ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ    / ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ  RSS 2.0 

Εκδήλωση προβολής της Ελλάδας στο πλαίσιο της Bauernmarktmeile München (Μόναχο, 08.09.2024)

Σύμφωνα με έγγραφο του Γραφείου ΟΕΥ Βερολίνου (επισυνάπτεται), κατόπιν πρωτοβουλίας της Ελληνικής Ακαδημίας Μονάχου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Bauernmarktmeile München  (Μόναχο, 08.09.2024) θα προβληθούν τα αγροτικά προϊόντα της Ελλάδας, εκτός αυτών της Ιταλίας και της Κροατίας. Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν 3 περίπτερα στο χώρο της εκδήλωσης για κάθε χώρα, με δυνατότητα γαστρονομικής, μουσικής και ευρύτερης προβολής. Ως προς το γαστρονομικό κομμάτι, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητ..... (25/07/2024)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ.Σκιαδαρέσης Σωτήρης, πρώτος καλεσμένος στην νέα εκπομπή "Εδώ τα λέμε όλα" με την κα Ελένη Λάζαρη σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ.Σκιαδαρέσης Σωτήρης, πρώτος καλεσμενος στην νέα εκπομπή "Εδώ τα λέμε όλα" με την κα Ελένη Λάζαρη σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης https://fb.watch/twAufF0U6Y/?mibextid=jmPrMh..... (24/07/2024)

περισσότερα »

Συνέντευξη του προέδρου του Επιμελητηρίου, Σ. Σκιαδαρέση στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Συνέντευξη του προέδρου του Επιμελητηρίου, Σ. Σκιαδαρέση στο κανάλι της Ναυτεμπορικής για την τουριστική κίνηση του νησιού μας. https://www.youtube.com/watch?v=hq7QQJP2dRg  ..... (22/07/2024)

περισσότερα »

Συνεργασία Επιμελητηρίου Λευκάδας για Χαρτογράφηση αναγκών των ελληνικών επιχειρήσεων σε ανθρώπινο δυναμικό με ΕΚΤ και ΣΕΒΕ

Το επιμελητήριο Λευκάδας σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), Αρχή του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος, και το Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) πραγματοποιούν συλλογή στοιχείων σχετικά με την αποτύπωση και χαρτογράφηση των αναγκών των ελληνικών επιχειρήσεων σε ανθρώπινο δυναμικό για το 2024. Η συλλογή πραγματοποιείται μέσω ενός ερωτηματολογίου (https://www.ekt.gr/agoraergasias) που απευθύνεται σε όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους...... (18/07/2024)

περισσότερα »

Ερμηνευτική Εγκύκλιος Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνική Ασφάλισης «Οδηγίες για την Εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας»

 Ερμηνευτική Εγκύκλιος Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνική Ασφάλισης «Οδηγίες για την Εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας» Παρακαλούμε όπως δείτε το συνημμένο αρχείο...... (15/07/2024)

περισσότερα »

Προτάσεις συμμετοχής στις εκθέσεις: Nordic Organic Food Fair - Middle East Organic & Natural Products Expo 2024

  Στο πλαίσιο εξωστρέφειας των επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Λευκάδας, ενημερώνουμε τα μέλη μας, για τις προτάσεις συμμετοχής στις εκθέσεις Nordic Organic Food Fair και Middle East Organic & Natural Products Expo που διοργανώνονται τον Οκτώβρη και Νοέμβρη αντίστοιχα του 2024. Για τις δύο παρακάτω εκθέσεις συνεργαζόμαστε με την Enterprise Greece, η οποία στηρίζει τη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων με επιχορήγηση της τάξεως του 50%.  Ακολουθεί συνοπτική περιγραφή:  Nordic Organic..... (11/07/2024)

περισσότερα »

Η Λευκάδα στα περιοδικά TRAVEL και QUATTRORUOTE

Η Λευκάδα στα περιοδικά TRAVEL και QUATTRORUOTE  Το Επιμελητήριο Λευκάδας συνεχίζει τις συντονισμένες προσπάθειες για την τουριστική προβολή του νησιού μας, με καταχωρήσεις στον πολυτελή τουριστικό οδηγόTRAVEL του Ιουνίου και στο QUATTRORUOTE Αυγούστου ως ένθετα περιοδικά με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής. Επιπλέον έχει ξεκινήσει τουριστική προβολή μέσω καμπάνιας στα Social Media για τους καλοκαιρινούς μήνες σε χώρες του εξωτερικού. Η διοίκηση του Επιμελητηρίου συνεπής στη  στοχευμένη προ..... (10/07/2024)

περισσότερα »

Πρόσκληση Συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου Ιουλίου Του Επιμελητηρίου Λευκάδας

                                                                                                                                                                     Λευκάδα, 05/07/2024                                                                                                                                 Αρ. Πρωτ: 932   Πρόσκληση Συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου Του Επιμελητηρίου Λευκάδας   Αγαπητέ/ή Συνάδελφε,  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου μας θα συνέλθει σε τα..... (08/07/2024)

περισσότερα »

Παρεμπόριο- πρόσκληση σε συνάντηση στο Επιμελητήριο Λευκάδας

Παρεμπόριο- πρόσκληση σε συνάντηση στο Επιμελητήριο Λευκάδας Με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Λευκάδας την Τετάρτη 3/7/2024 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του φορέα (Γολέμη 5-7, 2ος όροφος), θα διεξαχθεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς,  ανοιχτή συνάντηση με θέμα το παραεμπόριο, την παραοικονομία και τους τρόπους καταπολέμησής τους στο Νομό Λευκάδας. Στη συνάντηση θα παρευρεθεί ο Διοικητής της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς-ΔΙ.Μ.Ε.Α. Επίσης έχουν προσκληθεί να παραστούν ο ..... (27/06/2024)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΜEΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2024

Λευκάδα, 20/06/2024                                                                                                                                                                  Αρ. Πρωτ: 858   Πρόσκληση Συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου Του Επιμελητηρίου Λευκάδας   Αγαπητέ/ή Συνάδελφε,  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου μας θα συνέλθει σε τακτική συνεδρίαση την Τρίτη 25/06/2024     και ώρα 15.00 με θέματα Ημερήσιας Διάταξης: 1.    Επιμελητηριακές Εκλογές Συγκρότηση εκ..... (21/06/2024)

περισσότερα »

Κατάπλους Κρουαζιερόπλοιου «Seabourn Encore» στο λιμάνι του Νυδρίου

Κατάπλους Κρουαζιερόπλοιου «Seabourn Encore» στο λιμάνι του Νυδρίου  Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε ότι το Κρουαζιερόπλοιο «Seabourn Encore » θα αγκυροβολήσει στο Νυδρί την Δευτέρα 17/06/2024 και ώρα 8.00, και θα αποπλεύσει την 17.00 της ίδιας ημέρας.  Περίπου 300  επιβάτες θα επισκεφθούν την πόλη, το μοναστήρι και θα περιηγηθούν  στα γύρω νησιά της Λευκάδας. Έχουμε την δυνατότητα να προβάλλουμε τον τόπο μας με στόχο την προσέγγιση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών και  κρουαζι..... (14/06/2024)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΛΙΣΤΕΡΙΑ

Ενημέρωση σχετικά με τη Λισέρια απο την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Λευκάδας, Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου Παρακαλούμε όπως ενημερωθείτε απο το συνημμένο ..... (13/06/2024)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Λευκάδας στην 88η ΔΕΘ – Δωρεάν παροχή περιπτέρου στα μέλη του – Αιτήσεις έως 2/7/2024

  Το Επιμελητήριο Λευκάδας στην 88η ΔΕΘ – Δωρεάν παροχή περιπτέρου στα μέλη του – Αιτήσεις έως 2/7/2024   Στο πλαίσιο των πολυεπίπεδων δράσεών του για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας το Επιμελητήριο Λευκάδας θα δώσει για ακόμη μια χρονιά δυναμικό «παρών» στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθούν φέτος τα νέα τεχνολογικά μέσα, η καινοτομία και η βιώσιμη ανάπτυξη. Στη φετινή, 88η ΔΕΘ, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 202..... (07/06/2024)

περισσότερα »

Έναρξη λειτουργίας του νέου Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ) του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα»

Έναρξη λειτουργίας του νέου Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ) του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» Ανακοινώθηκε η έναρξη λειτουργίας του Ταμείο Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ) του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» σε συνέχεια της υπογραφής των 12 επιχειρησιακών συμφωνιών μεταξύ της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και των συνεργαζόμενων εμπορικών τραπεζών. Στο πλαίσιο του ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ, προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ, αναμένεται ότι θα διατεθούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις δάνεια ύψους 2,..... (05/06/2024)

περισσότερα »

Προκήρυξη της Δράσης ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ – Γ’ ΚΥΚΛΟΣ

Προκήρυξη της Δράσης ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ – Γ’ ΚΥΚΛΟΣ Με τη νέα απόφαση 132625 των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας, Υποδομών & Μεταφορών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 3076/Β//03-06-2024, προκηρύσσεται η Δράση με τίτλο «ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ Γ’ ΚΥΚΛΟΣ». Αντικείμενο της Δράσης είναι ο καθορισμός των όρων, των προϋποθέσεων και της διαδικασίας για την επιδότηση της αγοράς ή χρονομίσθωσης αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος (Η/Ο), συμπεριλαμβανομένων των αυ..... (05/06/2024)

περισσότερα »

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης και απασχόλησης ανέργων 25-45 ετών, με επιχορήγηση έως 6.132 ευρώ για κάθε θέση εργασίας

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης και απασχόλησης ανέργων 25-45 ετών, με επιχορήγηση έως 6.132 ευρώ για κάθε θέση εργασίας Συνεχίζεται η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για το νέο καινοτόμο πρόγραμμα που στοχεύει στην κατάρτιση 10.000 ανέργων 25-45 ετών σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για την πρόσληψή τους. Οι επιχειρήσεις θα λάβουν επιχορήγηση 100% του συνολικού κόστους (μισθού και εισφορών), δηλαδή 1.022€ μηνιαία (6.132 ευρώ σ..... (05/06/2024)

περισσότερα »

Παράταση συμφωνίας προς αποφυγή χρεώσεων για τη μουσική σε επιχειρήσεις

Παράταση συμφωνίας προς αποφυγή χρεώσεων για τη μουσική σε επιχειρήσεις ΠΑΡΆΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ τις 30 Ιουνίου συμφώνησαν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων - Η Αυτοδιαχείριση. Σκοπός της εν λόγω συμφωνίας είναι η ρύθμιση του τοπίου των πνευματικών δικαιωμάτων για το διάστημα 2018- 2022 και αφορά στην έκδοση άδειας δημόσιας εκτέλεσης μουσικής την οποία προμηθεύονται οι επιχειρήσεις. ΑΠΟΦΥΓΗ ΧΡΕΩΣΕΩΝ. Οι ενδιαφερόμενες ε..... (03/06/2024)

περισσότερα »

Υλοποιήθηκε η ημερίδα για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας στο Επιμελητήριο Λευκάδας

Με επιτυχία υλοποιήθηκε η ημερίδα για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας στο Επιμελητήριο Λευκάδας   Το έντονο ενδιαφέρον των επαγγελματικών φορέων, των επιχειρήσεων και των λογιστών φοροτεχνικών για την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας αποτυπώθηκε την Τρίτη 28/5, στην ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Λευκάδας σε συνεργασία με την Επιθεώρηση Εργασίας Πρέβεζας-Λευκάδας.   Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης, αφού ευχαρίστησε τον εισηγητή κ. Μπαρτζιόπουλο..... (30/05/2024)

περισσότερα »

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΥΘΜΕΝΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ

Ο  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ & ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ  σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. Γαλάζιο Βένθος, την επιχείρηση καταδύσεων Nautilus Diving Club, την επιχείρηση Blue Wind boat rentals & private  cruises , την Τοπική Κοινότητα Βασιλικής και εθελοντές  στα πλαίσια της κοινωνικής δράσης του συλλόγου  και του προγράμματος  «Βιώσιμη και Πράσινη Ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της Βασιλικής» που σχεδίασε και υλοποιεί με ιδία μέσα και χορηγίες προέβηκε σε καθαρισμό του Λ..... (28/05/2024)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΙΟΥ 2024

                                                                                                                                                                     Λευκάδα, 24/05/2024                                                                                                                                                                       Αρ. Πρωτ: 675   Πρόσκληση Συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου Του Επιμελητηρίου Λευκάδας   Αγαπητέ/ή Συνάδελφε,  Το Διοικητικό Συμβούλιο τ..... (27/05/2024)

περισσότερα »

ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΤΩΝ ΛΕΓΕΩΝΑΡΙΩΝ

Σας ενημερώνουμε για τα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας σχετικά με τη νόσο των Λεγεωναρίων. Παρακαλούμε όπως δείτε το συννημένο αρχέιο...... (24/05/2024)

περισσότερα »

Hμερίδα με θέμα: «Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας» Τρίτη 28/5 6μμ

Το Επιμελητήριο Λευκάδας σε συνεργασία με την Επιθεώρηση Εργασίας Πρέβεζας-Λευκάδας,  σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα: «Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας», την Τρίτη 28 Μαίου 2024 και ώρα 18:00μμ – 21:00μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λευκάδας   Στο σεμινάριο θ΄ αναλυθούν λεπτομερώς: Νομοθετικό Πλαίσιο Δεύτερη Φάση. ΕΡΓΑΝΗ || Μηχανισμός Ψηφιακής Κάρτας Παρουσίαση Παραβάσεων Παρουσίαση Κρίσιμων Ερωτήσεων-Απαντήσεων Ελεύθερη συζήτηση Από την Επιθεώρηση Εργασίας θα εισηγη..... (17/05/2024)

περισσότερα »

IRIS: «Τελεσίγραφο» ΥΠΟΙΚ σε 600.000 επαγγελματίες – Τα πρόστιμα που θα αντιμετωπίσουν από την 1η Ιουλίου

      Πρόστιμο 1.500 ευρώ θα αντιμετωπίσουν από την 1η Ιουλίου οι επαγγελματίες που δεν θα ενεργοποιήσουν έως τις 30 Ιουνίου το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS. Μάλιστα, όσοι από τους υπόχρεους δεν προχωρήσουν στη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έρχονται αντιμέτωποι με έξτρα διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ. Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στέλνει «τελεσίγραφο» σε περίπου 600.000 επαγγελματίες, διαμηνύοντας ότι δεν θα υπάρξει καμιά παράταση τ..... (17/05/2024)

περισσότερα »

ΔΥΠΑ : Jobmatch: Σε λειτουργία η πλατφόρμα

ΔΥΠΑ : Jobmatch: Σε λειτουργία η πλατφόρμα Ενεργοποιήθηκε από 13/5 η νέα δωρεάν εφαρμογή και πλατφόρμα Jobmatch της ΔΥΠΑ για την άμεση διασύνδεση των επιχειρήσεων τουρισμού και εστίασης με όσους ψάχνουν για δουλειά σε αντίστοιχες ειδικότητες. Η πλατφόρμα jobmatch.dypa.gov.gr απευθύνεται στις επιχειρήσεις και η εφαρμογή Jobmatch σε όσους αναζητούν εργασία. Η χρήση του καινοτόμου ψηφιακού εργαλείου της ΔΥΠA είναι πολύ απλή: Οι επιχειρήσεις δημιουργούν δωρεάν στην πλατφόρμα JOBmatch.dypa.gov..... (15/05/2024)

περισσότερα »

Τα 6 “ανοιχτά” προγράμματα με επιχορήγηση έως 16.800 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας

  ΔΥΠΑ: Τα 6 “ανοιχτά” προγράμματα με επιχορήγηση έως 16.800 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας Aυτό το χρονικό διάστημα υλοποιούνται 5 προγράμματα επιδότησης της εργασίας για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, που καλύπτουν όλες τις ηλικιακές ομάδες και όλη την επικράτεια, με ποσοστά επιχορήγησης έως 100% και συνολική επιδότηση έως 17.000 ευρώ ανά θέση. Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στις εξής δράσεις: Πρόγραμμα απασχόλησης 7.000 ανέργων που αντιμετωπίζουν σημαντικά ..... (15/05/2024)

περισσότερα »

Κατάθεση στεφάνου στους εορτασμούς για την Εθνική Αντίσταση

Κατάθεση στεφάνου  στους εορτασμούς για την Εθνική Αντίσταση Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, τιμήθηκε με κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ Σ. Σκιαδαρέση στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης.. Το Επιμελητήριο Λευκάδας  αποτίει φόρο τιμής σε όσες και όσους έδωσαν τη ζωή τους, τους πολεμιστές, τους αγωνιστές και τα θύματα του αγώνα του Ελλη..... (10/05/2024)

περισσότερα »

Ευχές για Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα

..... (30/04/2024)

περισσότερα »

Μείωση 50% των προμηθειών στα POS για συναλλαγές έως 10 ευρώ στη «Μικρή λιανική» – Τι προβλέπει η τροπολογία

Την μείωση κατά 50% των προμηθειών στις συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω τερματικών POS προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση που περιλαμβάνεται σε τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης». Συγκεκριμένα, η ανώτατη προμήθεια εκκαθάρ..... (30/04/2024)

περισσότερα »

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΤ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν χθες 24/4 τα γυρίσματα της ταξιδιωτικής εκπομπής  Cap Compass της κρατικής Ρουμάνικης τηλεόρασης. Ο φορέας ανέλαβε για ακόμη μια φορά μια πρωτοβουλία προβολής και προώθησης του τουριστικού μας προϊόντος στην αγορά της Ρουμανίας. Πρόκειται για μια εκπομπή εθνικής εμβέλειας και με μεγάλη  τηλεθέαση. Ο δημοσιογράφος κ.  Titi Dinca, γνωστός στη χώρα του για τις ταξιωδικές εκπομπές του ξεναγήθηκε στο νησί μας και έκανε μια σειρά γυρισμάτων από τα σημαντικότερα σημεία ..... (25/04/2024)

περισσότερα »

Δημοσιεύτηκε ο νόμος για την ελληνική μουσική στα ξενοδοχεία | Τι προβλέπει | Πρόστιμα | ΦΕΚ

Δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως ο νόμος “Μέτρα για τη διαφύλαξη και την ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, την προστασία και ενίσχυση του ελληνόφωνου τραγουδιού και των ηχογραφημάτων νέων δημιουργών ή καλλιτεχνών, καθώς και την προστασία και διάχυση της ελληνικής γλώσσας, στο πλαίσιο της διαφύλαξης και ανάδειξης της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς – Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της εμπορικής πολιτικής του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων και ..... (25/04/2024)

περισσότερα »

Μειώνονται στο μισό οι προμήθειες για συναλλαγές μέσω POS έως 10 ευρώ

Κ. Χατζηδάκης: Μειώνονται στο μισό οι προμήθειες για συναλλαγές μέσω POS έως 10 ευρώ Σε νομοθετική ρύθμιση, που καταθέτει εντός της εβδομάδος ή το αργότερο την επομένη, στην Βουλή, προχωρά το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών προκειμένου να μειωθούν στο μισό οι χρεώσεις στις συναλλαγές μέσω POS. Την εν λόγω πρόθεση της κυβέρνηση γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομικών και Οικονομικών μιλώντας χθες στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι ήταν δίκαιες οι αντιδράσε..... (24/04/2024)

περισσότερα »

Συνέντευξη αναφορικά με το φιλόδοξο εγχείρημα της πόντισης του ναυαγίου και της δημιουργίας δικτύου καταδυτικών πάρκων στη Λευκάδα και στο Μεγανήσι, έδωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, Σωτήρης Σκιαδαρέσης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας

Συνέντευξη αναφορικά με το φιλόδοξο εγχείρημα της πόντισης του ναυαγίου και της δημιουργίας δικτύου καταδυτικών πάρκων στη Λευκάδα και στο Μεγανήσι, έδωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, Σωτήρης Σκιαδαρέσης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας. Παρακολουθήστε τη συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο https://drive.google.com/file/d/1nuEwq1BzEIC8NplsbQ8TY9T-h0ACXP-U/view?usp=sharing  ..... (23/04/2024)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο χρηματοδοτεί και συνδιοργανώνει με τη ΦΙΛΠΑ το 52ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΛΛΥ στη Λευκάδα

Το Επιμελητήριο χρηματοδοτεί και συνδιοργανώνει με τη ΦΙΛΠΑ το 52ο  ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΛΛΥ στη Λευκάδα 26-27-28/09/2024..... (16/04/2024)

περισσότερα »

Η διευκρινιστική εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για τη βραχυχρόνια μίσθωση

Η διευκρινιστική εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για τη βραχυχρόνια μίσθωση Διευκρινίσεις σχετικά με τη φορολογική μεταχείριση των ακινήτων σε βραχυχρόνια μίσθωση, που αρχίζουν από 1.1.2024 και εφεξής, παρέχει η ΑΑΔΕ. Με Εγκύκλιο του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, αποσαφηνίζονται τόσο γενικά θέματα όσο και ειδικότερες περιπτώσεις βραχυχρόνιας μίσθωσης. Σχετικά με το τέλος Ανθεκτικότητας στη Κλιματική Κρίση (ΤΑΚΚ)καταβάλλεται τόσο από τα φυσικά πρόσωπα έως δύο ακίνητα όσο και από τα νομικά πρόσωπα..... (15/04/2024)

περισσότερα »

Υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 4ο Σχολείο Επιμόρφωσης Επαγγελματιών για το Τουρισμό και την Εστίαση από το Επιμελητήριο Λευκάδας

Το Επιμελητήριο Λευκάδας υλοποίησε με μεγάληεπιτυχία το 4ο  Σχολείο Επιμόρφωσης Επαγγελματιών για το Τουρισμό και την Εστίαση 12 & 13 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου. Η θεματολογία των ομιλιών και των εργαστηρίων αφορούσαν επαγγελματίες που εργάζονται στο χώρο των καταλυμάτων και της εστίασης. Καταξιωμένοι εκπαιδευτές/εισηγητές, μετέδωσαν τις γνώσεις τους σε περισσότερους από 100 συμμετέχοντες. Η θεματολογία των ενοτήτων αφορούσε σύγχρονα ζητήματα για το χώρο του Του..... (15/04/2024)

περισσότερα »

Η Λευκάδα στο περιοδικό ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής

Η Λευκάδα στο περιοδικό ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής Με δισέλιδη διαφημιστική καταχώρηση και έχοντας ως τίτλο «Το Πάσχα στη Λευκάδα» το Επιμελητήριο Λευκάδας συνεχίζει να επενδύει στην τουριστική προβολή του νομού στοχευμένα και μεθοδικά. Το αφιέρωμα  θα φιλοξενείται στον πολυτελή τουριστικό οδηγό “Διακοπές” που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 14/04/2024 με “Το Βήμα της Κυριακής”. Εκτενές αφιέρωμα θα βρείτε και στο site  του περιοδικού https://www.diakopes.gr/empeiries/51-logoi-gia-na-vios..... (11/04/2024)

περισσότερα »

Σήμερα στις 19:00 στην εκπομπή 7ΧΕπτά, στο Ionian TV και στο Corfu Channel ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης

  Σήμερα στις 19:00 στηνεκπομπή 7ΧΕπτά, στο Ionian TV και στο Corfu Channel οΠρόεδροςτου Επιμελητηρίου Λευκάδαςκ. Σκιαδαρέσηςγια τηδημιουργία τωνκαταδυτικώνπάρκωνστηΛευκάδα και στοΜεγανήσι!..... (09/04/2024)

περισσότερα »

ΕΚΘΕΣΗ Δ.Ε ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2023

(05/04/2024)

περισσότερα »

4o Σχολείο Επιμόρφωσης Επαγγελματιών για το Τουρισμό και την Εστίαση 12 & 13 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου

Το Επιμελητήριο Λευκάδας υλοποιεί το 4o Σχολείο Επιμόρφωσης Επαγγελματιών για το Τουρισμό και την Εστίαση 12 & 13 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου (Γολέμη 5-7, 2ος όροφος). Η θεματολογία των ομιλιών και των εργαστηρίων αφορούν επαγγελματίες κι εργαζόμενους που εργάζονται στο χώρο των καταλυμάτων και της εστίασης.Ο φορέας με τη δράση αυτή αποσκοπεί να προσφέρει στους επαγγελματίες κι εργαζομένους στον χώρο του Τουρισμού και του Επισιτισμού, διαρκή επιμόρφωση κι ενημέρω..... (03/04/2024)

περισσότερα »

"Καταδυτικό Πάρκο αποκτά η Λευκάδα"- Στο Ιonian Channel ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης

"Καταδυτικό Πάρκο αποκτά η Λευκάδα"-  Στο Ιonian Channel ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης στην εκπομπή "Χαμηλή Πτήση" με την Aγγελική Σπυροπούλου, για το εγχείρημα της πόντισης ναυαγίου και της δημιουργίας καταδυτικού πάρκου στη Λευκάδα! Δείτε το απόσπασμα στο παρακάτω link: https://youtu.be/97PF3ICIp6U?si=5ghKKVPN6aA8AQHh  ..... (28/03/2024)

περισσότερα »

Ενεργοποιείται το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»

Ενεργοποιείται το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» Με βάσει το ΦΕΚ 33/Α/04.03.2024, Ν.5092 «Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις» στο άρθρο 33, θεσπίζεται το πρόγραμμα «Ανακαινίζω Νοικιάζω», με το οποίο επιδοτείται η επισκευή κατοικιών με σκοπό τη διάθεσή τους για εκμίσθωση και στο οποίο συμμετέχουν, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης (ΕΨΠ-gov.gr), ιδιοκτήτες ή επικαρπωτές ακινήτων με χρήση κατοικίας για ένα (1) ακίνητό τ..... (27/03/2024)

περισσότερα »

ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΟ ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

    το Εμπορικό Επιμελητήριο Λευκάδας  για τη προσφορά παραδοσιακών τοπικών προϊόντων για  τον Οικουμενικό Πατριάρχη , τους μαθητές κι εκπαιδευτικούς του Ζωγράφειου  σχολείου  ..... (26/03/2024)

περισσότερα »

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗ ΠΙΣΙΝΑΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗ ΠΙΣΙΝΑΣ Το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ σε συνεργασία με τη Ναυαγοσωστική Σχολή «ACTIONCLUBHELLAS» και την εκπαιδεύτρια Μιχαλιτσιάνου Χριστιάνα, θα υλοποιήσουν στην Λευκάδα εκπαιδευτικό σεμινάριο για Ναυαγοσώστη Πισίνας Σύμφωνα με τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τις υγειονομικές διατάξεις του Υπουργείου Υγείας και Τουρισμού βάσει του νόμου 4688/2020 (Α’ 101) και σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του άρθρου 46 τα καταλύματα με λιγότερα από πενήντα (50) δωμάτια ή με βάθ..... (27/03/2024)

περισσότερα »

Κατάθεση στεφάνων από τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λευκάδας για την Επέτειο της 25ης Mαρτίου 1821

Το Επιμελητήριο Λευκάδας συμμετείχε στον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της επετείου της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης της 25ης Μαρτίου του 1821,  καταθέτοντας στεφάνι στους πεσόντες ήρωες της επανάστασης, ως ελάχιστο φόρο τιμής. Στη Λευκάδα στεφάνι κατέθεσε ο Πρόεδρος κ. Σ. Σκιαδαρέσης, και στη Βασιλική ο Αντιπρόεδρος κ. Γ. Λιβιτσάνος.                                                                                                   ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ..... (26/03/2024)

περισσότερα »

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

                                                                                               Λευκάδα, 22/03/2024                                                                                                                                                                                                                                                             Αρ. Πρωτ: 386   Πρόσκληση Συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου Του Επιμελητηρίου Λευκάδας   Αγαπητέ/ή Συνάδελφε,  Το Διοικη..... (26/03/2024)

περισσότερα »

ΩΡΑΡΙΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αγαπητά μέλη, σας ενημερώνουμε για την απόφαση Δ.Σ του Δήμου Λευκάδας σχετικά με το ωράριο πεζόδρομων του Δήμου Λευκάδας, όπως μας κοινοποιήθηκε.   ..... (22/03/2024)

περισσότερα »

Τι περιλαμβάνει η αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας – Αλλαγές και στη Golden Visa

Τι περιλαμβάνει η αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας – Αλλαγές και στη Golden Visa Ρυθμίσεις για τη μείωση της γραφειοκρατίας, τη διευκόλυνση των φορολογουμένων, την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας στην επικοινωνία με την ΑΑΔΕ και την ενίσχυση της διαφάνειας περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν και οι αλλαγές στην Golden Visa που δίνουν από τη μια προτεραιότητα στις στεγαστικές ανάγκες των νοικοκ..... (22/03/2024)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία η πλατφόρμα δήλωσης των ραντεβού για τη διασύνδεση ταμειακών -POS

  Σε λειτουργία τίθεται σήμερα, Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024 με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, το Μητρώο Παρεχόμενων Υπηρεσιών Τεχνικής Υποστήριξης. Οι τεχνικοί εγκατάστασης και υποστήριξης ΦΗΜ θα πρέπει να καταχωρήσουν στην πλατφόρμα αυτή τα προγραμματισμένα ραντεβού με τις επιχειρήσεις που είναι υπόχρεες για διασύνδεση των ταμειακών συστημάτων τους με τα POS. Καταληκτική ημερομηνία για την δήλωση των προγραμματισμένων ραντεβού που θα πρέπει να υλοποιηθούν εντός Απριλίου ο..... (20/03/2024)

περισσότερα »

Ανακοίνωση για βεβαίωση τελών ΓΕΜΗ από ΚΕΕΕ στις Δ.Ο.Υ.

  Η Υπηρεσία ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίου Λευκάδας  καλεί όλους όσους ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΜΕΡΙΔΑΣ για τα έτη 2019, 2020, 2021, 2022 και 2023, να τα εξοφλήσουν άμεσα και χωρίς προσαυξήσεις μέχρι 31/03/2024, καθώς σύμφωνα με απόφαση της Δ.Ε. της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και όπως ορίζει η ΚΥΑ 79752/30-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623/31-12-2014), πρόκειται στις αρχές Απριλίου, να ξεκινήσει η βεβαίωση των ανωτέρω οφειλόμενων τελών στην ΑΑΔΕ...... (20/03/2024)

περισσότερα »

ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ-ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Το Επιμελητήριο Λευκάδας σε συνέχεια της γνωστοποίησης αναγκών επιχειρήσεων -μελών του για την κάλυψη κενών θέσεων εργασίας διοργανώνει  ενημερωτική εκδήλωση σε συνεργασία με την Orgam (εταιρεία εύρεσης προσωπικού). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27/3/2024 στις 6μ.μ. στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Λευκάδας, ώστε να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις για τη στελέχωση προσωπικού εύκολα και γρήγορα. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τρίτη 19/3, γι..... (13/03/2024)

περισσότερα »

Πρόγραμμα ΙΙΙ «Ψηφιακές Συναλλαγές» | Παράταση έως τις 19/03/2024 για την Υποβολή Αιτήσεων Χρηματοδότηση

Πρόγραμμα ΙΙΙ «Ψηφιακές Συναλλαγές» | Παράταση έως τις 19/03/2024 για την Υποβολή Αιτήσεων Χρηματοδότησης Το Επιμελητρήριο Λευκάδας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με τις δυνατότητες αξιοποίησης των ενισχύσεων (VOUCHERS) του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την μετάβασή τους στη νέα ψηφιακή εποχή, για τη δημοσίευση της δωδέκατης (12ης) Τροποποίησης της Προκήρυξης του Προγράμματος ΙΙΙ «Ψηφιακές Συναλλαγές», με την οποία παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων έως την Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, ..... (13/03/2024)

περισσότερα »

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗ FOOD EXPO

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση FoodExpo _ Greece από 09 έως 11 Μαρτίου 2024 που διοργανώθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο MetropolitanExpo στην Αθήνα. Οι επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Λευκάδας, που συμμετείχαν με τη στήριξη του, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στους 40.000 επισκέπτες της έκθεσης, να κάνουν Β2Β συναντήσεις με προσκεκλημένους hostedbuyers του εξωτερικού, αλλά και να μελετήσουν τον ανταγωνισμό. Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν από τον ΥφΑΑΤ..... (13/03/2024)

περισσότερα »

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!

..... (08/03/2024)

περισσότερα »

Παράταση της διασύνδεσης POS - ταμειακών μηχανών

Παράταση της διασύνδεσης POS - ταμειακών μηχανών Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Την παράταση για 1+1 μήνα αποφάσισε η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και της ΑΑΔΕ, προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς τεχνικά προβλήματα το μεγάλο έργο της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές. Η απόφαση αυτή ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα αιτήματα της ίδιας της αγοράς παρόχων POS και ταμειακών μηχανών όσο..... (29/02/2024)

περισσότερα »

Ενεργοποιείται το πρόγραμμα «Ανακαινίζω - Νοικιάζω»

Ενεργοποιείται το πρόγραμμα «Ανακαινίζω - Νοικιάζω» Προ των πυλών βρίσκεται το πρόγραμμα «Ανακαινίζω- Νοικιάζω», που υπολογίζεται ότι θα αφορά περίπου 12.500 κατοικίες και με το οποίο οι ιδιοκτήτες θα λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση για τις εργασίες ανακαίνισης αφότου αναρτούν ηλεκτρονικά το μισθωτήριο συμβόλαιο διάρκειας τουλάχιστον 3 ετών. Συγκεκριμένα, στο «Ανακαινίζω - Νοικιάζω», συμμετέχουν ιδιοκτήτες ή επικαρπωτές ακινήτων με χρήση κατοικίας για ένα ακίνητό τους με χρήση κατοικίας, εφ..... (29/02/2024)

περισσότερα »

Στα 44,81 εκατ. η απορροφητικότητα για το ΕΣΠΑ 2014-2020 για τη Λευκάδα

Στην κοπή πιτας και στο Δ.Σ. της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων συμμετείχε την Δευτέρα 26/2/2024 ο Πρόεδρος κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης. Ο Πρόεδρος δήλωσε το εξής: "Στα 44,81 εκατ. η απορροφητικότητα για το ΕΣΠΑ 2014-2020 για τη Λευκάδα!Κατά τo Δ.Σ. της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και κοπή της Πρωτοχρονιάτικης μας παρουσιάστηκαν τα στατιστικά στοιχεία της Προγραμματικής περιόδου 2014-2020 από τη Διευθύντρια της Διαχειριστικής κ.Μ. Πετροπούλου.Συγκρεκριμενα η Λευκάδα έχει α..... (28/02/2024)

περισσότερα »

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Κ. ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ "ΑGORA"

Με εκπροσώπους του Συλλόγου εστίασης και αναψυχής Λευκάδας "Agora", συναντήθηκε την Πέμπτη 22 Φεβρουάριου 2024, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Λευκάδας, ο Πρόεδρος κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, οι επαγγελματίες της εστίασης επικεντρώθηκαν στα θέματα που αφορούν τον κλάδο τους ενόψει της τουριστικής περιόδου. Από την πλευρά του o Πρόεδρος δήλωσε ότι το Επιμελητήριο Λευκάδας θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης στις δίκαιες επιδιώξεις του κλάδου τη..... (27/02/2024)

περισσότερα »

Νέος κύκλος χρηματοδότησης μέσω voucher για αγορά και διασύνδεση POS

Νέος κύκλος χρηματοδότησης μέσω voucher για αγορά και διασύνδεση POS Τα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ανακοινώνουν ότι άνοιξε σήμερα το πρωί ο 4ος κύκλος χρηματοδότησης, ο οποίος καλύπτει μέρος του κόστους, για την αγορά POS και τη διασύνδεση του με την ταμειακή μηχανή, καθώς και για μια σειρά επιπλέον ψηφιακών αναγκών των επιχειρήσεων. Η ενίσχυση έχει τη μορφή επιταγής (voucher) και ο κάθε δικαιούχος έχει τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιήσει σε ε..... (27/02/2024)

περισσότερα »

Διεθνής Διαγωνισμός Επιτραπέζιας Ελιάς Καλαμάτας το Μάιο 2024.

  Διεθνής Διαγωνισμός Επιτραπέζιας Ελιάς Καλαμάτας το Μάιο 2024. Πρόκειται για το μοναδικό διαγωνισμό επιτραπέζιας ελιάς στην Ελλάδα, ο οποίος προωθεί υψηλά πρότυπα ποιότητας, ακεραιότητα της κριτικής επιτροπής και αξιόπιστα αποτελέσματα. Είναι ένας διεθνής διαγωνισμός, καθώς όλοι οι τύποι επιτραπέζιων ελιών από όλες τις παραγωγούς χώρες έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Ο Διαγωνισμός Το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου είναι διαπιστευμένο κατά ISO 1..... (27/02/2024)

περισσότερα »

Πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις»

Την προκήρυξη του προγράμματος: «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις», συνολικού προϋπολογισμού 105,6 εκατ. ευρώ, υπέγραψαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής από Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, και μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού. Ειδικότερα, το πρόγραμμα αφορά στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης υφιστάμενων επιχειρή..... (22/02/2024)

περισσότερα »

Συνάντηση του Προέδρου κ Σκιαδαρέση με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δ. Καιρίδη

Συνάντηση είχε σήμερα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σ. Σκιαδαρέσης με τον Υπουργό μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δ. Καιρίδη. Σε φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα των εργαζομένων τρίτων χωρών στο τουριστικό κλάδο. Ο κ. Σκιαδαρέσης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχει ξεκινήσει το Επιμελητήριο για την προσέλκυση εργαζομένων από τρίτες χώρες αλλά και από την υπόλοιπη Ευρώπη προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις που υπάρχουν στο τουριστικό κλάδο τα τελευταία ..... (21/02/2024)

περισσότερα »

ΥΠΕΘΟ – ΑΑΔΕ: Υποχρεωτική η προσυμπλήρωση εσόδων - εξόδων κατά την υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ από 1.1.2024

ΥΠΕΘΟ – ΑΑΔΕ: Υποχρεωτική η προσυμπλήρωση εσόδων - εξόδων κατά την υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ από 1.1.2024 Σε υποχρεωτική προσυμπλήρωση εσόδων, εξόδων και αντίστοιχων φόρων στους σχετικούς κωδικούς των πινάκων της δήλωσης ΦΠΑ προχωρούν το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και η ΑΑΔΕ, με στόχο τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων στην εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων αλλά και τη διασφάλιση εκπλήρωσης των σχετικών υποχρεώσεων. Η προσυμπλήρωση γίνεται με βάση τα στοιχεία που διαβιβά..... (22/02/2024)

περισσότερα »

ΕΝΦΙΑ: Σε 11 δόσεις η πληρωμή του – Έως 30 Απριλίου η καταβολή της α’ δόσης

ΕΝΦΙΑ: Σε 11 δόσεις η πληρωμή του – Έως 30 Απριλίου η καταβολή της α’ δόσης Αλλαγές στον τρόπο καταβολής του ΕΝΦΙΑ αλλά και στον χρόνο υποβολής των Ε9 προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή. Επιπλέον προβλέπεται πλήρης απαλλαγή από τον φόρο στα ακίνητα τα οποία επλήγησαν από φυσικές καταστροφές. Οι νέες ρυθμίσεις δίνουν τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ σε 11 δόσεις αρχής γενομένης από τις 30 Απριλί..... (22/02/2024)

περισσότερα »

Ίδρυση Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια &Σύσταση Ηλεκτρονικού Μητρώου Αγροτών

Ίδρυση Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια &Σύσταση Ηλεκτρονικού Μητρώου Αγροτών Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 25/Α/16.02.2024) ο νόμος 5087 «Ενίσχυση της πρότυπης κτηνοτροφίας, ρυθμίσεις για την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες, διατάξεις για τη φυτοϋγεία, τα βιοκτόνα προϊόντα και την ποιότητα τροφίμων, διατάξεις για την τόνωση της αγροτικής ανάπτυξης και άλλες επείγουσες διατάξεις.» όπου στα άρθρα 50 έως 53 επέρχονται αλλαγές στον Επιμελητηριακό νόμο 4497/2021..... (21/02/2024)

περισσότερα »

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: "AgriFood Exports 360° - 2024"

Το «Agrifood Exports 360ο» είναι το μοναδικό εξειδικευμένο και πιστοποιημένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης στην Ελλάδα για εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων και διεξάγεται για 5η συνεχή χρονιά από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά». Απευθύνεται σε έως και 30 στελέχη αγροδιατροφικών επιχειρήσεων που ήδη έχουν εξαγωγική δραστηριότητα ή προετοιμάζονται να ξεκινήσουν. Οι εισηγητές είναι διακεκριμένοι επαγγελματίες, επιχειρηματίες και ακαδημαϊκοί από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ (Πανεπιστήμι..... (20/02/2024)

περισσότερα »

Παράταση της Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης

  Τρίτη (3η) Τροποποίηση - Παράταση της Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στη Δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων», σύμφωνα με την οποία τροποποιείται η καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης και ορίζεται η Παρασκευή 22.03.2024 και ώρα 15:00...... (20/02/2024)

περισσότερα »

JobDay Αφετηρία – Λευκάδα

Το Επιμελητήριο Λευκάδας σε συνεργασία με το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα και το Δημόσιο ΣΑΕΚ Λευκάδας (πρώην ΔΙΕΚ), διοργάνωσε το #JobDay Αφετηρία – Λευκάδα το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024 στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Λευκάδας. Με στόχο τη σύνδεση υποψηφίων εργαζομένων με επιχειρήσεις δυναμικών κλάδων της οικονομίας που αναζητούν ανθρώπινο δυναμικό, οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν κατιδίαν με εκπροσώπους εταιρειών και να μοιραστούν το βιογραφικό τους..... (19/02/2024)

περισσότερα »

Εκδήλωση παρουσίασης των Δράσεων του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027»

  Εκδήλωση παρουσίασης των Δράσεων του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» Με έντονο το ενδιαφέρον των νέων επενδυτών, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η ενημερωτική εκδήλωση από το Επιμελητήριο Λευκάδας και την Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για τα χρηματοδοτικά προγράμματα ενίσχυσης της λειτουργίας των νέων και υπό ίδρυση επιχειρήσεων.   Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης  , αφού ευχαρίστησε τα στελέχη της ΔΕΠ, κυρίες Τρικόγια Ιωάννα , Μπιτούνη Ελέ..... (19/02/2024)

περισσότερα »

Συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέση με τον Δήμαρχο κ. Βεργίνη

  Συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέση με τον Δήμαρχο κ. Βεργίνη Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σ. Σκιαδαρέσης  είχε στις 14/2/2024 συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Ξ. Βεργίνη. Πραγματοποιήθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των δύο με κύριο μέλημα την άμεση συνεργασία του Δήμου και του Επιμελητηρίου προς όφελος της επιχειρηματικότητας του τόπου μας. Επικεντρώθηκαν στη δημιουργία  του καταδυτικού πάρκου καθώς και στις ενέργειες που θα κάνουν από κοινού..... (16/02/2024)

περισσότερα »

Πρόσκληση ενημερωτικής εκδήλωσης: «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων»

Πρόσκληση ενημερωτικής εκδήλωσης Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ηπείρου – Ιονίων Νήσων, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λευκάδας, σας προσκαλούν στην ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει με θέμα την παρουσίαση των Δράσεων του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027»: «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων» «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»..... (13/02/2024)

περισσότερα »

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Το Επιμελητήριο Λευκάδας, στο πλαίσιο της έγκυρης ενημέρωσης των μελών του, διοργάνωσε χθές Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 φορολογική ημερίδα με θέματα: MyDATA – Ν.5073/2023 – Εργατικά – Ασφαλιστικά Φορολογικοί έλεγχοι - Προσφυγές σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνών Επιστημόνων. Στη κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του επιμελητηρίου λογιστές και στελέχη επιχειρήσεων είχαν την ευκαιρία να έχουν υπεύθυνη και αναλυτική πληροφόρηση για τις πρόσφατες σημαντικές φορολογικές αλλαγές την εργ..... (13/02/2024)

περισσότερα »

#JobDay -Συναντήσεις επιχειρηματιών με υποψηφίους που αναζητούν εργασία.

