και ενεργοί πολίτες  του νησιού ένωσαν τις δυνάμεις τους για να καθαρίσουν το βυθό του λιμανιού της Βασιλικής. Οι δύτες κατάφεραν να βγάλουν στην επιφάνεια, καθαρίζοντας τον πυθμένα του λιμανιού, δεκάδες αντικείμενα που αποτελούσαν εστίες ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Οι εθελοντές πολίτες συνέβαλαν ..... (19/06/2018)

περισσότερα »

Έφτασε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο Seabourn Odyssey για τη φετινή σεζόν

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου το κρουαζιερόπλοιο Seabourn Odyssey έδεσε αρόδου ανοιχτά του Νυδριού. Το Επιμελητήριο Λευκάδας και τη φετινή χρονιά με επανδρωμένο info kiosk παρέχει στους επιβάτες πληροφορίες και έντυπο διαφημιστικό υλικό...... (18/06/2018)

περισσότερα »

Υλοποίηση ενημερωτικής ημερίδας με θέμα: Ρύθμιση Χρεών Επιχειρήσεων & Ελευθέρων Επαγγελματιών

Το Επιμελητήριο Λευκάδας, στα πλαίσια των ενεργειών του για την σωστή ενημέρωση και πληροφόρηση των μελών του, πραγματοποίησε Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «Ρύθμιση Χρεών Επιχειρήσεων & Ελευθέρων Επαγγελματιών», την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 και ώρα 14:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λευκάδας. Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κο Φώτης Κουρμούσης. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Σκιαδαρέσης, αφού καλωσόρισε τον κεντρικό..... (14/06/2018)

περισσότερα »

‘’ Tην Κυριακή η Λευκάδα έδειξε το πιο όμορφο πρόσωπό της.’’

"Tην Κυριακή η Λευκάδα έδειξε το πιο όμορφο πρόσωπό της.’’ (05/06/2018)

περισσότερα »

Μαραθώνιος επαφών του Δ.Σ του Ε.Ο.Α.Ε.Ν με θεσμικούς φορείς το διήμερο 19-20/04

Μαραθώνιος επαφών του Δ.Σ του Ε.Ο.Α.Ε.Ν με θεσμικούς φορείς το διήμερο 19-20/04 (27/04/2018)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Λευκάδας επισκέφτηκε ο Ολλανδός ερευνητής κ. Jan Schortinghuis, στα πλαίσια της παραμονής του στη Λευκάδα

Το  Επιμελητήριο Λευκάδας επισκέφτηκε ο Ολλανδός ερευνητής κ. JanSchortinghuis, στα πλαίσια της παραμονής του στη Λευκάδα. O ερευνητής μελετά σε συνεργασία με Αρχαιολόγο καθηγητή Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ τον ιστορικό Όμηρο και την «Λευκάδα-Ομηρική Ιθάκη».  Αφορμή της συνάντησης λοιπόν, στάθηκε η λαμπρή τιμητική εκδήλωση που συνδιοργάνωσε τον περασμένο Νοέμβριο το Επιμελητήριο Λευκάδας με τον Σύλλογο για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον Νυδρίου Β. Νταίρπφελντ με τίτλο «Η Λευκάδα τιμά το..... (18/04/2018)

περισσότερα »

Συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας και Προέδρου του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν) με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

Συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας και Προέδρου του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν) με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας και νέος Πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης  Ελληνικών Νησιών  (Ε.Ο.Α.Ε.Ν),  κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης, επισκέφτηκε τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, τη Δευτέρα στο γραφείο του στην Κέρκυρα. Η επίσκεψη αυτή αποτελεί την αρχή ενός κύκλου επισκέψεων που θα πραγματοποιήσ..... (18/04/2018)

περισσότερα »