    #JobDay Αφετηρία – Λευκάδα Αναζητάς εργασία; Σε περιμένουμε για την κατάλληλη προετοιμασία! Έλα με το βιογραφικό σου για συνέντευξη!   ToΕπιμελητήριο Λευκάδας σε συνεργασία με το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα και το Δημόσιο ΣΑΕΚ Λευκάδας (πρώην ΔΙΕΚ), διοργανώνει το #JobDay Αφετηρία – Λευκάδα το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024 από τις 10:00 έως τις 15:00 στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Λευκάδας. Το #JobDayΑφετηρία – Λευκάδα απευθύνεται σε όποιον αναζητά εργασία ή σκέ..... (08/02/2024)

περισσότερα »

Συνάντηση εργασίας με θέμα «Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη» των Ιονίων Νήσων

  Ο Πρόεδρος κ. Σκιαδαρέσης συμμετείχε την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024  στη συνάντηση εργασίας με αντικείμενο συζήτησης τη διαμόρφωση στρατηγικής και προτάσεων-δράσεων για τη Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη των Ιονίων Νήσων, που έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕ Λευκάδας. Οι συναντήσεις αυτές διοργανώνονται στο πλαίσιο της εκπόνησης της «Περιφερειακής Στρατηγικής Βιώσιμου Τουρισμού» στα Ιόνια Νησιά. Στη διαβούλευση συμμετείχαν αυτοδιοίκητοί, τουριστικοί και παραγωγικοί φορείς του ν..... (07/02/2024)

περισσότερα »

«Ίδρυση 12 νέων μορφών επιχειρήσεων σε μόλις 10 λεπτά»

«Ίδρυση 12 νέων μορφών επιχειρήσεων σε μόλις 10 λεπτά» Μέσα σε ελάχιστο χρόνο που δεν θα ξεπερνά τα δέκα λεπτά, από σχεδόν ένα μήνα που απαιτείται σήμερα, θα μπορούν  να ιδρύονται επιχειρήσεις επιπλέον δώδεκα διαφορετικών νομικών μορφών, με την απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα.   Με την Υπουργική Απόφαση με θέμα «Πρότυπα καταστατικά για τη σύσταση εταιρειών μέσω της Υπηρεσίας μιας Στάσης (ΥΜΣ) και της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας» ο απαιτούμενος χρόνος για την ηλεκτρονική σύσταση με..... (07/02/2024)

περισσότερα »

Άνοιξε η βελτιωμένη πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών

Άνοιξε η βελτιωμένη πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών Σε ισχύ τέθηκε η βελτιωμένη πλατφόρμα του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών που ενσωματώνει τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Μέσω του Μηχανισμού οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν το σύνολο των χρεών τους εξασφαλίζοντας μία αυτοματοποιημένη λύση και αποφεύγοντας τις δικαστικές διαδικασίες. Στόχος των νέων ρυθμίσεων, όπως αναφέρεται σε σχετική..... (07/02/2024)

περισσότερα »

Πως θα δοθεί η μείωση του ΕΝΦΙΑ στις ασφαλισμένες κατοικίες - Έως 22.2.2024 οι αιτήσεις

Πως θα δοθεί η μείωση του ΕΝΦΙΑ στις ασφαλισμένες κατοικίες - Έως 22.2.2024 οι αιτήσεις Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 743/Β/31.01.2024 η απόφαση 1014/2024 σχετικά με τη χορήγηση μείωσης του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) για κατοικίες φυσικών προσώπων που ασφαλίζονται για σεισμό, πυρκαγιά και πλημμύρα σύμφωνα με την παρ. 7Ζ του άρθρου 3 του ν. 4223/2013. Από Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις μέσω νέας ψηφιακής εφαρμογής για τη μείωση ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένες κατοικίες για φυσικές κατασ..... (07/02/2024)

περισσότερα »

Ενεργοποιείται το πρόγραμμα «Ανακαινίζω - Νοικιάζω»

Ενεργοποιείται το πρόγραμμα «Ανακαινίζω - Νοικιάζω» Προ των πυλών βρίσκεται το πρόγραμμα «Ανακαινίζω- Νοικιάζω», που υπολογίζεται ότι θα αφορά περίπου 12.500 κατοικίες και με το οποίο οι ιδιοκτήτες θα λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση για τις εργασίες ανακαίνισης αφότου αναρτούν ηλεκτρονικά το μισθωτήριο συμβόλαιο διάρκειας τουλάχιστον 3 ετών. Συγκεκριμένα, στο «Ανακαινίζω - Νοικιάζω», συμμετέχουν ιδιοκτήτες ή επικαρπωτές ακινήτων με χρήση κατοικίας για ένα ακίνητό τους με χρήση κατοικίας, εφ..... (07/02/2024)

περισσότερα »

Πρόσκληση συμμετοχής στην FOODEXPO 2024 9-11 Μαρτίου

Πρόσκληση συμμετοχής στην FOODEXPO 2024 9-11 Μαρτίου Το Επιμελητήριο Λευκάδας, προτίθεται να συμμετάσχει στην FOODEXPO 2024, η οποία θα λάβει χώρα 9- 11 Μαρτίου 2024, στο METROPOLITAN EXPO, Αθήνα.  Η FOODEXPO αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και πληρέστερες διοργανώσεις προβολής εταιρειών ποτών και τροφίμων, καθώς οι εκθέτες της αναμένεται να ξεπεράσουν τους 1.300. Πρόκειται για μια σημαντική εμπορική συνάντηση 1.050 Ελλήνων και 250 ξένων εκθετών, με 32.000 Έλληνες επισκέπτες και 3.400 δι..... (02/02/2024)

περισσότερα »

Παράταση έως 29.02.2024 για την εγκατάστασης POS

  Παράταση έως 29.02.2024 για την εγκατάστασης POS Παρατείνεται για έναν ακόμη μήνα, έως τις 29 Φεβρουαρίου, η προθεσμία για την υποχρεωτική χρήση POS σε 35 κλάδους ελευθέρων επαγγελματιών, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών. Συγκεκριμένα δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση 8139/31-01-2024 με την οποία τροποποιείται η 119899/13-12-2023 ΚΥΑ ως προς: α) την παράγραφο 1 του άρθρου 8 της απόφασης όπου παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία συμμόρφωσης μέχρι και την 29.02.2024 και β) την ..... (01/02/2024)

περισσότερα »

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε Σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε Σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας. Το Επιμελητήριο Λευκάδας ενημερώνει τα μέλη του ότι η διαδικασία υλοποίησης νέων τμημάτων που θα πραγματοποιηθούν το  2024 συνεχίζεται σύμφωνα με τις καταληκτικές ημερομηνίες. Λαμβάνοντας υπόψη την ισχύουσα νομοθεσία (εγκύκλιος 2776-15/1/2024), κάθε εργοδότης που απασχολεί προσωπικό οφείλει να έχει Τεχνικό Ασφαλείας στην επιχείρησή του. Το Επιμελητήριο Λευκάδας δίνει τη δυνατότητα, σε όσους εργοδότες επιθυμούν, να επιμ..... (31/01/2024)

περισσότερα »

Δωρεάν διάθεση της ψηφιακής υπογραφής εξασφαλίζει το Επιμελητήριο Λευκάδας για τα μέλη του!

Δωρεάν διάθεση της ψηφιακής υπογραφής εξασφαλίζει το Επιμελητήριο Λευκάδας για τα μέλη του! Το Επιμελητήριο Λευκάδας στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του, διευρύνει τις υπηρεσίες του και διαθέτει δωρεάν για τα μέλη του την ψηφιακή υπογραφή, μια σύγχρονη υπηρεσία, που επικυρώνει την αυθεντικότητα του αποστολέα και την εγκυρότητα ενός ηλεκτρονικού εγγράφου. Τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής υπογραφής μεταξύ άλλων είναι, η νομική της ισχύ, που είναι ισοδύναμη με την ιδιόχειρη υπογραφή, η..... (31/01/2024)

περισσότερα »

Στις 7 Φεβρουαρίου η 1η Διαδικτυακή Ευρωπαϊκή Ημέρα Καριέρας Τουρισμού της ΔΥΠΑ Work in Greece – Fiλoξeniα

ΔΥΠΑ : Στις 7 Φεβρουαρίου η 1η Διαδικτυακή Ευρωπαϊκή Ημέρα Καριέρας Τουρισμού της ΔΥΠΑ Work in Greece – Fiλoξeniα Στο πλαίσιο των δράσεων της ΔΥΠΑ για το Εθνικό Γραφείο Συντονισμού EURES της ΔΥΠΑ διοργανώνει την 1η διαδικτυακή Ευρωπαϊκή Ημέρα Καριέρας αφιερωμένη στον τουρισμό στην Ελλάδα, την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 από τις (10:00-16:00). Η εκδήλωση υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα European Online Job Days και επικεντρώνεται αποκλειστικά στους κλάδους του τουρισμού, της φιλοξε..... (31/01/2024)

περισσότερα »

Τουρισμός για Όλους 2020-2021: Πώς θα γίνουν οι πληρωμές σε καταλύματα-γραφεία

Τουρισμός για Όλους 2020-2021: Πώς θα γίνουν οι πληρωμές σε καταλύματα-γραφεία Υπογράφηκαν από την αρμόδια Υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Ράπτη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νικόλαο Παπαθανάση, τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Αθανάσιο Πετραλιά και τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, οι δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΦΕΚ B 358/19.01.2024 και ΦΕΚ Β 201/15.01.2024) τροποποίησης της διαδικασίας καταβολής πληρωμών για τους παρόχους..... (31/01/2024)

περισσότερα »

Γνωστοποίηση αναγκών επιχειρήσεων- μελών Επιμελητηρίου Λευκάδας για την κάλυψη κενών θέσεων εργασίας σε ειδικότητες

Με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας,το Επιμελητήριο Λευκάδας προγραμματίζει συναντήσεις επιχειρηματιών με  υποψηφίους  που αναζητούν εργασία.  Οι υποψήφιοι  θα έχουν τη δυνατότητα, μεταξύ άλλων, να συνομιλήσουν με εκπροσώπους των επιχειρήσεων  και να καταθέσουν τα βιογραφικά τους σημειώματα. Στο πλαίσιο αυτό, θα παρακαλούσαμε να μας γνωρίσετε τις τυχόν ανάγκες σας για την κάλυψη κενών θέσεων εργασίας της επιχείρησής σας, σε ειδικότητες, συμπληρώνοντας τη σχε..... (29/01/2024)

περισσότερα »

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΤΗΝ EXPO CORFU 2024

  Το Επιμελητήριο Λευκάδας καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους στις  2 – 3 – 4 Μαρτίου 2024  στην EXPO CORFU 2024 – Τρόφιμα, Ποτά, Επαγγελματικός & Ξενοδοχειακός εξοπλισμός στο Νέο Λιμάνι Κέρκυρας. Η  Expo Corfu 2024 είναι πλέον η αναγνωρισμένη συνάντηση των Επαγγελματιών του Τουρισμού και της Εστίασης για το Νησί της Κέρκυρας, των Διαποντίων Νήσων , των Παξών και της ευρύτερης περιοχής του Ιονίου. Στην EXPO CORFU 2024 συμμετέχουν επιχειρήσεις και φορείς που δραστηριοποιούνται στους κλά..... (26/01/2024)

περισσότερα »

Αιτήσεις για νέο πρόγραμμα κατάρτισης και απασχόλησης ανέργων 25-45 ετών με επιχορήγηση

Ξεκίνησε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων στη ΔΥΠΑ για το νέο καινοτόμο «πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων, ηλικίας 25 έως 45 ετών», που στοχεύει στην κατάρτιση 10.000 ανέργων και στη δημιουργία 7.500 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης. Οι επιχειρήσεις που θα απασχολήσουν ανέργους για 6 μήνες σε νέα θέση εργασίας θα λάβουν επιχορήγηση έως 100% του συνολικού κόστους (μισθού και εισφορών), με ανώτατο όριο τα 6.132 ευρώ. Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να ..... (24/01/2024)

περισσότερα »

Νέο σχέδιο νόμου για την προστασία των χρηστών του Διαδικτύου

Νέο σχέδιο νόμου για την προστασία των χρηστών του Διαδικτύου Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, παρουσίασε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου, το οποίο θα διαμορφώνει τις κατάλληλες συνθήκες για την εφαρμογή της Πράξης για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (Digital Services Act- DSA) στην Ελλάδα. Στόχος της «Πράξης» είναι η βελτίωση της προστασίας των χρηστών στο διαδίκτυο με έμφαση στην καταπολέμηση της διακίνησης παράνομου περιεχομένου, στην παραπληροφόρηση, όπως γ..... (25/01/2024)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΘΕΜΑ "τα Πνευματικά Δικαιώματα & οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   O Πρόεδρος κος Σωτήρης Σκιαδαρέσης και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Λευκάδας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Υπαλλήλων Επιμελητηρίων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Ιονίων Νήσων – Δυτικής Ελλάδας   σας προσκαλούν στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα: «τα Πνευματικά Δικαιώματα & οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων»   την Τετάρτη 07 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 11:30 Στον σύνδεσμο : https://appurl.io/NCAXfPSfeW   Συντονιστής: Κος Πέτρος Ζουμπούλης, Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλ/λων..... (23/01/2024)

περισσότερα »

Καταργείται ο φόρος διαμονής και επιβάλλεται το νέο «τέλος ανθεκτικότητας», για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης.

Σημαντικές αλλαγές στον κλάδο της διαμονής φέρνει το 2024, καθώς, εκτός από το νέο καθεστώς των Airbnb, καταργείται ο φόρος διαμονής και επιβάλλεται το νέο «τέλος ανθεκτικότητας», για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης. Ειδικότερα, οι πελάτες ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων δωματίων, ή ακινήτων τύπου Airbnb, από την 1η Ιανουαρίου 2024 βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με νέες χρεώσεις, καθώς από την Πρωτοχρονιά, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, επιβάλλεται το εν λόγω τέλος που φθά..... (18/01/2024)

περισσότερα »

Πόσο αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές για αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες το 2024 – Πίνακες

  Πόσο αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές για αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες το 2024 – Πίνακες Υπεγράφη η απόφαση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνου Τσακλόγλου για τον καθορισμό των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών όπως προβλέπει ο νόμος 4670/2020. Σύμφωνα με την απόφαση, το ανώτατο όριο ασφαλιστέων αποδοχών για τον υπολογισμό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς των μισθωτών και των εργοδοτών προσαυξάνεται κατά 3,46% για το τρέχον έτ..... (18/01/2024)

περισσότερα »

«Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ»: Δυνατότητα νέων αιτήσεων με την επαναδιάθεση πόρων ύψους 6,4 εκατ. ευρώ

Δυνατότητα υποβολής επιπλέον αιτήσεων μέσω της επαναδιάθεσης πόρων, που αγγίζουν τα 6,4 εκατ. ευρώ, στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ», παρέχεται μετά την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με αριθμό 358265/Β’ 6700/27-11-2023. Ειδικότερα, οι αλλαγές που έγιναν στο πρόγραμμα επιδοτήσεων «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» μέσω της εν λόγω ΚΥΑ, η οποία ορίζει προθεσμία 45 ημερών για την υποβολή δελτίου παραγγελίας οχήματος από τον δικαιούχο, με καταβολή προκαταβολής ή συμφωνητικού χρονομίσθωσης μ..... (18/01/2024)

περισσότερα »

Επίδομα ρεύματος: Πότε κάνουμε αίτηση

Επίδομα ρεύματος: Πότε κάνουμε αίτηση Στο ΦΕΚ 7253/Β/21.12.2023 δημοσιεύτηκε η Απόφαση Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΓρΥφΠΕΝ/135405/1603 των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας με τίτλο «Χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στον ηλεκτρισμό για τη χειμερινή περίοδο 2023-2024 από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης και καθορισμός του ύψους, των δικαιούχων, των προϋποθέσεων και της διαδικασίας χορήγησης αυτού.» Από Παρασκευή 22/12 και μέχρι τις 19 Ιανουαρίου οι δικαιούχοι της ..... (10/01/2024)

περισσότερα »

Έναρξη Ψηφιακού Μητρώου των λειτουργούντων συνεργείων και των υπεύθυνων τεχνιτών αυτών, των σταθμών οχημάτων, των πλυντηρίων, των λιπαντηρίων και των λοιπών συναφών εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης οχημάτων δημοσίας ή και ιδιωτικής χρήσης

Έναρξη Ψηφιακού Μητρώου των λειτουργούντων συνεργείων και των υπεύθυνων τεχνιτών αυτών, των σταθμών οχημάτων, των πλυντηρίων, των λιπαντηρίων και των λοιπών συναφών εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης οχημάτων δημοσίας ή και ιδιωτικής χρήσης Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 6458/Β/13.11.2023 η Απόφαση Αριθμ. 329369 της Υφυπουργού Υποδομών & Μεταφορών με θέμα «Καθορισμός όρων και προϋποθέσεων για τη δημιουργία, ανάπτυξη, λειτουργία και συντήρηση Ψηφιακού Μητρώου λειτουργούντων συνεργείων και υπευθύνων τ..... (10/01/2024)

περισσότερα »

ΕΦΚΑ :Έρχονται αυξήσεις στις εισφορές για τους επαγγελματίες

ΕΦΚΑ :Έρχονται αυξήσεις στις εισφορές για τους επαγγελματίες Περίπου κατά 10 ευρώ το μήνα και 120 ευρώ το χρόνο θα αυξηθούν από την αρχή του έτους οι εισφορές για 9 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που, έχουν επιλέξει να ασφαλιστούν στην πρώτη ασφαλιστική κατηγορία του ΕΦΚΑ. Οι αυξήσεις, προβλέπονται από το νόμο του 2020, που θέλει τις εισφορές των μη μισθωτών να αναπροσαρμόζονται με βάση τον πληθωρισμό του προηγούμενου κάθε φορά έτους. Έτσι, ενώ το 2023 αυξήθηκαν..... (10/01/2024)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ : Ενεργοποιεί δύο νέα ψηφιακά εργαλεία από αρχές του 2024

ΑΑΔΕ : Ενεργοποιεί δύο νέα ψηφιακά εργαλεία από αρχές του 2024 Δύο νέα ψηφιακά εργαλεία ετοιμάζει να θέσει σε εφαρμογή η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σύμφωνα με πληροφορίες, από τις αρχές του 2024. Πρόκειται για το Ψηφιακό Δελτίο Αποστόλης που θα παρακολουθεί την διακίνηση των προϊόντων, ούτως ώστε η εφορία να εντοπίζει διαδρομές «μαύρου χρήματος» και τα «Ψηφιακά Βιβλία Κίνησης» που θα «καταγράφουν» πελάτες που μπαίνουν και βγαίνουν σε ιατρεία δικηγορικά γραφεία κι άλλους επαγγε..... (10/01/2024)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

..... (08/01/2024)

περισσότερα »

Επιταγή (voucher) για την αγορά ψηφιακών προϊόντων / υπηρεσιών από το πρόγραμμα ψηφιακά εργαλεία Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ)

Επιταγή (voucher) για την αγορά ψηφιακών προϊόντων / υπηρεσιών από το πρόγραμμα ψηφιακά εργαλεία Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ)   Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορείτε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα ψηφιακά εργαλεία Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) και να ενισχυθείτε προκειμένου να: -εκσυγχρονίσετε την παραγωγική, εμπορική και διοικητική σας λειτουργία -αναβαθμίσετε τον τρόπο επικοινωνίας και συνεργασίας και να -εισάγετε νέες μορφές υβριδικής εργασίας (hybrid workplace) -ψηφιοποιήσ..... (28/12/2023)

περισσότερα »

O ΆΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

O ΆΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Πιστός στο ραντεβού του και φέτος ο Άγιος Βασίλης με τα σκανταλιάρικα ξωτικά του, βρέθηκε το Σάββατο 23/12 μπροστά από την Εθνική τράπεζα ώστε να συναντήσει τα παιδιά να  καθίσει μαζί τους και να ακούσει προσεκτικά τις επιθυμίες τους. Μοίρασε λαχταριστά γλυκίσματα και μπαλόνια και υποσχέθηκε ότι το Σάββατο 30/12 στις 11:00 θα επιστρέψει στην αγορά, στο ίδιο σημείο, για να τους δώσει τα δώρα τους! Ευχαριστούμε θερμά όσους βο..... (28/12/2023)

περισσότερα »

Προκήρυξη Δράσεων «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» & «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων»

Προκήρυξη Δράσεων «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» και     «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων»   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας ενημερώνει τα μέλη του ότι προκηρύχθηκαν δυο νέες δράσεις.Συγκεκριμένα, προκηρύσσονται οι εξής δράσεις: «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων», με συνολική δημόσια δαπάνη 190.000.000 ευρώ. Δικαιούχοι είναι υπό ίδρυση και νεοσύστατες πολύ μικρέ..... (20/12/2023)

περισσότερα »

Ο Άγιος Βασίλης στη Λευκάδα!

..... (20/12/2023)

περισσότερα »

Χειμερινές διακοπές με voucher κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ. Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής ξενοδοχείων-καταλυμάτων

Χειμερινές διακοπές με voucher κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ. Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής ξενοδοχείων-καταλυμάτων Οι κάτοχοι επιταγών (voucher) κοινωνικού τουρισμού μπορούν να πραγματοποιήσουν χειμερινές διακοπές σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων της ΔΥΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι οι διακοπές με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2023-24 μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου 2024. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα ενισχυμένο και ελκυστικό, τόσο για τους δικαιούχους..... (18/12/2023)

περισσότερα »

Ο νέος Δήμαρχος Λευκάδας κ. Βεργίνης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Λευκάδας

      Ο νέος Δήμαρχος Λευκάδας κ. Βεργίνης στο Διοικητικό Συμβούλιο  του Επιμελητηρίου Λευκάδας Με τη παρουσία του νέου Δημάρχου κ. Βεργίνη, πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 το τελευταίο για την φετινή χρονιά Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Λευκάδας. Ο κ. Βεργίνης ανέλυσε τις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής και άκουσε με μεγάλη προσοχή τις προτάσεις της Διοίκησης αναφορικά με τους τομείς  συνεργασίας  μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, όπως είχαν αποτυπωθε..... (14/12/2023)

περισσότερα »

Πρόσκληση Συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου Του Επιμελητηρίου Λευκάδας

Λευκάδα 7/12/2023                                                                                                                             Αρ. Πρωτ:1111     Πρόσκληση Συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου Του Επιμελητηρίου Λευκάδας με την παρουσία του νέου Δημάρχου Λευκάδας κ. Βεργίνη Ξενοφώντα   Αγαπητέ/ή Συνάδελφε,  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου μας θα συνέλθει σε συνεδρίαση την Δευτέρα 11/12/2023  και ώρα 14:00 με θέματα: 1.      Επιχορήγηση Συλλόγου Υπαλλήλων Επι..... (07/12/2023)

περισσότερα »

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Λόγω τεχνικών προβλημάτων δεν θα λειτουργούν οι υπηρεσίες, ΓΕΜΗ και μητρώου Επιμελητηρίου, έως και την Παρασκευή...... (29/11/2023)

περισσότερα »

SAVE THE DATE- ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

..... (28/11/2023)

περισσότερα »

myPROPERTY: Επέκταση της ψηφιακής υποβολής των δηλώσεων φόρου κληρονομιάς

myPROPERTY: Επέκταση της ψηφιακής υποβολής των δηλώσεων φόρου κληρονομιάς Νέες δυνατότητες ψηφιακής υποβολής των δηλώσεων φόρου κληρονομιάς, όλων των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων, εντός και εκτός του αντικειμενικού συστήματος αξιών, παρέχει πλέον η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Η υποβολή των δηλώσεων φόρου κληρονομιάς μέσω της παραπάνω εφαρμογής του myPROPERTY είναι προαιρετική μέχρι τις 31/12/2023. Από την 1/1/2024, όλες οι ανωτέρω δηλώσεις θα υποβάλλονται υποχρεωτικά ..... (28/11/2023)

περισσότερα »

Πρόσκληση Συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου Του Επιμελητηρίου Λευκάδας

Πρόσκληση Συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου Του Επιμελητηρίου Λευκάδας   Αγαπητέ/ή Συνάδελφε,  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου μας θα συνέλθει σε συνεδρίαση την Τετάρτη 29/11/2023  και ώρα 15:00 με θέματα: 1.    Επικύρωση Πρακτικών 2.  α) Έγκριση Φύλλου ελέγχου ορκωτών λογιστών,  Ισολογισμού Επιμελητηρίου Λευκάδας, καταστάσεις αποτελεσμάτων χρήσης και λογαριασμού γενικής εκμετάλλευσης οικονομικού έτους 2022  β) Έγκριση Φύλλου ελέγχου ορκωτών λογιστών,  Ενοποιημένου Ισολογι..... (27/11/2023)

περισσότερα »

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Άμεση ήταν η ανταπόκριση φορέων επαγγελματιών στο κάλεσμα του προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας,με θέμα το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.                                                                                                                          Στη κοινή συνάντηση που έλαβε χώρα την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου λήφθηκαν υπόψη τα ακόλουθα :      Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τα νέα φορολογικά μέτρα, με την εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος, πλήττουν καίρ..... (24/11/2023)

περισσότερα »

ΡΑΑΕΥ: Τρεις κατηγορίες τιμολογίων ρεύματος από 1ης Ιανουαρίου

ΡΑΑΕΥ: Τρεις κατηγορίες τιμολογίων ρεύματος από 1ης Ιανουαρίου Νέο καθεστώς για την τιμολόγηση του ηλεκτρικού ρεύματος, διαδέχεται από την 1η Ιανουαρίου 2024, το έκτακτο πλαίσιο που ίσχυσε από πέρυσι λόγω της ενεργειακής κρίσης και περιελάμβανε πλαφόν στις τιμές αποζημίωσης των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής και ανακοίνωση των τιμών λιανικής που ισχύουν κάθε μήνα έως τις 20 του προηγούμενου μήνα. Η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) προκρ..... (22/11/2023)

περισσότερα »

ΦΠΑ: Μόνιμα χαμηλός ο συντελεστής 13% σε τουρισμό και συγκοινωνίες

ΦΠΑ: Μόνιμα χαμηλός ο συντελεστής 13% σε τουρισμό και συγκοινωνίες Ο ΦΠΑ δεν αυξάνεται αλλά διατηρείται επ’ αόριστον πλέον, η μείωση στους συντελεστές που ισχύουν σήμερα (13%) στις μετακινήσεις με μέσα μαζικής μεταφοράς (συγκοινωνίες, ταξί κλπ), στον αθλητισμό (δηλαδή σε γυμναστήρια ή σχολές χορού κλπ), στον πολιτισμό (θέατρα και κινηματογράφοι κυρίως) αλλά και στο τουριστικό “πακέτο”, δηλαδή στη διαμονή και διατροφή στα ξενοδοχεία ή αλλά τουριστικά καταλύματα. Επιπλέον, παρατείνεται για έ..... (22/11/2023)

περισσότερα »

Οι νέες ρυθμίσεις για το νέο σύστημα φορολόγησης ελεύθερων επαγγελματιών

Οι νέες ρυθμίσεις για το νέο σύστημα φορολόγησης ελεύθερων επαγγελματιών Με το νέο σύστημα, η εφορία θα θεωρεί ως ελάχιστο εισόδημα αυτό που αντιστοιχεί στον εκάστοτε ετήσιο κατώτατο μισθό, που σήμερα βρίσκεται στις 10.920 ευρώ. Αυτή η βάση υπολογισμού θα διαφοροποιείται ανάλογα με τα χρόνια εργασίας, με τους εργαζόμενους στην ατομική επιχείρηση- αν υπάρχουν- και με το αν ο τζίρος είναι πολύ υψηλότερος του μέσου όρου της δραστηριότητας. Συγκεκριμένα, αυτή η ελάχιστη αμοιβή, δηλαδή το τεκμ..... (22/11/2023)

περισσότερα »

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΘΕΣΗ "ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ"

Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό στα μέλη του ότι άτομο αναζητά εργασία με πτυχίο πληροφορικής από εργαστήριο ελευθέρων σπουδών, ως υπάλληλος γραφείου/γραμματειακή υποστήριξη. Η ενδιαφερόμενη έχει προϋπηρεσία 2 ετών σε αντίστοιχη θέση και έχει πτυχίο αγγλικών και ECDLAdvanced Τηλέφωνο επικοινωνίας 6933251187..... (20/11/2023)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: Ταχύτερη η έναρξη εργασιών ατομικής επιχείρησης με υλοποίηση από οποιαδήποτε ΔΟΥ

ΑΑΔΕ: Ταχύτερη η έναρξη εργασιών ατομικής επιχείρησης με υλοποίηση από οποιαδήποτε ΔΟΥΗ Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εγκαινιάζει μία νέα, αυτόματη, διαδικασία ταχύτερης διαχείρισης των ψηφιακών αιτημάτων έναρξης ατομικής επιχείρησης, που διεκπεραιώνονται από την ΑΑΔΕ μέσω της πλατφόρμας «Τα Αιτήματά μου» στην ψηφιακή πύλη myAADE. Εφεξής ο πολίτης, κατά την υποβολή του αιτήματός του, θα συνεχίσει να επιλέγει, την αρμόδια ΔΟΥ του, αλλά εφόσον το νέο ψηφιακό σύστημα εντοπίσει δυνατότητα ταχ..... (20/11/2023)

περισσότερα »

Δωρεάν webinar με θέμα «ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ» – 20/11/2023 στις 17:00

Δωρεάν webinar με θέμα «ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ» – 20/11/2023 στις 17:00 Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, σε συνεργασία με την Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής, διοργανώνει, τη Δευτέρα 20/11/2023 και ώρα 17:00, δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο μέσω ΖΟΟΜ με θέμα ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ και εισηγητή τον κ. Στέφανο Οικονομίδη, Σύμβουλο Επιχειρήσεων και Εκπαιδευτή Ενηλίκων, με πολυετή εμπειρία στην συμβουλευτική των επιχειρήσεων αναφορικά με την αύξηση της κερδο..... (15/11/2023)

περισσότερα »

Ψηφιακό εργαστήριο ExportReady Master: «Πώς να γίνετε ExportExperts: Branding και Re-branding» στις 23 Νοεμβρίου

Ψηφιακό εργαστήριο ExportReady Master: «Πώς να γίνετε ExportExperts: Branding και Re-branding» στις 23 Νοεμβρίου   Η σπουδαιότητα του κατάλληλου και αποτελεσματικού marketing και ενός ισχυρού branding συνδέονται άμεσα με την επιτυχία προώθησης και προβολής των προϊόντων. Αποτελούν ουσιαστικά το διαβατήριο για την επιτυχημένη διείσδυση των ελληνικών επιχειρήσεων σε νέες αγορές του εξωτερικού, καθώς συμβάλλουν στη διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό και στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας στις ..... (14/11/2023)

περισσότερα »

Υλοποιήθηκε Ημερίδα για την Εργατική και Ασφαλιστική Νομοθεσία

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό η δωρεάν Ημερίδα για την Εργατική και Ασφαλιστική Νομοθεσία αλλά και για όλη την Φορολογική επικαιρότητα,  που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Λευκάδας και ο Όμιλος EpsilonNet την Παρασκευή 10.11.2023 Περισσότεροι από 80 λογιστές και στελέχη επιχειρήσεων παρακολούθησαν την ημερίδα για την εργατική νομοθεσία και όλες τις νομοθετικές αλλαγές με δωρεάν επιστημονική ενημέρωση για όλους σχετικά με: ·         Νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Ανάλυση – Παραδ..... (14/11/2023)

περισσότερα »

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ

Το Επιμελητήριο Λευκάδας ενημερώνει όλα τα άμεσα ενδιαφερόμενα μέλη του,  ότι σε συνέχεια του συμφώνου συνεργασίας μεταξύ  των Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΟΣΔ Αυτοδιαχείριση για τα Πνευματικά  Δικαιώματα, μπρορούν να επωφεληθούν της παράτασης (31/12/2023) και να αξιοποιήσουν τα οφέλη της συνεργασίας.  Βασικά σημεία της συμφωνίας και η διαδικασία εφαρμογής: ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ1. ΕΚΠΤΩΣΗ 30% ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΤΩΝ 2018, 2019, 2020, 2021.2. ΕΚΠΤΩΣΗ 10% ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΤΟ..... (10/11/2023)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Συμμετοχής σε σεμινάριο για τη λειτουργία της πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Συμμετοχής   Το Επιμελητήριο Λευκάδας συνεχίζοντας δυναμικά τις δράσεις του για την προβολή προώθηση και ανάδειξη του ρόλου του Επιμελητηριακού θεσμού και στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Υπαλλήλων Επιμελητηρίων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Ιονίων Νήσων – Δυτικής Ελλάδας και το ΕΣΗΔΗΣ (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων) προγραμματίζουν την υλοποίηση εκπαιδευτικού διαδικτυακού σεμιναρίου για τους οικονομικούς..... (09/11/2023)

περισσότερα »

Άνοιξε η πλατφόρμα myΘέρμανση για τις αιτήσεις δικαιούχων για το επίδομα θέρμανσης

Άνοιξε η πλατφόρμα myΘέρμανση για τις αιτήσεις δικαιούχων για το επίδομα θέρμανσηςΆνοιξε χθες η ηλεκτρονική πλατφόρμα myΘέρμανση για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης. Οι δικαιούχοι έχουν προθεσμία να υποβάλλουν αιτήσεις έως και τις 8 Δεκεμβρίου, ενώ έως τις 22 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί η προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης που εφέτος κυμαίνεται από 100 έως και 1.000 ευρώ. Όσοι ήταν δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης και κατά τη χειμερινή περίοδο 2022 -..... (08/11/2023)

περισσότερα »

Τρεις κατηγορίες τιμολογίων ρεύματος από 1ης Ιανουαρίου

ΡΑΑΕΥ: Τρεις κατηγορίες τιμολογίων ρεύματος από 1ης Ιανουαρίου Νέο καθεστώς για την τιμολόγηση του ηλεκτρικού ρεύματος, διαδέχεται από την 1η Ιανουαρίου 2024, το έκτακτο πλαίσιο που ίσχυσε από πέρυσι λόγω της ενεργειακής κρίσης και περιελάμβανε πλαφόν στις τιμές αποζημίωσης των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής και ανακοίνωση των τιμών λιανικής που ισχύουν κάθε μήνα έως τις 20 του προηγούμενου μήνα. Η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) προκρ..... (08/11/2023)

περισσότερα »

Τίτλοι τέλους σε δηλώσεις ΦΠΑ – φόρου εισοδήματος

Τίτλοι τέλους σε δηλώσεις ΦΠΑ – φόρου εισοδήματος Προσυμπληρωμένες από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα είναι το αργότερο μέχρι τις αρχές του 2025 όλες οι δηλώσεις ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών. Η προσυμπλήρωση θα γίνεται αυτόματα με βάση τα στοιχεία που θα έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα myDATA και οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν καμία δυνατότητα παρέμβασης και τροποποίησης των προσυμπληρωμένων δεδομένων. Δηλαδή τα προσυμπληρωμένα στοιχεία..... (08/11/2023)

περισσότερα »

Τέλη κυκλοφορίας 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα

Αναρτήθηκαν στην εφαρμογή MyCar της ΑΑΔΕ τα νέα ειδοποιητήρια τελών κυκλοφορίας των οχημάτων για το 2024. Δείτε τα ποσά. Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής τους είναι η τελευταία ημέρα του έτους (31 Δεκεμβρίου 2023). Ωστόσο, μην ξεχνάμε ότι πέρυσι, στα μέσα Δεκεμβρίου, δόθηκε δίμηνη παράταση από το Υπουργείο Οικονομικών για την εξόφλησή τους μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου 2023. Οι τρόποι εύρεσης του σχετικού ειδοποιητηρίου είναι δύο. Ο ένας είναι μέσω της πλατφόρμ..... (02/11/2023)

περισσότερα »

Κατάθεση στεφάνων από τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λευκάδας για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Το Επιμελητήριο Λευκάδας συμμετείχε στον εορτασμό για την Επέτειοτης 28ηςΟκτωβρίου του 1940 καταθέτοντας στεφάνι στους πεσόντες ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας, ως ελάχιστο φόρο τιμής. Στη Λευκάδα στεφάνι κατέθεσε ο πρόεδρος κ. Σ. Σκιαδαρέσης, στο Νυδρί ο Ά Αντιπρόεδρος κ. Χ. Άγριος και στη Βασιλική ο 'Β Αντιπρόεδρος Γ. Λιβιτσανος. ..... (01/11/2023)

περισσότερα »

Νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού με θέμα «Διατάξεις για την Ενίσχυση της Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης».