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗTΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗTΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Το Επιμελητήριο Λευκάδας επισκέφθηκαν χθες ο Περιφερειακός Διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας κ. Γρανίτσας,  καθώς και η διευθύντρια υποκαταστήματος  Εθνικής Τράπεζας Λευκάδας κα Πανέλου. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σκιαδαρέσης,  καλωσόρισε τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και ακολούθησε συζήτηση σχετικά με θέματα που άπτονται του επιχειρηματικού και του τραπεζικού χώρου, για την υφιστάμενη συνεργασία Επιμελητηρ..... (05/04/2018)

περισσότερα »

Επίσκεψη του Τομεάρχη Υγείας της Ν.Δ. Βασίλη Οικονόμου στο Επιμελητήριο Λευκάδας

Την Παρασκευή το  μεσημέρι ο Τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. Βασίλη Οικονόμου, επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Λευκάδας στα πλαίσια του κύκλου επισκέψεων και επαφών που έχει προγραμματίσει στα Ιόνια Νησιά. Τον κ. Οικονόμου υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Σκληρός, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γαζής, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Αρματάς, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Κατωπόδης και τα μέλη του Δ.Σ. του ..... (12/03/2018)

περισσότερα »

«Συνάντηση Επιμελητηρίου Λευκάδας με αντιπροσώπους επαγγελματιών φωτογράφων του νησιού μας»

«Συνάντηση Επιμελητηρίου Λευκάδας με αντιπροσώπους φωτογράφων  του νησιού  μας» Την Δευτέρα το πρωί  26/02/18, αντιπρόσωποι φωτογράφων του Νομού Λευκάδας συναντήθηκαν με τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Μπουρδάρα στα γραφεία του φορέα, στα πλαίσια της στάσης εργασίας που είχε δρομολογήσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων από τις 11.00 το πρωί. Συγκεκριμένα οι φωτογράφοι -μέλη μας αντιδρούν στις αλλαγές που επιχειρούνται στην έκδοση νέων ταυτοτήτων. Ενόψει της αλλαγής των ταυτοτήτων η Κυβέρνηση π..... (28/02/2018)

περισσότερα »

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 25/1/18

Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Λευκάδας υπενθυμίζει στα μέλη του φορέα και σε όποιον άλλον ενδιαφέρεται ότι έχει δημιουργηθεί από το 2012 στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας Τράπεζα Αίματος για την κάλυψη πιθανών αναγκών των μελών του Επιμελητηρίου. (24/01/2018)

περισσότερα »

Έπεσε η αυλαία του Lefkouχωριού του Επιμελητηρίου Λευκάδας

(22/01/2018)

περισσότερα »

Πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης η λαμπρή τιμητική εκδήλωση με θέμα «Η Λευκάδα τιμά τον ΒΙΛΧΕΛΜ ΝΤΑΙΡΠΦΕΛΝΤ, τον μεγάλο Γερμανό Αρχαιολόγο, τον μεγάλο Φιλέλληνα»

Με εξαιρετική επιτυχία και απήχηση σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 26 Νοεμβρίου 2017 στο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα, η λαμπρή εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Λευκάδας και ο  Σύλλογος για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον Νυδρίου Βίλχελμ Νταίρπφελντ, ως φόρο τιμής στον Αρχαιολόγο που συνέδεσε άρρηκτα το όνομα του με το νησί της Λευκάδας, Βίλχελμ Νταίρπφελντ. Η εκδήλωση η οποία είχε τεθεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Τουρισμ..... (01/12/2017)

περισσότερα »

Πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός του έργου του Επιμελητηρίου Λευκάδας για τη περίοδο 2012-2017

Με μεγάλη συμμετοχή επαγγελματιών και μελών του Επιμελητηρίου Λευκάδας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 ο Απολογισμός των πεπραγμένων της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Λευκάδας. Πρέπει να τονιστεί ότι η  παρουσίαση αφορούσε τον απολογισμό του έργου του Επιμελητηρίου για τη χρονική διάρκεια 2012-2017 και όχι τον οικονομικό απολογισμό των ετών. Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου καλεί όποιο μέλος της επιθυμεί να ενημερωθεί για τα οικονομικά στοιχεία του φορέα να απευθυνθεί στην υπηρεσία..... (27/11/2017)