Υπερψηφίστηκε στις 25 Οκτωβρίου 2023 στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού με θέμα «Διατάξεις για την Ενίσχυση της Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης». Με τον νέο πλέον νόμο προωθείται η ενίσχυση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών αλλά και η σύσταση δομής για την επιστημονική παρακολούθηση των εξελίξεων στον τουριστικό τομέα. Παράλληλα ρυθμίζονται οργανωτικά και λειτουργικά θέματα του Υπουργείου ..... (01/11/2023)

περισσότερα »

Το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό και τους servicers σε 11 ερωτήσεις-απαντήσεις -Χορήγηση στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων από μη τραπεζικούς οργανισμούς

Με ρύθμιση που εισάγεται στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, οι Εταιρείες Παροχής Πιστώσεων (ΕΠΠ) οι οποίες με την υφιστάμενη νομοθεσία μπορούν να παρέχουν πιστώσεις σε φυσικά πρόσωπα για την κάλυψη καταναλωτικών και προσωπικών αναγκών, θα μπορούν στο εξής να χορηγούν και στεγαστικά ή επιχειρηματικά δάνεια.  Αναλυτικά στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (01/11/2023)

περισσότερα »

«Οδηγός Πρόσβασης σε Χρηματοδοτικά Εργαλεία της ΕΕ»

«Οδηγός Πρόσβασης σε Χρηματοδοτικά Εργαλεία της ΕΕ» Σας αποστέλλεται, συνημμένως, συνοπτικός «Οδηγός Πρόσβασης σε Χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση», ο οποίος καλύπτει χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Προϋπολογισμού της ΕΕ για την περίοδο 2021-2027. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να αναζητήσουν δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω των κοινοτικών Μέσων και Ταμείων ανά τομέα δραστηριότητας. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Γεωργία και Αγροτική Ανάπτυξη, Μεταφορές, Τουρισμός, Αλιεία, Απασχόληση, ..... (25/10/2023)

περισσότερα »

Ψηφιακή η έκδοση Φορολογικής Ενημερότητας από την ΑΑΔΕ και σε περίπτωση χρεών –Τέλος οι επισκέψεις στις ΔΟΥ

Ψηφιακή η έκδοση Φορολογικής Ενημερότητας από την ΑΑΔΕ και σε περίπτωση χρεών –Τέλος οι επισκέψεις στις ΔΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΑΔΕ 23.10.2023 Μια νέα ψηφιακή εφαρμογή, που διευκολύνει σημαντικά τις συναλλαγές των πολιτών, εξοικονομώντας τους σημαντικό χρόνο στην καθημερινότητά τους, εισάγει από σήμερα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, καθώς αποφεύγονται περί τις 200.000 επισκέψεις στις ΔΟΥ τον χρόνο. Πλέον, με την υπ’ αριθμ. Α 1162/2023 (ΦΕΚ 6129/Τεύχος Β ́/23.10.2023) κοινή απόφαση το..... (01/11/2023)

περισσότερα »

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

 Tax & Payroll Tour 2023 Σεμινάριο για την Εργαατική & Ασφαλιστική νομοθεσία...... (24/10/2023)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ : Επανέρχεται το βιβλίο πελατών σε ψηφιακή μορφή

ΑΑΔΕ : Επανέρχεται το βιβλίο πελατών σε ψηφιακή μορφή - Σε ποιους κλάδους Στη δημιουργία ψηφιακού πελατολογίου θα υποχρεωθούν σύντομα συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, εξέλιξη που θα βοηθήσει στον περιορισμό της φοροδιαφυγής αλλά και στον καλύτερο έλεγχο από τις υπηρεσίες της φορολογικής διοίκησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ψηφιακό πελατολόγιο θα αφορά τα catering, τα camping, τις τουριστικές επιχειρήσεις, τα ιδιωτικά σχολεία, τις κλινικές και τα θεραπευτήρια, τα διαγνωστικά κέντρα, το..... (25/10/2023)

περισσότερα »

Έναρξη 2ου κύκλου «PM Evenings by IPMA Greece»

Έναρξη 2ου κύκλου «PMEveningsbyIPMAGreece» Το IPMAGreece ανακοινώνει την έναρξη του 2ου κύκλου των PMEvenings, ενός πρωτοποριακού δωρεάν προγράμματος εργαστηρίων (webinars), με το οποίο στοχεύει στην ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών & γνωμών για τις εξελίξεις στο ProjectManagement. Στοχεύουμε να βοηθήσουμε τα στελέχη, που ασχολούνται με projects (και όχι μόνο) να ενσωματώνουν στην δουλειά τους καλές πρακτικές, αλλά και να προετοιμάζουν τους εαυτούς και τις ομάδες τους, ώστε να προσαρμόζοντ..... (25/10/2023)

περισσότερα »

Πρόσκληση Ελληνικής συμμετοχής στη Διεθνής Εμπορική Έκθεση «ARTIGIANO IN FIERA» στο Μιλάνο Φ335/2230/25.10.2023

Σας ενημερώνουμε ότι, από 2 έως 10 Δεκεμβρίου 2023, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο η Διεθνής Εμπορική Έκθεση «ARTIGIANO IN FIERA», η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση χειροτεχνικών έργων και άλλων καταναλωτικών προϊόντων με εκθέτες από κάθε γωνία του κόσμου.  Το εορταστικό περιβάλλον του Δεκεμβρίου, λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, ευνοεί την επισκεψιμότητα της έκθεσης, με τους επισκέπτες να φτάνουν στο 1 εκατομμύριο άτομα. Η έκθεση είναι ελεύθερη στο κοινό και οι εκθέτες έχουν τ..... (25/10/2023)

περισσότερα »

Διευκρινίσεις σχετικά με τον ισχυρισμό "plastic free" σε συσκευασίες

Διευκρινίσεις σχετικά με τον ισχυρισμό "plastic free" σε συσκευασίες..... (23/10/2023)

περισσότερα »

Οδηγός Εκθέσεων 2024 - RECO Exports

  Σχετικά με τις εκθέσεις που αναφέρονται στον κατάλογο το κόστος του περιπτέρου είναι ενδεικτικό για ένα περίπτερο ομαδικής συμμετοχή 6-7 επιχειρήσεων και όχι το κόστη μιας μεμονωμένης συμμετοχής μιας επιχείρησης...... (20/10/2023)

περισσότερα »

Έναρξη Προγράμματος νέας επιχειρηματικότητας για 1.900 ωφελούμενους 30-55 ετών με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία και επιχορήγηση 14.800 ευρώ

  Έναρξη Προγράμματος νέας επιχειρηματικότητας για 1.900 ωφελούμενους 30-55 ετών με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία και επιχορήγηση 14.800 ευρώ Τη Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 13:00, ξεκινάει η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για το νέο πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας για 1.900 ωφελούμενους ηλικίας 30 έως 55 ετών με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία. Η Δράση αφορά στην ενίσχυση νέων επιχειρήσεων που έχουν δημιουργήσει από 01/01/2022 έως και 16/10/2023, πρώην άνεργ..... (19/10/2023)

περισσότερα »

Διευκρινίσεις σχετικά με τον ορισμό του «υπόχρεου παραγωγού» & σχετικά με τις συσκευασίες που προορίζονται να γεμίζονται στο σημείο πώλησης

Διευκρινίσεις σχετικά με τον ορισμό του «υπόχρεου παραγωγού» του ν. 4819/2021 Διευκρινίσεις σχετικά με τις συσκευασίες που προορίζονται να γεμίζονται στο σημείο πώλησης:  ενημέρωση των επιχειρήσεων  που διαθέτουν συσκευασίες που προορίζονται να γεμίζονται στο σημείο πώλησης (π.χ. κατασκευαστές/εισαγωγείς συσκευασιών, εμπορικά καταστήματα, ζαχαροπλαστεία, πιτσαρίες, κλπ) Αναλυτικά στα επισυναπτόμενα αρχεία...... (19/10/2023)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

                                                                         Λευκάδα  18/10/2023                                                                                      Αρ. Πρωτ:937   Πρόσκληση Συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου Του Επιμελητηρίου Λευκάδας   Αγαπητέ/ή Συνάδελφε,  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου μας θα συνέλθει σε συνεδρίαση την Τρίτη 24/10/2023  και ώρα 15:00 με θέματα: 1.      Επικύρωση Πρακτικών 2.      Έγκριση προϋπολογισμού οικ.  έτους 2024 ..... (18/10/2023)

περισσότερα »

Πρόσκληση στο Εργαστήριο για το μέλλον του PORTOLANES

  Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στο εργαστήριο για το μέλλον του δικτύου PORTOLANES με σκοπό την από κοινού διαμόρφωση του μέλλοντος του ναυτικού τουρισμού στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-Ιταλίας. Στον ακόλουθο σύνδεσμο, θα βρείτε την εφαρμογή Doodle προκειμένου να δηλώσετε τις διαθέσιμες ώρες σας, βάσει των οποίων θα καθοριστεί η ακριβής ημέρα και ώρα της διαδικτυακής συνάντησης (https://doodle.com/meeting/participate/id/avjlr6ga). Θα βρείτε επίσης, επισυναπτόμενη, την πρόσκληση στο εργ..... (17/10/2023)

περισσότερα »

Πρόσκληση & πρόγραμμα της Ημερίδας με θέμα «Καρκίνος μαστού: Η αξία της πρόληψης & της έγκαιρης διάγνωσης"

    Πρόσκληση & πρόγραμμα της Ημερίδας   με θέμα «Καρκίνος μαστού: "Η αξία της πρόληψης & της έγκαιρης διάγνωσης" η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ΓΝ Λευκάδας, την Παρασκευή  20-10-2023 και ώρα 6μμ...... (12/10/2023)

περισσότερα »

Χορηγίες μέχρι και €5,600 για αειφορία τουριστικών επιχειρήσεων από το Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρωπαϊκής Ένωσης - INSULEUR

Χορηγίες μέχρι και €5,600 για αειφορία τουριστικών επιχειρήσεων από το Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρωπαϊκής Ένωσης - INSULEURΜε τις πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αποτελούν το 99,8% των τουριστικών επιχειρήσεων στην Ε.Ε., το έργο με τίτλο Island Sustainable Tourism Action through Resilient SMEs (I-STARS) το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε., προσδοκάει να αλλάξει τις καθιερωμένες τους πρακτικές προκειμένου να ανακάμψουν και να ανοικοδομηθούν κατάλληλα, αντιμετωπίζοντ..... (12/10/2023)

περισσότερα »

ΓΕΜΗ

ΑΑΔΕ: Αυτόματη η ενημέρωση του φορολογικού μητρώου των ανωνύμων εταιρειών για τις μεταβολές τους στο ΓΕΜΗ Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με απόφαση του διοικητή της, Γιώργου Πιτσιλή, θέτει σε παραγωγική λειτουργία από αύριο, την αυτόματη ενημέρωση του φορολογικού μητρώου με τις μεταβολές των ανωνύμων εταιρειών, μέσω διαλειτουργικότητας με το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ). Ειδικότερα, δεν απαιτείται εφεξής η υποβολή δήλωσης μεταβολής στοιχείων μητρώου (Έντυπο Δ211) των ανωνύμων εταιρειώ..... (12/10/2023)

περισσότερα »

Πετρέλαιο θέρμανσης: Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου η έναρξη διάθεσης

Πετρέλαιο θέρμανσης: Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου η έναρξη διάθεσης Στις 15 Οκτωβρίου που ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου, οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν, με βάση τις σημερινές συνθήκες, περί το 1,5 ευρώ το λίτρο, όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς των καυσίμων. Το επίδομα θέρμανσης παραμένει στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι, από 100 έως 800 ευρώ, αλλά με βελτιωμένα κριτήρια για τις οικογένειες που μπορούν να δουν αύξηση του εισοδηματικού ορίου έως και 2.000 ανά παιδί. Σημειώνεται πως..... (12/10/2023)

περισσότερα »

Πρόσκληση Συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου Του Επιμελητηρίου Λευκάδας

                                                                                                         Πρόσκληση Συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου Του Επιμελητηρίου Λευκάδας   Αγαπητέ/ή Συνάδελφε,  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου μας θα συνέλθει σε συνεδρίαση την Πέμπτη 28/9/2023  και ώρα 15:00 με θέματα: 1. ..... (22/09/2023)

περισσότερα »

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην 87η ΔΕΘ

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην 87η ΔΕΘ Το Επιμελητήριο Λευκάδας συμμετέχει με επιχειρήσεις – μέλη του στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που λαμβάνει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από 9 έως 17 Σεπτεμβρίου 2023 στο Περίπτερο 3, stand Β8.  Στην 87η ΔΕΘ, το σημαντικότερο επιχειρηματικό, οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό γεγονός του 2023 στη Θεσσαλονίκη τιμώμενη χώρα είναι η Βουλγαρία. Οι έντεκα (11) επιχειρήσεις του νομού που συμμετέχουν, κατά τη διάρκεια της έκθεσης πρ..... (13/09/2023)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην προπαρουσίαση της επανέκδοσης της θεωρίας του Δαίρπφελδ ALT ITHAKA

..... (12/09/2023)

περισσότερα »

ΧΟΡΗΓΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Γίνεται αναδημοσίευση του Δελτίου Τύπου- ευχαριστήριο  της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Λευκάδας.    ..... (31/08/2023)

περισσότερα »

Επιδοτούμενη Εκπαίδευση & Πιστοποίηση του Πανεπιστημίου Πειραιώς

  Επιδοτούμενη Εκπαίδευση & Πιστοποίηση του Πανεπιστημίου Πειραιώς   Είναι μία Σημαντική Προσφορά Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης του Πανεπιστήμιο Πειραιώς και χωρίς να απασχολείστε από την εργασία σας.   Οι απόφοιτοι δύνανται να λάβουν Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος Συμβούλου Επιχειρήσεων από το Διοικητικό Επιμελητήριο Ελλάδος.   Ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα:  https://csap.gr/short-presentation/    ..... (23/08/2023)

περισσότερα »

Τέλος στη γραφειοκρατία για 200 Δήμους που έχουν ενταχθεί στο gov.gr

Τέλος στη γραφειοκρατία για 200 Δήμους που έχουν ενταχθεί στο gov.grΜε την ένταξη των Δήμων Σοφάδων και Νότιας Κέρκυρας, 200 Δήμοι πλέον έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν ψηφιακές υπηρεσίες στους δημότες τους, μέσα από το σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον των Θυρίδων του gov.gr. Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε: «Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας αξιοποιούν τα ψηφιακά εργαλεία προς όφελος των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα εργάζονται π..... (14/08/2023)

περισσότερα »

Προ των πυλών η υλοποίηση του πρώτου πακέτου μέτρων στήριξης

  Προ των πυλών η υλοποίηση του πρώτου πακέτου μέτρων στήριξηςΑντίστροφη μέτρηση για την υλοποίηση των πρώτων παρεμβάσεων της κυβέρνησης, προκειμένου να αμβλυνθούν, στο μέτρο του δυνατού, οι επιπτώσεις της ακρίβειας για τα ελληνικά νοικοκυριά. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο τέλος του μήνα αναμένεται αν ανοίξει η πλατφόρμα - μόνο για τους νέους δικαιούχους - για το Μarket Pass, ενώ ο Σεπτέμβριος δείχνει να είναι ο μήνας των πληρωμών, αφού εκτός από το επίδομα της ακρίβειας θα πληρωθεί και το..... (14/08/2023)

περισσότερα »

KYA για την προστασία των εργαζομένων στη διανομή (delivery)

Κοινή Υπουργική Απόφαση από τα Υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Υποδομών και Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη για την προστασία των εργαζομένων στη διανομή (delivery)   Η ΚΥΑ αφορά στην ορθή συντήρηση των οχημάτων και ορίζει τις αυστηρές τεχνικές προδιαγραφές των μέσων ατομικής προστασίας που οφείλει να παρέχει ο εκάστοτε εργοδότης στους διανομείς που απασχολεί, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων στις ψηφιακές πλατφόρμες. (Συνημμένο Αρχείο)..... (14/08/2023)

περισσότερα »

Παραμένει «ανοιχτή» η πλατφόρμα για την συμμετοχή παρόχων καταλυμάτων στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ

  Παραμένει «ανοιχτή» η πλατφόρμα για την συμμετοχή παρόχων καταλυμάτων στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ. Αναλυτικά στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (07/08/2023)

περισσότερα »

"Alliance for Green Entrepreneurship (ΑGΕ)": Πρόσκληση Συμμετοχής στη Πιλοτική Εφαρμογή της E-Learning Πλατφόρμας

Σας ενδιαφέρει η πράσινη επιχειρηματικότητα, οι πτυχές και οι προοπτικές στο πλαίσιο επίτευξης της βιώσιμης ανάπτυξης;   Η Athens Network of Collaborating Experts σας προσκαλεί στην πιλοτική δοκιμή των θεματικών ενοτήτων του Ευρωπαϊκού Έργου «Alliance for Green Entrepreneurship»! Το Ευρωπαϊκό Έργο Erasmus+ "Alliance for Green Entrepreneurship", στην κοινοπραξία του οποίου συμμετέχει η Athens Network of Collaborating Experts,  οδεύει προς τα τελευταία στάδια υλοποίησής του. Ποιος μπορεί ν..... (04/08/2023)

περισσότερα »

Ανακοίνωση Εκλογικής Επιτροπής Επιμελητηρίου Λευκάδας

          Ανακοίνωση Εκλογικής Επιτροπής Επιμελητηρίου Λευκάδας           Προς όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου       Αριθ. πρωτ. 2 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   ΜΕΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤO 2024 ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ      Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Λευκάδας που συγκροτήθηκε με την υπ’ αριθμ. 54101/16-6-2023, απόφαση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, σύμφωνα με το άρθρο 2 ΠΔ 372/1992, κάνει γνωστό στα μέλη του ότι οι παραγραμματισ..... (01/08/2023)

περισσότερα »

Πρόσκληση Συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου Του Επιμελητηρίου Λευκάδας

                                                                                                                 Λευκάδα  28/07/2023                                                                                                                             Αρ. Πρωτ: 753 Πρόσκληση Συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου Του Επιμελητηρίου Λευκάδας   Αγαπητέ/ή Συνάδελφε,  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου μας θα συνέλθει σε συνεδρίαση την Τετάρτη  2/8/2023  και ώρα 15:00 με θέματα: 1..... (28/07/2023)

περισσότερα »

Δείτε το αφιέρωμα της Λευκάδας στους 4 τροχούς

         Λευκάδα, 28/7/2023     Στο πλαίσιο των συντονισμένων προσπαθειών του Επιμελητηρίου Λευκάδας για την τουριστική προβολή του νησιού μας, ο φορέας συνεργάστηκε με το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ και το www.4troxoi.gr για ένα διήμερο οδοιπορικό στη Λευκάδα! Στο site των 4τροχών https://www.4troxoi.gr/dokimes/odoiporika/sti-leykada-me-nissan-qashqai/  θα βρείτε το πολυσέλιδο αφιέρωμα με πλούσιο δημοσιογραφικό και φωτογραφικό υλικό που κυκλοφόρησε στο τεύχος Ιουνίου, ανακαλύπτοντας όσα έχει να ..... (28/07/2023)

περισσότερα »

Ανακοίνωση Εκλογικής Επιτροπής Επιμελητηρίου Λευκάδας

Ανακοίνωση Εκλογικής Επιτροπής Επιμελητηρίου Λευκάδας Προς όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου Αριθ. πρωτ. 1     Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Λευκάδας που συγκροτήθηκε με την υπ’ αριθμ. 54101/16-6-2023, απόφαση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, σύμφωνα με το άρθρο 2 ΠΔ 372/1992, κάνει γνωστό στα μέλη του ότι οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα διεξαχθούν την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023. Τ..... (19/07/2023)

περισσότερα »

ΕΠΑΝΑΛHΨΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗ ΠΙΣΙΝΑΣ 25/7/2023

ΕΠΑΝΑΛHΨΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗ ΠΙΣΙΝΑΣ   Έπειτα από τη μεγάλη απήχηση συμμετοχής του σεμιναρίου γιατο Ναυαγοσώστη Πισίνας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την επανάληψη του. Το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ σε συνεργασία με Ναυαγοσωστική Σχολή, θα υλοποιήσουν ξανά στην Λευκάδα το εν λόγω σεμινάριο. Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί την Τρίτη 25/7 κατά τις ώρες 8:30-10:30, 10:30-12:30, 12:30-14:30, ώστε να επιλέξετε αυτή που σας εξυπηρετεί. Η διάρκεια θεωρητικής εκπαίδευσης είναι 2 ώρες..... (20/07/2023)

περισσότερα »

Χορηγίες μέχρι και €5,600 για τουριστικές επιχειρήσεις από το INSULEUR

Συνημμένα σας αποστέλλουμε δελτίο τύπου που αφορα σε  Σχέδιο Χορηγιών μέχρι και €5,600 για τουριστικές επιχειρήσεις στα πλαίσια του έργου I-STARS "Island Sustainable Tourism Action through Resilient SMEs", το οποίο υλοποιεί το INSULEUR. ..... (20/07/2023)

περισσότερα »

OPAP Forward | Πρόγραμμα ανάπτυξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων – Αιτήσεις ως 14 Ιουλίου

Το Επιμελητήριο Λευκάδας ενημερώνει τα μέλη του για την επίσημη έναρξη υποβολής αιτήσεων για τον 6ο κύκλο του προγράμματος ανάπτυξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων “ΟΠΑΠ Forward”, το οποίο σχεδιάστηκε στο πλαίσιο της Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ και υλοποιείται σε συνεργασία με την Endeavor Greece. Στόχος του “ΟΠΑΠ Forward” είναι να υποστηρίξει αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επιταχύνουν την ανάπτυξή τους, διευρύνοντας τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες, και ξεπερνώντας ..... (05/07/2023)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Λευκάδας υλοποιεί και την φετινή χρονιά διαφορετικές καμπάνιες τουριστικής προβολής μέσω των social media

Σε συνέχεια της δράσης του Επιμελητηρίου Λευκάδας με το πακέτο προβολής σε οθόνες προαστιακού, ο φορέας υλοποιεί και την φετινή χρονιά διαφορετικές καμπάνιες τουριστικής προβολής μέσω των social media. Η διαδικτυακή καμπάνια διενεργείται στις χώρες Ελλάδα, Ιταλία-Ρώμη, Γερμανία-Μόναχο και Αυστρία-Βιέννη, Βουλγαρία-Σόφια, Ουγγαρία-Βουδαπέστη, Ρουμανία-Βουκουρέστι , σε ηλικίες 23-60 .  Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου  είναι ένα θέμα που απασχολεί όλα τα χρόνια την Διοίκηση του Επιμελ..... (29/06/2023)

περισσότερα »

Παίρνει παράταση η διασύνδεση ταμειακών – POS

Παίρνει παράταση η διασύνδεση ταμειακών – POS Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Ιουνίου συνάντηση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή και υπηρεσιακών στελεχών του οργανισμού με εκπροσώπους επιχειρήσεων που υποστηρίζουν τεχνολογικά ταμειακές μηχανές, φορολογικούς μηχανισμούς και μηχανήματα συναλλαγών με κάρτες (pos), καθώς και με παρόχους ηλεκτρονικής τιμολόγησης. Όπως υποστηρίζει η φορολογική αρχή σε ανακοίνωσή της, στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία μεταξύ όλων των πλευρών και κατα..... (28/06/2023)

περισσότερα »

ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκε το μητρώο παρόχων κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ -Συνεχίζονται από Δευτέρα οι αιτήσεις καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών

ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκε το μητρώο παρόχων κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ -Συνεχίζονται από Δευτέρα οι αιτήσεις καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών Αναρτήθηκαν την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023, το Μητρώο Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και Ακτοπλοϊκών Εισιτηρίων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2023-2024 της ΔΥΠΑ στον ιστότοπό της www.dypa.gov.gr Η πλατφόρμα για ένταξη στο Μητρώο Παρόχων ανοίγει ξανά τη Δευτέρα 26 Ιουνίου και ώρα 15:00. Οι πάροχοι μπορούν να υποβάλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά τις αιτήσε..... (28/06/2023)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ & ΕΦΚΑ : Η προθεσμία για ένταξη στις ρυθμίσεις 36,72 ή 120 δόσεων

ΑΑΔΕ & ΕΦΚΑ : Η προθεσμία για ένταξη στις ρυθμίσεις 36,72 ή 120 δόσεων Σε λειτουργία βρίσκεται η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τη νέα ρύθμιση των 36 ή 72 δόσεων που αφορά στους οφειλέτες οι οποίοι ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους πριν την ενεργειακή κρίση και οι οποίοι θα μπορέσουν να τακτοποιήσουν τις οφειλές που άφησαν απλήρωτες στην Εφορία. Οι αιτήσεις ξεκίνησαν την Μ. Δευτέρα (10/04/2023) μέσω της πλατφόρμας www.efka.gov και θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 31/07/2023. Σημειώνεται..... (28/06/2023)

περισσότερα »

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗ ΠΙΣΙΝΑΣ

  ΕΠΑΝΑΛΥΨΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗ ΠΙΣΙΝΑΣ   Έπειτα από τη μεγάλη απήχηση συμμετοχής του σεμιναρίου γιατο Ναυαγοσώστη Πισίνας θα θέλαμε να σας ενημερώνουμε για την επανάληψη του. Το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ σε συνεργασία με Ναυαγοσωστική Σχολή, θα υλοποιήσουν ξανά στην Λευκάδα το εν λόγω σεμινάριο. Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί την Τρίτη 4/7 κατά τις ώρες 8:30-10:30, 10:30-12:30, 12:30-14:30, ώστε να επιλέξετε αυτή που σας εξυπηρετεί. Η διάρκεια θεωρητικής εκπαίδευσης είναι 2 ώρε..... (23/06/2023)

περισσότερα »

Πρόσκληση Συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου Ιουνίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου μας θα συνέλθει σε τακτική συνεδρίαση την Δευτέρα 26/6/2023  και ώρα 15:00 με θέματα Ημερήσιας Διάταξης: Ημερήσια Διάταξη 1.    Επικύρωση Πρακτικών 2.    Επιμελητηριακές Εκλογές α) Ημερομηνία Διεξαγωγής εκλογών β) Απόφαση αναφορικά με την σύσταση ή όχι εφορευτικής επιτροπής για το Δήμο Μεγανησίου γ) Καθορισμός εδρών ανά τμήμα             3. Αίτημα συνδιοργάνωσης πολιτιστικής εκδήλωσης "Aναπαράσταση χωριάτικου γάμου»             4. Αίτημα Ομο..... (21/06/2023)

περισσότερα »

«Εξοικονομώ 2023»: Από 12 Ιουνίου οι αιτήσεις

«Εξοικονομώ 2023»: Από 12 Ιουνίου οι αιτήσεις Ξεκινούν οι αιτήσεις ενδιαφερομένων για το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης κατοικιών «Εξοικονομώ 2023». Η ψηφιακή πλατφόρμα για την υποβολή τους, https://exoikonomo2023.gov.gr, καθώς και το κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, θα ανοίξουν τη Δευτέρα 12 Ιουνίου και θα παραμείνουν ανοιχτά έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2023. Το πρόγραμμα εντάσσεται στα εμβληματικά έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και στο RePower, με τον σ..... (09/06/2023)

περισσότερα »

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗ ΠΙΣΙΝΑΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗ ΠΙΣΙΝΑΣ   Λίγες θέσεις ακόμη σε γκρουπ 6 ατόμων για την Παρασκευή. Η διάρκεια της θεωρητικής εκπαίδευσης είναι 2ώρες και το κόστος σεμιναρίου ανέρχεται στα 300 € + Φ.Π.Α. ανά εκπαιδευόμενο. Η διάρκεια διπλώματος ναυαγοσώστη είναι 3 χρόνια. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να εκδοθεί το δίπλωμα είναι: απλή βεβαίωση "Είμαι υγιής για ναυαγοσωστική" από καρδιολόγο, ψυχίατρο, δερματολόγο, παθολόγο, 4 φωτογραφίες απλές έγχρωμες & φωτοτυ..... (08/06/2023)

περισσότερα »

Κατάπλους Κρουαζιερόπλοιου «το Κ/Ζ EUROPA 2 » στο λιμάνι του Νυδρίου

                                                                                                               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ       Κατάπλους Κρουαζιερόπλοιου «το Κ/Ζ EUROPA 2  » στο λιμάνι του Νυδρίου   Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε ότι το Κρουαζιερόπλοιο « Κ/Ζ EUROPA 2 » σημαίας Μάλτας,και μήκους 225μ.  θα αγκυροβολήσει στο Νυδρί την 13/06/2023 και ώρα 13.00, και θα αποπλεύσει την 19.00 της ίδιας ημέρας.  Περίπου 500  επιβάτες θα επισκεφθούν την πόλη, το μοναστήρι και ..... (08/06/2023)

περισσότερα »

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗ ΠΙΣΙΝΑΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗ ΠΙΣΙΝΑΣ   Το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ σε συνεργασία με τη Ναυαγοσωστική Σχολή «ACTIONCLUBHELLAS» και την εκπαιδεύτρια Μιχαλιτσιάνου Χριστιάνα, θα υλοποιήσουν στην Λευκάδα εκπαιδευτικό σεμινάριο για Ναυαγοσώστη Πισίνας  Σύμφωνα με τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τις υγειονομικές διατάξεις του Υπουργείου Υγείας και Τουρισμού βάσει του νόμου 4688/2020 (Α’ 101) και σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του άρθρου 46 τα καταλύματα με λιγότερα από πενήντα (50) δωμάτια ή με..... (01/06/2023)

περισσότερα »

Πρόσκληση συμμετοχής στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 9-17/09/2023

  Πρόσκληση συμμετοχής στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 9-17/09/2023     Το Επιμελητήριο Λευκάδας, προτίθεται να συμμετάσχει στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα λάβει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης το χρονικό διάστημα 9 έως 17 Σεπτεμβρίου 2023, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕ). Κατά την διάρκεια της Έκθεσης και με σκοπό την προβολή και παρουσίαση των επιχειρήσεων η ΚΕΕ σχεδιάζει τη διοργάνωση – από κοινού με τη ΔΕΘ Α.Ε. – Ημέρας ..... (01/06/2023)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ανοιχτη πρόσκληση ενδιαφέροντος / Σύμβουλοι (βιωσημότητα-τουρισμός)

Ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος / Σύμβουλοι (βιωσημότητα-τουρισμός) Συνημμένα σας αποστέλλουμε δελτίο τύπου που αφορα σε ανοιχτη πρόσκληση ενδιαφέροντος στα πλαίσια του έργου I-STARS "Island Sustainable Tourism Action through Resilient SMEs", το οποίο υλοποιεί το INSULEUR...... (30/05/2023)

περισσότερα »

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Dentist Pass μέσω vouchers.gov.gr

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Dentist Pass μέσω vouchers.gov.gr Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας Τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνουν ότι τέθηκε σήμερα, Τετάρτη 24 Μαΐου, σε εφαρμογή το πρόγραμμα Dentist Pass, μέσω του vouchers.gov.gr. Πρόκειται για το πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής, το οποίο αφορά σε πάνω από 660.000 παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών, χωρίς εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια που υλοποιείται από την Κο..... (29/05/2023)

περισσότερα »

Λειτουργία κολυμβητικών δεξαμενών τουριστικών καταλυμάτων και παρουσία ναυαγοσώστη

Σχετικά με την λειτουργία των κολυμβητικών δεξαμενών και την παρουσία ναυαγοσώστη βάσει του νόμου 4688/2020, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα τελευταία δύο χρόνια με συνεχείς επιστολές και συναντήσεις στο Υπουργείο Τουρισμού άλλαξε ο νόμος και  έγινε ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, έτσι ώστε τα καταλύματα με λιγότερα από 50 δωμάτια  να μην είναι υποχρεωμένα να προσλάβουν πτυχιούχο ναυαγοσώστη. Επίσης πολύ σημαντική αλλαγή ήταν ότι αντικαταστάθηκε η λέξη «κλίνες» σε «δωμάτια». Συγκε..... (26/05/2023)

περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΦΕΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΦΕΤ Το Επιμελητήριο Λευκάδας ανακοινώνει ότι ξεκινά η ηλεκτρονική εξέταση (e-exam) για την έκδοση του απαραίτητου πιστοποιητικού κατάρτισης για τους περισσότερους από 400 απασχολούμενους στον κλάδο των τροφίμων και ποτών που έχουν ήδη παρακολουθήσει τα σεμινάρια Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων του ΕΦΕΤ από το Επιμελητήριο Λευκάδας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, οι εξετάσεις αξιολόγησης των καταρτισθέντων από τους φορείς υλοποίησης προγραμμάτων..... (18/05/2023)

περισσότερα »

Συμμετοχή σε έρευνα σχετικά με την κοινωνική επιχειρηματικότητα των νέων

Τα μονοπάτια Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λευκάδας διεξάγουν έρευνα μέσω του ερωτηματολόγιο που αφορά τωρινούς και μελλοντικούς επιχειρηματίες, άτομα που επωφελούνται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, σχετικά με τον κοινωνικό ακτιβισμό και την κοινωνική επιχειρηματικότητα των νέων (δικτύωση, κατάρτιση και ευκαιρίες για εκκίνηση νέας επιχείρησης):https://research.youtheclub.eu/index.php/279232?lang=elΑυτή η έρευνα θα χρησιμοποιηθεί για την προετοιμασία μιας άλλης έρευνας για τον καθορισ..... (26/05/2023)

περισσότερα »

Πρόσκληση Συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Λευκάδας

  Λευκάδα, 18/5/2023   Αρ. Πρωτ: 549   Πρόσκληση Συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου Του Επιμελητηρίου Λευκάδας     Αγαπητέ/ή Συνάδελφε,  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου μας θα συνέλθει σε τακτική συνεδρίαση την Τρίτη 23/5/2023  και ώρα 15:00 με θέματα Ημερήσιας Διάταξης: Ημερήσια Διάταξη 1.    Επικύρωση Πρακτικών 2.   Διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού – ενημέρωση για τα θέση μαθητείας μέσω ΕΠΑΛ 3.   Εγγραφή Υποκαταστημάτων στο μητρώο του Επιμελητηρίου 4. Μεταφορά του Υ..... (18/05/2023)

περισσότερα »

Προκήρυξη του Προγράμματος «Εξοικονομώ - Ανακαινίζω για νέους»

Προκήρυξη του Προγράμματος «Εξοικονομώ - Ανακαινίζω για νέους» Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 3131/Β/11.05.2023 η Απόφαση Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/51828/761 με θέμα Προκήρυξη του Προγράμματος «Εξοικονομώ - Ανακαινίζω για νέους». Το Πρόγραμμα αποτελείται από δύο σκέλη: i. σκέλος «Εξοικονομώ»: συνίσταται στην παροχή κινήτρων για παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στον οικιακό κτηριακό τομέα, με στόχο τη μείωση των ενεργειακών αναγκών και της κατανάλωσης συμβατικών καυσίμων, στο πλαίσιο της μετάβασης σε ένα ..... (17/05/2023)

περισσότερα »

Δημοσίευση του προγράμματος επιδότησης «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Θερμοσίφωνα»

Δημοσίευση του προγράμματος επιδότησης «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Θερμοσίφωνα» Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3049/Β/08.05.2023 η Απόφαση Αριθμ. ΥΠΕΝ ΥΔΕΝ/49768/740 που αφορά την Προκήρυξη του προγράμματος Ανακυκλώνω-Αλλάζω Θερμοσίφωνα” που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020. Το Πρόγραμμα «ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ-ΑΛΛΑΖΩ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ» επιχορηγεί νοικοκυριά για την: - αντικατάσταση ενεργοβόρων Ηλεκτρικών Θερμοσιφώνων, με νέους σύγχρονης τεχνολογίας Ηλιακούς Θερμοσίφωνες, - με παράλληλη ανακύκλωση των παλαιών..... (17/05/2023)

περισσότερα »

Προκήρυξη του Προγράμματος «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη»

Προκήρυξη του Προγράμματος «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2903/Β/02.05.2023 η Απόφαση Αριθμ. ΥΠΕΝ ΥΔΕΝ/47129/720 με θέμα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη». Το Πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη στέγη», εφεξής «Πρόγραμμα», επιχορηγεί τα νοικοκυριά για την εγκατάσταση Φ/Β συστημάτων με σύστημα αποθήκευσης και τους αγρότες για την εγκατάσταση Φ/Β συστημάτων με ή χωρίς σύστημα αποθήκευσης για αυτοκατανάλωση με εφαρμογή ενεργειακού συμψηφισμού & αφορά σε όλη την Επικράτεια. H μέγιστη επι..... (17/05/2023)

περισσότερα »

Βαρόμετρο Νησιωτικής Επιχειρηματικότητας

    Το Επιμελητήριο Λευκάδας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (Γ.Γ.ΑΙ.Ν.Π.) υλοποιεί έρευνα με αντικείμενο τη νησιωτική επιχειρηματικότητα.   Διεξάγεται για πρώτη φορά στο σύνολο των νησιωτικών επιμελητηρίων της χώρας και στόχος είναι να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο ώστε να αποτελέσει μόνιμο εργαλείο καταγραφής, συστηματικής μελέτης και παρακολούθησης δεικτών νησιωτικής ανταγωνιστικότητας.   Μέσω της έρευνας, διερευνώνται τα χαρακτηριστικά και το πρ..... (12/05/2023)

περισσότερα »

1η ΕΚΘΕΣΗ ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

1η ΕΚΘΕΣΗ ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ    ..... (08/05/2023)

περισσότερα »

Πρόσκληση ενημερωτικής εκδήλωσης

Πρόσκληση ενημερωτικής εκδήλωσης   Η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» και η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ηπείρου – Ιονίων Νήσων, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Αρκαδίας & Λευκάδας, σας προσκαλούν στην διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνουν με θέμα την παρουσίαση:   Δέσμη Δράσεων: «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Μμ..... (04/05/2023)

περισσότερα »

Έκθεση Αντίκας αυτοκινήτου & μοτοσικλέτας 13 & 14/5

  Το Επιμελητήριο Λευκάδας, διοργανώνει την πρώτη Έκθεση Αντίκας αυτοκινήτου & μοτοσικλέτας «Lefkadaclassico»   Η έκθεση, θα διεξαχθεί στις 13 & 14 Μαΐου 2023, στο χώρο του πάρκινγκ του Λιμενικού ταμείου Λευκάδας δίπλα στο λιμάνι. Ημέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης: ØΣάββατο 13/05 ώρες 12.00 -22.00 ØΚυριακή 14/05 ώρες 10.00 -15.00   Όσοι έχουν κάποιο αυτοκίνητο ή μηχανάκι αντίκα (τουλάχιστον 30 ετών) και θα ήθελαν να το προβάλουν/παρουσιάσουν  μέσω της έκθεσης παρακα..... (02/05/2023)

περισσότερα »

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής για τον Μάϊο

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής για τον Μάϊο απο τη ΔΥΠΑ. Αναλυτικά στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (28/04/2023)

περισσότερα »

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ -NEA

Υπεύθυνος λειτουργίας για κολυμβητικές δεξαμενές εντός τουριστικών καταλυμάτων - Τροποποίηση περ. α’ και περ. β’ παρ. 3 άρθρου 46 ν. 4688/2020 Δημοσιεύτηκε στο νέο Νόμο 5037 (ΦΕΚ 78 Α _28.03.2023) στο άρθρο 269 τροποποίηση για τους υπεύθυνους λειτουργίας για τις κολυμβητικές δεξαμενές εντός τουριστικών καταλυμάτων . Συγκεκριμένα οι αλλαγές αφορούν : Στο άρθρο 46 του ν. 4688/2020 (Α’ 101), τροποποιούνται: α) η περ. α’ με την αντικατάσταση της λέξης «περισσότερες» από τη λέξη «περισσότερα» κ..... (19/04/2023)

περισσότερα »

ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΤΩΝ ΛΕΓΕΩΝΑΡΙΩΝ

Επιστολή σχετικά με τη νόσο των Λεγεωναρίων στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19 από την Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε Λευκάδας..... (19/04/2023)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

                                                                                                                 Λευκάδα, 12/4/2023                                                                                                                             Αρ. Πρωτ: 444 Πρόσκληση Συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου Του Επιμελητηρίου Λευκάδας   Αγαπητέ/ή Συνάδελφε,  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου μας θα συνέλθει σε τακτική συνεδρίαση την Τρίτη 18/4/2023  και ώρα 15:00 με θέματ..... (12/04/2023)

περισσότερα »

Δημοσιεύτηκε ο νόμος 5036/2023 για τη ρύθμιση οφειλών.

  Δημοσιεύτηκε ο νόμος 5036/2023 για τη ρύθμιση οφειλών. Περιλαμβάνει σημαντικές φορολογικές διατάξεις Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο ν. 5036/2023 με τίτλο “Πλαίσιο ρύθμισης οφειλών και άλλες φορολογικές και τελωνειακές ρυθμίσεις, προστασία των συντάξεων από τον πληθωρισμό και άλλες διατάξεις για τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας.” Ο σημαντικός αυτός νόμος περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις διατάξεις για: το πλαίσιο ρύθμισης οφειλών (άρθρα 3 – 13) τις ρ..... (10/04/2023)

περισσότερα »

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

(07/04/2023)

περισσότερα »

Δεκαετής παραγραφή οφειλών e-ΕΦΚΑ - Όλη η διαδικασία

Δεκαετής παραγραφή οφειλών e-ΕΦΚΑ - Όλη η διαδικασία Με όφελος για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και εργοδότες εφαρμόζεται πλέον η 10ετής παραγραφή των μη βεβαιωμένων οφειλών προς τον e-ΕΦΚΑ, η οποία αφαιρεί ένα σημαντικό «βάρος» χρεών από τους πολίτες, ενώ παράλληλα «ανοίγει» την πόρτα προς τη συνταξιοδότηση για υποψήφιους συνταξιούχους που οφείλουν στο ΕΦΚΑ-ΚΕΑΟ. Πρόκειται για την ενεργοποίηση διάταξης νόμου (άρθρο 6 του ν.4997/2022, 43/2022 εγκύκλιος e-ΕΦΚΑ, Γεν.έγγραφο 75110/Σ2299..... (23/03/2023)

περισσότερα »

Νέο πρόγραμμα για την ένταξη 3.000 πρώην μακροχρόνια ανέργων 56+ ετών στον ιδιωτικό τομέα με επιχορήγηση

ΔΥΠΑ : Νέο πρόγραμμα για την ένταξη 3.000 πρώην μακροχρόνια ανέργων 56+ ετών στον ιδιωτικό τομέα με επιχορήγηση 8.556 ευρώ Από την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023, ξεκίνησαν οι αιτήσεις επιχειρήσεων για ένταξη στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 3.000 ανέργων ηλικίας 56 ετών και άνω, που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών». Στόχος της δράσης είναι να στηρίξει τη μετάβαση όσων εργάστηκαν σε επιδοτούμενες θέσεις ε..... (23/03/2023)

περισσότερα »

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας ότι έπειτα από έντονες πιέσεις που  ασκήθηκαν και από το φορέα μας δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου να προσλάβουν εργαζόμενους από τρίτες χώρες. Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από τη μεριά μας τα τελευταία τρία χρόνια με συνεχόμενες επιστολές προς τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να επιτραπεί στις τουριστικές επιχειρήσεις να προσλάβουν υπαλλήλους τρίτων χωρών.  Το 2022 έλειψαν περίπου 55.000 εργαζόμενοι από την τουριστική βιομηχ..... (21/03/2023)

περισσότερα »

Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Aλλάζω Θερμοσίφωνα»

Αξιοποιείται το ηλιακό δυναμικό της χώρας για ζεστό νερό με χαμηλό κόστος για τα νοικοκυριά, προφανή περιβαλλοντικά οφέλη και προστιθέμενη αξία για την εγχώρια και οικονομία Αναρτήθηκε σήμερα, Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (https://ypen.gov.gr/anakyklono-allazo-thermosifona/), ο οδηγός του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα», με συνολικό προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020, μέσω το..... (16/03/2023)

περισσότερα »

Ξεκινά το πρόγραμμα επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών για μετατροπή συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους

Ξεκινά το πρόγραμμα επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών για μετατροπή συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  Ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή του προγράμματος επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών για ένα χρόνο για τη μετατροπή συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους, σε συνέχεια της δημοσίευσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β’ 1217/6.3.3023) που εξειδικεύει τους όρους και τις προϋποθέσ..... (16/03/2023)

περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το πρόγραμμα «Σπίτι μου» – Τέλη Μαρτίου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων στις τράπεζες

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Ανοίγει ο δρόμος για την υποβολή αιτήσεων για τα χαμηλότοκα δάνεια σε νέους στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σπίτι μου» έως το τέλος Μαρτίου, μετά την δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που εξειδικεύει τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος και περιγράφει τη διαδικασία. Τα βασικότερα σημεία της ΚΥΑ έχουν ως εξής: Οι πολίτες που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο ..... (16/03/2023)

περισσότερα »

Ευρωπαϊκό έργο RESTwithEU-οικονομική επιδότηση έως 12.000€ για εστιατόρια, καφετέριες, pubs κ.λπ.

Το Επιμελητήριο Λευκάδας μέλος της  Κεντρικής ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), ενημερώνει σχετικά με το Ευρωπαϊκό έργο RESTwithEU.  Το Ευρωπαϊκό έργο RESTwithEU εστιάζει στον εντοπισμό και την ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων και λύσεων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και την ποικιλομορφία του κλάδου των εστιατορίων, με ιδιαίτερη έμφαση στις ΜΜΕ, τις νεοφυείς επιχειρήσεις και τους παρόχους υπηρεσιών.  Στην φάση αυτή του έργου, εστιατόρια, νεοφυείς επιχειρήσεις και πάροχοι υπηρεσιών από όλ..... (10/03/2023)

περισσότερα »

ΕΚΘΕΣΗ Δ.Ε ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2022

(08/03/2023)

περισσότερα »

ΕΚΘΕΣΗ Δ.Ε ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2021

(08/03/2023)

περισσότερα »

Προκήρυξη Δέσμης Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ»

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Προκήρυξη Δέσμης Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ»  Προκηρύχθηκε  η Δέσμη Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ», προϋπολογισμού 700.000.000 €,  η οποία ενθαρρύνει επενδυτικά σχέδια που στοχεύουν στην αξιοποίηση και ανάπτυξη συγχρόνων τεχνολογιών, στην αναβάθμιση των παραγόμενων προϊόντων ή/ και παρεχόμενων υπηρεσιών και εν γένει δραστηριοτήτων τους, πριμοδοτώντας ενέργειες οι οποίες αξιοποιούν σύγχρονες τεχνολογίες, υποδομές και βέλτιστες πρακτικές σε θέματα ενεργειακής αναβάθμισης,..... (07/03/2023)

περισσότερα »

3ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

3ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ..... (01/03/2023)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ, ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ) ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ, ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ) ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ   Το Επιμελητήριο Λευκάδας ενημερώνει τα μέλη του, ότι σε επικοινωνία που είχε με αρμόδιους της Επαγγελματικής (Τεχνικής) Εκπαίδευσης της Κοινότητας της Μαδρίτης, υπάρχει ενδιαφέρον για εύρεση ελληνικών επιχειρήσεων που επιθυμούν να απασχολήσουν με πρακτική άσκηση Ισπανούς φοιτητές, μέσω του προγράμματος Erasmus. Πιο συγκεκριμένα, τα επαγγέλματα που μπορούν ν..... (01/03/2023)

περισσότερα »

Συνεδρίαση Δ.Σ. Επιμελητηρίου Λευκάδας

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου μας θα συνέλθει σε τακτική συνεδρίαση την Τετάρτη 1/3/2023  και ώρα 15:00 με θέματα Ημερήσιας Διάταξης: Ημερήσια Διάταξη 1)Επικύρωση Πρακτικών 2)Έγκριση έκθεσης Διοικητικής Επιτροπής για τον απολογισμό δράσεων του Επιμελητηρίου Λευκάδας έτους 2022, σύμφωνα με το άρθρο 79 του Ν. 4497/2017 3)Διοργάνωση Σχολείου Τουρισμού 4)Διοργάνωση Ημερίδας Γυναικείας επιχειρηματικότητας 5)Ενημέρωση για Υπογραφή Συμφωνίας Επιμελητηρίων με την Αυτοδιαχείριση..... (23/02/2023)

περισσότερα »

Λύση στο πρόβλημα χιλιάδων επαγγελματιών με τις εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων δίνουν τα Επιμελητήρια μέσω της υπογραφής συμφώνου συνεργασίας με την Αυτοδιαχείριση

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ          Λευκάδα,  20/2/2023   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λύση στο πρόβλημα χιλιάδων επαγγελματιών με τις εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων δίνουν τα Επιμελητήρια μέσω της υπογραφής συμφώνου συνεργασίας με την Αυτοδιαχείριση   Το Επιμελητήριο Λευκάδας ενημερώνει όλα τα άμεσα ενδιαφερόμενα μέλη του ότι υπεγράφη Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ των Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΟΣΔ Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων – η Αυτοδιαχείριση. Η συμφωνία αυτή έρχεται να ρυθμίσει το τοπίο των ..... (21/02/2023)

περισσότερα »

Προκήρυξη Δέσμης Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ»

 ..... (20/02/2023)

περισσότερα »

Δώσε τίτλο για το άρθρο......

(10/01/2023)

περισσότερα »

Παράταση Υλοποίησης για τη Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων»

Θέμα : Παράταση Υλοποίησης για τη Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων»   Δημοσιεύθηκε η 8η τροποποίηση της Πρόσκλησης, για τη Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων». Σύμφωνα με την τροποποίηση, παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων τελικού ελέγχου, κατά 3 μήνες σε σχέση με την μέχρι τώρα ισχύουσα απόφαση. Αναλυτικά η προθεσμία ολοκλήρωσης των χρηματοδοτούμενων επενδύσεων δ..... (20/02/2023)

περισσότερα »

Έναρξη έρευνας στο πλαίσιο του συστημικού έργου με τίτλο «Βαρόμετρο Νησιωτικής Επιχειρηματικότητας»

Έναρξη έρευνας στο πλαίσιο του συστημικού έργου με τίτλο «Βαρόμετρο Νησιωτικής Επιχειρηματικότητας» Η έρευνα υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στόχος είναι να αποτελέσει μόνιμο εργαλείο καταγραφής, συστηματικής μελέτης και παρακολούθησης  δεικτών νησιωτικής ανταγωνιστικότητας με έμφαση  στα χαρακτηριστικά της νησιωτικής επιχειρηματικότητας, του κόστους του νησιωτικού επιχειρείν και άλλων κρίσιμων ζητημάτων που αποτελούν πεδία ενδιαφέροντος των επιχειρήσεων που εδρεύουν και δραστηρ..... (20/02/2023)

περισσότερα »

Άνοιξε η πλατφόρμα Market Pass

Τελική ευθεία για να ανοίξει η πλατφόρμα για το Market Pass, καθώς όπως δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, αυτό θα συμβεί στις 22 Φεβρουαρίου. Αν και αρχικά υπήρξε πληροφόρηση ότι η πλατφόρμα θα άνοιξε στο διάστημα 16 – 20 Φεβρουαρίου, υπήρξαν κάποια τεχνικά ζητήματα τα οποία, ωστόσο, ξεπεράστηκαν σχετικά γρήγορα. Έτσι, από την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, οι δικαιούχοι θα μπορούν να μπουν στη σχετική πλατφόρμα για να κάνουν τις αιτήσεις τους μέχρι και τις 15 Μαρτίου. Όπως έχε..... (20/02/2023)

περισσότερα »

Επιδοτούμενο πρόγραμμα για ανέργους: «Ολοκληρωμένη παρέμβαση Ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού και Καταπολέμησης της ανεργίας στον κλάδο των Υποδομών και των Μεταφορών»

  To Επιμελητήριο Λευκάδας, σας  ενημερώνει ότι  ξεκινά η υλοποίηση του Έργου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος,  με τίτλο  «Ολοκληρωμένη παρέμβαση Ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού και Καταπολέμησης της ανεργίας στον κλάδο των Υποδομών και των Μεταφορών». Βασική συνιστώσα του έργου είναι ότι θα προσδώσει περαιτέρω κύρος στα σχετικά επαγγέλματα του κλάδου των Υποδομών και των Μεταφορών και θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη τόσο της αγοράς προς τους επαγγελματίες του τομέα, όσο και τω..... (20/02/2023)

περισσότερα »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ ΠΙΣΙΝΑΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ ΠΙΣΙΝΑΣ  ..... (08/02/2023)

περισσότερα »

Υπογράφτηκε νέα συμφωνία για τα Πνευματικά Δικαιώματα.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ          Λευκάδα,  8/2/2023   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Υπογράφτηκε νέα συμφωνία για τα Πνευματικά Δικαιώματα. Αγαπητοί Συνάδελφοι, Μετά από πιέσεις της επιμελητηριακής κοινότητας, σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου υπογράφτηκε Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ των Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΟΣΔ Αυτοδιαχείριση για τα Πνευματικά  Δικαιώματα. Η συμφωνία αυτή έρχεται να ρυθμίσει το τοπίο των πνευματικών δικαιωμάτων για το διάστημα 2018-2022 και αφορά στην έκδοση της άδ..... (08/02/2023)

περισσότερα »

Μέσω MyHealth και gov.gr οι ιατρικές εξετάσεις και οι βεβαιώσεις νοσηλείας

Μέσω MyHealth και gov.gr οι ιατρικές εξετάσεις και οι βεβαιώσεις νοσηλείας Πρόσβαση σε νέες ψηφιακές υπηρεσίες Υγείας έχουν οι χρήστες του myhealth.gov.gr και της εφαρμογής MyHealth, καθώς ξεκίνησε η ψηφιακή έκδοση ιατρικών εξετάσεων και βεβαιώσεων νοσηλείας που έχουν εκδοθεί για τον ΑΜΚΑ τους. Με τον τρόπο αυτό, η χώρα και οι πολίτες αποκτούν για πρώτη φορά ψηφιακό φάκελο και ιστορικό ασθενούς, μειώνοντας δραστικά τη γραφειοκρατία, τις περιττές επισκέψεις και τα ογκώδη έγχαρτα νοσοκομειακ..... (08/02/2023)

περισσότερα »

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟ & ΜΑΪΟ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟ & ΜΑΪΟ Οι επιχειρήσεις αναλόγως με τις δραστηριότητες που αναπτύσσουν διακρίνονται σε Α΄, Β΄ και Γ΄ βαθμού επικινδυνότητας. Σύμφωνα με το Νόμο 3850/2010 δίνεται η δυνατότητα σε εργοδότες επιχειρήσεων που ανήκουν στη Β΄ και Γ΄ κατηγορία, εάν δεν επιθυμούν να αναθέσουν καθήκοντα τεχνικού ασφαλείας σε εξωτερικούς συνεργάτες (Εξωτερικές Υπηρεσίες Προστασίας και Πρόληψης- ΕΞΥΠΠ) να επιμορφώνονται οι ίδιοι προκειμένου να αναλάβουν καθήκοντα τεχνικού ασφαλ..... (06/02/2023)

περισσότερα »

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ..... (03/02/2023)

περισσότερα »

ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΕΛΛΙΠΗ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Απαντητική επιστολή στη Ε.Υ.Δ.Ε Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίων Νήσων για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας στον οδικό άξονα Λευκαδας-Βονιτσας...... (02/02/2023)

περισσότερα »

Στα 40 ευρώ ανά MWh η επιδότηση στο οικιακό ρεύμα τον Φεβρουάριο

Κ. Σκρέκας: Στα 40 ευρώ ανά MWh η επιδότηση στο οικιακό ρεύμα τον Φεβρουάριο Στα 4 σεντς ανά κιλοβατώρα (40 ευρώ ανά μεγαβατώρα) διαμορφώνεται η επιδότηση στα οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας για τον Φεβρουάριο, για το 90% των καταναλώσεων (έως 500 KWh το μήνα), σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκας. Οι επιδοτήσεις στο ρεύμα για το Φεβρουάριο διαμορφώνονται ως εξής: Στα οικιακά τιμολόγια, για όλες τις παροχές κύριας και μη κύρι..... (01/02/2023)

περισσότερα »

1η Φεβρουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα vouchers.gov.gr για τη χορήγηση του Market Pass

Tην Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα vouchers.gov.gr  για τη χορήγηση του Market Pass, η είσοδος στην οποία θα γίνεται με του κωδικούς Taxis. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 15 Μαρτίου. Δικαιούχοι Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα. Ειδικά, για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος ..... (31/01/2023)

περισσότερα »

Επιστολή στους αρμόδιους φορείς για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας στον οδικό άξονα Λευκάδας-Βόνιτσας.

Επιστολή στους αρμόδιους φορείς για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας στον οδικό άξονα Λευκάδας-Βόνιτσας...... (26/01/2023)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΩΙΝΟΥ

  Η Ομοσπονδία Συλλόγων   Επιχειρηματιών   Ενοικιαζομένων   Δωματίων Διαμερισμάτων  Ν. Λευκάδας σε συνεργασία με την ΣΕΤΚΕ διοργανώνει  το διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο καλάθι πρωινού και εξασφαλίζει επιπλέον 200 μόρια κατατάσσοντας το κατάλυμα σας σε ανώτερη κατηγορία κλειδιών και μπορείτε να αποκτήσετε την δυνατότητα να παρέχετε πρωινό στους επισκέπτες χωρίς την ανάγκη ύπαρξης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος . Το σεμινάριο του νέου έτους προγραμματίζεται για την Τρίτη 14 Φε..... (31/01/2023)

περισσότερα »

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ   Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Επιμελητηρίου Λευκάδας για τη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του. Στην κυριολεκτικά κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Ξενοδοχείου IONIANBLUE, με την παρουσία προσωπικοτήτων του πολιτικού κόσμου, εκπροσώπους  φορέων, εκπροσώπους του τραπεζικού, επιχειρηματικού, εμπορικού και επαγγελματικού κλάδου, μέλη,  συνεργάτες & φίλους του Επιμελητηρίου πραγματοποιήθηκε η κοπή της ..... (24/01/2023)

περισσότερα »

Πρόσκληση Συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου Iανουάριος 2023 Του Επιμελητηρίου Λευκάδας

EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Δ/νση: ΓΟΛΕΜΗ 5-7 Ταχ. Κωδ.  :31100                                                           Τηλ. : 2645022381 , 2645022384 FAX :2645021274 E-mail :info.lefkadachamber@gmail.com                                                                                                                                                            Λευκάδα, 23/1/2023                                                           Αρ. Πρωτ:..... (24/01/2023)

περισσότερα »

Άνοιξε η πλατφόρμα του προγράμματος “Πράσινα ΤΑΞΙ”.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει πως τέθηκε σήμερα, 9 Ιανουαρίου 2023, σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα της δράσης «ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΑΞΙ» https://prasinataxi.gov.gr , για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 31η Δεκεμβρίου 2023. Mε το νέο πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα επιδότησης σε ιδιοκτήτες οχήματος ΤΑΞΙ, για αγορά ή χρονομίσθωση (leasing) αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος ΤΑΞΙ καθώς και για αγορά και εγκατάσταση «έξυπν..... (16/01/2023)

περισσότερα »

Μέσω gov.gr η έναρξη ατομικής επιχείρησης από 13 Ιανουαρίου.

Στο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ με θέμα “ηλεκτρονική υπηρεσία για την έναρξη ατομικής επιχείρησης μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr– ΕΨΠ)” με την οποία καθορίζονται αναλυτικά οι προϋποθέσεις και οι οδηγίες χρήσης της σχετικής υπηρεσίας, για το άνοιγμα ατομικής επιχείρησης. Πλέον, από την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, με το νέο πλαίσιο η έναρξη γίνεται σε λίγα μόνο λεπτά, καθώς έχουν μειωθεί στο ελάχιστο τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (όπως φωτοτυπία ταυτότητας, μισθωτήριο ..... (16/01/2023)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ- ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

..... (11/01/2023)

περισσότερα »

Το Γηροκομείο Λευκάδας επισκέφθηκε τη Δευτέρα 09/01/2023, αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Λευκάδας

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ              Λευκάδα,  10-01-2023 Το Γηροκομείο Λευκάδας επισκέφθηκε τη Δευτέρα 09/01/2023, αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Λευκάδας.  Στον Οίκο Πρόνοιας Λευκάδας  βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας , ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας & Μέλος του Δ.Σ του Γηροκομείου Λευκάδας κ. Σ. Σκιαδαρέσης , ο Ά Αντιπρόεδρος κ. Χρ. Άγριος , ο Β΄Αντιπρόεδρος κ. Ι. Λιβιτσάνος, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Ε.  Σκληρός και ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Διον. Γαζής ..... (10/01/2023)

περισσότερα »

Μέσω gov.gr η έναρξη ατομικής επιχείρησης από 13 Ιανουαρίου

Στο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ με θέμα “ηλεκτρονική υπηρεσία για την έναρξη ατομικής επιχείρησης μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr– ΕΨΠ)” με την οποία καθορίζονται αναλυτικά οι προϋποθέσεις και οι οδηγίες χρήσης της σχετικής υπηρεσίας, για το άνοιγμα ατομικής επιχείρησης. Πλέον, από την προσεχή Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, με το νέο πλαίσιο η έναρξη γίνεται σε λίγα μόνο λεπτά, καθώς έχουν μειωθεί στο ελάχιστο τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (όπως φωτοτυπία ταυτότητας, μισ..... (10/01/2023)

περισσότερα »

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΞΩΔΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «Κατασκευή -Αναβάθμιση οδικής σύνδεσης πόλης Λευκάδας με τον οδικό άξονα Άκτιο - Δυτικός Άξονας και κατασκευή του νέου αγωγού ύδρευσης Λευκάδας στα εμπλεκόμενα τμήματα»

  Λευκάδα 09-01-2023   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Επιμελητήριο Λευκάδας, ανταποκρινόμενο στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων και των επιχειρήσεων του Δήμου μας, στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης του Διοικητικού  Συμβουλίου, απέστειλε Εξώδικη Απάντηση – Δήλωση προς την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων (Ε.Υ.Δ.Ε.) Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η οποία εδρεύει στην Πάτρα, επί των οδών Καλαβρύτων αρ. 52- 56 και Φλέμινγκ, και εκπροσωπείται νομίμως.   ..... (10/01/2023)

περισσότερα »

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

..... (22/12/2022)

περισσότερα »

ΔΩΡΕΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Για ακόμη μια χρονιά το  Επιμελητήριο Λευκάδας, λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, προσέφερε στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητρόπολης Λευκάδας και Ιθακης νωπά πουλερικά για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη αυτές τις γιορτινές μέρες.  Αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου., με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Σωτήρη Σκιαδαρέση, τον Β΄ Αντιπρόεδρο κ. Γ Λιβιτσάνο και τον Οικονομικό Επόπτη κ. Στάθη Σκληρό επισκέφθηκε το Φιλόπτωχο και μετέφερε την αλληλεγγύη της Διοίκησης σε όσους έχουν ανά..... (21/12/2022)

περισσότερα »

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος

..... (19/12/2022)

περισσότερα »

ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Σε μια χαρούμενη, πολύχρωμη, μουσική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε χθες 15 Δεκεμβρίου, για δεύτερη συνεχή χρονιά,η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Επιμελητηρίου μπροστά από την Εθνική Τράπεζα. Πλήθος κόσμου αγκάλιασε τη γιορτή,  με τα παιδιά να είναι οι πρωταγωνιστές. Η εκδήλωση ξεκίνησε υπό του ήχους της πάντας UglyPotatoes και στη συνέχεια ο πρόεδρος κ. Σκιαδαρέσης απεύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό τονίζοντας πόσο σημαντικό εί..... (16/12/2022)

περισσότερα »

🎄Πρόσκληση στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Επιμελητηρίου Λευκάδας.

..... (14/12/2022)

περισσότερα »

Ενδικοφανείς προσφυγές: Σε λειτουργία η ψηφιακή υποβολή

Ενδικοφανείς προσφυγές: Σε λειτουργία η ψηφιακή υποβολήΜέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ μπορούν να αμφισβητήσουν οι φορολογούμενοι φόρους και πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί, όπως ο φόρος εισοδήματος, ο ΦΠΑ, ο ΕΝΦΙΑ, ο φόρος κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, τέλη, εισφορές ή χρηματικές κυρώσεις. Η ψηφιακή υποβολή των προσφυγών είναι προαιρετική και θα γίνεται με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του Taxisnet, αλλά από την 1η Φεβρουαρίου του 2023 καθίσταται υποχρεωτική. Απ..... (02/12/2022)

περισσότερα »

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση υποβολής δικαιολογητικών

  Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση υποβολής δικαιολογητικών"Δεύτερη ευκαιρία" δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έλαβαν Επιστρεπτέα Προκαταβολή, αλλά εντοπίστηκαν με ελλιπή δικαιολογητικά ή εμφανίζονται να έχουν παραβιάσει τη ρήτρα απασχόλησης και κινδυνεύουν τώρα να επιστρέψουν ολόκληρη την ενίσχυση. Σύμφωνα με την απόφαση, οι επιχειρήσεις που θα υποβάλουν μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2022 τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αλλά και όσες διαπιστωθεί ότι τ..... (02/12/2022)

περισσότερα »

Σε 24 δόσεις, αντί 12, μπορούν πλέον να ρυθμίζονται οι οφειλές στον e-ΕΦΚΑ

Σε 24 δόσεις, αντί 12, μπορούν πλέον να ρυθμίζονται οι οφειλές στον e-ΕΦΚΑ Σε 24, αντί 12 που ίσχυε μέχρι σήμερα, αυξάνονται οι μηνιαίες δόσεις των υπό ρύθμιση ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών, με ελάχιστο μηνιαίο ποσό τα 50 ευρώ. Η διαδικασία των αιτήσεων ρύθμισης έχει ανοίξει ήδη και γίνεται ηλεκτρονικά (https://www.efka.gov.gr/el/elektronikes-yperesies/elektronikes-yperesies-keao) για τους οφειλέτες που επιθυμούν να ρυθμίσουν για πρώτη φορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. Προϋπόθεση ε..... (30/11/2022)

περισσότερα »

ZERO WASTE HORECA – Ενημέρωση για δωρεάν συμμετοχή σε πρόγραμμα

ZERO WASTE HORECA – Ενημέρωση για δωρεάν συμμετοχή σε πρόγραμμα Το Zero Waste HoReCa στοχεύει στη δωρεάν υποστήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου καφεστίασης και φιλοξενίας (HoReCa), με στόχο τη μείωση των απορριμμάτων τους και τη σταδιακή προσαρμογή τους στις νέες νομοθετικές απαιτήσεις σε σχέση με την ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων και την κυκλική οικονομία. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της κοινωνικής πλατφόρμας Zero Waste Future, που αποσκοπεί στην προώθηση της ανακύκ..... (30/11/2022)

περισσότερα »

Ανακοίνωση για την κύρωση του Δασικού Χάρτη ΠΕ Λευκάδας.

Ανακοίνωση για την κύρωση του Δασικού Χάρτη ΠΕ Λευκάδας. Ενημερωθείτε απο το επισυναπτόμενο αρχείο...... (29/11/2022)

περισσότερα »

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ  ..... (29/11/2022)

περισσότερα »

Κατάθεση στεφάνου στους εορτασμούς για την Εθνική Αντίσταση

Κατάθεση στεφάνου στους εορτασμούς για την Εθνική Αντίσταση.   Η ημέρα της Εθνικής Αντίστασης (1941-44) αντικατοπτρίζει το αδούλωτο πνεύμα του ελληνικού λαού και τον αγώνα του για τα ιδανικά της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας ενάντια στο φασισμό!  Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την Ημέρα της Εθνικής αντίστασης από τον αντιπρόεδρο κο Χρήστο Άγριο εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο Λευκάδας...... (28/11/2022)

περισσότερα »

Σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας Μαρτίου-Ιουνίου 2023

Σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας Μαρτίου-Ιουνίου 2023. Γνωρίζετε ότι μπορείτε να ασκείτε ο ίδιος τα καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας στην επιχείρησή σας; Πάρτε μέρος στα σεμινάρια που υλοποιεί κάθε χρόνο το Επιμελητήριο Κυκλάδων και αποκτήστε το απαραίτητο πιστοποιητικό. Υποβολή δικαιολογητικών έως 30 Δεκεμβρίου 2022 για τα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν το διάστημα Μαρτίου-Ιουνίου 2023. Δικαιολογητικά υποβολής 1.    συμπληρωμένη αίτηση με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του ενδιαφερόμενου..... (28/11/2022)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: Τα 27 επικαιροποιημένα ψηφιακά έντυπα για τους φορολογούμενους.

  Επικαιροποιούνται 27 έντυπα, που αφορούν θέματα Μητρώου, ΦΠΑ, Φορολογίας Εισοδήματος, Φορολογίας Κεφαλαίου και Περιουσιολογίου και Ειδικών Φορολογιών, σύμφωνα με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή. Εφεξής, δίνεται η δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να υποβάλλουν ψηφιακά τα δικαιολογητικά, που τους αφορούν, σε μορφή επεξεργάσιμου pdf, χωρίς να απαιτείται η υπογραφή τους, μέσω της εφαρμογής, “Τα Αιτήματά μου”, στο myaade.gov.gr...... (28/11/2022)

περισσότερα »

Ψηφιακά οι δηλώσεις φόρου δωρεάς και γονικής παροχής κινητών και χρημάτων

  Από 17 Νοεμβρίου 2022 προαιρετικά και από την 01.01.2023 υποχρεωτικά ψηφιακά οι δηλώσεις για δωρεές και γονικές παροχές που έχουν συντελεστεί από 01.01.2022 και μετά και για τις οποίες δεν καταρτίζεται συμβολαιογραφικό έγγραφο. Μέσω της πλατφόρμας «myPROPERTY», οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν αρχικές δηλώσεις φόρου δωρεάς και γονικής παροχής κινητών και χρημάτων που έχουν συντελεστεί από την 01.01.2022 και μετά, για τις οποίες δεν απαιτείται η σύνταξη συμβολαιογραφικού ε..... (21/11/2022)

περισσότερα »

Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2023, όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ.

  Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2023, όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ. Οι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών μπορούν να βρουν στην πλατφόρμα myCar το σχετικό σημείωμα. Το φετινό ειδοποιητήριο, περιλαμβάνει QR Code. Έτσι λοιπόν σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να αναγράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό. Να σημειωθεί ότι υπάρχει πάντα και η δυνατότητα πληρωμής μέσω web banking. Η προ..... (21/11/2022)

περισσότερα »

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ - Πρόχειρος διαγωνισμός, με έγγραφες και σφραγισμένες προσφορές, για ανάδειξη αναδόχου του έργου "Καταπολέμηση κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας για το έτος 2015"

(18/02/2015)

περισσότερα »

Το διήμερο 11-12/11/2022 πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο η 52η Γενική Συνέλευση του ΕΟΑΕΝ.

Το διήμερο  11-12/11/2022 πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο η 52η Γενική Συνέλευση του ΕΟΑΕΝ. Τις εργασίες της ΓΣ τίμησαν με τη παρουσία του ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ν. Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός στο πρωθυπουργό κ. Χ. Τριαντόπουλος, η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χ. Καλογήρου, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ε. Κουτουλάκης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κ. Γ.  Καρανίκας και ο π..... (15/11/2022)

περισσότερα »

Προτεινόμενα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας σε επιχειρήσεις με χώρους γραφείων ή/και χώρους συνάθροισης κοινού

Προτεινόμενα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας σε επιχειρήσεις με χώρους γραφείων ή/και χώρους συνάθροισης κοινού   Επισυνάπτεται σχετικό έγγραφο απο το Υπουργείο Περιββάλοντος και Ενέργειας ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/119083/940/14.11.2022  με θέμα «Προτεινόμενα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας σε επιχειρήσεις με χώρους γραφείων ή/και χώρους συνάθροισης κοινού» ..... (15/11/2022)

περισσότερα »

Δωρεάν η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων για 116 χιλιάδες νέους μέσω της συνεργασίας ΔΥΠΑ – ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Δωρεάν η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων για 116 χιλιάδες νέους μέσω της συνεργασίας ΔΥΠΑ – ΙΝΕΔΙΒΙΜ Αναλυτικά στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (14/11/2022)

περισσότερα »

Προδημοσίευση δέσμης Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ»

Προδημοσίευση δέσμης Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» To Επιμελητήριο Λευκαδας σας ενημερώνει πως έχουν εκδοθεί τρεις ΠΡΟ-δημοσιεύσεις από το Ανταγωνιστικότητα 2021-2027. Η δέσμη Δράσεων κρατικών ενισχύσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» στο Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» του ΕΣΠΑ 2021 – 2027, προϋπολογισμού 300.000.000 €, στοχεύει στην αντιμετώπιση της υστέρησης των ελληνικών επιχειρήσεων στην υιοθέτηση και ενσωμάτωση των σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών στην παραγωγική τους δραστηριό..... (14/11/2022)

περισσότερα »

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα MyΘέρμανση για την υποβολή αιτήσεων

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα MyΘέρμανση για την υποβολή αιτήσεων Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα MyΘέρμανση της ΑΑΔΕ, για την υποβολή των αιτήσεων ώστε οι δικαιούχοι, που υπολογίζονται σε περίπου 1,3 εκατομμύριο νοικοκυριά, να λάβουν το επίδομα θέρμανσης για την περίοδο 2022-2023. Το ύψος του επιδόματος κυμαίνεται από 100 - 1.600 ευρώ, ενώ η πρώτη πληρωμή είναι προγραμματισμένη να γίνει έως τις 21 Δεκεμβρίου και θα αφορά εκείνους που και πέρυσι έλαβαν επίδομα, με την προϋπόθεση βέβ..... (08/11/2022)

περισσότερα »

Kαλάθι του νοικοκυριού με 51 προϊόντα ειδική σήμανση για να τα ξεχωρίζουμε

Από Τετάρτη (2/11/2022) στα σούπερ μάρκετ το καλάθι του νοικοκυριού με 51 προϊόντα ειδική σήμανση για να τα ξεχωρίζουμε - Κάθε Τετάρτη νέα λίστα Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 5580/Β/31-10-2022 η Υπουργική Απόφαση 104093/2022, "Καθορισμός κατηγοριών προϊόντων που εντάσσονται στο «καλάθι του νοικοκυριού», καθορισμός συχνότητας αποστολής του καταλόγου προϊόντων από τους υπόχρεους, ορισμός της αρμόδιας αρχής ελέγχου, καθορισμός διαδικασίας είσπραξης των προστίμων και λοιπά ειδικότερα ζητήματα για την ε..... (04/11/2022)

περισσότερα »

Μέσω του Gov.gr Wallet όλες οι συναλλαγές των πολιτών με τράπεζες και εταιρείες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας

Μέσω του Gov.gr Wallet όλες οι συναλλαγές των πολιτών με τράπεζες και εταιρείες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας Τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν αντί για την ταυτότητά τους το Gov.gr Wallet στις τράπεζες και τις εταιρείες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας έχουν από την Τρίτη 1η Νοεμβρίου οι πολίτες. Σύμφωνα με την υπ’ αρ. 5003/28-10-2022 κοινή υπουργική απόφαση, ρυθμίζονται: η διαδικασία ταυτοποίησης με το Gov.gr Wallet στις τράπεζες και τις εταιρείες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας και η διαδ..... (02/11/2022)

περισσότερα »

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Ξεκίνησε η απογραφή του ωραρίου

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Ξεκίνησε η απογραφή του ωραρίου Η έναρξη, από 1η Νοεμβρίου, της απογραφικής διαδικασίας του ωραρίου απασχόλησης από όλες τις επιχειρήσεις-εργοδότες της χώρας για το σύνολο των εργαζομένων τους, με σύμβαση μισθωτής εξαρτημένης εργασίας, σηματοδοτεί την εκκίνηση της δεύτερης φάσης υλοποίησης της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, η οποία θα επεκταθεί σταδιακά στο σύνολο των επιχειρήσεων και των εργαζομένων της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών..... (02/11/2022)

περισσότερα »

Διπλή ενίσχυση στα νοικοκυριά τα Χριστούγεννα: Επίδομα θέρμανσης και επιταγή ακρίβειας – Ποιοι οι δικαιούχοι

Διπλό Χριστουγεννιάτικο «μποναμά» θα λάβει ένας μεγάλος αριθμός πολιτών μέσα στον Δεκέμβριο, με την επιταγή ακρίβειας (2,3 εκατ. πολίτες), αλλά και το επίδομα θέρμανσης (1,3 εκατ. πολίτες). Τα δύο επιδόματα εκτιμάται ότι θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων πριν από τα Χριστούγεννα και θα δώσουν ανάσα ρευστότητας στα ευάλωτα νοικοκυριά σε μία εξαιρετικά δύσκολη χρονική συγκυρία. Το συνολικό κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό των δύο παρεμβάσεων (επίδομα θέρμανσης και επιταγής ακ..... (01/11/2022)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Λευκάδας συμμετείχε στον εορτασμό για την επέτειο του «ΟΧΙ»

Το Επιμελητήριο Λευκάδας συμμετείχε στον εορτασμό  για την επέτειο του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου καταθέτοντας στεφάνι στους πεσόντες ήρωες του 1940, ως ελάχιστο φόρο τιμής. Στη Λευκάδα στεφάνι κατέθεσε ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Γ. Λιβιτσάνος και στο Νυδρί ο κ. Δ. Γαζής Υπεύθυνος Επιχειρηματικότητας Το Σάββατο 29/10 στο Μνημείο της εξέγερσης στο Σπανοχώρι στεφάνι κατέθεσε ο κ. Γ. Λιβιτσάνος. ..... (31/10/2022)

περισσότερα »

«Εξοικονομώ - Ανακαινίζω» για νέους: Έως 90% η επιδότηση

«Εξοικονομώ - Ανακαινίζω» για νέους: Έως 90% η επιδότηση Προδημοσιεύτηκε ο οδηγός του Προγράμματος «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους», στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΝ με συνολικό προϋπολογισμό 350 εκατ. ευρώ.  Το νέο πρόγραμμα, που εντάσσεται στην ευρύτερη Πολιτική Κοινωνικής Στέγασης της Κυβέρνησης «Σπίτι μου!», που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνει τη δυνατότητα σε 20.000 νέους, ηλικίας από 18 έως 39 ετών να αναβαθμίσουν ενεργειακά και να ανακαινίσουν την κατοικία τους.  ..... (27/10/2022)

περισσότερα »

Από 1/10/2022 υποχρεωτικά τα στοιχεία ΓΕΜΗ σε όλα τα έγγραφα των εταιρειών

Από 1/10/2022 υποχρεωτικά τα στοιχεία ΓΕΜΗ σε όλα τα έγγραφα των εταιρειών Με την ψήφιση του νόμου 4919/2022 «Σύσταση εταιρειών μέσω των Υπηρεσιών Μιας Στάσης (Υ.Μ.Σ.) και τήρηση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.) - Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1151 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019 για την τροποποίηση της Oδηγίας (ΕΕ) 2017/1132, όσον αφορά τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και διαδικασιών στοντομέα του εταιρικού δικαίου (L 186) και λοιπές επείγουσες δ..... (26/10/2022)

περισσότερα »

Εξοικονομώ για τις επιχειρήσεις: Οι επιδοτήσεις και τα κριτήρια υπαγωγής

Εξοικονομώ για τις επιχειρήσεις: Οι επιδοτήσεις και τα κριτήρια υπαγωγής Επενδύσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και του εξοπλισμού μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από τους κλάδους του εμπορίου, των υπηρεσιών και του τουρισμού εντάσσονται στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Επιχειρώ» ύψους 200 εκατ. ευρώ που αναμένεται να προκηρυχθεί ως το τέλος του χρόνου. Σύμφωνα με το προσχέδιο του Οδηγού του προγράμματος, η εξοικονόμηση αναμένεται να προκύψει από: α) την ενεργειακή αναβάθμιση της κτιρι..... (26/10/2022)

περισσότερα »

Ηλεκτρικό Ρεύμα : Επέκταση χορήγησης επιδότησης και για τον Σεπτέμβριο του 2022

Ηλεκτρικό Ρεύμα : Επέκταση χορήγησης επιδότησης και για τον Σεπτέμβριο του 2022 Δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ 5442/Β/21.10.2022 οι αποφάσεις ««Χορήγηση επιδότησης, από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, της τιμολογητέας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας των μη οικιακών καταναλωτών» (Β’ 603), για την επέκταση χορήγησης επιδότησης τον μήνα Σεπτέμβριο 2022, καθώς και η απόφαση «Τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/12468/434/09.02.2022 απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Β..... (26/10/2022)

περισσότερα »

ΔΥΠΑ: Από 24/10 οι αιτήσεις για επιχορήγηση νεανικής επιχειρηματικότητας 14.800 ευρώ

100% επιδότηση για ίδρυση επιχειρήσεων από ανέργους  - ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)         Νέο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών με έμφαση στις γυναίκες». Ο στόχος της δράσης, διάρκειας 12 μηνών, είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 1.000 νέων ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση στις γυναίκες, καθώς 60% των δικαιούχων θα είναι άνεργες γυναίκες. Το ποσό ε..... (24/10/2022)

περισσότερα »

ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΙΣ 24/10 ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ & ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Α. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ ΛΟΓΩ ΥΠΟΝΟΙΑΣ COVID.

  ΑΚΥΡΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ   Το Επιμελητήριο Λευκάδας σας ενημερώνει ότι λόγω υπόνοιας Covid του  καθηγητή Αλέξη Μητρόπουλου  θα πρέπει να ακυρώσει την ημερίδα που είχε προγραμματιστεί για την  Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 18:00 με θέμα:  «Το παρόν και το μέλλον των συντάξεων. Τα πάντα γύρω από το ασφαλιστικό, τα επιδόματα και τα εργασιακά". Θα υπάρξει νέα ενημέρωση για την ημερομηνία της ημερίδας.   Για τη Διοικητικ..... (21/10/2022)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ Το Επιμελητήριο Λευκάδας και ο Οργανισμός Equal Society διοργανώνουν την προσεχή Δευτέρα ενημερωτική ημερίδα με θέμα:  «Το παρόν και το μέλλον των συντάξεων. Τα πάντα γύρω από το ασφαλιστικό, τα επιδόματα και τα εργασιακά". Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο, Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022, 18:00 με  Κεντρικούς ομιλητές  τον καθηγητή Αλέξη Μητρόπουλο και Σπύρο Φρεμεντίτη   Κεντρικός ομιλητής..... (19/10/2022)

περισσότερα »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ..... (18/10/2022)

περισσότερα »

Προσωπικός Γιατρός: Παράταση εγγραφής μέχρι 1η Δεκεμβρίου

Προσωπικός Γιατρός: Παράταση εγγραφής μέχρι 1η Δεκεμβρίου Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη πραγματοποίησης των ραντεβού για όσους πολίτες έχουν κάνει την εγγραφή τους στον προσωπικό γιατρό, αρχής γενομένης από 1η Οκτωβρίου. Ωστόσο, δεδομένης της μεγάλης συμμετοχής των πολιτών δόθηκε παράταση για την είσοδο των πολιτών στο σύστημα μέχρι και την 1η Δεκεμβρίου, όταν και το υπουργείο υγείας αναμένεται να προσθέσει περίπου 300-400 νέες ειδικότητες ιδιωτών γιατρών. Οι πολίτες μπορούν να..... (19/10/2022)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 16/10/2022 Αγαπητή Κυρία/Αγαπητέ Κύριε, Παρακαλούμε για την άμεση προσοχή σας σε ηλεκτρονική αλληλογραφία που αποστέλλεται και αναγράφει ότι "η Εφορία υπολόγισε την φορολογική σας δήλωση και δικαιούστε επιστροφή φόρου". Πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης μέσω παραποίησης εικόνας και στοιχείων. Για την προστασία σας: 1. ΜΗΝ ανοίξετε κανένα συνημμένο αρχείο του μηνύματος 2. ΜΗΝ επιλέξετε τυχόν προτεινόμενο σύνδεσμο (link) 3. Διαγράψετε ΑΜΕΣΩΣ το μήνυμ..... (17/10/2022)

περισσότερα »

Προσοχή! Η ΕΛΑΣ προειδοποιεί για μπαράζ υποκλοπών προσωπικών δεδομένων με Ψευδή επιστροφή φόρου!

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ενημερώνει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα καταγγέλλονται περιπτώσεις απόπειρας υποκλοπής δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, μέσω παραπλανητικών μηνυμάτων ( smishing ). Συγκεκριμένα, μέσω μηνυμάτων ( sms ), που αποστέλλονται μαζικά προς τους πολίτες, με εμφανιζόμενο αποστολέα κρατικό οργανισμό, άγνωστοι δράστες επιχειρούν να υποκλέψουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα προφασιζόμενοι εκκρεμότητες φορολογικού ενδιαφέροντος (επιστροφή φόρου). Τα μηνύματα εμπεριέχουν συνδέσμο..... (13/10/2022)

περισσότερα »

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΤΗΝ KAVALAEXPO 2022

  ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΤΗΝ KAVALAEXPO 2022 Μετά την Κέρκυρα και την έκθεση Corfu Food -Wine festival, «άρωμα και γεύση» έδωσαν τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα των μελών μας, στην 28η Διεθνή Έκθεση “KAVALAEXPO 2022”, που πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 10 Οκτωβρίου 2022, στον Εκθεσιακό χώρο «Απόστολος Μαρδύρης» στην Νέα Καρβάλη Καβάλας. Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 στο Εκθεσιακό Κέντρο Επιμελητηρίου Κ..... (12/10/2022)

περισσότερα »

Εξοικονομώ για τις επιχειρήσεις: Οι επιδοτήσεις και τα κριτήρια υπαγωγής

Εξοικονομώ – Επιχειρώ Σε αυτό το link μπορείτε να βρείτε την προδημοσίευση του οδηγού του Προγράμματος «Εξοικονομώ – Επιχειρώ». Η προδημοσίευση που αφορά την πρόσκληση του προγράμματος για τη βελτίωση της Ενεργειακής Απόδοσης Πολύ Μικρών, Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων Εμπορίου, Υπηρεσιών και Τουρισμού θα παραμείνει αναρτημένη έως και την Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου. Μέχρι και αυτή την ημερομηνία θα μπορείτε να στείλετε τα σχόλιά σας επί του κειμένου, στο e–mail diavouleusi.exoikonomo-epichiro@p..... (10/10/2022)

περισσότερα »

Υποχρέωση αναγραφής του Αρ. ΓΕΜΗ στα έντυπα των εταιρειών

Διευκρινίσεις σχετικά με την υποχρέωση αναγραφής του Αρ. ΓΕΜΗ στα έντυπα των εταιρειών Το Επιμελητήριο Λευκάδας ενημερώνει τις επιχειρήσεις-μέλη του ότι στα πλαίσια του Ν. 4919/2022 το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξέδωσε στις 5.10.2022 διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με την υποχρέωση εγγραφής του αριθμού ΓΕΜΗ στα έντυπα των εταιρειών. Ακολουθεί το κείμενο της εγκυκλίου: Σε απάντηση ερωτημάτων που δέχθηκε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου σχετικά με την εν θέματι υποχρέωση με το έγγραφο..... (06/10/2022)

περισσότερα »

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ CORFU FOOD-WINE FESTIVAL

Το Επιμελητήριο Λευκάδας συμμετείχε στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο Corfu Food -Wine festival, στις 24 και 25 Σεπτέμβρη 2022, στην Κέρκυρα. «Άρωμα και γεύση» έδωσαν τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα των μελών μας, επιτυγχάνοντας έτσι τον στόχο μας για συνεχή στήριξη της Τοπικής Ανάπτυξης και της επιχειρηματικής δράσης To Επιμελητήριο, συνεχίζει να στηρίζει τους τοπικούς παραγωγούς και προβάλει τα προϊόντας τους σε μεγάλες εκθέσεις και διο..... (30/09/2022)

περισσότερα »

Σε ισχύ είναι το πρόγραμμα «ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΜΕ»

Σε ισχύ είναι το πρόγραμμα  «ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΜΕ» Σκοπός του Προγράμματος είναι η ενίσχυση της ψηφιακής ωριμότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας που δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων της οικονομίας. Μέσω του Προγράμματος, οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις μπορούν να ενισχυθούν προκειμένου να   εκσυγχρονίσουν την παραγωγική, εμπορική και διοικητική τους λειτουργία, αναβαθμίσουν τον τρόπο επικοινωνίας και συνεργασίας και να εισάγουν νέες μορφές υβριδικής εργασίας (hybr..... (30/09/2022)

περισσότερα »

Σεπτέμβρης χρυσός μήνας ευαισθητοποίησης για το παιδικό καρκίνο.

Σεπτέμβρης χρυσός μήνας ευαισθητοποίησης για το παιδικό καρκίνο. Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας. Με προσωπικές ιστορίες 6 οικογενειών ευχής, το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) τιμά τον «χρυσό» μήνα. Οι γονείς εξιστορούν τα γεγονότα και αποκαλύπτουν, τόσο τα συμπτώματα που εμφάνισαν τα παιδιά τους, όσο και τα συναισθήματα στο άκουσμα της διάγνωσης του καρκίνου. Από τις μαρτυρίες δεν θα μπορούσε να λείπει και η συμ..... (22/09/2022)

περισσότερα »

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΤΗΝ 86Η ΔΕΘ

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣΣΤΗΝ 86Η ΔΕΘ Εντυπωσιακή η παρουσία του Επιμελητηρίου Λευκάδας και των επιχειρήσεων του νησιού, που συμμετείχαν στην 86η ΔΕΘ πουπραγματοποιήθηκε φέτος από 10 έως 18 Σεπτεμβρίου 2022 στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Αξίζει να αναφερθεί ότι τιμώμενη χώρα στην 86η ΔΕΘ, ήταν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Πλήθος κόσμου επισκέφτηκε το εκθεσιακό περίπτερο του Επιμελητηρίου (Περίπτερο 2, Stand 20), δοκιμάζοντας τις ιδιαίτερες γεύσεις των παραγωγών ..... (21/09/2022)

περισσότερα »

Απαιτήσεις για τη διάθεση στην αγορά φωτεινών πηγών (λάμπες, χριστουγεννιάτικα λαμπάκια κλπ.)

Η Διεύθυνση Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας αποτελεί την αρμόδια Αρχή Εποπτείας και Διαχείρισης για το πεδίο της ασφάλειας και συμμόρφωσης των βιομηχανικών προϊόντων και την αρμόδια αρχή για τον έλεγχο της συμμόρφωσης προϊόντων ηλεκτρολογικού υλικού.Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η κατασκευή και η εισαγωγή εποχιακών προϊόντων φωτισμού, όπως χριστουγεννιάτικων λαμπών, λαμβάνει χώρα σε χρόνο πολύ προγενέστερο από τη διάθεση αυτών στην αγο..... (21/09/2022)

περισσότερα »

Υπ.Οικ.: Οριστική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους, εξαιρέσεις από τέλος επιτηδεύματος, μείωση της τιμής του πετρελαίου

Υπ.Οικ.: Οριστική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους, εξαιρέσεις από τέλος επιτηδεύματος, μείωση της τιμής του πετρελαίου Το οριστικό τέλος της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε χθες στην Βουλή από το Υπουργείο Οικονομικών και θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2023. Παράλληλα στην ίδια τροπολογία προβλέπεται η μείωσης της τιμής στην αντλία για το πετρέλαιο θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου, αλλά και εξαιρέσεις από την πληρωμή τέλους επι..... (21/09/2022)

περισσότερα »

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΤΗΝ 86Η ΔΕΘ

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΤΗΝ 86Η ΔΕΘ Εντυπωσιακή η παρουσία του Επιμελητηρίου Λευκάδας και των επιχειρήσεων του νησιού, που συμμετέχουν στην 86η ΔΕΘ που βρίσκεται σε εξέλιξη. Πλήθος κόσμου επισκέπτεται το εκθεσιακό περίπτερο του Επιμελητηρίου (Περίπτερο 2, Stand 20), δοκιμάζοντας τις ιδιαίτερες γεύσεις των παραγωγών του νησιού και θαυμάζοντας τα χειροποίητα κοσμήματα με τη μοναδική καρσάνικη βελονιά. Παράλληλα απολαμβάνει μέσω πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού τις ομορφιές του νησιού. Εκ..... (16/09/2022)

περισσότερα »

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα στήριξης της κύριας κατοικίας των ευάλωτων νοικοκυριών

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα στήριξης της κύριας κατοικίας των ευάλωτων νοικοκυριώνΕνεργοποιήθηκε η ψηφιακή πλατφόρμα του νέου προγράμματος συνεισφοράς του Δημοσίου σε ευάλωτους οφειλέτες (ν.4916/22) με σκοπό τη στήριξη της κύριας κατοικίας τους, μέχρι τη μεταβίβασή της στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων (ν.4738/20). Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα Κρατικής στήριξης απευθύνεται σε ευάλωτους οφειλέτες που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις και περιλαμβάνει..... (16/09/2022)

περισσότερα »

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΤΗ 86Η ΔΕΘ

Με μεγάλη επιτυχία άνοιξε τις πύλες της το Σάββατο 10/9/2022 η 86η ΔΕΘ. Φέτος τιμώμενη χώρα είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δίνοντας την ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών εμπορικών, επενδυτικών και πολιτιστικών σχέσεων. Η φετινή διοργάνωση είναι καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά και με σημαντικές συμμετοχές. Δεν θα μπορούσαμε να λείψουμε από ένα τόσο σημαντικό γεγονός. Στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Λευκάδας συμμετέχουν σημαντικοί παραγωγοί και επιχειρήσεις του νησιού μας. Με τη πα..... (12/09/2022)

περισσότερα »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Επιστολή επιμελητηρίου σχετικά με το κλείσιμο  μέρους του οδικού άξονα Λευκάδας Βόνιτσας Αναλυτικά στο συνημμένο αρχείο...... (09/09/2022)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΑΣ ΓΙΑ 21ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ

  Αναλυτικά στο συνημμένο αρχείο...... (09/09/2022)

περισσότερα »

Δωρεάν Επιδοτούμενα Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων Σε Μικρές Επιχειρήσεις ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ.

Δωρεάν Επιδοτούμενα Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων Σε Μικρές Επιχειρήσεις ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ. Το Επιμελητήριο Λευκάδας πρόκειται να υλοποιήσει δωρεάν επιδοτούμενα προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων σε Μικρές Επιχειρήσεις ΛΑΕΚ 1-49 του ΟΑΕΔ έτους 2022. Οι καταρτιζόμενοι θα καταρτιστούν δωρεάν και επιπλέον θα επιδοτηθούν με 5€ ανά ώρα κατάρτισης (σύνολο 200 ευρώ για 40 ώρες μαθήματος). Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν:  εργαζόμενοι που απασχολούνται σε..... (26/08/2022)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΤΕΛΩΝ ΓΕΜΗ ΣΕ Δ.Ο.Υ. ΓΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ Κ.Ε.Δ.Ε.

..... (25/08/2022)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΝΟΠΩΝ ΚΡΕΑΤΩΝ

Αποστέλλεται συνημμένα προς ενημέρωση σας , προσκληση υποβολής προσφορών,  για τη σύναψη ετήσιας σύμβασης για προμήθεια νωπών Κρεάτων προς κάλυψη αναγκών Μονάδος MY FOB AKTIOY..... (25/08/2022)

περισσότερα »

Ξεκινούν την 1η Αυγούστου οι εγγραφές πολιτών στον προσωπικό γιατρό

Ξεκινούν την 1η Αυγούστου οι εγγραφές πολιτών στον προσωπικό γιατρό Ανοίγει την Δευτέρα 1η Αυγούστου  η πλατφόρμα εγγραφής σε Προσωπικό Γιατρό για τους πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους σε όλες τις Περιφέρειες πλην Αττικής και Νοτίου Αιγαίου. Στις δύο αυτές Περιφέρειες -και μόνο σε αυτές- παρατείνονται οι εγγραφές των ιατρών έως τις 31 Αυγούστου και οι εγγραφές των πολιτών θα ξεκινήσουν την 1η Σεπτεμβρίου. Ο πολίτης επιλέγει ελεύθερα από τους γιατρούς που θα συμ..... (29/07/2022)

περισσότερα »

Gov.gr Wallet: Διαθέσιμη η εφαρμογή

Gov.gr Wallet: Διαθέσιμη η εφαρμογή  Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της εφαρμογής Gov.gr Wallet μέσω της οποίας ο κάθε πολίτης θα μπορεί να αποθηκεύει στο κινητό του ψηφιακά αντίγραφα του αστυνομικού δελτίου ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης, αλλά και να υπογράφουν τα έγγραφα «γνησίου υπογραφής». Η εφαρμογή Gov.gr Wallet, που άνοιξε 27/7 για τους πολίτες με ΑΦΜ που τελειώνει σε 1 και σε λίγες μέρες για όλους, αποτελεί την επίσημη εφαρμογή της Ελληνικής Δημοκρατίας μέσω της οποίας οι π..... (29/07/2022)

περισσότερα »

Ηλεκτρονικά πραγματοποιούνται πλέον οι εξετάσεις για το πιστοποιητικό κατάρτισης ΕΦΕΤ.

  Ηλεκτρονικά πραγματοποιούνται πλέον οι εξετάσεις για το πιστοποιητικό κατάρτισης ΕΦΕΤ. Σας γνωρίζουμε ότι σε εφαρμογή της υπ’ αριθ. 14708/2007 ΥΑ, με την υπ’ αριθ. 201/06-06-2022 απόφαση του Δ.Σ. του ΕΦΕΤ, οι εξετάσεις αξιολόγησης των καταρτισθέντων στο Επιμελητήριο Λευκάδας υλοποίησης προγραμμάτων Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων Επιπέδου-1, θα πραγματοποιούνται στο εξής μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής εξέτασης (e-exam). Για την συμμετοχή των καταρτισθέντων στις εξετάσεις e-exam, ο ΕΦΕΤ θα..... (29/07/2022)

περισσότερα »

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για επιδότηση αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων

Από σήμερα οι αιτήσεις για επιδότηση αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την επιδότηση αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων (αυτοκίνητα, δίκυκλα, τρίκυκλα, ποδήλατα), στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου του προγράμματος "Κινούμαι ηλεκτρικά", όπως ανακοίνωσαν ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και η γ. γρ. Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου. Η επιδότηση για τα φυσικά πρόσωπα φθάνει στο 30 % επί της λιανικής τιμής προ φόρων, ενώ έξτρα επιδότηση προβλέπεται γι..... (28/07/2022)

περισσότερα »

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΛΙΠΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΛΙΠΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ Επισυνάπτεται επιστολή από τη  Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ του Δήμου Λευκάδας όπου αναφέρονται οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης σχετικά με τη χρήση λιποσυλλέκτη.   Η μη συμμόρφωση θα έχει ώς αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου 1.000€ και τη διακοπή των συνδέσεων ύδρευσης.  ..... (27/07/2022)

περισσότερα »

Παύει για τις προσωπικές εταιρείες η υποχρέωση δημοσίευσης των οικονομικών τους καταστάσεων στο ΓΕΜΗ

Παύει για τις προσωπικές εταιρείες η υποχρέωση δημοσίευσης των οικονομικών τους καταστάσεων στο ΓΕΜΗΜε σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μεταξύ άλλων διατάξεων, καταργείται, για τις οριζόμενες προσωπικές εταιρείες, η υποχρέωση τους για την καταχώριση και δημοσίευση στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) των ετήσιων οικονομικών τους καταστάσεων. Ειδικότερα, με την σκοπούμενη ρύθμιση επέρχεται η τροποποίηση του άρθρου 34 του Ν.4919/2022, το οποίο π..... (27/07/2022)

περισσότερα »

Καταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Καταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτώσειςΚαταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι και επιτρέπεται η διενέργεια προσφοράς ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το 50% του συνόλου των ειδών που διαθέτει κάθε κατάστημα. Αυτό προβλέπεται σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που κατατέθηκε στη Βουλή.  Όπως αναφέρεται στο άρθρο 6 του νομοσχεδίου "καταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι και επιτρέπεται η διενέργεια προσφοράς ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαι..... (27/07/2022)

περισσότερα »

Μεγάλη συμμετοχή στο πρόγραμμα "Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή"

Μεγάλη συμμετοχή στο πρόγραμμα "Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή"     Εξαιρετικά μεγάλη ήταν η συμμετοχή των πολιτών στο πρόγραμμα "Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή", με συνολικό προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτείται με πόρους από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δράση ανακύκλωσης και αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών στην ιστορία της χώρας μας. Συνολικά σε όλη την επικράτεια υποβλήθηκαν 879.026 ολοκληρωμένες αιτήσεις, από τις οποίες 149.948 κατατάσσονται στις "καταρχήν ..... (22/07/2022)

περισσότερα »

Επιστρεπτέα Προκαταβολή

  Tο Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και με τη συνδρομή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ξεκίνησε και θα ολοκληρώσει τις επόμενες ημέρες τη βεβαίωση του επιστρεπτέου μέρους όλων των κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, η οποία χορηγήθηκε ως ενίσχυση των επιχειρήσεων που επηρεάστηκαν αρνητικά από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού.  Ειδικότερα, από το σύνολο των 605.530 Α.Φ.Μ. προς βεβαίωση του επιστρεπτέου μέρους της Επιστρεπτ..... (21/07/2022)

περισσότερα »

Fuel Pass 2: Νέα επιδότηση καυσίμων για το επόμενο τρίμηνο

Fuel Pass 2: Νέα επιδότηση καυσίμων για το επόμενο τρίμηνο Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 128 Α _02.07.2022 ο Νόμος 4950 «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις», όπου στο άρθρο 67 «Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης λόγω αύξησης ενεργειακού κόστους» γίνεται αναφορά στην νέα επιδότηση για τα καύσιμα, το Fuel Pass 2. Περισσότερες λεπτομέρειες στο Link http://www.et.gr/api/DownloadFeksApi/?fek_pdf=20220100128..... (21/07/2022)

περισσότερα »

Επίσκεψη Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ν. Παπαθανάση στο Επιμελητήριο

Με μεγάλη μας χαρά υποδεχτήκαμε χθες 9/6/2022 στο Επιμελητήριο τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ν. Παπαθανάση. Ο πρόεδρος κ. Σ. Σκιαδαρέσης και το ΔΣ του Επιμελητηρίου Λευκάδας  συζήτησαν με τον κ. Παπαθανάση για τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ που θα ανακοινωθούν στις 16/6/2022 στη Καλαμάτα από τους αρμόδιους υπουργούς. Ο υπουργός ανέλυσε και παρουσίασε το σκεπτικό αλλά και τη δομή των νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων. Αναλύθηκε ο ρόλος και η συνεισφορά που θα  έχουν τα Επιμε..... (10/06/2022)

περισσότερα »

Οι επιδοτήσεις ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις τον Ιούλιο

Κ. Σκρέκας: Οι επιδοτήσεις ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις τον Ιούλιο Διευρυμένες θα είναι οι επιδοτήσεις στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για τον Ιούλιο όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, με αύξηση της ενίσχυσης ανά κιλοβατώρα, αλλά και με κατάργηση των ορίων κατανάλωσης στις επιδοτήσεις. Αναφερόμενος στο «μέτωπο» της ενεργειακής ασφάλειας ο κ. Σκρέκας ανακοίνωσε επίσης ότι η νέα πλωτή δεξαμενή Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα θα τε..... (21/07/2022)

περισσότερα »

Τουρισμός για όλους 2022: Το Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων στο πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2022 αναμένεται να ανοίξει το Σάββατο 16 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.  Μιλώντας στο Open, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι το e-voucher των 150 ευρώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους δικαιούχους μέχρι και τον Ιούνιο του 2023, για τη διαμονή τους σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή κατάλυμα, όποτε το επιθυμούν. Τι αναφέρει το ΦΕΚ 1. Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση ..... (15/07/2022)

περισσότερα »

Power Pass: Ξεκινά από 15/7 η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης

Power Pass: Ξεκινά από 15/7 η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης – Το μέτρο επεκτείνεται, ώστε να καλύψει και τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου 2022 Το ποσό της ενίσχυσης και ο καταμερισμός ανά δικαιούχο υπολογίζεται από την ΚτΠ Μ.Α.Ε., με βάση τα δεδομένα που έχουν αντληθεί από τους προμηθευτές ή και τους διαχειριστές ηλεκτρικής ενέργειας και την ΑΑΔΕ Ξεκινά από την Παρασκευή 15/07, η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από τον κ..... (14/07/2022)

περισσότερα »

Συνάντηση του προέδρου του Επιμελητηρίου με τον Υπουργό Υποδομων και Μεταφορων κ. Κ. Καραμανλή και τον Υφυπουργό κ. Γ. Καραγιάννη

Τη Δευτέρα 4/7/22 έπειτα από πρόσκληση του Υπουργού πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Σ. Σκιαδαρεση με τον Υπουργό Υποδομων και Μεταφορων κ. Κ. Καραμανλή και τον Υφυπουργό κ. Γ. Καραγιάννη με θέμα τα έργα υποδομών που υλοποιούνται αλλά και αυτά που έχουν προγραμματιστεί για το άμεσο μέλλον στο νησί μας. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Α. Καββαδας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Κτενας, ο Δήμαρχος Λευκαδας κ. Χ. Καλός, ο Δήμαρχος Μεγανησίου κ. Π. Δαγλ..... (11/07/2022)

περισσότερα »

Συνάντηση προέδρου και εκπροσώπων του Συλλόγου Υγείας και Ομορφιάς

Τη Τρίτη 5/7/2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Επιμελητήριο μεταξύ του προέδρου κ. Σ.Σκιαδαρεση  και εκπροσώπων του Συλλόγου Υγείας και Ομορφιάς.  Τα μέλη του Συλλόγου παρουσίασαν στο Πρόεδρο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του κλάδου τους εξαιτίας της παράνομης εργασίας συναδέλφων τους. Έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια μια αύξηση της απασχόλησης εργαζομένων αυτού του κλάδου σε σπίτια, χωρίς άδεια και φυσικά χωρίς να τηρούνται οι αυστηροί κανόνες υγιεινής και ασφάλει..... (11/07/2022)

περισσότερα »

Ξεκίνησε η βεβαίωση του επιστρεπτέου μέρους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Ξεκίνησε η βεβαίωση του επιστρεπτέου μέρους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής Tο Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και με τη συνδρομή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ξεκίνησε χθές και θα ολοκληρώσει τις επόμενες ημέρες τη βεβαίωση του επιστρεπτέου μέρους όλων των κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, η οποία χορηγήθηκε ως ενίσχυση των επιχειρήσεων που επηρεάστηκαν αρνητικά από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού. Ειδικότερα, από το ..... (07/07/2022)

περισσότερα »

Επιστροφή επιστρεπτέας προκαταβολής: Οι μη ληξιπρόθεσμες δόσεις της δεν συμψηφίζονται με επιστροφές φόρων και δεν εμποδίζουν τη χορήγηση ενημερότητας.

Επιστροφή επιστρεπτέας προκαταβολής: Οι μη ληξιπρόθεσμες δόσεις της δεν συμψηφίζονται με επιστροφές φόρων και δεν εμποδίζουν τη χορήγηση ενημερότητας. Οι μη ληξιπρόθεσμες δόσεις για την επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής εξαιρούνται από τη διαδικασία αυτεπάγγελτου συμψηφισμού με τις χρηματικές απαιτήσεις των επιχειρήσεων έναντι του Δημοσίου, όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ. Με την ίδια απόφαση, ορίζεται ότι οι μη ληξιπρόθεσμες δόσεις για την επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής δεν εμποδίζο..... (05/07/2022)

περισσότερα »

Παράταση για τη συμμετοχή τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών εταιριών στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ΔΥΠΑ 2022-2023

Παράταση για τη συμμετοχή τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών εταιριών στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ΔΥΠΑ 2022-2023 Έως την Κυριακή 3 Ιουλίου και ώρα 23:59, μπορούν οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στο Μητρώο Παρόχων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2022-2023, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parohoi-tourismou Συγκεκριμένα, η διαδρομή ε..... (29/06/2022)

περισσότερα »

Από 1ης Ιουλίου η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε τράπεζες και σούπερ-μάρκετ

Από 1ης Ιουλίου η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε τράπεζες και σούπερ-μάρκετ Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2668Β_31.05.2022 η απόφαση Αριθμ. 49758 του υπ. Εργασίας σχετικά με την εφαρμογή του συστήματος ψηφιακής κάρτας εργασίας. Από 1ης Ιουλίου 2022 ξεκινά η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στους κλάδους των Τραπεζών και των Σούπερ Μάρκετ με περισσότερους από 250 εργαζόμενους, ενώ από 1ης Ιουνίου ξεκινά για όλες τις επιχειρήσεις η πρώτη φάση εφαρμογής του ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ. Η Κάρτα Εργασίας, που θεσμοθετή..... (29/06/2022)

περισσότερα »

Τέλος ανακύκλωσης για προϊόντα με PVC: Μέχρι 01-08-2022 η πρώτη υποβολή της δήλωσης για τα έσοδα Ιουνίου

Τέλος ανακύκλωσης για προϊόντα με PVC: Μέχρι 01-08-2022 η πρώτη υποβολή της δήλωσης για τα έσοδα Ιουνίου Με την απόφαση 1061/2022 της ΑΑΔΕ (ΦΕΚ 2479/Β/20.05.2022) καθορίζεται ο τύπος και περιεχόμενο της δήλωσης απόδοσης τέλους ανακύκλωσης, στα προϊόντα, η συσκευασία των οποίων περιέχει πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC), καθώς και τον τρόπο επιβολής, είσπραξης και απόδοσης του τέλους. Από την 1η Ιουνίου 2022 επιβάλλεται τέλος ανακύκλωσης για τα προϊόντα, η συσκευασία των οποίων περιέχει πολυβινυλοχ..... (29/06/2022)

περισσότερα »

Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Παρατείνεται η υποχρέωση δήλωσης αποθεμάτων από 28 Ιουνίου και για 3 μήνες

Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Παρατείνεται η υποχρέωση δήλωσης αποθεμάτων από 28 Ιουνίου και για 3 μήνες Παρατείνεται από τις 28/6 και για τρεις μήνες η υποχρέωση δήλωσης αποθεμάτων, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Γεωργαντά (ΦΕΚ 3236/Β/24.06.2022 Αριθμ. 2878). Δήλωση αποθεμάτων υποχρεούται να καταβάλουν επιχειρήσεις που έχουν στην κατοχή τους ποσότητες πρώτων υλών για λιπάσματα άνω των 5 τόνων σε στερεά μορφή ή άνω των χιλίων λίτρων σε υγρή μορφή. Σε ..... (29/06/2022)

περισσότερα »

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ 86Η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 10-18/9/2022

  Το Επιμελητήριο Λευκάδας καλεί τα μέλη του να ενημερώσουν για την πρόθεση συμμετοχής στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 10-18/09/2022 Το Επιμελητήριο Λευκάδας ενημερώνει τα μέλη του ότι θα συμμετάσχει στην 86η ΔΕΘ η οποία θα πραγματοποιηθεί φέτος από 10 έως 18 Σεπτεμβρίου 2022 στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Αξίζει να αναφερθεί ότι η 86η ΔΕΘ, στην οποία τιμώμενη χώρα θα είναι η Γαλλία, θα πλαισιωθεί από ένα πλούσιο επιχειρηματικό, πολιτιστικό και ψυχαγωγικό ..... (22/06/2022)

περισσότερα »

Power Pass: Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα

Power Pass: Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα Power Pass, https://vouchers.gov.gr/powerpass για την αποζημίωση έως και 600 ευρώ, από τις επιπλέον χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα για το χρονικό διάστημα έκδοσης των λογαριασμών από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως και 31 Μαΐου 2022. Τις 235.000 ξεπέρασαν οι αιτήσεις έως τώρα. Η επιδότηση αφορά στους λογαριασμούς ρεύματος πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης εντός Ελλάδος, που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έω..... (20/06/2022)

περισσότερα »

Ανακυκλώνω – αλλάζω συσκευή

"Ανακυκλώνω – αλλάζω συσκευή": Χωρίς δικαιολογητικά και έως 50% η επιδότηση Χωρίς δικαιολογητικά από τους ενδιαφερόμενους θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών που θα παρέχει επιδοτήσεις 30 έως 50 % για αγορά καινούργιων. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από την ερχόμενη Τρίτη 21 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου, ενώ δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Υπουργική Απόφαση με τον Οδηγό εφαρμογής του προγράμματος.Δείτε το ΦΕΚ B 3099/2022..... (20/06/2022)

περισσότερα »

2ο ΔΩΡΕΑΝ σεμινάριο από το Επιμελητήριο Λευκάδας για τα NEA Υγειονομικά Πρωτόκολλα 2022 17/6/2022 13:00

  2ο ΔΩΡΕΑΝ σεμινάριο από το Επιμελητήριο Λευκάδας για τα NEA Υγειονομικά Πρωτόκολλα 2022 17/6/2022 13:00   Το  Επιμελητήριο Λευκάδας διοργανώνει για δεύτερη φορά,  σεμινάριο για τους νέους κανονισμούς και τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας εντελώς δωρεάν.   Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Παρασκευή 17 Ιουνίου κατά τις ώρες: 13:00-15:00 μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Webex. Για τη συμμετοχή σας στο σεμινάριο πατήστε στο παρακάτω link:  https://e-meeting.webex.com/e-meeting/j.php?MTID=..... (10/06/2022)

περισσότερα »

Παρατείνεται για ακόμη έξι μήνες, έως το τέλος του 2022, το καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ σε εστίαση, μεταφορές, εισιτήρια, γυμναστήρια, σχολές χορού

Παρατείνεται για ακόμη έξι μήνες, έως το τέλος του 2022, το καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ σε εστίαση, μεταφορές, εισιτήρια, γυμναστήρια, σχολές χορού Παρατείνεται για έξι ακόμη μήνες, δηλαδή έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2022, το καθεστώς του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στον καφέ, στα μη αλκοολούχα ποτά στην εστίαση, στα εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς, στα εισιτήρια κινηματογράφου, αθλητικών αγώνων, στις σχολές χορού και τα γυμναστήρια. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η περίοδος εφαρμογής των ..... (15/06/2022)

περισσότερα »

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ & ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

  Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14/6 από το Επιμελητήριο Λευκάδας και σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σωματείο Εστιατορίων-Καφετεριών-Τουριστικών Επαγγελματιών Ελλάδας «ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.» ενημερωτική ημερίδα ώστε όλοι οι δικαιούχοι-μέλη μας να ενημερωθούν σχετικά με τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα και τις τελευταίες εξελίξεις.Θα υπάρχει συνεχή ενημέρωση όλων των μελών επί του θέματος.   Βρισκόμαστε πάντα δίπλα στις ανάγκες των μελών μας.  ..... (15/06/2022)

περισσότερα »

Ολοκλήρωση Επίσκεψης Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στη Βασιλική και στο Μεγανήσι

Ολοκλήρωση Επίσκεψης Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στη Βασιλική και στο Μεγανήσι   Μεμεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα στο Βαθύ Μεγανησίουτοδιήμεροπρόγραμμα του Επιμελητηρίου Λευκάδαςσεσυνεργασία μετηνΕλληνική Αντικαρκινική Εταιρεία,για δωρεάνμαστογραφία σεγυναίκες από 40 έως 70 ετών. Τα πρώτα ραντεβού δόθηκαν την Πέμπτη 2/6 στη Βασιλική και συνεχίστηκαν την Παρασκευή 3/6 στο Βαθύ Μεγανησίου. Ηπροσέλευση ήτανμεγάληκαι αυτό μαςκάνει ιδιαίτερα ευτυχείςκαθώςηπρόληψησώζει ζωές!!!!! Το Επιμ..... (03/06/2022)

περισσότερα »

14/6 10:30 ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΓΙΑ «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ & ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΓΙΑ «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ & ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ» Το Επιμελητήριο Λευκάδας σε συνεργασία με την το Πανελλήνιο Σωματείο Εστιατορίων-Καφετεριών-Τουριστικών Επαγγελματιών Ελλάδας «ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.» διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα ώστε όλοι οι δικαιούχοι-μέλη μας να ενημερωθούν σχετικά με τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα και τις τελευταίες εξελίξεις. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο, Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022, 10:30 με  Κεντρικό ..... (02/06/2022)

περισσότερα »

4ο Πανελλήνιο Ιουνίου Διεπιστημονικό Συνέδριο Νοσηλευτικών Ερευνών-Εκπτωτικές κάρτες σε συνέδρους

Το Επιμελητήριο Λευκάδας θα ήθελε να ενημερώσει τα μέλη του ότι 10-13 Ιουνίου θα διεξαχθεί στο νησί μας το 4ο Πανελλήνιο Ιουνίου  Διεπιστημονικό Συνέδριο Νοσηλευτικών Ερευνών του Ινστιτούτου Υγείας  το οποίο θα φιλοξενήσει συνέδρους από όλη την Ελλάδα. Δίνεται η δυνατότητα σε όσες επιχειρήσεις το επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Επιμελητήριο προκειμένου να συσταθεί ένας κατάλογος εμπορικών καταστημάτων όπου θα παρέχουν στους συνέδρους έκπτωση τουλάχιστον 10% και ο οποίος θα διανεμηθεί σ..... (02/06/2022)

περισσότερα »

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΕΕΕ

Με απόλυτη επιτυχία  ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) με μήνυμα «Στηρίζουμε, Αναπτύσσουμε, Καινοτομούμε», που φιλοξένησε το Επιμελητήριο Αργολίδας  μετά από 30 χρόνια και που πραγματοποιήθηκε  στο Άργος και το Ναύπλιο στις 13 & 14 Μαΐου 2022. Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας κυρίου Σκιαδαρέση, το Επιμελητήριο Λευκάδας εκπροσωπήθηκε από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κύριο Γεώργιο..... (03/06/2022)

περισσότερα »

Από 1ης Ιουλίου η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε τράπεζες και σούπερ-μάρκετ

Από 1ης Ιουλίου η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε τράπεζες και σούπερ-μάρκετ Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2668Β_31.05.2022 η απόφαση Αριθμ. 49758 του υπ. Εργασίας σχετικά με την εφαρμογή του συστήματος ψηφιακής κάρτας εργασίας. Από 1ης Ιουλίου 2022 ξεκινά η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στους κλάδους των Τραπεζών και των Σούπερ Μάρκετ με περισσότερους από 250 εργαζόμενους, ενώ από 1ης Ιουνίου ξεκινά για όλες τις επιχειρήσεις η πρώτη φάση εφαρμογής του ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ. Η Κάρτα Εργασίας, που θεσμοθετήθ..... (02/06/2022)

περισσότερα »

Χωρίς μάσκες σε όλους τους χώρους - Όλο το ΦΕΚ - Οι εξαιρέσεις

Χωρίς μάσκες από σήμερα σε όλους τους χώρους - Όλο το ΦΕΚ - Οι εξαιρέσεις Εκτός από την υποχρεωτικότητα χρήσης της μάσκας, καταργείται και το πρόστιμο για τη μη χρήση της. Ωστόσο, παραμένει η σύσταση να φορούν μάσκες, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, οι πολίτες και ιδίως σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, οι οποίες και απειλούνται πολύ περισσότερο από τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και την ύφεση της πανδημίας και κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρ..... (01/06/2022)

περισσότερα »

Istorima

Έλα στο Istorima και γίνε μέλος ενός μεγάλου έργου συλλογής προφορικών ιστοριών της Ελλάδας. Δώσε σε αφηγητές του τόπου σου την μοναδική ευκαιρία να καταγράψουν και διασώσουν την ιστορία τους. Το Istorima είμαστε όλοι εμείς και οι ιστορίες μας που δεν θέλουμε να χαθούν. Το Istorima ανοίγει στις 20 Μαΐου πρόσκληση για συνεργασία με νέους και νέες των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, και Ιόνιων Νήσων, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν στην διαδικασία συλλογής ιστοριών του τόπου τους με..... (31/05/2022)

περισσότερα »

Πρόληψη εξαπάτησης από επιτήδειους

..... (30/05/2022)

περισσότερα »

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

Έπειτα από μακρόχρονη προσπάθεια και αφού έγινε αντιληπτό πόσο σημαντικό θα είναι για το τόπο μας ένα καταδυτικό πάρκο υπεγράφη τη Τετάρτη 25/5/2022 μεταξύ του Επιμελητηρίου Λευκάδας, του Δήμου και του  Βασίλη Μεντογιάννη – UFR – TEAM, σύμβαση παροχής υπηρεσιών για το έργο της Αξιολόγησης του Καταδυτικού Αποτυπώματος της Λευκάδας συνολικού κόστους 24,800,00 ευρώ όπου θα πληρωθεί 50% από το Επιμελητήριο και 50% από το Δήμο. Θα παρουσιαστούν τουλάχιστον τρείς διαφορετικές προτεινόμενες κατα..... (30/05/2022)

περισσότερα »

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Νέα παράταση για την έναρξη της αποπληρωμής

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Νέα παράταση για την έναρξη της αποπληρωμής Νέα, δίμηνη παράταση, για την εκκίνηση της αποπληρωμής, δίνεται στις εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της επιστρεπτέας προκαταβολής. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας η αποπληρωμή της επιστρεπτέας προκαταβολής θα ξεκινήσει στο τέλος Ιουλίου. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επιλέξουν από τους εξής τρόπους πληρωμής: - 96 δόσεις (1..... (25/05/2022)

περισσότερα »

Τέλος ανακύκλωσης για προϊόντα με PVC: Μέχρι 01-08-2022 η πρώτη υποβολή της δήλωσης για τα έσοδα Ιουνίου