περισσότερα »

Συνάντηση Φοιτητικού Συλλόγου του ΤΕΙ Λευκάδας με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λευκάδας

Tο πρωί της Τρίτης 31/10, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φοιτητικού Συλλόγου του ΤΕΙ Λευκάδας επισκέφτηκε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Σκιαδαρέση, στα γραφεία του φορέα. Μεταξύ άλλων, κατά τη συνάντηση,  oι φοιτητές εξέφρασαν τις ανησυχίες τους, εξέθεσαν τα ζητήματα που τους απασχολούν και ενημέρωσαν τον Πρόεδρο για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους κατά τη φοίτηση τους στη Λευκάδα. Τα προβλήματα αυτά εστιάζουν στο θέμα της σίτισης, στην εύρεση στ..... (02/11/2017)

περισσότερα »

Υπογράφηκε το Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ ΕΤΕΑΝ – ΕΟΑΕΝ, επισφραγίζοντας την πρωτοβουλία για στήριξη των νησιωτικών επιχειρήσεων

Μετά από την σημαντική επαφή στο Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουνίου με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Λευκάδας και του Προέδρου κ. Σκιαδαρέση, ως εκπρόσωπος του ΕΟΑΕΝ στην περιφέρεια μας,  ο φορέας ενημερώνει τα μέλη του ότι το Σάββατο 7 Οκτωβρίου στις Οινούσσες, υπεγράφη το Πρωτόκολλο συνεργασίας  μεταξύ του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) και του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ..... (17/10/2017)

περισσότερα »

Συνάντηση εμπλεκόμενων φορέων για ενημέρωση σχετικά με τις σύγχρονες ανταποδοτικές υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Λευκάδας

Την Τετάρτη 27/9/17 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λευκάδας συνάντηση εμπλεκόμενων φορέων με σκοπό την παρουσίαση των ανταποδοτικών υπηρεσιών που προσφέρει ο φορέας για την ενίσχυση της τουριστικής περιόδου της Λευκάδας για το 2018.   Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Λιβιτσάνος, ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Μπουρδάρας, ο Γενικός Γραμματέας κ. Σούνδιας, το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου κ. Άγριος, o..... (04/10/2017)

περισσότερα »

Υλοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για τα «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ» με εισηγητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κος Φώτης Κουρμούσης

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ» συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Λευκάδας και ο Σύλλογος Λογιστών-ΦοροτεχνικώνΛευκάδας, με ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κ.Φώτη Κουρμούση. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λευκάδας με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων, πολιτικών κομμάτων, λογιστών, δικηγόρων και απλών πολιτών δανειοληπτών-οφειλετών.   Την εκδήλωση χα..... (29/09/2017)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Λευκάδας συνεχίζει και δυναμώνει το επιτυχημένο «παρών» του στη Διεθνή Έκθεση Θεσ/κης

Με στόχο την προβολή και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και του νησιού μας γενικότερα, το Επιμελητήριο Λευκάδας συμμετείχε δυναμικά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που φέτος άνοιξε τις πύλες για 82η συνεχόμενη χρονιά και αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα σημαντικότερα εκθεσιακά γεγονότα. (20/09/2017)

περισσότερα »

Υλοποιήθηκε η ημερίδα για τα Πνευματικά Δικαιώματα στη Λευκάδα

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Ιουλίου το πρωί η ειδική ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Λευκάδας για τα Πνευματικά Δικαιώματα και την προστασία των επιχειρήσεων και επαγγελματιών σε συνεργασία με τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων «Αυτοδιαχείριση». (24/07/2017)

περισσότερα »

Συνάντηση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με Προέδρους Επιμελητηρίων Ιονίων Νήσων

Στη συνάντηση παρευρεθήκαν ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γαλιατσάτος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ζακύνθου κ. Γαργαλέας και ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Σιμάτης. (10/07/2017)

περισσότερα »

ΛΕΥΚΑΔΑ Η ΤΙΜΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΟ CULINARY SUMMER FESTIVAL 2017 ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ

Το Επιμελητήριο Λευκάδας συμμετείχε στη μεγάλη καλοκαιρινή-έκθεση ελληνοκυπριακών τροφίμων και ποτών CULINARY SUMMER FESTIVAL 2017 στο Μόναχο στις 23-25/06/17. Η εκδήλωση έλαβε χώρα σε έναν από τους ιδανικότερους χώρους διοργάνωσης ανοιχτών εκδηλώσεων στο κέντρο της πόλης, την πλατεία Wittelsbacherplatz. (03/07/2017)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Λευκάδας στο 16ο Εast Μed Yacht Show

Το Επιμελητήριο Λευκάδας παρευρέθηκε με περίπτερο στην εκδήλωση του 16ου Εast Μed Yacht Show στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά. Για πρώτη φορά φέτος υπήρξε τιμώμενος προορισμός της Ελλάδας και αυτός ήταν η Λευκάδα! (11/05/2017)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χθες το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητήριου έλαβε χώρα Συνέντευξη Τύπου για το προτεινόμενο από το Επιμελητήριο brand name της Λευκάδας, με παρουσία των περισσοτέρων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του νησιού.   Ο Πρόεδρος κ. Σκιαδαρέσης με τον Συνεργάτη Τουρισμού του Επιμελητηρίου κ. Μιχαηλίδη απάντησαν και έλυσαν όλες τις απορίες των δημοσιογράφων για την πρόταση του brand name που παρουσίασε το Επιμελητήριο Λευκάδας τις 11 Μαρτίου. Λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί συνάντηση των θεσμ..... (10/04/2017)

περισσότερα »

Το νέο προτεινόμενο και βραβευμένο Brand Λευκάδας

Το Επιμελητήριο Λευκάδας ολοκλήρωσε πρόσφατα ένα από τα πιο σημαντικά έργα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη και προβολή του τόπου μας – το νέο προτεινόμενο destinationbrand της Λευκάδας.     Μετά και την επίσημη παρουσίαση του έργου που πραγματοποιήθηκε στη Λευκάδα στις 11 Μαρτίου, το Επιμελητήριο Λευκάδας απέσπασε το αργυρό (silver) βραβείο στον ετήσιο θεσμό των TourismAwards 2017 στη τελετή απονομής που έγινε στις 21 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Αthenaeum Ιntercontinental, στην κατ..... (06/04/2017)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

..... (04/04/2017)

περισσότερα »

ΗΜΕΡΙΔΑ “ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ” – ΔΡΑΣΗ 1η ΛΕΥΚΑΔΑ 2017

Το Σάββατο 18/03/2017 διεξήχθη στο Επιμελητήριο Λευκάδας η 1η Δράση της Ημερίδας “Ενέργεια και Περιβάλλον”. Σκοπός της Ημερίδας ήταν η διάδοση γνώσεων σε νέες τεχνολογίες, η έρευνα στον τομέα της περιβαλλοντικής επιστήμης καθώς επίσης και η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.Την Ημερίδα διοργάνωσε και συντόνισε ο Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών  κ. Μακρίδης Σοφοκλής όπου στο χαιρετισμό του τόνισε την ανάγκη για “στροφή” προς τις νέες τεχνολογίες και τι..... (21/03/2017)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης, παρευρέθηκε την Κυριακή 12/3 το πρωί στην τελετή ονομασίας του περιβάλλοντος χώρου του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής στην κάτω Ηλιούπολη σε «Πλατεία Λευκαδίων», που οργάνωσε ο Δήμος Ηλιούπολης και ο Σύλλογος Λευκαδίων Ηλιούπολης και Γύρω Δήμων «Η Φανερωμένη». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μετά τη Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ.κ. Θεόφι..... (15/03/2017)

περισσότερα »

Παρουσίαση της πρότασης του Επιμελητηρίου για το νέο brand της Λευκάδας Σάββατο 11 Μαρτίου