Τέλος ανακύκλωσης για προϊόντα με PVC: Μέχρι 01-08-2022 η πρώτη υποβολή της δήλωσης για τα έσοδα Ιουνίου Με την απόφαση 1061/2022 της ΑΑΔΕ (ΦΕΚ 2479/Β/20.05.2022) καθορίζεται ο τύπος και περιεχόμενο της δήλωσης απόδοσης τέλους ανακύκλωσης, στα προϊόντα, η συσκευασία των οποίων περιέχει πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC), καθώς και τον τρόπο επιβολής, είσπραξης και απόδοσης του τέλους. Από την 1η Ιουνίου 2022 επιβάλλεται τέλος ανακύκλωσης για τα προϊόντα, η συσκευασία των οποίων περιέχει πολυβινυλοχ..... (25/05/2022)

περισσότερα »

To Eπιμελητήριο Λευκάδας διοργανώνει Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στo Νομό Λευκάδας

  Δωρεάν Μαστογραφικός Έλεγχος   Το Επιμελητήριο Λευκάδας σε συνεργασία με την  Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε) συνεχίζοντας το «πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού», θα βρίσκεται 2 και 3 Ιουνίου  2022  στη Λευκάδα  για δωρεάν προληπτικό Μαστογραφικό Έλεγχο.   Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας με τον αριθμό των νέων περιστατικών κάθε χρόνο να υπο..... (24/05/2022)

περισσότερα »

Βιβλίο αναφοράς καπνίσματος υποχρεωτικό σε όλα τα καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Βιβλίο αναφοράς καπνίσματος υποχρεωτικό σε όλα τα καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος. το Επιμελητήριο Λευκάδας στο πλαίσιο εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας και σε συνέχεια των τακτικών ενημερώσεων προς τα μέλη του, υπενθυμίζει στους επιχειρηματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ,να προμηθευτούν και να τηρούν στην επιχείρηση τους “Βιβλίο Αναφοράς (Καπνίσματος) σύμφωνα με το ν. 3868/2010 και το ν. 4633/2019. Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.) θεωρ..... (20/05/2022)

περισσότερα »

Ελλάδα 2.0: Σε λειτουργία η πλατφόρμα υποβολής επενδυτικών σχεδίων

Ελλάδα 2.0: Σε λειτουργία η πλατφόρμα υποβολής επενδυτικών σχεδίων Σε λειτουργία τέθηκε από την Τρίτη 10/5 η πλατφόρμα που υποστηρίζει την ηλεκτρονική υποβολή των επενδυτικών σχεδίων για δανειακή χρηματοδότηση από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Η νέα πλατφόρμα επιτρέπει, πλέον, στις υποβολές επενδυτικών σχεδίων να γίνονται και ηλεκτρονικά και αποτελεί την κεντρική πύλη εισόδου για τις ιδιωτικές επενδύσεις που θα αξιολογηθούν για να λάβουν την ιδιαί..... (19/05/2022)

περισσότερα »

Φορολογικά κίνητρα για συγχωνεύσεις 800.000 μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων

  Φορολογικά κίνητρα για συγχωνεύσεις 800.000 μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων Φορολογικά κίνητρα για την μεγέθυνση των 800.000 μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων φέρνει το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης, διευκολύνοντας τις συνενώσεις, συνεργασίες και συγχωνεύσεις επιχειρήσεων. Με την έκπτωση 30% ή 50% του φόρου επί των κερδών έως και 9 χρόνια, οι νέες επιχειρήσεις που θα δημιουργηθούν θα φορολογούνται με συντελεστή 15,5 ή 11% από 22% και θα έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό ενώ, ..... (19/05/2022)

περισσότερα »

myΔΥΠΑapp: Η νέα εφαρμογή για κινητά για τις υπηρεσίες της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)

myΔΥΠΑapp: Η νέα εφαρμογή για κινητά για τις υπηρεσίες της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) Μετά την ολοκλήρωση εργασιών αναβάθμισης, από σήμερα ενεργοποιείται η εφαρμογή myΔΥΠΑapp της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για κινητές συσκευές. Με την βελτιωμένη εφαρμογή, που πλέον ενσωματώνει το νέο ευρωπαϊκό σύστημα ταξινόμησης δεξιοτήτων, ικανοτήτων, προσόντων και επαγγελμάτων (ESCO), περισσότερες από 40 ηλεκτρονικές υπηρεσίες είναι πλέον στα χέρια του κάθε πολίτη, εύκολα, άμεσα και με ταχύτητα...... (19/05/2022)

περισσότερα »

Τέλος η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα - Έρχεται το Ενιαίο Πιστοποιητικό

Τέλος η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα - Έρχεται το Ενιαίο Πιστοποιητικό Δυνατότητα έκδοσης Πιστοποιητικού Οικονομικής Ενημερότητας, με τις ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν σήμερα για τη φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, θα έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα σύμφωνα με νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Επί της ουσίας καταργούνται τα χωριστά πιστοποιητικά φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, γίνονται ένα και αντικαθίστανται από το Πιστοποιητικό Οικονομικής Ενημερότητας.  ..... (18/05/2022)

περισσότερα »

Νομική στήριξη σε θέματα εταιρειών- ΓΕΜΗ

Νομική στήριξη σε θέματα εταιρειών- ΓΕΜΗ Οι αυξημένες ανάγκες και ιδιαιτερότητες στον τρόπο λειτουργίας του θεσμού του Γ.Ε.ΜΗ, ιδιαιτέρως δε, οι σοβαρές έννομες συνέπειες που έχει κάθε ενέργεια του επιχειρηματία στη νομική υπόσταση και τη δημόσια «εικόνα» της επιχείρησής του, δημιούργησαν την ανάγκη για επιπλέον νομική υποστήριξη της Υπηρεσίας Μητρώου και συνεπώς, των Μελών μας. Η Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. – Μητρώου του Επιμελητηρίου Λευκάδας, με την έγκριτη συνεργάτη νομική σύμβουλο κυρία Κ..... (13/05/2022)

περισσότερα »

Έρχεται «Εξοικονομώ για επιχειρήσεις»

Έρχεται «Εξοικονομώ για επιχειρήσεις» Το φθινόπωρο δρομολογείται και το «Εξοικονομώ για Επιχειρήσεις», ένα σχέδιο που θα επιτρέπει -μεταξύ άλλων- την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μονάδων στις στέγες των κτιρίων τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το νέο «Εξοικονομώ για επιχειρήσεις» θα χρηματοδοτεί: -την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, καθώς και την αντικατάσταση συστημάτων ψύξης και θέρμανσης (κλιματιστικά). -την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες επιχειρήσεων ή και σε όμορα οικόπεδα, ώστ..... (13/05/2022)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΑΤΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΑΤΗ Το Επιμελητήριο Λευκάδας μετά από καταγγελίες μελών του εφιστά τη προσοχή των επαγγελματιών του Νομού σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή τους σε σεμινάρια του ΕΦΕΤ (Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων). Πιο συγκεκριμένα, ΚΕΚ αμφιβόλου πιστοποίησης έρχονται σε επικοινωνία με επαγγελματίες και τους πείθουν για την συμμετοχή τους στα εν λόγω σεμινάρια (η παρακολούθηση των οποίων σαφώς και είναι υποχρεωτική με βάση την ισχύουσα νομοθεσία), οι τελευταίοι στέλνουν τα χρήματα για την συμμε..... (12/05/2022)

περισσότερα »

Πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο για τους νέους κανονισμούς και τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας εντελώς δωρεάν, από Επιμελητήριο Λευκάδας.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο για τους νέους κανονισμούς και τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας εντελώς δωρεάν, από Επιμελητήριο Λευκάδας. Χθες 4/5 η εισηγήτρια της Ημερίδας κ. Μαρία Λιοντάκη, στέλεχος της TÜV HELLAS (TÜV NORD), αναφέρθηκε διεξοδικά σε όλες τις οδηγίες και τους κανονισμούς βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19” Σε όλους τους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί και η απαραίτητη ..... (06/05/2022)

περισσότερα »

Διακοπή στη λειτουργία του ΓΕΜΗ για το διάστημα 6-9/5/2022.

Διακοπή στη λειτουργία του ΓΕΜΗ για το διάστημα 6-9/5/2022. Σας ενημερώνουμε ότι το χρονικό διάστημα μεταξύ Παρασκευής 6/5/2022 ώρα 09.00 και Δευτέρας 9/5/2022 ώρα 00.00 τα πληροφοριακά συστήματα των ΓΕΜΗ και ΥΜΣ θα είναι εκτός λειτουργίας πανελλαδικά, λόγω εργασιών μετάβασής τους στις υποδομές του G-CLOUD. Συνεπώς δεν θα διατίθενται οι υπηρεσίες μεταβολών, δημοσιότητας, στατιστικών και σύστασης επιχειρήσεων κατά το παραπάνω διάστημα. ..... (06/05/2022)

περισσότερα »

Ξεκινά η έκδοση συντάξεων fast track και "συντάξεων εμπιστοσύνης"

Ξεκινά η έκδοση συντάξεων fasttrack και "συντάξεων εμπιστοσύνης" Ξεκινά η έκδοση συντάξεων fasttrack και «συντάξεων εμπιστοσύνης», καθώς με εγκύκλιο του Διοικητή του ΕΦΚΑ δίνονται κατευθύνσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Φορέα για να εφαρμόσουν τις σχετικές προβλέψεις του Νόμου 4921/2022 (άρθρα 48-54). Όπως έχει υπογραμμίσει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, οι δυο αυτοί νέοι θεσμοί έρχονται να προστεθούν στα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί για την επιτάχυνση τη..... (06/05/2022)

περισσότερα »

e-ΕΦΚΑ: Επεκτείνεται η ασφαλιστική ικανότητα μη μισθωτών για το ασφαλιστικό έτος 2022

  e-ΕΦΚΑ: Επεκτείνεται η ασφαλιστική ικανότητα μη μισθωτών για το ασφαλιστικό έτος 2022 Από την 1η Ιουνίου επεκτείνεται μέχρι τις 28/2/2023 η ασφαλιστική ικανότητα σε μη μισθωτούς ασφαλισμένους του e-ΕΦΚΑ (ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες) εφόσον έχουν καταβάλει εντός του 2021 ή καταβάλλουν εντός του 2022 αναδρομικά για το έτος 2021 το ποσό που αντιστοιχεί στην ετήσια εισφορά για παροχές σε είδος και σε χρήμα, σύμφωνα με την ασφαλιστική κατηγορία την οποία ..... (06/05/2022)

περισσότερα »

Καταργούνται οι περιορισμοί για τον Covid-19 στην ΕΣΤΊΑΣΗ» ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 23983/30-04-2022

Καταργούνται οι περιορισμοί για τον Covid-19 στην ΕΣΤΊΑΣΗ» ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 23983/30-04-2022 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ 1. Κατάργηση όλων των περιοριστικών μέτρων στον εσωτερικό χώρο. 2. Αίρονται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης (Δεν καταργούνται). 3. 100% πληρότητα στην λειτουργία εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. 4. Δεν θα γίνεται χρήση ούτε έλεγχος των πελατών για πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. 5. Καταργούνται οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζο..... (06/05/2022)

περισσότερα »

LINK ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ σεμινάριο από το Επιμελητήριο Λευκάδας για τα NEA Υγειονομικά Πρωτόκολλα 2022

    ΔΩΡΕΑΝ σεμινάριο από το Επιμελητήριο Λευκάδας για τα NEA Υγειονομικά Πρωτόκολλα 2022  Το Επιμελητήριο Λευκάδας συνεχίζοντας τις προσπάθειές για συνεχή κατάρτιση και επιμόρφωση τόσο των επαγγελματιών όσο και του ανθρώπινου δυναμικού των επιχειρήσεων, προτίθεται να υλοποιήσει και για το 2022 σεμινάρια για τους νέους κανονισμούς και τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας εντελώς δωρεάν. Σύμφωνα με την ΚΥΑ 4634 (ΦΕΚ Β’1223/17.03.2022) και τίτλο «Τροποποίηση της υπ’ αρ. 6632/16.04.2021 κοι..... (03/05/2022)

περισσότερα »

Κατατέθηκε η τροπολογία για το πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις

Κατατέθηκε η τροπολογία για το πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις Κατατέθηκε η τροπολογία - προσθήκη του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που αφορά στο πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις. Με τις διατάξεις της τροπολογίας επιτρέπεται, από την 1η Ιανουαρίου 2022 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2022, αναπροσαρμογή του μισθώματος που ανέρχεται σε 3%, κατά ανώτατο όριο, σε σχέση με το μίσθωμα του έτους 2021, για τις εμπορικές και επαγγελματικές μισθώσεις ακινήτων. Η τροπολογία – προσθήκ..... (19/04/2022)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα.

  ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα. Άνοιξε, από την ΑΑΔΕ, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την άρση ακινησίας ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών και την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με την μήνα.  Έτσι, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να προχωρούν στην καταβολή τελών κυκλοφορίας, σε αναλογία με τους μήνες για τους οποίους γίνεται η άρση ακινησίας του οχήματος. Στο εξής, οι φορολογούμενοι - ιδιοκτήτες ΙΧ ή δικύκλων, θα μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα MyCar της ΑΑΔ..... (19/04/2022)

περισσότερα »

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΕΥΧΕΣ..... (15/04/2022)

περισσότερα »

ΔΩΡΕΑΝ σεμινάριο από το Επιμελητήριο Λευκάδας για τα NEA Υγειονομικά Πρωτόκολλα 2022

ΔΩΡΕΑΝ σεμινάριο από το Επιμελητήριο Λευκάδας για τα NEA Υγειονομικά Πρωτόκολλα 2022    Το Επιμελητήριο Λευκάδας συνεχίζοντας τις προσπάθειές για συνεχή κατάρτιση και επιμόρφωση τόσο των επαγγελματιών όσο και του ανθρώπινου δυναμικού των επιχειρήσεων, προτίθεται να υλοποιήσει και για το 2022 σεμινάρια για τους νέους κανονισμούς και τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας εντελώς δωρεάν. Σύμφωνα με την ΚΥΑ 4634 (ΦΕΚ Β’1223/17.03.2022) και τίτλο «Τροποποίηση της υπ’ αρ. 6632/16.04.2021 κοινή..... (12/04/2022)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-COOK FOR UKRAINE

Το Σάββατο 26/3/2022 διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από το Επιμελητήριο Λευκάδας εκδήλωση για τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία και υποστήριξη της δράσης CookForUkraine. Συλλέξαμε είδη πρώτης ανάγκης και υγειονομικό υλικό όπου μέσω του Ερυθρού Σταυρού θα αποσταλούν σε εμπόλεμες περιοχές. Στην εκδήλωση συμμετείχαν Ουκρανοί που διαμένουν στη Λευκάδα καθώς και πρόσφυγες όπου έφυγαν από την Ουκρανία με την έναρξη των εχθροπραξιών και βρήκαν καταφύγιο στο νησί μας. Την εκδήλω..... (08/04/2022)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΓΙΑ «ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ & ΠΑΡΟΧΗ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ»

    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΓΙΑ «ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ & ΠΑΡΟΧΗ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ» Το Επιμελητήριο Λευκάδας σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα ώστε όλοι οι δικαιούχοι-μέλη μας να ενημερωθούν σχετικά με τη  «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας» Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο, Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου 2022, 12:00-13:00 με  Κεντρική ομιλήτρια την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Μαριαλένα..... (08/04/2022)

περισσότερα »

Σε λειτουργία το finddoctors.gov.gr για ραντεβού σε δημόσια δομή ή με ιδιώτη γιατρό

Σε λειτουργία το finddoctors.gov.gr για ραντεβού σε δημόσια δομή ή με ιδιώτη γιατρό  Σε λειτουργία μπήκε η πλατφόρμα finddoctors.gov.gr που αφορά στο νέο Ψηφιακό Σύστημα Ραντεβού Πολιτών για την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Ειδικότερα, μέσω της πλατφόρμας, κάθε πολίτης μπορεί να κλείσει ραντεβού σε δημόσια δομή ή με ιδιώτη γιατρό πιστοποιημένο στο "Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης". Το ψηφιακό περιβάλλον είναι πολύ φιλικό, και απαιτείται μόνον η χρήση κωδικών Taxisnet, καθώς και η επιβεβαίωσ..... (07/04/2022)

περισσότερα »

Διπλασιάζεται η επιδότηση φυσικού αερίου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις τον Απρίλιο

Διπλασιάζεται η επιδότηση φυσικού αερίου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις τον Απρίλιο Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ενημέρωσε με επιστολή τις εταιρείες προμήθειας φυσικού αερίου ότι η κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων θα διαμορφωθεί τον Απρίλιο σε 40 ευρώ ανά θερμική MWh, από 20 ευρώ ανά θερμική MWh τον Μάρτιο. Δικαιούχοι της επιδότησης είναι όλοι οι οικιακοί καταναλωτές, που ανέρχονται σε 540.000, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσ..... (06/04/2022)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ: «Άνοιξε» για όσους διέκοψαν την επιχειρηματική δραστηριότητά τους πριν το 2022 το ενισχυμένο πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας, με έμφαση στις γυναίκες και στην ψηφιακή οικονομία με επιδότηση έως 36.000 €

ΟΑΕΔ: «Άνοιξε» για όσους διέκοψαν την επιχειρηματική δραστηριότητά τους πριν το 2022 το ενισχυμένο πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας, με έμφαση στις γυναίκες και στην ψηφιακή οικονομία με επιδότηση έως 36.000 € Από Τετάρτη 9 Μαρτίου, μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις όσοι άνεργοι διέκοψαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα πριν το 2022 για το ανασχεδιασμένο πρόγραμμα «δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας» με έμφαση στις γυναίκες και στην ψηφιακή οικονομία. Σκοπός του προγράμματο..... (06/04/2022)

περισσότερα »

Ενημέρωση για την υποχρέωση Δήλωσης αποθεμάτων γεωργικών προϊόντων & τροφίμων από τις επιχειρήσεις

Ενημέρωση για την υποχρέωση Δήλωσης αποθεμάτων γεωργικών προϊόντων & τροφίμων από τις επιχειρήσεις Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1549Β_04.04.2022 η απόφαση Αριθμ. 1368 των Υπουργών Ανάπτυξης & Επενδύσεων κου Άδωνι Γεωργιάδη & Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κου Γεώργιου Γεωργαντά, με θέμα «Δήλωση αποθεμάτων γεωργικών προϊόντων και τροφίμων». Σύμφωνα με την ΚΥΑ , θα πρέπει να δηλωθούν τα αποθέματα σε α) πρώτες ύλες για την παραγωγή λιπασμάτων, β) λιπάσματα, γ) ζωοτροφές, δ) ωμά δημητρ..... (04/04/2022)

περισσότερα »

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 10.000 νέων ανέργων με ιδιαίτερα αυξημένα κίνητρα

Κ. Χατζηδάκης: Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 10.000 νέων ανέργων με ιδιαίτερα αυξημένα κίνητρα Ένα νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 10.000 νέων ανέργων έως 29 ετών, 100% επιδοτούμενο από τον Οργανισμό και με αποζημίωση διαρκείας επτά μηνών ίση για κάθε μήνα με τον κατώτατο μισθό για τους ωφελούμενους, εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με ωφελούμενους προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. Παράλληλα, ο κ. Χατ..... (01/04/2022)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: Με τέσσερις νέες καινοτομίες διευκολύνεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

ΑΑΔΕ: Με τέσσερις νέες καινοτομίες διευκολύνεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων Με τέσσερις νέες καινοτομίες διευκολύνεται ακόμα περισσότερο η διαδικασία υποβολής δήλωσης φόρου εισοδήματος για τους πολίτες. Συγκεκριμένα: 1. Για πρώτη φορά, οι πολίτες μπορούν να βλέπουν σε έναν συγκεντρωτικό πίνακα και ξεχωριστά για τον κάθε σύζυγο/μέλος συμφώνου συμβίωσης, τα βασικά στοιχεία που έχουν ληφθεί από φορείς, τόσο για εισοδήματα, όσο και για δαπάνες. 2. Οι φορολογούμενοι οφείλουν να ενημε..... (01/04/2022)

περισσότερα »

e-ΕΦΚΑ: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία «Έλεγχος ασφαλιστικής ικανότητας μη μισθωτών» - Ασφαλιστική ικανότητα για όλους τους μη μισθωτούς έως τις 31/5/2022 – Θέμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για οφειλέτες

e-ΕΦΚΑ: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία «Έλεγχος ασφαλιστικής ικανότητας μη μισθωτών» - Ασφαλιστική ικανότητα για όλους τους μη μισθωτούς έως τις 31/5/2022 – Θέμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για οφειλέτες Σε λειτουργία τέθηκε από τον ΕΦΚΑ η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία «Έλεγχος ασφαλιστικής ικανότητας μη μισθωτών», όπου οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, που για οποιονδήποτε λόγο δεν λαμβάνουν εγκαίρως ασφαλιστική ικανότητα, να μπορούν να υποβάλουν αίτημα και να τους αποδί..... (01/04/2022)

περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε η απόφαση με τα νέα μέτρα που ισχύουν από 26 Μαρτίου 2022 μέχρι και τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Δημοσιεύθηκε η απόφαση με τα νέα μέτρα που ισχύουν από 26 Μαρτίου 2022 μέχρι και τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τα Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας από το Σάββατο, 26 Μαρτίου 2022 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 4 Απριλίου 2022 και ώρα 06:00.Αναλυτικά στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (28/03/2022)

περισσότερα »

ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ο πρόεδρος Σωτήρης Σκιαδαρέσης και το ΔΣ του Επιμελητηρίου Λευκάδας στέκονται δίπλα στις ανάγκες του λαού της Ουκρανίας που καλείται άδικα να αντιμετωπίσει το διωγμό και τη προσφυγιά. Σε μια προσπάθεια αλληλεγγύης διοργανώνει το Σάββατο 26/3/2022 και ώρα 11:00-13:00 στη κεντρική αγορά, μπροστά από την Εθνική Τράπεζα εκδήλωση για τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας (τρόφιμα, φάρμακα , υγιειονομικό υλικό). Ακόμη το Επιμελητήριο υποστηρίζει τη δράση #CookForUkraine υπό την αιγίδα της UNICEF UK κ..... (23/03/2022)

περισσότερα »

Νέα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων θα λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρωνέναντι του κορωνοϊού COVID – 19.

Τα νέα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων θα λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρωνέναντι του κορωνοϊού COVID – 19. Όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ, για τις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων που ήδη λειτούργησαν το 2021 απαιτείται επικαιροποίηση του σχεδίου δράσης και εκ νέου εκπαίδευση του συντονιστή καταλύματος για τις επιχειρήσεις καταλυμάτων που θα λειτουργήσουν κατά το έτος 2022, ενώ διαχωρίζονται τα καταλύματα σε αυτά με περισσότερα..... (22/03/2022)

περισσότερα »

e-ΕΦΚΑ: Παρατείνεται η ασφαλιστική ικανότητα όλων των μη μισθωτών μέχρι τις 31 Μαΐου 2022

  e-ΕΦΚΑ: Παρατείνεται η ασφαλιστική ικανότητα όλων των μη μισθωτών μέχρι τις 31 Μαΐου 2022 Με νομοθετική διάταξη, που προωθείται στη Βουλή, με στόχο να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα και να ισχύσει αμέσως μετά, παρατείνεται αυτόματα η ασφαλιστική ικανότητα όλων των μη μισθωτών του e-ΕΦΚΑ, ελευθέρων επαγγελματιών, αυτοτελώς απασχολουμένων και αγροτών (και των έμμεσων μελών τους), από 1 Μαρτίου έως και 31 Μαΐου 2022, ανεξαρτήτως οφειλών και πλήρωσης προϋποθέσεων εκ μέρους τους. Από τη διοί..... (22/03/2022)

περισσότερα »

Κάρτα καυσίμων: Πώς θα δοθεί η επιδότηση - Δυνατή η χρήση του ποσού εφάπαξ

Στην επιδότηση καυσίμων και πώς θα δοθεί στους δικαιούχους εξηγώντας τη διαδικασία αναφέρθηκε μιλώντας στον ANT1, ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο θα υπάρξει μία πλατφόρμα στο gov.gr, η οποία θα είναι έτοιμη στις αρχές Απριλίου και ο πολίτης θα λαμβάνει την επιδότηση δηλώνοντας τον αριθμό του αυτοκινήτου, ενώ κάθε πολίτης θα μπορεί να δηλώνει μόνο ένα αυτοκίνητο..... (22/03/2022)

περισσότερα »

Σε ΦΕΚ τα νέα μέτρα από Δευτέρα 21 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 28 Μαρτίου

Σε ΦΕΚ τα νέα μέτρα από Δευτέρα 21 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 28 ΜαρτίουΔημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας από τη Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 και ώρα 06:00.Αναλυτικά, το ΦΕΚ Β 1302/18.3.2022..... (22/03/2022)

περισσότερα »

Έκτακτη επιχορήγηση των περισσότερο πληττόμενων από την πανδημία επιχειρήσεων ψυχαγωγίας, διοργάνωσης εκδηλώσεων και εκθέσεων, τροφοδοσίας εκδηλώσεων, παροχής υπηρεσιών γυμναστήριου και σχολής χορού

Το Επιμελητήριο Λευκάδας σας ενημερώνει για την νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Έκτακτη επιχορήγηση των περισσότερο πληττόμενων από την πανδημία επιχειρήσεων ψυχαγωγίας, διοργάνωσης εκδηλώσεων και εκθέσεων, τροφοδοσίας εκδηλώσεων, παροχής υπηρεσιών γυμναστήριου και σχολής χορού». Η δράση αφορά στην ενίσχυση επιχειρήσεων των κλάδων παροχής υπηρεσιών οργάνωσης συνεδρίων/εμπορικών εκθέσεων, τροφοδοσίας για εκδηλώσεις, εστίασης/διασκέδασης/ψυχαγωγίας, γυμναστηρίων και σχολών χορού, οι οποίες αντιμετωπ..... (18/03/2022)

περισσότερα »

Συστάθηκε το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Συστάθηκε το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β΄ 1075) η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που συνυπογράφουν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιος Στύλιος και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ιωάννης Τσακίρης, για τη Σύσταση Ταμείου Χαρτοφυλακίου με την επωνυμία "Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας", ως ανεξάρτητη χρηματοδοτική μονάδα εντός της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Α.Ε. Για τη σύσ..... (18/03/2022)

περισσότερα »

Επιχειρήσεις που επιβαρύνονται με Ειδικό Φόρο Ακινήτων.

Επιχειρήσεις που επιβαρύνονται με Ειδικό Φόρο Ακινήτων.   Με Ειδικό Φόρο Ακινήτων επιβαρύνονται επιχειρήσεις και νομικές οντότητες (υπεράκτιες εταιρείες, κάθε μορφής εταιρείες ιδιωτικών επενδύσεων, καταπίστευμα/trust κλπ.) που έχουν εμπράγματα δικαιώματα πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας σε ακίνητα τα οποία βρίσκονται στην Ελλάδα. Ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 15% επί της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων ενώ η ΑΑΔΕ άνοιξε την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων..... (18/03/2022)

περισσότερα »

Ακρίβεια: Αναλυτικά τα νέα μέτρα στήριξης – Τι θα ισχύσει για λογαριασμούς ενέργειας, έκτακτο επίδομα, καύσιμα

Το νέο πακέτο μέτρων στήριξης έναντι της ακριβείας, που ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός, εξειδίκευσαν οι αρμόδιοι υπουργοί σε σχετική συνέντευξη Τύπου το πρωί της Πέμπτης 17/3/2022. Συγκεκριμένα, η νέα δέσμη μέτρων και παρεμβάσεων έχει ως εξής: Πρώτο Πλαίσιο Μέτρων: Σημαντική αύξηση της επιδότησης ρεύματος νοικοκυριών και επιχειρήσεων 2.      Η επιδότηση ρεύματος για τις επιχειρήσεις διπλασιάζεται ώστε να καλύπτει περίπου το 50% της αύξησης για τον Απρίλιο, με κόστος 278 εκατ. ευρώ. 3.  ..... (18/03/2022)

περισσότερα »

«Άνοιξε» το ενισχυμένο πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας, με έμφαση στις γυναίκες και στην ψηφιακή οικονομία με επιδότηση έως 36.000 €

  «Άνοιξε» το ενισχυμένο πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας, με έμφαση στις γυναίκες και στην ψηφιακή οικονομία με επιδότηση έως 36.000 € Αναλυτικά το πρόγραμμα στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (09/03/2022)

περισσότερα »

Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Παροχής Λογιστικών και Φοροτεχνικών Υπηρεσιών

Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Παροχής Λογιστικών και Φοροτεχνικών Υπηρεσιών  ToEπιμελητήριο Λευκάδας ενημερώνει τα μέλη του ότι προκηρύχθηκε δράση που αφορά στην ενίσχυση Αυτοαπασχολούμενων Λογιστών – Φοροτεχνικών, καθώς και Νομικών Προσώπων παροχής λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών, προκειμένου να ανταποκριθούν άμεσα σε ανάγκες ψηφιακού εκσυγχρονισμού τους, λόγω των διευρυμένων και διαρκών αναγκών χρήσης ψηφιακών εφαρμογών για την παροχή των υπηρεσιών τους. Ωφελούμενοι της Δράσης Μικρομε..... (04/03/2022)

περισσότερα »

Καταργείται η συμπλήρωση του PLF για τους επισκέπτες της Ελλάδας

Καταργείται η συμπλήρωση του PLF για τους επισκέπτες της Ελλάδας Έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, καταργείται από τις 15 Μαρτίου 2022 η συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) από τους επισκέπτες όλων των χωρών για την είσοδό τους στην Ελλάδα. "Η υιοθέτηση των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων για τις τουριστικές επιχειρήσεις, φέρνει την Ελλάδα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Για ακόμη μία χρονιά, είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους επισκέπτες ..... (04/03/2022)

περισσότερα »

Τέλος οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους από το Σάββατο 5/3/2022

Τέλος οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους από το Σάββατο 5/3/2022 Την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους εισηγήθηκε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό. Σε συνέχεια, της συνεδρίασης της Επιτροπής, το υπουργείο ανακοίνωσε πως δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους αν και παραμένει ως ισχυρή σύσταση η χρήση της σε ανοιχτούς χώρους με συνωστισμό καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολί..... (03/03/2022)

περισσότερα »

Έναρξη λειτουργίας Τηλεφωνικού Κέντρου Υποστήριξης για συμβούλους του νέου εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών

Το Υπουργείο Οικονομικών, υπό τον συντονισμό της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ), ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας ειδικής υπηρεσίας τεχνικής υποστήριξης για τους συμβούλους του νέου εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών (Ν. 4738/2020), ώστε να διευκολυνθούν στο έργο τους. Ειδικότερα, από αύριο, 24/2/2022, οι σύμβουλοι του εξωδικαστικού μηχανισμού (λογιστές, οικονομολόγοι, δικηγόροι, σύμβουλοι επιχειρήσεων κ.λπ.) μπορούν να απευθύνονται στο νέο τηλεφωνικό κέν..... (02/03/2022)

περισσότερα »

Υπ. Εργασίας: Νέα εποχή στην κατάρτιση με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης

Υπ. Εργασίας: Νέα εποχή στην κατάρτιση με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται ο σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τα προγράμματα κατάρτισης "νέας γενιάς" του ΟΑΕΔ που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς χτες εγκρίθηκαν από το Δ.Σ. του Οργανισμού οι πρώτες δράσεις. Μέσα στον Μάρτιο, θα δημοσιευθούν οι προσκλήσεις παρόχων κατάρτισης και πιστοποίησης για δύο προγράμματα αναβάθμισης δεξ..... (03/03/2022)

περισσότερα »

Παράταση καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής για το Αίτημα Επαλήθευσης – Πιστοποίησης των Δράσεων«Επανεκκίνηση Εστίασης» και «Επανεκκίνηση Τουρισμού»

Παράταση καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής για το Αίτημα Επαλήθευσης – Πιστοποίησης των Δράσεων «Επανεκκίνηση Εστίασης» και «Επανεκκίνηση Τουρισμού» Με τις από 25/02/2022 Αποφάσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κου Γιάννη Τσακίρη καθώς και με σχετικές έγγραφες Οδηγίες που δόθηκαν προς τον αρμόδιο Φορέα υλοποίησης ΕΦΕΠΑΕ, αποσαφηνίζονται τα ακόλουθα:  Λόγω ταυτόχρονης λήξης στις 28/2/2022 διαφόρων υποχρεώσεων των επιχειρήσεων προς τη Δημόσια Διοίκηση, η καταληκτική ημερομηνία υ..... (02/03/2022)

περισσότερα »

Αιτήσεις Α21 - Επίδομα Παιδιού: Άνοιξε η πλατφόρμα για υποβολές μέχρι 11.3.2022

Αιτήσεις Α21 - Επίδομα Παιδιού: Άνοιξε η πλατφόρμα για υποβολές μέχρι 11.3.2022 Ο ΟΠΕΚΑ ενημερώνει ότι από 1η Μαρτίου 2022, άνοιξε και λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή έως την 11η Μαρτίου. Οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, www.idika.gr, ή μέσω του διαδικτυακού τόπου, www.opeka.gr, με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο Taxisnet. Το δικαιούμενο ποσό θα υπολ..... (02/03/2022)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ : Έρχονται οι αυτόματες κατασχέσεις για οφειλές στην εφορία

ΑΑΔΕ : Έρχονται οι αυτόματες κατασχέσεις για οφειλές στην εφορία Τον προσεχή Σεπτέμβριο θα τεθεί τελικά σε πλήρη λειτουργία ο νέος φοροεισπρακτικός μηχανισμός Eispraxis, το ηλεκτρονικό όπλο που θα επιστρατεύει η ΑΑΔΕ για την αυτόματη είσπραξη χρεών, από όσους δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στην εφορία. Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό «δίχτυ» που θα έχει τη δυνατότητα να αντλεί αυτόματα, από όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες και βάσεις δεδομένων, στοιχεία για τα εισοδήματα και την υπόλοιπη..... (02/03/2022)

περισσότερα »

Δημιουργία νέου προγράμματος Κρατικής στήριξης των δανείων πρώτης κατοικίας των ευάλωτων νοικοκυριών

  Δημιουργία νέου προγράμματος Κρατικής στήριξης των δανείων πρώτης κατοικίας των ευάλωτων νοικοκυριών   Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει τη δημιουργία ενός νέου προγράμματος για την Κρατική στήριξη των δανείων πρώτης κατοικίας των ευάλωτων νοικοκυριών. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα παρέχει κρατική επιδότηση της δόσης του στεγαστικού δανείου των ευάλωτων οφειλετών με το ποσό των 70 έως 210 ευρώ μηνιαίως, ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού. Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι 15 μήν..... (28/02/2022)

περισσότερα »

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Τη Πρέσβη της Σλοβακίας στην Ελλάδα κ. Ιveta Hricova υποδέχθηκε σήμερα ο Πρόεδρος Σωτήριος Σκιαδαρέσης στο Επιμελητήριο Λευκάδας, στο πλαίσιο επίσκεψης της στη περιοχή. Η Πρέσβης ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του Επιμελητηρίου καθώς και για θέματα τουρισμού και εμπορίου. Η κ.Iveta Hricova άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πλάνο δράσεων του Επιμελητηρίου σε θέματα τουρισμού αλλά και εξαγωγικής δραστηριότητας των τοπικών προϊόντων. Το πλαίσιο της συζήτησης βασίστηκε στη δυνατότητα σύνα..... (24/02/2022)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΕΠΟΧΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

 Το Επιμελητήριο Λευκάδας έπειτα από συζητήσεις  που είχε με ξένα πανεπιστήμια, προσκαλεί όλες τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να προσλάβουν ξένους φοιτητές για  πρακτική άσκηση κατά του καλοκαιρινούς μήνες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον στο τηλέφωνο του Επιμελητηρίου για πληροφορίες. Υπεύθυνη κα Λάζαρη Πανωραία τηλ 2645022686, Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-14:00    ..... (25/02/2022)

περισσότερα »

Ειδοποιητήρια ΕΦΚΑ Ιανουαρίου 2022 για εκτύπωση και πληρωμή

Τα ειδοποιητήρια πλέον είναι ενιαία για τις εισφορές κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ για τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους Ειδοποιητήρια ΕΦΚΑ Ιανουαρίου 2022 πληρωμής εισφορών των Μη Μισθωτών ασφαλισμένων (ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενοι και αγρότες) Επισημαίνεται ότι για να αποφευχθούν προβλήματα του παρελθόντος η πληρωμή των εισφορών πραγματοποιείται πλέον με νέο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής (RF) Για το λόγο αυτό θα πρέπει όλοι οι ασφαλισμένοι που κάνουν χρήση ..... (25/02/2022)

περισσότερα »

Εκκίνηση της διαδικασίας υποβολής αίτησης χρηματοδότησης για τη 2η φάση του 2021 του Μεταφορικού Ισοδύναμου επιχειρήσεων

Εκκίνηση της διαδικασίας υποβολής αίτησης χρηματοδότησης για τη 2η φάση του 2021 του Μεταφορικού Ισοδύναμου επιχειρήσεων Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοίνωσε την έναρξη υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης, για τη 2 η Φάση 2021 του μέτρου «Μεταφορικό Ισοδύναμο (Μ.Ι.) επιχειρήσεων» τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022. Καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης ορίζεται η Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022. Οι α..... (23/02/2022)

περισσότερα »

energycost.gr: Το εργαλείο της ΡΑΕ για σύγκριση τιμολογίων παρόχων για ηλεκτρικό ρεύμα – φυσικό αέριο

energycost.gr: Το εργαλείο της ΡΑΕ για σύγκριση τιμολογίων παρόχων για ηλεκτρικό ρεύμα – φυσικό αέριο Διαδικτυακή εφαρμογή σύγκρισης τιμών ηλεκτρικού ρεύματος για τα τιμολόγια Μικρών Πελατών Χαμηλής Τάσης ηλεκτρικής ενέργειας έχει αναπτύξει η  Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, το energycost.gr . Πρόκειται για ένα εργαλείο μέσω του οποίου παρουσιάζονται σε συγκρίσιμη μορφή το σύνολο των τιμολογίων που προσφέρουν στην αγορά οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας. Επιπλέον, η διαδικτυακή εφαρμογή συγκρ..... (23/02/2022)

περισσότερα »

Πρόγραμμα ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των κρατών μελών της ΕE για απόκτηση εθνικού /διεθνούς σήματος

Πρόγραμμα ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των κρατών μελών της ΕE για απόκτηση εθνικού /διεθνούς σήματος Με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ε.Ε. (EUIPO), με τη συνεργασία των Εθνικών Γραφείων Διανοητικής Ιδιοκτησίας, εφαρμόζει από 10-01-2022, για 2η συνεχή χρονιά, ένα πρόγραμμα ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των κρατών μελών της Ε.Ε.. Ειδικότερα, θα καλύπτει τη χρηματοδότηση του 75% των τελών κατάθεσης εθνικού σήματος ή σχεδίου..... (23/02/2022)

περισσότερα »

Παράταση υποβολής δικαιολογητικών υπαγωγής αυθαιρέτων

Παράταση υποβολής δικαιολογητικών υπαγωγής αυθαιρέτων Με νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα κατατεθεί άμεσα δίνεται παράταση στην ανάρτηση δικαιολογητικών υπαγωγών που αφορούν στην τακτοποίηση αυθαιρέτων. Η παράταση αφορά τόσο στην ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών για περιπτώσεις υπαγωγών στον ν. 4178/2013, οι οποίες δεν μεταφέρονται στον ν. 4495/2017 και τις περιπτώσεις υπαγωγής στον ν. 4014/2011 που έχουν μεταφερθεί στον ν. 4178/2013, ..... (23/02/2022)

περισσότερα »

Διευκρινίσεις για την υποβολή στο Πληροφοριακό Σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ" της υπεύθυνης δήλωσης για τη διενέργεια rapid test

Διευκρινίσεις για την υποβολή στο Πληροφοριακό Σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ" της υπεύθυνης δήλωσης για τη διενέργεια rapid testΣε διευκρινίσεις σχετικά με την υποβολή στο Πληροφοριακό Σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ" της υπεύθυνης δήλωσης για τη διενέργεια rapid test προχώρησε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνεται ότι η υπεύθυνη δήλωση επιχειρήσεων για τους εργαζομένους τους που έχουν την υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου, και δη για τις εβδομάδες αναφορ..... (23/02/2022)

περισσότερα »

Σε λειτουργία το myKtimatologioLive, για ψηφιακά ραντεβού

  Σε λειτουργία το myKtimatologioLive, για ψηφιακά ραντεβού Σε παραγωγική λειτουργία τέθηκε τη Δευτέρα η πλατφόρμα myKtimatologioLive, μέσω της οποίας οι πολίτες και οι επαγγελματίες (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί) μπορούν να εξυπηρετούνται εξ αποστάσεως μέσω βιντεοκλήσης για θέματα γενικής και εξειδικευμένης πληροφόρησης σχετικά με τις διαδικασίες και τις υπηρεσίες των ακινήτων τους που σχετίζονται με το Κτηματολόγιο. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται μείωση των φυσικών επισκέψεων ..... (22/02/2022)

περισσότερα »

Πάνω από 500.000 νέες και νέοι έχουν υποβάλει επιτυχώς αίτημα για απαλλαγή από τα τέλη κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας στο mobilefees.gov.gr

Ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ο αριθμός των νέων, ηλικίας 15 έως 29 ετών, οι οποίοι έχουν υποβάλει με επιτυχία αίτημα για απαλλαγή από τα τέλη κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας στο mobilefees.gov.gr. Συγκεκριμένα, από τις 10 Ιανουαρίου 2022, ημέρα που η πλατφόρμα τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία, 521.557 νέες και νέοι επωφελήθηκαν από την απαλλαγή των τελών. Με τον τρόπο αυτό, υλοποιείται η δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση της φορολογίας στις τηλεπικοινωνίες, όπως την ..... (21/02/2022)

περισσότερα »

Οι κυριότερες ρυθμίσεις των τροπολογιών στο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ - Παράταση ασφαλιστικής ικανότητας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

Οι κυριότερες ρυθμίσεις των τροπολογιών στο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ - Παράταση ασφαλιστικής ικανότητας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων Μεταξύ άλλων στις τροπολογίες που κατατέθηκαν, περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για την παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας για ένα χρόνο χωρίς προϋποθέσεις σε ειδικές κατηγορίες ασφαλισμένων Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Η ρύθμιση για την παράταση της ασφαλιστικής ικανότη..... (18/02/2022)

περισσότερα »

Νέες πτήσεις προς το αεροδρόμιο του Ακτίου για τη νέα τουριστική σεζόν.

Τις τελευταίες μέρες ανακοινώθηκαν νέες πτήσεις προς το αεροδρόμιο του Ακτίου για τη νέα τουριστική σεζόν. Συγκεκριμένα η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία BlueAir θα πραγματοποιεί μια πτήση από το Βουκουρέστι προς το Άκτιο για το καλοκαίρι του 2022, από 25 Ιουνίου έως 24 Σεπτεμβρίου και κάθε Σάββατο. Επιπλέον το τουριστικό πρακτορείο RhombergReisen σε συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες LubeckAir και AirAlsie θα συνδέει για πρώτη φορά το Σάλτσμπουργκ με το αεροδρόμιο του Ακτίου. Πιο..... (18/02/2022)

περισσότερα »

Σε λειτουργία το Open Car για την αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με οχήματα

Σε λειτουργία το Open Car για την αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με οχήματα   Σε λειτουργία τέθηκε η νέα υπηρεσία Open Car σύμφωνα με την ανακοίνωση των υπουργείων Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Πρόκειται για την πλατφόρμα μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να αναζητούν πληροφορίες σχετικά με οχήματα τα οποία διαθέτουν πινακίδες που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα. Η υπηρεσία βρίσκεται στο gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα..... (18/02/2022)

περισσότερα »

Νέα μέτρα: Αλλαγές σε εστίαση και γήπεδα από 19 Φεβρουαρίου.

Νέα μέτρα: Αλλαγές σε εστίαση και γήπεδα από 19 Φεβρουαρίου. Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων έδωσε το “πράσινο φως”, το απόγευμα της Τετάρτης (16.02.2022), για μερική χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό, η οποία θα τεθεί σε ισχύ το ερχόμενο Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Οι εισηγήσεις για χαλάρωση των μέτρων επικεντρώθηκαν σε τρεις τομείς: την εστίαση, τα γήπεδα και τα σχολεία. Ξεκάθαρο ήταν το “όχι” στη διεξαγωγή εκδηλώσεων για τις Απόκριες, ..... (18/02/2022)

περισσότερα »

Δε θα υπάρχει πλέον όριο στον αριθμό των καθήμενων ανά τραπέζι στην εστίαση και στη διασκέδαση

Δε θα υπάρχει πλέον όριο στον αριθμό των καθήμενων ανά τραπέζι στην εστίαση και στη διασκέδασηΔε θα υπάρχει πλέον όριο στον αριθμό των καθήμενων ανά τραπέζι στην εστίαση και στη διασκέδαση.  Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, κατά τη συνεδρίαση στις 9/2/2022, τη μόνη αλλαγή που εισηγήθηκε στα μέτρα που ισχύουν είναι στον αριθμό των καθήμενων με κατάργηση των 6 ατόμων ανά τραπέζι στην εστίαση και στη διασκέδαση. Ωστόσο, παραμένουν σε ισχύ τα πρωτόκολλα σχετικά με τις αποστάσ..... (10/02/2022)

περισσότερα »

Κώστας Σκρέκας: «350 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων»

Κώστας Σκρέκας: «350 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων» Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ανακοίνωσε την επέκταση των μέτρων στήριξης της κοινωνίας από τις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης για τον Φεβρουάριο. Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση: Η Κυβέρνηση για έκτο συνεχόμενο μήνα, υλοποιώντας τη δέσμευση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στηρίζει την ελληνική οικογένεια και τις επιχειρήσεις από τις επιπτώσεις αυτ..... (10/02/2022)

περισσότερα »

Ειδική άδεια και επίδομα ασθένειας εργαζόμενων λόγω νόσησης από τον κορωνοϊό Covid-19 – Η διαδικασία χορήγησης ενώπιον του e-ΕΦΚΑ (Εγκ.6/2022)

Με την νέα έξαρση και ευρεία μετάδοση του ιού Covid-19 που παρατηρήθηκε τους τελευταίους μήνες, ο νομοθέτης, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας και με σκοπό την προστασία των εργαζομένων, νομοθέτησε ειδική άδεια για όσους εργαζόμενους νοσούν από τον ιό Covid-19. Στην παρ.1 του άρθρου 62 του Ν.4886/2022 προβλέπεται ότι «Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, σε περίπτωση νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, δικαιούνται να παρέχουν την εργασία τους εξ αποστάσεως, εφόσον..... (10/02/2022)

περισσότερα »

Νέα ψηφιακή πλατφόρμα για την εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων από τους ΟΤΑ

Νέα ψηφιακή πλατφόρμα για την εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων από τους ΟΤΑ Ένα ακόμη βήμα για την πλήρη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα και για την ευχερέστερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών πραγματοποιήθηκε με την δημοσίευση στο (ΦΕΚ Β’ 386/03-02-2022) της υπ. αριθμ. 3130ΕΞ 2-22 κοινής υπουργικής απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών και Επικρατείας, με την οποία για πρώτη φορά  δημιουργείται ειδική ψηφιακή πλατφόρμα για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των ε..... (10/02/2022)

περισσότερα »

Νέα παράταση για το «Εξοικονομώ 2021», μέχρι πότε θα γίνονται οι αιτήσεις

Κατά την διάρκεια των ανακοινώσεων για την επιδότηση σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε νέα παράταση υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021.Η πλατφόρμα «exoikonomo2021.gov.gr» θα παραμείνει ανοικτή για έναν μήνα ακόμη, ως και τις 15 Μαρτίου. Σημειώνεται πως ήδη είχε δοθεί παράταση μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου.Όπως ανακοινώθηκε μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει αιτήσεις στο πρόγραμμα πάνω από 80.000 νοικοκυριά, ενώ παράλληλα επισημάνθηκε ..... (09/02/2022)

περισσότερα »

Κλειστές λόγω αναβάθμισης συγκεκριμένες υπηρεσίες του gov.gr το Σαββατοκύριακο

Κλειστές λόγω αναβάθμισης συγκεκριμένες υπηρεσίες του gov.gr το Σαββατοκύριακο Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχωρά σε αναβάθμιση των υποδομών της, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα από Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 17:00 έως και Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 18:00. Συγκεκριμένα, κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα, δεν θα είναι διαθέσιμες οι υπηρεσίες του gov.gr που σχετίζονται με: ..... (08/02/2022)

περισσότερα »

Υπ. Εργασίας: Τι αλλάζει για τα υποχρεωτικά rapid test για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα

Υπ. Εργασίας: Τι αλλάζει για τα υποχρεωτικά rapid test για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ενημερώνει ότι από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, επέρχονται αλλαγές στο πλαίσιο των υποχρεωτικών διαγνωστικών ελέγχων για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, σε συνέχεια της ρύθμισης που προβλέπεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση 4761/28-1-2022 (ΦΕΚ Β’ 290), σύμφωνα με την οποία "Από τις 7 Φεβρουαρίου 2022 πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται όσοι ενή..... (08/02/2022)

περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε ο Χάρτης Περιφερειακών Ενισχύσεων 2022-2027 για την Ελλάδα

  Δημοσιεύθηκε ο Χάρτης Περιφερειακών Ενισχύσεων 2022-2027 για την Ελλάδα Δημοσιεύθηκε στη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ο χάρτης της Ελλάδας για τη χορήγηση περιφερειακών ενισχύσεων, ο οποίος έχει ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2022 έως 31 Δεκεμβρίου 2027, με πρόβλεψη για ενδιάμεση αναθεώρηση το 2024. Ο περιφερειακός χάρτης της Ελλάδας καθορίζει τις ελληνικές περιφέρειες που είναι επιλέξιμες για περιφερειακές επενδυτικές ενισχύσεις καθώς και τις μέγιστες εντάσεις ενίσχυσης (μέγιστα ποσοστ..... (07/02/2022)

περισσότερα »

Επιδότηση για ρεύμα και φυσικό αέριο και τον Φεβρουάριο

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους ενέργειας θα επεκταθούν και τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος προανήγγειλε πως οι επιδοτήσεις για ρεύμα και φυσικό αέριο θα δοθούν και τον επόμενο μήνα. Μιλώντας σε ραδιοτηλεοπτικό σταθμό, ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε για την κάλυψη του κόστους της αύξησης των τιμών στην ενέργεια ότι «θα το κάνουμε και τον Φεβρουάριο και για όσο χρειαστεί», προαναγγέλλοντας έτσι την επέκταση των επιδοτήσεων γι..... (04/02/2022)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ EXPO CORFU 2022

(03/02/2022)

περισσότερα »

Κ. Σκρέκας: 30% αύξηση της επιδότησης στον δεύτερο κύκλο του "Κινούμαι Ηλεκτρικά"

Κ. Σκρέκας: 30% αύξηση της επιδότησης στον δεύτερο κύκλο του "Κινούμαι Ηλεκτρικά" Αυξημένες επιδοτήσεις για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και δικύκλων θα παρέχει το πρόγραμμα "Κινούμαι Ηλεκτρικά" στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου εφαρμογής του, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο νέος κύκλος θα ξεκινήσει τον Απρίλιο, θα έχει αναδρομική ισχύ από 1.12.2021 ενώ οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 31.12.2023. Θα προβλέπει επίσης κοινωνικά κριτήρια γ..... (03/02/2022)

περισσότερα »

Χρ. Σταϊκούρας: Ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών

Χρ. Σταϊκούρας: Ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών Μείωση στο εκκαθαριστικό τους θα δουν οκτώ στους δέκα ιδιοκτήτες ακινήτων για το 2022, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσης της μείωσης κατά 13% του νέου ΕΝΦΙΑ. Όπως είπε, "η μείωση γίνεται στο πλαίσιο μιας συνολικής μεταρρύθμισης στη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας". Σύμφωνα με τον υπουργό, η μεταρρύθμιση αλλάζει δραστικά τη δομή του φόρου, καθώς αναπροσαρμόζονται αντικ..... (03/02/2022)

περισσότερα »

Εισφορές ΕΦΚΑ: Τέλος χρόνου για επιλογή κατηγορίας από επαγγελματίες και αγρότες

Tέλος χρόνου για την επιλογή των ασφαλιστικών εισφορών. Εως την ερχόμενη Δευτέρα, 31/1/2022, θα μπορούν οι ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενοι και αγρότες να επιλέξουν ελεύθερα την ασφαλιστική κατηγορία στην οποία επιθυμούν να καταταχθούν για το νέο έτος 2022 από τις έξι κατηγορίες που έχουν θεσπιστεί. Η επιλογή της ασφαλιστικής κατηγορίας για τους κλάδους Κύριας και Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχής γίνεται μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας (https:/..... (28/01/2022)

περισσότερα »

Παρατείνεται κατά 15 ημέρες η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων του "Εξοικονομώ 2021"

Παρατείνεται κατά 15 ημέρες η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων του "Εξοικονομώ 2021" Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε την παράταση, κατά 15 ημέρες, της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων για το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης "Εξοικονομώ 2021". Η νέα καταληκτική ημερομηνία είναι στις 15 Φεβρουαρίου 2022 για τις αιτήσεις μονοκατοικιών/μεμονωμένων διαμερισμάτων. Η χορήγηση της παράτασης κρίνεται αναγκαία λόγω των έκτακτων συνθηκών στη δημόσια διοίκηση που έχουν πρ..... (28/01/2022)

περισσότερα »

Επανέρχoνται μουσική και ωράριο στη διασκέδαση από την 1η Φεβρουαρίου

Επανέρχoνται μουσική και ωράριο στη διασκέδαση από την 1η Φεβρουαρίου Την αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης, επανέρχεται η μουσική στους χώρους εστίασης και διασκέδασης, καθώς και το πλήρες ωράριο, αλλά παραμένει η καθήμενη διασκέδαση. Επιπλέον, λόγω του ότι στην κακοκαιρία δεν μπόρεσαν πολλοί συμπολίτες μας που είχανε προγραμματίσει το ραντεβού τους ..... (28/01/2022)

περισσότερα »

Χρ. Σταϊκούρας: Επιδότηση ρεύματος, φυσικού αερίου και τον Φεβρουάριο

Χρ. Σταϊκούρας: Επιδότηση ρεύματος, φυσικού αερίου και τον Φεβρουάριο Την επέκταση των μέτρων για την αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας χθες  στον ΣΚΑΪ. Αναλύοντας τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος, δήλωσε ότι τον Ιανουάριο το υπουργείο Οικονομικών έδωσε 400 εκ. ευρώ για την επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου σημειώνοντας ότι μπορεί αυτό το πο..... (28/01/2022)

περισσότερα »

Πώς θα χορηγούνται οι ειδικές άδειες για τους εργαζομένους όταν νοσούν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους από Covid-19

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με δυο αποφάσεις ρυθμίζει τον τρόπο χορήγησης των ειδικών αδειών των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα όταν νοσούν από κορωνοϊό είτε οι ίδιοι, είτε τα παιδιά τους, κατ’ εφαρμογή των άρθρων 61 και 62 του Ν. 4886/2022 που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Όσον αφορά στις νέες προβλέψεις σε περίπτωση νόσησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα α..... (28/01/2022)

περισσότερα »

Τέθηκε σε λειτουργία στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ η ηλεκτρονική αίτηση για τη λήψη επικουρικής σύνταξης λόγω γήρατος

  Τέθηκε σε λειτουργία στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ η ηλεκτρονική αίτηση για τη λήψη επικουρικής σύνταξης λόγω γήρατος Τέθηκε σε λειτουργία στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ η ηλεκτρονική αίτηση για τη λήψη επικουρικής σύνταξης λόγω γήρατος με την οποία καταργείται η υποχρέωση των ασφαλισμένων να επισκέπτονται 2 με 3 φορές τα υποκαταστήματα του e-ΕΦΚΑ για την υποβολή των αναγκαίων δικαιολογητικών. Έτσι, όταν ένας ασφαλισμένος υποβάλει ηλεκτρονικά το αίτημα για λήψη της κύριας σύνταξης μπορεί την ..... (28/01/2022)

περισσότερα »

e-ΕΦΚΑ: Παράταση καταβολής ασφαλιστικών υποχρεώσεων

  Την παράταση της προθεσμίας για την καταβολή ασφαλιστικών υποχρεώσεων αναμένεται να αποφασίσει το ΔΣ του e-ΕΦΚΑ. Συγκεκριμένα, το ΔΣ του e-ΕΦΚΑ στην  συνεδρίαση (27/01/2022) αναμένεται να αποφασίσει την παράταση έως την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022 της προθεσμίας πληρωμής των κάτωθι ασφαλιστικών υποχρεώσεων: – Καταβολής ασφαλιστικών εισφορών Δεκεμβρίου 2021 ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών. – Υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.) μισθολογικής περιόδου ..... (27/01/2022)

περισσότερα »

Σεμινάρια κατάρτισης για την Υγιεινή και Ασφάλεια των τροφίμων

Σεμινάρια κατάρτισης για την Υγιεινή και Ασφάλεια των τροφίμων. Σύμφωνα με την Υγειονομική Διάταξη (ΦΕΚ 2718/8-10-2012) με ισχύ από 23 Οκτωβρίου 2012, δημιουργείται η υποχρέωση σε όλο το προσωπικό των επιχειρήσεων της χώρας που δραστηριοποιείται στον χώρο των τροφίμων και ποτών, σε  όλα τα στάδια της τροφικής αλυσίδας, να εκπαιδευτεί  σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας(άρθρο 9 της νέας υγειονομικής νομοθεσίας και στο ΦΕΚ 1616 του ΕΦΕΤ).   Mε βάση την ισχύουσα νομοθεσία, καθίσταται πλέον υπ..... (21/01/2022)

περισσότερα »

Τώρα «Τα Ραντεβού μου» σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας

Τώρα «Τα Ραντεβού μου» σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ενημερώνει ότι, από Πέμπτη, 20.01.2022 επεκτείνει τη λειτουργία της πλατφόρμας «Τα Ραντεβού μου» στο σύνολο των ΔΟΥ της επικράτειας μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr). Στην πλατφόρμα «Τα Ραντεβού μου» οι φορολογούμενοι και οι εκπρόσωποί τους έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν ψηφιακά τα ραντεβού για τις υποθέσεις, που τους αφορούν, σε ημέρα και ώρα, όπου είναι διαθέσιμη η σχετική Υπ..... (21/01/2022)

περισσότερα »

Ξεκινά τον Μάρτιο η υποβολή φορολογικών δηλώσεων Σε 8 δόσεις ο φόρος εισοδήματοςa

Ξεκινά τον Μάρτιο η υποβολή φορολογικών δηλώσεων Σε 8 δόσεις ο φόρος εισοδήματος Ανεβάζουν ρυθμούς στο υπουργείο Οικονομικών και στην ΑΑΔΕ έτσι ώστε να είναι έτοιμοι μέσα στο Μάρτιο και να ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2021, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, «ο φόρος εισοδήματος θα ξεκινήσει να πληρώνεται από τον Ιούλιο, σε 8 δόσεις». Κατά συνέπεια η τελευταία θα είναι..... (21/01/2022)

περισσότερα »

Νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» για εστίαση και μικρές επιχειρήσεις

Νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» για εστίαση και μικρές επιχειρήσεις Νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» για εστίαση και μικρές επιχειρήσεις εξετάζει η κυβέρνηση αποκλειστικά για μικρές και για μεσαίες επιχειρήσεις ύψους 450 εκατ. ευρώ εξετάζει η κυβέρνηση, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης σε διαδικτυακή εκδήλωση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων με θέμα την «πανδημία και εστίαση», όπως αυτή αποτυπώθηκε από τους προέδρους 40 και πλέον επιμελητηρίων όλης της χώρας. Σύμφ..... (21/01/2022)

περισσότερα »

Τα νέα μέτρα στήριξης εργαζομένων-επιχειρήσεων για την πανδημία τον Ιανουάριο-Τι ισχύει για τις αναστολές εργασίας

Τα νέα μέτρα στήριξης εργαζομένων-επιχειρήσεων για την πανδημία τον Ιανουάριο-Τι ισχύει για τις αναστολές εργασίας Δέσμη τριών επιπλέον μέτρων στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού τον μήνα Ιανουάριο λαμβάνουν τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των υπουργείων, τα μέτρα αυτά είναι τα εξής: 1. Επέκταση των προσωρινών αναστολών εργασία..... (21/01/2022)

περισσότερα »

Κλείνουν τα πρώτα τμημάτων για τα Σεμινάρια Τεχνικών Ασφαλείας.

Κλείνουν τα πρώτα τμημάτων για τα Σεμινάρια Τεχνικών Ασφαλείας. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες τεχνικού ασφάλειας. Στις επιχειρήσεις της κατηγορίας Γ του ΠΔ 294/88 (επιχειρήσεις δηλ. με χαμηλή επικινδυνότητα (Γεωργία, εμπόριο, Κτηνοτροφία, εστιατόρια, ξενοδοχεία, επικοινωνίες, μεταφορές, αποθηκεύσεις, τράπεζες, οικονομικά ιδρύ..... (13/01/2022)

περισσότερα »

Νέα παράταση για απόσυρση των παλαιών ταμειακών μηχανών

Νέα παράταση για απόσυρση των παλαιών ταμειακών μηχανών Nέα παράταση για την αντικατάσταση των ταμειακών μηχανών με νέου τύπου που θα συνδέονται online με το Taxis δίνει η Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Α. 1269/2021 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 6301/Β/29-12-2021. Πρόκειται για τύπους ταμειακών μηχανών, που αναφέρονται αναλυτικά στην Απόφαση Α.Α.Δ.Ε.πολ. 1196/2017 - ΦΕΚ 4486/Β/19-12-2017, οι οποίες θα πρέπει να αντικατασταθούν έως τις 31 Μαρτίου 2022. Κανονικά, η προθεσμία έληγε σήμερα Παρασκευή (31/..... (12/01/2022)

περισσότερα »

ΕΦΚΑ: Μέχρι 31.1.2022 η υποβολή της αίτησης - δήλωσης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας

ΕΦΚΑ: Μέχρι 31.1.2022 η υποβολή της αίτησης - δήλωσης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας Σε λειτουργία τέθηκε από 20/12/2021, στον διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα (https://www.efka.gov.gr/el/asphalismenoi/me-misthotoi/epilogi-asfalistikis-katigorias) μέσω της οποίας οι ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενοι και αγρότες μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα την ασφαλιστική κατηγορία στην οποία επιθυμούν να καταταχθούν για το νέο έτο..... (12/01/2022)

περισσότερα »

Αναστολές συμβάσεων Ιανουαρίου 2022 – Οι ΚΑΔ για την εστίαση

Αναστολές συμβάσεων Ιανουαρίου 2022 – Οι ΚΑΔ για την εστίαση Τις λεπτομέρειες για την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον Ιανουάριο 2022 για επιχειρήσεις στις οποίες επιβλήθηκε απαγόρευση μουσικής και των οποίων περιορίστηκε η λειτουργία έως τα μεσάνυχτα με εντολή δημόσιας αρχής, καθορίζει απόφαση (Αριθμ. απόφ. 09412 - ΦΕΚ 6368/Β/31.12.2021) του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σ..... (12/01/2022)

περισσότερα »

Δύο προγράμματα επιδότησης θέσεων εργασίας

Δύο προγράμματα επιδότησης θέσεων εργασίας Διευκρινίσεις για δύο προγράμματα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας που τρέχουν από την 1η Ιανουαρίου του 2022 δίνει σε ανακοίνωση το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ σύμφωνα με την οποία οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες θα μπορούν να υποβάλλουν παράλληλα αίτηση ένταξης για την επιδότηση 50.000 θέσεων εργασίας και την πρόσληψη νέων ηλικίας 18-29 ετών. Ειδικότερα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: Ο προβλεπόμενος αριθμός των 100.000 νέων θέσεων εργασίας του «Ανοιχτού προγράμματ..... (12/01/2022)

περισσότερα »

Άνοιξε η πλατφόρμα για απαλλαγή τελών κινητής τηλεφωνίας για τους συνδρομητές 15-29 ετών

Μobilefees.gov.gr: Άνοιξε η πλατφόρμα για απαλλαγή τελών κινητής τηλεφωνίας για τους συνδρομητές 15-29 ετών Απαλλαγή από τα τέλη κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας μπορούν να έχουν από σήμερα οι νέοι ηλικίας 15-29 ετών, καθώς τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Οικονομικών έθεσαν σε παραγωγική λειτουργία το mobilefees.gov.gr. Την πλατφόρμα υλοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης με τη συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. ..... (11/01/2022)

περισσότερα »

Συμμετοχή σε έρευνα

Η Ένωση των Ιταλικών Επιμελητηρίων η κ. Diana Marcello σας προσκαλεί  να απαντήσετε σε μια έρευνα των Ιταλικών Πανεπιστημίων μέχρι 31/1/2022.   Δείτε την έρευνα εδώ: https://docs.google.com/forms/d/1hrrswq0PyAHA23L_btA_gtp1mnP-ufnDSEqQJYaJyHE/viewform?ts=61b7252c&edit_requested=true   Σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας...... (11/01/2022)

περισσότερα »

Στη δημοσιότητα η ΚΥΑ με τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα

Στη δημοσιότητα η ΚΥΑ με τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμεραΣτη δημοσιότητα δόθηκε η σχετική ΚΥΑ που εξειδικεύει τα μέτρα τα οποία ισχύουν στο σύνολο της επικράτειας από σήμερα έως και τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 06:00. Σύμφωνα με αυτά, τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, όχι όρθιοι και μετρική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα. Εξαίρεση η παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οπότε και θα επιτραπεί η λειτουργία των κ..... (30/12/2021)

περισσότερα »

Από 28/12 το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας στο covid-free wallet του κινητού

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα, πλέον, να αποθηκεύουν στην εφαρμογή covid-free GR wallet, εκτός από τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου, και το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας. Σύμφωνα με κοινό Δελτίο Τύπου των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη, από το πρωί της Τρίτης 28 Δεκεμβρίου είναι διαθέσιμη η νέα έκδοση της εφαρμογής covid-free GR wallet στις πλατφόρμες iOS και Android για κινητές συσκευές και τάμπλετ. Το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας π..... (29/12/2021)

περισσότερα »

Μεταβιβάσεις ακινήτων μέσω της εφαρμογής myProperty

Φορολογούμενοι έχουν  κατακλύσει συμβολαιογραφεία και εφορίες το τελευταίο διάστημα που θέλουν να ολοκληρώσουν αγοραπωλησίες ακινήτων, γονικές παροχές και δωρεές με τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες σε συνδυασμό με το αυξημένο αφορολόγητο όριο των 800.000 ευρώ. Στόχος όλων να αποφύγουν την εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών. Να τονίσουμε ότι το αφορολόγητο των 800.000 ευρώ δεν <<τελειώνει>>, είναι νόμος που καταργείται με άλλο νόμο. Πολλά τα ερωτήματα για την ταυτότητα ..... (29/12/2021)

περισσότερα »

Δίμηνη παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

  Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, θα παραταθεί η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2022, καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022. Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του ο κ. Βεσυρόπουλος, «η Κυβέρνηση έχει πλήρη αντίληψη και συναίσθηση των δυσκολιών, αλλά και των ιδιαίτερων συνθηκών, που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Η παράταση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας είναι επιβεβλημένη, για να διευκολύν..... (29/12/2021)

περισσότερα »

Κορονοϊός: Ποια μέτρα θα ισχύσουν από 3 Ιανουαρίου

Κορονοϊός: Ποια μέτρα θα ισχύσουν από 3 Ιανουαρίου Τη λήψη νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της μετάλλαξης Όμικρον ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τη Δευτέρα 27/12/2021. Τα μέτρα θα ισχύσουν από 3 Ιανουαρίου 2022 έως τις 16 Ιανουαρίου 2022, με δυνατότητα να επεκταθούν αν κριθεί απαραίτητο. Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας, ΚΝ95 ή FFP2, ή εναλλακτικά διπλή χειρουργική μάσκα τόσο στα σούπερ μάρκετ όσο και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλ..... (28/12/2021)

περισσότερα »

Ανακοινώσεις Πλεύρη για νέα μέτρα μετά την έκρηξη κρουσμάτων

Νέα μέτρα για να μπει “φρένο” στην εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον, ανακοινωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Τα νέα μέτρα που  ανακοινωθηκαν είναι το πρώτο μέρος αυτών που θα ληφθούν για να περιοριστεί, όσο είναι δυνατόν, η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον, που τρομάζει κυβέρνηση και ειδικούς. Τα νέα μέτρα Τα μέτρα άμεσης εφαρμογής που θα ισχύσουν πριν από τα Χριστούγεννα, από αύριο, παραμονή, κιόλας με στόχο να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας στις γιορτές και κυρίως η μετάλλαξη Ό..... (23/12/2021)

περισσότερα »

ΕΥΧΕΣ

..... (22/12/2021)

περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις Επιμελητηρίου Λευκάδας

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις Επιμελητηρίου Λευκάδας!..... (20/12/2021)

περισσότερα »

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ Σ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ Χ ΚΑΛΟ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

Υπογράφηκε χθές 9/12/2021 μεταξύ του Σ. Σκιαδαρέση, Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας και του Χ. Καλού, Δήμαρχου Λευκάδας σύμβαση για τη μελέτη και κατασκευή καταδυτικού πάρκου στη Λευκάδα.   Η Λευκάδα, μπορεί να συγκροτήσει έναν ιδιαίτερα αξιόλογο πόλο καταδυτικού τουρισμού Πρόκειται για μια συνεργασία του Επιμελητηρίου Λευκάδας και του Δήμου Λευκάδας, με στόχο την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού στη Λευκάδα. Η σημαντική αυτή προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό α..... (10/12/2021)

περισσότερα »

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ "ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΩΙΝΟΥ"

      Δηλώστε συμμετοχή για λίγες ημέρες ακόμα στο σύνδεσμο https://bit.ly/3FjudSL ..... (09/12/2021)

περισσότερα »

Συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Σ. Σκιαδαρέση και του Αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γ. Στασινόπουλου

Τη Πέμπτη 25/11/2021 πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Λευκάδας συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Σ. Σκιαδαρέση και του Αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γ. Στασινόπουλου.  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν τον επιχειρηματικό κλάδο, επισημάνθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εν μέσω πανδημίας οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και έγιναν προτάσεις για την αντιμετώπισή τους. Δόθηκε έμφαση σε ζητήματα ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας της επιχειρηματικότητας και απ..... (02/12/2021)

περισσότερα »

Τι προβλέπει η τροπολογία για υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους άνω των 60

Τι προβλέπει η τροπολογία για υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους άνω των 60 Κατατέθηκε η τροπολογία για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με τίτλο «Σύσταση και οργάνωση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία “Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας”, στρατηγική κεντρικών προμηθειών προϊόντων και υπηρεσιών υγείας», το οποίο ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής. Σύμφωνα με αυτήν, «για επιτακτικούς λόγους προστασίας της ..... (03/12/2021)

περισσότερα »

Τα τέλη κυκλοφορίας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myCAR της ΑΑΔΕ

“Ανέβηκαν” τα τέλη κυκλοφορίας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myCAR της ΑΑΔΕ Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myCAR, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, “ανέβηκαν” πριν από λίγο τα τέλη κυκλοφορίας για το 2022. Μέσα από την πλατφόρμα οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα έχουν την δυνατότητα να: – Να θέσουν σε ψηφιακή ακινησία/κυκλοφορία το όχημά τους, καταθέτοντας ψηφιακά τις πινακίδες του, χωρίς να πρέπει να επισκεφθούν τη αρμόδια ΔΟΥ. – Να κατεβάσουν το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλο..... (25/11/2021)

περισσότερα »

Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων

21 Νοεμβρίου: Η γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων κάτω από τη Σκέπη της Παναγίας Στις 21/11 πανηγυρίζουμε με θρησκευτική ευλάβεια, τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου και ταυτόχρονα, γιορτάζουμε και τιμούμε την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας. Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων από τον Α' αντιπρόεδρο κύριο Άγριο Χρήστο εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο Λευκάδας και τον Πρόεδρο Σωτήρη Σκιαδαρέση.   ..... (25/11/2021)

περισσότερα »

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων επιχειρήσεων – εργοδοτών περί τήρησης της υποχρέωσης υποβολής των ανεμβολίαστων και μη νοσήσαντων εργαζομένων

  ΕΡΓΑΝΗ: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων επιχειρήσεων – εργοδοτών περί τήρησης της υποχρέωσης υποβολής των ανεμβολίαστων και μη νοσήσαντων εργαζομένων   Παρατείνεται, μέχρι τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021, στις 23:59, η προθεσμία υποβολής στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» της «υπεύθυνης δήλωσης επιχειρήσεων-εργοδοτών περί τήρησης της υποχρέωσης υποβολής των ανεμβολίαστων και μη νοσήσαντων εργαζομένων σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορονοϊό COVID-19» για τις εβδ..... (25/11/2021)

περισσότερα »

ΥΠΑΝ: Ο Δεκάλογος της Black Friday για την προστασία του καταναλωτικού κοινού

ΥΠΑΝ: Ο Δεκάλογος της Black Friday για την προστασία του καταναλωτικού κοινού Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με την ευκαιρία της Black Friday, και με σκοπό την προστασία του καταναλωτικού κοινού ανακοινώνει το Δεκάλογο της Black Friday. O ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ BLACK FRIDAY H Black Friday, που φέτος είναι στις 26.11.2021, είναι ένας νέος σχετικά θεσμός για τη χώρα μας που σημειώνει αλματώδη άνθηση και δημιουργεί ιδιαίτ..... (25/11/2021)

περισσότερα »

Διαγραφή οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία πριν από το 2010.

Απόφαση – «βόμβα»: Διαγραφή οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία πριν από το 2010.   Παραγράφονται όλες οι οφειλές προ του 2010 προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, ακόμη και οι βεβαιωμένες ή ρυθμισμένες με βάση την απόφαση - βόμβα του ΣτΕ στις αρχές Νοεμβρίου. Ο δρόμος ανοίγει καθώς κρίθηκε αντισυνταγματική η διάταξη του άρθρου 95 παρ. 1 του νόμου Κατρούγκαλου 4387/2016, η οποία και όριζε 20ετή την παραγραφή των οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει μεταξύ άλλων..... (25/11/2021)

περισσότερα »

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ

Πώς θα κινούμαστε από τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, μετά τα πέντε μέτρα που ανακοίνωσε στο διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε νέα μέτρα για την αναχαίτιση της διάδοσης του κορωνοϊού, τα οποία στο σύνολό τους αφορούν στους ανεμβολίαστους πολίτες. Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να διαπιστώσετε πώς ακριβώς θα λειτουργούν τα μέτρα περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού από την ερχόμενη Δευτέρα, με βάση και το διάγγελμα του πρωθυπουργού...... (19/11/2021)

περισσότερα »

ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΙΠΟΣΥΛΛΕΚΤΗ

Οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης που παράγουν απόβλητα μαγειρικών λιπών οφείλουν, να διαχωρίζουν τα χρησιμοποιημένα μαγειρικά λίπη και έλαια πριν αυτά εισέλθουν στο δίκτυο αποχέτευσης και να τα συλλέγουν προς αξιοποίηση ή διάθεση σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Κοινοτική Νομοθεσία όπως κάθε φορά ισχύουν. Αναλυτικά στο επισυναπτόμενο αρχείο..... (19/11/2021)

περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα – Τα μέτρα αναλυτικά για το διάστημα από το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00.