To Επιμελητήριο Λευκάδας σας ενημερώνει ότι το Σάββατο 11 Μαρτίου και ώρα 18.00 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητηρίου Λευκάδας η παρουσίαση της πρότασης του Επιμελητηρίου για το νέο brand του νησιού. Πρόκειται για την πιο σημαντική και πιο καθοριστική ενέργεια για το τουριστικό μέλλον της Λευκάδας.  Η παρουσία όλων των φορέων, όλων των επιχειρηματιών  αλλά και κάθε κατοίκου της Λευκάδας είναι σημαντική. Για το Διοικητικό Συμβούλιο Ο Πρόεδρος Σωτήρης Σκιαδαρέσης..... (02/03/2017)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΜΕ Γ. Γ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 ο Πρόεδρος και Συντονιστής της Επιτροπής Τουρισμού όλων των Επιμελητηρίων της χώρας και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδος κ. Σκιαδαρέσης μαζί με το μέλος της Επιτροπής και Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ζακύνθου κ. Γαργαλέα, συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης κ. Τζιάλλα στο Υπουργείο Τουρισμού. Η συνάντηση αποσκοπούσε στο να συζητηθούν τα προβλήματα..... (28/02/2017)

περισσότερα »

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Επιμελητηριο Λευκάδας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του γιορτάζοντας τα 61 χρόνια από την ίδρυση του Μικρή αποδείχθηκε η αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λευκάδας το απόγευμα του Σαββάτου 4/2/17, όπου ο φορέας έκοψε την πίτα του γιορτάζοντας και τα 61 χρόνια από την ίδρυση του, κάνοντας συγχρόνως και έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε αλλά και μια παρουσίαση των όσων προγραμματίζονται για το 2017. Εκτός από τη διοίκηση του φορέα και επαγγελματίες του Νομού παρέσ..... (08/02/2017)

περισσότερα »

Συμμετοχή Επιμελητήριου Λευκάδας στην έκθεση Greece the wedding destination

Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό στα μέλη του ότι έλαβε μέρος με μεγάλη επιτυχία με δικό του περίπτερο στην έκθεση Greecetheweddingdestination στο πλαίσιο της BridalExpo. Η BridalExpo αποτελεί μια μοναδική έκθεση γάμου και βάφτισης που διοργανώνεται κάθε Ιανουάριο. Η έκθεση έλαβε χώρα τις 14-16 Ιανουαρίου 2017, στο ωραιότερο κτήριο της Αθήνας, το Ζάππειο Μέγαρο. Στόχος της συμμετοχής αυτής του φορέα είναι η προβολή της Λευκάδας ως κορυφαίο Ελληνικό προορισμό για τη διοργάνωση γάμων, ..... (19/01/2017)

περισσότερα »

Lefka Χριστούγεννα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Lefka Χριστούγεννα Το Επιμελητήριο Λευκάδας σας ενημερώνει ότι τα Lefka Χριστούγεννα είναι στη διάθεσή σας για να προσφέρουν σε σας και τα παιδιά σας μια διαφορετική και μοναδική πρόταση διασκέδασης, μένοντας πιστά στη μαγεία της δημοφιλέστερης περιόδου της χρονιάς! Η διοργάνωση των χριστουγεννιάτικών εκδηλώσεων στην Κεντρική αγορά της πόλης μας αποτελεί μια προσπάθεια του Επιμελητηρίου Λευκάδας που αποσκοπεί στο να «ζωντανέψει» η πόλη, να βοηθηθούν οι επαγγελματίες  και να ..... (15/12/2016)

περισσότερα »
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ενημερωτική Εκδήλωση Επιμελητηρίου Λευκάδας (29/11/2016)
Ενημερωτική Εκδήλωση Επιμελητηρίου Λευκάδας (16/11/2016)
Έναρξη Νέας Αεροπορικής Σύνδεσης Νάπολης και Μπάρι με το αεροδρόμιο του Ακτίου μέσω της εταιρείας lowcostVolote (21/10/2016)
Αργυρό Βραβείο - Tourism Awards 2015 (16/03/2015)


ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