(05/11/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

                       EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Δ/νση: ΓΟΛΕΜΗ 5-7 Ταχ. Κωδ.  :31100                                                           Τηλ. : 2645022381 , 2645022384 FAX :2645021274 E-mail :info.lefkadachamber@gmail.com                                                                                                   Λευκάδα,21/9/2021                                                                                                ..... (24/09/2021)

περισσότερα »

Τα Νέα μέτρα που ισχύουν από 20 έως 27 Σεπτεμβρίου

Τα Νέα μέτρα που ισχύουν από 20 έως 27 Σεπτεμβρίου (Υ.Α ΔΙΑ/Γ.Π.οικ.57069/18-09-2021) Με την Υπουργική Απόφαση 57069, θεσπίζονται νέα μέτρα για τις επιχειρήσεις μας από  20 έως 27-09-2021. ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ 1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους εργασίας. 2. Για τους εργαζόμενους και εργοδότες ανεμβολίαστους (2) υποχρεωτικά RapidTest την εβδομάδα, με ιδία δαπάνη σε ιδιωτική κλινική ή σε φαρμακείο, ή σε ιδιώτη γιατρό. 3. Κατά το..... (21/09/2021)

περισσότερα »

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης ΟΑΕΔ-Google για start-ups

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης ΟΑΕΔ-Google για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων στην ψηφιακή εποχή Σήμερα, Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 15:00, ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στο νέο διαδικτυακό «Πρόγραμμα Κατάρτισης για τη Δημιουργία Νέων Επιχειρήσεων στην Ψηφιακή Εποχή» για 4.000 ανέργους. Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει την Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 23:59. Η νέα δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας..... (20/09/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ Οι χρήστες των ψηφιακών τραπεζικών δικτύων κινδυνεύουν από την απάτη του «ηλεκτρονικού ψαρέματος»

ΠΡΟΣΟΧΗ Οι χρήστες των ψηφιακών τραπεζικών δικτύων κινδυνεύουν από την απάτη του «ηλεκτρονικού ψαρέματος»   «Όλες οι κάρτες απενεργοποιούνται προσωρινά για διαδικτυακές πληρωμές μέχρι να εγγραφείτε στα αναβαθμισμένα μέτρα ασφαλείας. Για να το ενεργοποιήσετε, ακολουθήστε τα ακόλουθα απλά βήματα». Ένα από τα μηνύματα που λαμβάνει μία ομάδα χρηστών των εναλλακτικών ψηφιακών τραπεζικών δικτύων που σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να προχωρήσουν στην ενεργοποίηση του και στην παροχ..... (20/09/2021)

περισσότερα »

Αυτά είναι τα νέα δικαιώματα των εργαζομένων στα delivery

Αυτά είναι τα νέα δικαιώματα των εργαζομένων στα delivery Έλεγχοι από το ΣΕΠΕ για το σεβασμό τους Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Κλιμάκια ελεγκτών του ΣΕΠΕ διενεργούν από χθες εντατικούς ελέγχους στις επιχειρήσεις του κλάδου διανομών (delivery) για την τήρηση της νομοθεσίας, στο κέντρο της Αθήνας και άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου, θα συνεχιστούν δε σε όλη τη χώρα. Οι έλεγχοι αφορούν στην διασφάλιση των δικ..... (20/09/2021)

περισσότερα »

Καλύτερες και ταχύτερες διαδικασίες επίσημης μετάφρασης μέσω του metafraseis.services.gov.gr

Καλύτερες και ταχύτερες διαδικασίες επίσημης μετάφρασης μέσω του metafraseis.services.gov.gr   Με ψηφιακό τρόπο, απλούστερα, ταχύτερα και με ασφάλεια εξυπηρετούνται πλέον οι πολίτες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τη διαδικασία επίσημης μετάφρασης εγγράφων του Υπουργείου Εξωτερικών, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr. Η διαδικασία περιλαμβάνει δύο νέες ψηφιακές υπηρεσίες που σχεδιάστηκαν από την Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικα..... (20/09/2021)

περισσότερα »

Πρόγραμμα Κατάρτισης: Μεσογειακότητα: Επιχειρηματικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη και προώθηση προϊόντων των Ιονίων Νήσων

Πρόγραμμα Κατάρτισης: Μεσογειακότητα: Επιχειρηματικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη και προώθηση προϊόντων των Ιονίων Νήσων Αξιότιμοι κύριοι/κυρίες, ακολουθεί link ( https://ionianlag.gr/%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%b3%ce%b5%cf%89%cf%81%ce%b3%ce%af%ce%b1-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%ac-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc/ ), που αφορά την συνδιοργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος Μεσογειακότητα το οποίο χρηματοδοτείται από το Π..... (20/09/2021)

περισσότερα »

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ- ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ- ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται και τα μέτρα μείωσης ή και απαλλαγής από φορολογικές επιβαρύνσεις, όπως: 1ον. Επεκτείνεται για το 2022 η απαλλαγή από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, με δημοσιονομικό κόστος 767 εκατ. ευρώ. Η απαλλαγή αυτή αφορά τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, όσους ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, τους ιδιοκτήτες ακινήτων και τους αγρότες. 2ον. Μείωση του φορολογικού συντελεστή για τα νο..... (17/09/2021)

περισσότερα »

Επιδότηση και στην κατανάλωση ρεύματος του Σεπτεμβρίου

Επιδότηση και στην κατανάλωση ρεύματος του Σεπτεμβρίου Και στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας του Σεπτεμβρίου θα εφαρμοστεί η επιδότηση ύψους 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ το περασμένο Σάββατο. Αυτό διευκρίνισε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ενώ σημείωσε ακόμη ότι η κρατική στήριξη αφορά όλους τους καταναλωτές χαμηλής τάσης, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως του παρόχου από τον οποίο προμ..... (17/09/2021)

περισσότερα »

myAADE: Η νέα ψηφιακή πύλη για όλες τις συναλλαγές με την ΑΑΔΕ

myAADE: Η νέα ψηφιακή πύλη για όλες τις συναλλαγές με την ΑΑΔΕ Το νέο φιλικό ψηφιακό περιβάλλον αντικαθιστά το Taxisnet Σε λειτουργία τέθηκε από 16/09/2021 στο gov.gr η νέα ψηφιακή πύλη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, myAADE. Πρόκειται για το νέο φιλικό ψηφιακό περιβάλλον, που αντικαθιστά το Taxisnet. Μέσα από αυτό, μπορείτε εύκολα:  να έχετε πρόσβαση σε όλες τις ψηφιακές εφαρμογές της ΑΑΔΕ (δηλώσεις φόρων, ρυθμίσεις, φορολογία ακινήτων και οχημάτων, ηλεκτ..... (17/09/2021)

περισσότερα »

ΑΔΗΛΩΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ: ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΝΟΪΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ

ΑΔΗΛΩΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ: ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΝΟΪΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ   Δεύτερη ευκαιρία σε εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, που δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν την προηγούμενη ευνοϊκή ρύθμιση για τη δήλωση των πραγματικών επιφανειών των ακινήτων τους στους Δήμους, αποφάσισε να δώσει η κυβέρνηση. Στόχος είναι να επιτραπεί και σε αυτούς τους ιδιοκτήτες να κλείσουν οριστικά και χωρίς υπέρογκες αναδρομικές επιβαρύνσεις τις εκκρεμότητές που έχουν στους Δήμους τους, με τα αδήλωτα τετραγωνικά μέτρ..... (17/09/2021)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Λευκάδας συμμετέχει στην 85η ΔΕΘ

Το Επιμελητήριο Λευκάδας συμμετέχει στην 85η ΔΕΘ Στην 85η ΔΕΘ συμμετέχει το Επιμελητήριο Λευκάδας σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), στεγάζοντας στο Περίπτερο 2 τις επιχειρήσεις-μέλη του. Η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου τιμώμενη χώρα είναι η Ελλάδα, διοργανώνεται από τις 11-19 Σεπτεμβρίου 2021, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, αποστέλλοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, με κεντρικό θεματικό άξονα της Έκθε..... (17/09/2021)

περισσότερα »

Περιοριστικά μέτρα μετακίνηση ανεμβολίαστων εκτός νομού από 13/9/2021

Περιοριστικά μέτρα μετακίνηση ανεμβολίαστων εκτός νομού από 13/9/2021 Για τη μετακίνηση εκτός νομού ισχύουν από 13-09-2021 τα παρακάτω: Οι ανεμβολίαστοι ανήλικοι 12-17 ετών θα απαγορεύεται να μετακινηθούν με αεροπλάνο, πλοίο, τραίνο και ΚΤΕΛ, αν προηγουμένως δεν έχουν εργαστηριακό rapid test 48 ωρών. Αντίθετα, απλό self test απαιτείται για τους ανήλικους 5-12 ετών. Οι ανεμβολίαστοι που ταξιδεύουν με τραίνο η ΚΤΕΛ θα απαιτείται μόνο η χρήση μάσκας. Οι ανεμβολίαστοι που ταξι..... (13/09/2021)

περισσότερα »

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 24/9/2021

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 24/9/2021   Το Επιμελητήριο Λευκάδας διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Παρασκευή 24/9 στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας. Η διοίκηση του φορέα προτρέπει κάθε μέλος του να προσέλθει στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας από τις 10:00πμ μέχρι τις 13:00μμ και να διαθέσει 10 λεπτά από το χρόνο του δίνοντας αίμα στην Τράπεζα Αίματος του Επιμελητηρίου Λευκάδας. Η  Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Λευκάδας υπενθυμίζει στα μέλ..... (13/09/2021)

περισσότερα »

Αύριο ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για το Ειδικό Εποχικό Βοήθημα του ΟΑΕΔ έτους 2021

Αύριο ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για το Ειδικό Εποχικό Βοήθημα του ΟΑΕΔ έτους 2021   Αύριο, Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 08:00, θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για το ειδικό εποχικό βοήθημα του ΟΑΕΔ έτους 2021, ενώ η υποβολή αιτήσεων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και ώρα 14:00. Σημειώνεται ότι φέτος ξεκινάει η διαδικασία νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. ..... (13/09/2021)

περισσότερα »

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ COVID-19 ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

  Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06.00 έως και τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06.00...... (13/09/2021)

περισσότερα »

Τα νέα μέτρα - Τι θα ισχύει από 13 Σεπτεμβρίου

  Τα νέα μέτρα-τι ισχύει απο 13 Σεπτεμβρίου   Όπως ανακοίνωσε ο Υπ. Υγείας, από 13/09/2021 έως και 31/03/2022: Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε όλο τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα - 1 εργαστηριακό rapidtest /εβδομάδα, που πραγματοποιείται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζόμενου 10 ευρώ/τεστ. Αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr και ελέγχεται υποχρεωτικά με την εφαρμογή covidfreeapp από τον εργοδότη. Ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και..... (10/09/2021)

περισσότερα »

ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Σήμερα 7/9/2021 και ώρα 10.00 π.μ πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συσκέψεων του Επιμελητηρίου Λευκάδας η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού του Επιμελητηρίου. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού μας και ξεκίνησε ο σχεδιασμός προβολής του τουριστικού μας προϊόντος για τη νέα σεζον. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Σ. Σκιαδαρέσης,η Σύμβουλος Τουρισμού του Επιμελητηρίου Καρύδη Ιωαννα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ενοικιαζόμενων Δωματ..... (07/09/2021)

περισσότερα »

Δωρεάν προσκλήσεις από το Επιμελητήριο Λευκάδας για την 85η ΔΕΘ 11-19/2021

Δωρεάν προσκλήσεις από το Επιμελητήριο Λευκάδας για την 85η ΔΕΘ 11-19/2021 Το Επιμελητήριο Λευκάδας στα πλαίσια συμμετοχής του στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 11 -19 Σεπτεμβρίου 2021 παρέχει στα μέλη του δωρεάν προσκλήσεις για την επίσκεψή τους στον εκθεσιακό χώρο και στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Τομέας 2 stand 25. Καλούνται οι επιχειρήσεις μέλη μας, που επιθυμούν πρόσκληση να επικοινωνήσουν με το Επιμελητήριο Λευκάδας. Η πρόσκληση ισχύει για ένα άτομο και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά ..... (07/09/2021)

περισσότερα »

ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - YOUNG ENERGY EUROPE

Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο για την εξοικονόμηση ενέργειας στην επιχείρηση, το «Energy  Scouts», προγραμματίζει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο των δράσεων που αναλαμβάνει για μια περισσότερο «πράσινη», ενεργειακά, αγορά και την προστασία του περιβάλλοντος. Πρόκειται για πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο του νέου τριετούς κύκλου του έργου «Young Energy Europe 2.0», το οποίο απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις, δεν τις επιβαρύνει οικονομικά, προβλέπει περιο..... (07/09/2021)

περισσότερα »

Σε ισχύ το νέο Εργασιακό: Οι αλλαγές σε υπερωρίες, διαλείμματα και κυριακάτικη απασχόληση

  Σε εφαρμογή τίθενται οι νέες ρυθμίσεις του νέου εργασιακού νόμου 4808/2021 αναφορικά με τον χρόνο εργασίας, τις υπερωρίες και τη διευθέτησης του χρόνου εργασίας. Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εξέδωσε σήμερα εγκύκλιο για την εφαρμογή των διατάξεων του Ατομικού Εργατικού Δικαίου που περιλαμβάνονται στο νόμο, με την οποία προβλέπονται, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, δικλίδες ασφαλείας για την προστασία των εργαζομένων και τον έλεγχο εφαρμογής της εργατικής νομ..... (07/09/2021)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: ΝΕΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «e-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ»

ΑΑΔΕ: ΝΕΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «e-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ»     Νέα ψηφιακή υπηρεσία εισάγει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, διευκολύνοντας την εμπορευματική κοινότητα, τους τελωνειακούς αντιπροσώπους και κάθε συναλλασσόμενο με τις τελωνειακές υπηρεσίες, διασφαλίζοντας ταχύτητα και διαφάνεια στις συναλλαγές, και εξοικονομώντας σημαντικό χρόνο και για τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ. Πρόκειται για την e-Αίτηση για Τελωνειακές Εργασίες, μέσω της οποίας η υποβολή και διαχείριση της αίτησης των..... (07/09/2021)

περισσότερα »

ΡΑΕ - energycost.gr: ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΡΑΕ - energycost.gr: ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ   Σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων μπορούν να εξασφαλίσουν οι καταναλωτές επιλέγοντας τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας που ταιριάζει περισσότερο στο προφίλ της κατανάλωσής τους. Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχει αναπτύξει διαδικτυακό εργαλείο μέσω του οποίου παρουσιάζονται σε συγκρίσιμη μορφή το σύνολο των τιμολογίων που προσφέρουν στην αγορά οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας. Στην εν λ..... (07/09/2021)

περισσότερα »

Εστίαση & Διασκέδαση τα Μέτρα από 06 έως 13 Σεπτεμβρίου

Εστίαση & Διασκέδαση τα Μέτρα από 06 έως 13 Σεπτεμβρίου Συγκεκριμένα: 1. Η ισχύς των νέων μέτρων από 06/09/2021 έως 13/09/2021, 6 ώρα π.μ. 2. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους εργασίας. 3. Self test ένα (1) την εβδομάδα, 24 ώρες πριν την προσέλευση στον χώρο εργασίας με ισχύ μιας εβδομάδας. 4. ΠΡΟΣΟΧΗ Υποχρεωτικό το rapid test, στην εστίαση, με ταυτόχρονη υποχρέωση δήλωση του αποτελέσματος στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. 5. Κατά τον έλ..... (07/09/2021)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΟΑΕΔ

  Σήμερα, Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00, ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις ανέργων για τον Β΄ κύκλο του προγράμματος του ΟΑΕΔ που θα δώσει τη δυνατότητα σε 4.300 νέους ανέργους να αποκτήσουν πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία στο ψηφιακό μάρκετινγκ. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων των ανέργων θα λήξει στις 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 23:59. Η επαγγελματική εμπειρία θα διαρκεί 6 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα για 6 μήνες και ο ΟΑΕΔ θα καταβάλλει στους ασκούμενου..... (07/09/2021)

περισσότερα »

Νέα δέσμη μέτρων δημόσιας υγείας που αφορούν ανεμβολίαστους πολίτες από 13 Σεπτεμβρίου 2021

Νέα δέσμη μέτρων δημόσιας υγείας που αφορούν ανεμβολίαστους πολίτες από 13 Σεπτεμβρίου 2021 Δέσμη μέτρων δημόσιας υγείας που αφορούν σε ανεμβολίαστους πολίτες και θα ισχύσουν από το φθινόπωρο, με στόχο την ανάσχεση της πανδημίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας . Τι θα ισχύσει: Από 1η Σεπτεμβρίου οι μη εμβολιασμένοι υγειονομικοί θα μπουν σε αναστολή εργασίας. Δεν θα δοθεί παράταση. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά και ιδιώτες γιατρούς καθώς και φαρμακοποιούς. Για αυτούς θα ..... (01/09/2021)

περισσότερα »

«Υποχρέωση και ευθύνη του καταστηματάρχη να γνωρίζει αν ο εργαζόμενος στην επιχείρησή του είναι εμβολιασμένος»

ΘΕΜΑ: «Υποχρέωση και ευθύνη του καταστηματάρχη να γνωρίζει αν ο εργαζόμενος στην επιχείρησή του είναι εμβολιασμένος»   Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν την 13ηΣεπτεμβρίου στα καταστήματα. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ 1. Ο εργοδότης καταστηματάρχης διατηρεί, βάσει νόμου το δικαίωμα να γνωρίζει αν οι εργαζόμενοι στην επιχείρησή του είναι εμβολιασμένοι και υποχρεούται να ελέγχει την εγκυρότητα της βεβαίωσης αρνητικού τεστ για τους ανεμβολίαστους. Αν ο εργαζόμενος είναι ανεμβολίαστος υποχρεούται σε 2. 2...... (01/09/2021)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: «timologio», n νέα εφαρμογή για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις

ΑΑΔΕ: «timologio», n νέα εφαρμογή για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις Μια νέα εφαρμογή για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις, που δεν διαθέτουν μηχανογραφικό σύστημα έκδοσης και διαβίβασης παραστατικών στο myDATA ή το σύστημά τους δεν καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες τους, δημιούργησε και εγκαινιάζει σήμερα η ΑΑΔΕ. Πρόκειται για το timologio (timologio.aade.gov.gr) που παρέχεται δωρεάν από την ΑΑΔΕ και μέσω αυτής δίδεται η δυνατότητα να ε..... (01/09/2021)

περισσότερα »

Webinars για την Ιαπωνική αγορά από το EU-Japan Centre

Webinars για την Ιαπωνική αγορά από το EU-Japan Centre Τα επερχόμενα δωρεάν webinars για την Ιαπωνική αγορά που διοργανώνει το EU-Japan Centre για τον μήνα Σεπτέμβριο είναι τα ακόλουθα: (https://www.eu-japan.eu/upcoming-webinars-september-2021): EPA HELPDESK WEBINAR 40: RULES OF ORIGIN Date: 7 September 2021 - from 10:30 to 11:30 AM CET Registration deadline: Monday, 6 September 2021 https://www.eubusinessinjapan.eu/.../epa-helpdesk-webinar... WEBINAR 177: TE..... (01/09/2021)

περισσότερα »

Οι βασικές μορφές απάτης στις ηλεκτρονικές συναλλαγές – Τι πρέπει να προσέχετε

Οι βασικές μορφές απάτης στις ηλεκτρονικές συναλλαγές – Τι πρέπει να προσέχετε Βασικές μορφές απάτης από επιτήδειους μέσω του διαδικτύου ή άλλων μορφών ηλεκτρονικών συναλλαγών καταγράφει σε ανακοίνωσή της η Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες με σκοπό την ενημέρωση και την προστασία των καταναλωτών. Παράλληλα η Αρχή δίνει συγκεκριμένες οδηγίες προς τους καταναλωτές προκειμένου να μην πέφτουν θύματα εξαπάτησης. Στην ανακοίνωση της Αρχής σημειώνεται ..... (01/09/2021)

περισσότερα »

ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 16 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα, 23 Αυγούστου. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.50907/2021 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3793/Β/13-8-2021, προβλέπονται έκτακτα μέτρα προστασίας σε όλα τα πεδία δραστηριότητας της οικονομίας. Δείτε το ΦΕΚ 3793/Β/13-8-2021..... (16/08/2021)

περισσότερα »

Ρύθμιση των οφειλών που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας, έως 72 δόσεις (Νόμος: 4321/2015 – 4611/2019/4469/2017)

«Ρύθμιση των οφειλών που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας, έως 72 δόσεις» (Νόμος: 4321/2015 – 4611/2019/4469/2017)   Με τους ανωτέρω νόμους και συγκεκριμένα με την αντικατάσταση του άρθρου 289 του Ν.4738/2020 προβλέπονται τα εξής: ∙ Όλες οι οφειλές που δημιουργήθηκαν από τον Μάρτιο του 2020 έως και τον Ιούλιο 2021, παρέχεται η δυνατότητα εξόφλησης έως 72 Δόσεις. ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ∙ Δυνατότητα εξόφλησης έως 36 δόσεις χωρίς τόκους και προσαυξήσεις. ∙ Εξόφλησης των οφει..... (12/08/2021)

περισσότερα »

Υπουργείο Τουρισμού: Πώς θα λειτουργήσει ο ελληνικός τουρισμός μέσα στον Αύγουστο - Ερωτήσεις/ απαντήσεις

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Υπουργείο Τουρισμού: Πώς θα λειτουργήσει ο ελληνικός τουρισμός μέσα στον Αύγουστο - Ερωτήσεις/ απαντήσεις Πώς θα λειτουργήσει ο ελληνικός τουρισμός τον Αύγουστο; Στις συχνές ερωτήσεις γι αυτό το ζήτημα απαντά το υπουργείο Τουρισμού. Διαβάστε στο επισυναπτόμενο αρχείο τις συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις......... (11/08/2021)

περισσότερα »

Παροχή δωρεάν νομικής βοήθειας σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος

Παροχή δωρεάν νομικής βοήθειας σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος   Οι πολίτες χαμηλού εισοδήματος δικαιούνται παροχή δωρεάν νομικής βοήθειας, δηλαδή τη χορήγηση δικηγόρου, δικαστικού επιμελητή ή συμβολαιογράφου, σε υποθέσεις ποινικού, αστικού και εμπορικού δικαίου κάθε βαθμού. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι διαφορές διαζυγίου, διατροφής, επιμέλειας κι επικοινωνίας, προσβολής, αναγνώρισης πατρότητας κ.α. Νομική βοήθεια σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος και στα συναινετικά διαζύγια ..... (11/08/2021)

περισσότερα »

Νέα μέτρα λειτουργίας στην Εστίαση από 09 Αυγούστου έως 16 Αυγούστου (Υ.Α. ΔΙΑ/Γ.Π.οικ. 49762/2021)

ΘΕΜΑ: «Νέα μέτρα λειτουργίας στην Εστίαση από 09 Αυγούστου έως 16 Αυγούστου» (Υ.Α. ΔΙΑ/Γ.Π.οικ. 49762/2021) Με την Υπουργική Απόφαση 49762/2021, θεσπίζονται νέα μέτρα για τις επιχειρήσεις μας. Συγκεκριμένα: 1. Η ισχύς των νέων μέτρων από 09/08/2021 έως 16/08/2021. 2. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους εργασίας. 3. Self test ένα (1) την εβδομάδα, 24 ώρες πριν την προσέλευση στον χώρο εργασίας με ισχύ μιας εβδομάδας. 4. ΠΡΟΣΟΧΗ Υποχρεωτικό το r..... (11/08/2021)

περισσότερα »

Τι ισχύει για άδεια διαμονής για αναζήτηση εργασίας ή άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας

Τι ισχύει για άδεια διαμονής για αναζήτηση εργασίας ή άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας Τα δικαιολογητικά που υποβάλλονται από πολίτες τρίτων χωρών, σπουδαστές ή ερευνητές, στους οποίους έχει χορηγηθεί άδεια διαμονής στην Ελλάδα με σκοπό την αναζήτηση εργασίας ή την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας, προκειμένου να αποδείξουν την πραγματική πιθανότητα να προσληφθούν ή να συστήσουν επιχείρηση και ότι η εργασία που αναζητούν ή η επιχείρηση την οποία πρόκειται να συστήσουν αντισ..... (11/08/2021)

περισσότερα »

Κίνδυνος εξαπάτησης επιχειρηματιών για τη συμμετοχή τους σε προγράμματα ΕΦΕΤ

Το Επιμελητήριο Λευκάδας μετά από καταγγελίες μελών του εφιστά τη προσοχή των επαγγελματιών του Νομού σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή τους σε σεμινάρια του ΕΦΕΤ (Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων). Πιο συγκεκριμένα, ΚΕΚ αμφιβόλου πιστοποίησης έρχονται σε επικοινωνία με επαγγελματίες και τους πείθουν για την συμμετοχή τους στα εν λόγω σεμινάρια (η παρακολούθηση των οποίων σαφώς και είναι υποχρεωτική με βάση την ισχύουσα νομοθεσία), οι τελευταίοι στέλνουν τα χρήματα για την συμμετοχή τους, όμως τα σε..... (04/08/2021)

περισσότερα »

Νέα μέτρα λειτουργίας στην Εστίαση από 02 Αυγούστου έως 09 Αυγούστου

Νέα μέτρα λειτουργίας στην Εστίαση από 02 Αυγούστου έως 09 Αυγούστου (Υ.Α. 48487/2-8-2021, Αρ. Φυλ 3481 Τεύχος Β ́)   Με την Υπουργική Απόφαση 48487/2-8-2021, θεσπίζονται νέα μέτρα για τις επιχειρήσεις της εστίασης. Συγκεκριμένα: 1. Η ισχύς των νέων μέτρων από 02/08/2021 έως 09/08/2021. 2. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους εργασίας. 3. Selftest ένα (1) την εβδομάδα, 24 ώρες πριν την προσέλευση στον χώρο εργασίας με ισχύ μιας εβδομάδας. 4. ΠΡΟΣ..... (02/08/2021)

περισσότερα »

ΕΟΠΥΥ: Με SMS θα ενημερώνεται ο ασφαλισμένος για κάθε πράξη που εκτελείται στο ΑΜΚΑ του

ΕΟΠΥΥ: Με SMS θα ενημερώνεται ο ασφαλισμένος για κάθε πράξη που εκτελείται στο ΑΜΚΑ του   Ο ΕΟΠΥΥ σταθερά μπροστά στο ψηφιακό άλμα της χώρας εντάσσει μια ακόμα υπηρεσία στο Φάκελο Ασφάλισης Υγείας (ΦΑΥ) που δίνει στον ασφαλισμένο πρόσβαση στην ενημέρωση για κάθε πράξη που εκτελείται στο ΑΜΚΑ του μέσω μηνύματος που θα λαμβάνει στο κινητό του. Ήδη από τις 9 Ιουλίου 2021 ο γιατρός υποχρεούται να δηλώνει τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του ασθενούς ώστε οι ενημερώσεις εκτέλεσης γν..... (02/08/2021)

περισσότερα »

Φορολογική δήλωση 2021. Έκπτωση για εφάπαξ καταβολή του φόρου και λοιπών συμβεβαιούμενων οφειλών μέχρι την 27 Αυγούστου 2021

Φορολογική δήλωση 2021. Έκπτωση για εφάπαξ καταβολή του φόρου και λοιπών συμβεβαιούμενων οφειλών μέχρι την 27 Αυγούστου 2021   Με διάταξη του νόμου 4821/2021 παρέχεται έκπτωση 3% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του συνολικού ποσού του φόρου και λοιπών συμβεβαιούμενων οφειλών μέχρι την 27 Αυγούστου 2021 για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2020 H σχετική διάταξη έχει ως εξής: Νόμος 4821/2021 – ΦΕΚ Τεύχος A 134/31.07.2021 Εκσυγχρονισμός του Ε..... (02/08/2021)

περισσότερα »

Οι αλλαγές και οι επιλέξιμες παρεμβάσεις του νέου «Εξοικονομώ»

Χωρίς το άγχος της χρονικής προτεραιότητας, με σειρά αλλαγών και με ειδική μέριμνα για τα φτωχά νοικοκυριά δρομολογείται το νέο "Εξοικονομώ", το οποίο στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση περισσότερων από 50.000 κατοικιών. Το νέο πρόγραμμα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Οκτώβριο και σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά για χρονικό διάστημα ενός μήνα από την καθορισμένη ημερομηνία έναρξης και ταυτόχρονα σε όλη την Επικράτεια. Ο συνολικός προϋπολογισμός αν..... (02/08/2021)

περισσότερα »

Η απόφαση με τα μέτρα σε ισχύ από τη Δευτέρα 2 Αυγούστου

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση με τα ισχύοντα μέτρα στο πλαίσιο του περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού από τη Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021.  Η απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.48487 με τίτλο "Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2021 και ώρα 6:00" παρατίθεται στο σύνολό της ακολούθως:..... (02/08/2021)

περισσότερα »

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

Για την προστασία των εργαζομένων ενόψει της πολυήμερης επικράτησης υψηλών θερμοκρασιών στη χώρα μας και την αποφυγή φαινομένων θερμικής καταπόνησης υπό συνθήκες καύσωνα, το υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και η Γενική Γραμματεία Εργασίας στη λήψη των απαραίτητων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, όσο και σε μείωση απασχόλησης ή/και παύση εργασιών κατά τις ώρες θερμοκρασιακής αιχμής (12.00 - 16.00), όπου αυτό κριθεί, κατά περίπτωση, απαραίτητο. ..... (02/08/2021)

περισσότερα »

Νέα μέτρα λειτουργίας στην Εστίαση από 26 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου

  Νέα μέτρα λειτουργίας στην Εστίαση από 26 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου Με την Υπουργική Απόφαση 46819/26-07-2021, θεσπίζονται νέα μέτρα για τις επιχειρήσεις μας. Συγκεκριμένα: 1. Η ισχύς των νέων μέτρων από 26/07/2021 έως 02/08/2021 2. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους εργασίας. 3. Selftest ένα (1) την εβδομάδα, 24 ώρες πριν την προσέλευση στον χώρο εργασίας με ισχύ μιας εβδομάδας. 4. Η τοποθέτησης του κ. Χαρδαλιά για την υποχρεωτικότητα του rapid..... (27/07/2021)

περισσότερα »

Προσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την προμήθεια άρτου και αρτοσκευασμάτων

(23/07/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

                       EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Δ/νση: ΓΟΛΕΜΗ 5-7 Ταχ. Κωδ.  :31100    ΛΕΥΚΑΔΑ                                                       Τηλ. : 2645022381 , 2645022384 FAX :2645021274 E-mail : gemi.lefkadachamber@gmail.com         Λευκάδα,21/7/2021 Αρ. Πρωτ: 733 Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η   Καλούνται τα μέλη του  Διοικητικού Συμβουλίου  του Επιμελητηρίου Λευκάδας, όπως προσέλθουν σε συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης την Δευτέρα 26/7/2021..... (21/07/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση

   Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση     Η παρουσίαση θα γίνει μέσω της πλατφόρμας zoom, στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/j/84064136666 Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αναλυτική παρουσίαση της Δράσης...... (19/07/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΛΟΟΚΟΠΤΙΚΟΥ ΒΡΑΧΙΟΝΑ

(14/07/2021)

περισσότερα »

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ - ΕΣΤΙΑΣΗ

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ - ΕΣΤΙΑΣΗ   Ανοίγει σήμερα το Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για αιτήσεις-υπεύθυνες δηλώσεις για νέες προσλήψεις εποχικά εργαζόμενων χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης που εντάσσονται στο ανοιχτό πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας: Από 14/7/2021, οι επιχειρήσεις - εργοδότες του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου που επιθυμούν να προβούν σε νέ..... (14/07/2021)

περισσότερα »

Οδηγός λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων

Οδηγός λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων   H Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεννόηση με το Υπουργείο Τουρισμού, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, ενόψει της τουριστικής περιόδου και στο πλαίσιο διαδικτυακής ημερίδας που διοργάνωσε, με θέμα «Η εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας στα τουριστικά καταλύματα της χώρας. Η εμπειρία του 2020 και οι προκλήσεις του 2021» προχώρησε στην εκπόνηση  Οδηγού Ασφαλούς Λειτουργίας Τουριστικών Καταλυμάτων Στόχο..... (14/07/2021)

περισσότερα »

«Covid Free GR»: Η εφαρμογή για τον έλεγχο του εμβολιασμού στην εστίαση – Πώς λειτουργεί

«Covid Free GR»: Η εφαρμογή για τον έλεγχο του εμβολιασμού στην εστίαση – Πώς λειτουργεί   Τη λειτουργία της εφαρμογής επαλήθευσης των ευρωπαϊκών πιστοποιητικών «Covid Free GR» παρουσίασε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη από Τρίτη 13 Ιουλίου, για κινητά τηλέφωνα και tablet με λογισμικό iOS ή Android, διατίθεται δωρεάν μέσω του επίσημου λογαριασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας στο App Store και στο Google Play. Όπως τόνισε ο κ. Πι..... (14/07/2021)

περισσότερα »

Πώς θα λειτουργούν χώροι εστίασης-ψυχαγωγίας και κέντρα διασκέδασης από 16 Ιουλίου – Τα πρόστιμα

Πώς θα λειτουργούν χώροι εστίασης-ψυχαγωγίας και κέντρα διασκέδασης από 16 Ιουλίου – Τα πρόστιμα Το πλαίσιο λειτουργίας των χώρων ψυχαγωγίας και των κέντρων διασκέδασης εξειδίκευσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τις χθεσινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Γεωργιάδης: Έως 31 Αυγούστου σε όλους τους χώρους ψυχαγωγίας επιτρέπεται η παρουσία μόνο καθήμενων πελατών. Aπό 16 Ιουλίου και έως 31 Αυγούστου κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας (εστιατόρια, κ..... (14/07/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση

Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση «Επιχορήγηση υφιστάμενων επιχειρήσεων γυμναστηρίων, παιδοτόπων» στις 14/07/2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00. (12/07/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ μίας (1) θέσης εργασίας Δικηγόρου – Νομικού Συμβούλου μερικής απασχόλησης με συμφωνητικό συνεργασίας

  Ταχ. Δ/νση: ΓΟΛΕΜΗ 5-7                                                                             ΛΕΥΚΑΔΑ, 07/07/2021 Ταχ. Κώδικας: 31100                                                                                  ΑΡ. ΠΡΩΤ: 682 Αρμόδιος : ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ Τηλέφωνο: 26450 22381 Fax: 2645021274   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ  μίας (1) θέσης εργασίας Δικηγόρου – Νομικού  Συμβούλου μερικής απασχόλησης με συμφωνητικό συνεργασίας. Το Επιμελητήριο Λευκάδας έχοντας υπόψη : ..... (08/07/2021)

περισσότερα »

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

Δημοσιεύθηκε στo ΦΕΚ 2879/Β/2-7-2021 η Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1 α/Γ.Π.οικ. 41332/2021 με τα έκτακτα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου και αφορούν τους κανόνες για την πρόσβαση των πολιτών σε εστίαση, κέντρα διασκέδασης, πλοία, αεροπλάνα και λεωφορεία, για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τα κλειστά κέντρα διασκέδασης (μουσικές σκηνές, μπουάτ) και οι κλειστοί χώροι δεξιώσεων εξακολουθούν να βρίσκοντα..... (05/07/2021)

περισσότερα »

Ενημερωτικά σεμινάρια καθοδήγησης των επιχειρήσεων μελών του Επιμελητηρίου για συμμόρφωση της λειτουργίας σε συνθήκες COVID-19

Ενημερωτικά σεμινάρια καθοδήγησης των επιχειρήσεων μελών του Επιμελητηρίου για συμμόρφωση της λειτουργίας σε συνθήκες COVID-19   Το Επιμελητήριο Λευκάδας σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, με στόχο τη δημιουργία νέων ανταποδοτικών υπηρεσιών στις επιχειρήσεις  μέλη τους,  διοργανώνουν σεμινάρια για όλους τους κλάδους των επιχειρήσεων με θέμα «Καθοδήγηση των επιχειρήσεων για τη συμμόρφωση της λειτουργίας σε συνθήκες COVID-19».  Η διεξαγωγή των παρακάτω τριών σεμιναρ..... (02/07/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση

«ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ»» στις 02/07/2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00. (01/07/2021)

περισσότερα »

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Λευκάδας στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 11-19 Σεπτεμβρίου 2021

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Λευκάδας στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης11-19 Σεπτεμβρίου 2021   Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνοντας πράξη τη φιλοσοφία του για ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων θα συμμετάσχει στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα λάβει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης 11 -19 Σεπτεμβρίου 2021, διοργανώνοντας ομαδική συμμετοχή για τις επιχειρήσεις-μέλη του. Οι επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου που θα συμμετέχουν, θα βρίσκονται στα περίπτερα 2 κ..... (01/07/2021)

περισσότερα »

Τηλεδιάσκεψη των μελών του Περιφερειακού Επιμελητηριακό Συμβούλιου Ιονίων Νήσων με τον Γ. Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκη για το μεταφορικό ισοδύναμο

Με πρωτοβουλία του κ. Σκιαδαρέση, Προέδρου του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. και του Επιμελητηρίου Λευκάδας, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των μελών του Επιμελητηριακού Περιφερειακού συμβουλίου με τον Γενικό Γραμματέα  Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκη, το απόγευμα της Τετάρτης 23/6/2021. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο Προϊστάμενος Δ/νσης Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γαλανόπουλος. Τα μέλη, ως νησιώτες επιχειρηματίες εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους  για την τοποθέτησή του κ. Κουτουλάκη στη..... (25/06/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ ΦΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

  Μέσα από την πλατφόρμα oss.aade.gov.gr , η  ΑΑΔΕ δημιούργησε την ψηφιακή Υπηρεσία Μίας Στάσης ΦΠΑ (VAT One Stop Shop, VAT OSS) με σκοπό την άμεση και καλύτερη δυνατή διευκόλυνση των επιχειρήσεων, που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τους νέους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον ΦΠΑ στις εισαγωγές και τις ενδοενωσιακές λιανικές συναλλαγές (Business to Consumers), μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.  Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΑΑΔΕ, η ψηφιακή Υπηρεσία Μίας Στάσης ΦΠΑ (VAT OSS) επιτρέπει στ..... (24/06/2021)

περισσότερα »

Υποχρεωτική η παρουσία ναυαγοσώστη σε όλα τα καταλύματα με πισίνα

Τι προβλέπεται για τους ναυαγοσώστες κολυμβητικής δεξαμενής σε καταλύματα Κοινή Υπουργική Απόφαση 10586/2021 - ΦΕΚ 2654/Β/18-6-2021 - Η υποχρέωση διάθεσης φαρμακείου, σύμφωνα με το άρθρο 7, άρχεται από την 01.08.2021.   Για τα τουριστικά καταλύματα με περισσότερες από πενήντα (50) κλίνες και με βάθος μίας τουλάχιστον κολυμβητικής δεξαμενής μεγαλύτερο από 1,5 μέτρο, ο ναυαγοσώστης κολυμβητικής δεξαμενής, οφείλει, κατά τις ώρες λειτουργίας της κολυμβητικής δεξαμενής, να βρίσκεται σε ετοιμότ..... (24/06/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

                           EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣΔ/νση: ΓΟΛΕΜΗ 5-7 Ταχ. Κωδ.  :31100    ΛΕΥΚΑΔΑ                                                       Τηλ. : 2645022381 , 2645022384FAX :2645021274E-mail : gemi.lefkadachamber@gmail.com      Λευκάδα,23/6/2021Αρ. Πρωτ: 642               Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η           Καλούνται τα μέλη του  Διοικητικού Συμβουλίου  του Επιμελητηρίου Λευκάδας, όπως προσέλθουν σε συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης την Τρίτη 29..... (23/06/2021)

περισσότερα »

Αλλαγές στις προϋποθέσεις εισόδου ξένων τουριστών στην Ελλάδα

Αλλαγές στις προϋποθέσεις εισόδου ξένων τουριστών στην Ελλάδα  Δύο σημαντικές τροποποιήσεις στη διαδικασία υγειονομικού ελέγχου των εισερχόμενων τουριστών στη χώρα μας αποφάσισε η Ελληνική Κυβέρνηση: 1) Αναγνώριση των rapid tests: Στο εξής, η είσοδος στην Ελλάδα χωρίς περαιτέρω περιοριστικά μέτρα θα επιτρέπεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό με αρνητικό αποτέλεσμα rapid test (τεστ αντιγόνου).  2) Αύξηση του ορίου ηλικίας για τους ελέγχους σε παιδιά τουριστών: Ακολουθώντας τις συστάσεις ..... (18/06/2021)

περισσότερα »

Ημερίδα Επιμελητηρίου Λευκάδας με θέμα «Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης Οφειλών του νόμου 2ης ευκαιρίας» & προσωπική συμβουλευτική υποστήριξη

Ημερίδα Επιμελητηρίου Λευκάδας με θέμα «Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης Οφειλών του νόμου 2ης ευκαιρίας» Μια άκρως ενδιαφέρουσα όσο και επίκαιρη ημερίδα διοργανώνει το Επιμελητήριο Λευκάδας σε συνεργασία με την εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων Condorex Consulting Services LTD. Η ημερίδα έχει θέμα «Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης Οφειλών του νόμου 2ης ευκαιρίας» και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 στις 18:00 μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου. Τα θέματα για τα..... (17/06/2021)

περισσότερα »

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 2/7 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΠΑΓΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ

Τουπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την παράταση της Α΄ φάσης του μέτρου στήριξης με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών, προκειμένου να παρασχεθεί επιπλέον χρόνος στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, «με κοινή απόφαση που θα εκδοθεί άμεσα, τροποποιείται η ΚΥΑ ΓΔΟΥ504/28.5.2021 (ΦΕΚ Β΄ 2236) και η προθεσμία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος παρατείνεται έως τις 2 Ιουλίου 2021. Σημειώνεται ότι ήδη οι υποβληθείσες αιτήσεις από επιχειρήσεις έχουν φθάσ..... (17/06/2021)

περισσότερα »

EΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΓΑΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2021

(15/06/2021)

περισσότερα »

Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης Πληττόμενων από την Πανδημία Τουριστικών Επιχειρήσεων Φιλοξενίας - ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης Πληττόμενων από την Πανδημία Τουριστικών Επιχειρήσεων Φιλοξενίας - ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (15/06/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για δράση τουριστικής προβολής της Λευκάδας μέσω social media -4 καμπάνιες

(14/06/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Επιμελητηρίου Λευκάδας για την προμήθεια μιας βάσης τηλεόρασης

(14/06/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Επιμελητηρίου Λευκάδας για την προμήθεια ειδών γραφικής ύλης

(14/06/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ

(10/06/2021)

περισσότερα »

Παράταση αιτήσεων για την «Επιδότηση Τόκων Υφιστάμενων Δανείων Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων πληττόμενων από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας»

Δημοσιεύθηκε η δεύτερη (2η) τροποποίηση της Πρόσκλησης της Δράσης «Επιδότηση Τόκων Υφιστάμενων Δανείων Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων πληττόμενων από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου COVID-19 (Β κύκλος)» του ΕΠΑνΕΚ, σχετικά με την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης έως την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 και ώρα 15:00 αντί για την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 και ώρα 15:00. Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυ..... (10/06/2021)

περισσότερα »

Εξαπάτηση μελών με στόχο την απόσπαση χρημάτων

Εξαπάτηση μελών με στόχο την απόσπαση χρημάτων Το Επιμελητήριο Λευκάδας ενημερώνει τα μέλη του ότι, μετά από καταγγελίες από μελών μας,  τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί αύξηση κρουσμάτων επιτηδείων, οι οποίοι καλούν τηλεφωνικά τις επιχειρήσεις και προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα για καταχώρηση σε ιστοσελίδα επαγγελματικού οδηγού H συγκεκριμένη εταιρία επικοινωνεί τηλεφωνικά και αναφέρει ότι έχει καταχωρήσει την επιχείρηση στον επαγγελματικό τους οδηγό και ζητούν να γίνει ανανέωση ..... (09/06/2021)

περισσότερα »

Koινωνικός τουρισμός: Τα κριτήρια συμμετοχής στο πρόγραμμα

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (Αρ. 35278 – ΦΕΚ, Τεύχος B’ 2446/08.06.2021) η απόφαση για τους όρους συμμετοχής και τα κριτήρια, στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού της περιόδου 2021 – 2022. Το πρόγραμμα επιδοτεί τις διακοπές εργαζομένων, ανέργων και οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού. Η χρονική του διάρκεια είναι 12 μήνες, αλλά υπάρχει πρόβλεψη παράτασής του για τρεις μήνες με απόφαση του Διοικητή του ΟΑΕΔ, εφόσον ο διαθέσιμος προϋπολογισμός δεν έχει εξαντληθεί. Η ημερομηνία έναρξης..... (09/06/2021)

περισσότερα »

Παράταση προθεσμίας επαναπιστοποίησης – ανανέωσης άδειας ασφαλιστικών διαμεσολαβητών έτους 2020, μετά και την παρέμβαση του Επιμελητηρίου Λευκάδας

  Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για την παράταση της επαναπιστοποίησης – ανανέωσης των αδειών ασφαλιστικών διαμεσολαβητών έτους 2020 μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021. Η αρχική καταληκτική ημερομηνία της ετήσιας επαγγελματικής εκπαίδευσης (επαναπιστοποίησης) είχε παρέλθει στις 31 Μαρτίου 2021. Συνεπώς, κατά παρέκκλιση του τελευταίου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 23 του ν. 4583/2018 (Α’ 212), ειδικά για τους υπόχρεους προσκόμισης των σχε..... (09/06/2021)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Λευκάδας με ψηφιακό διαφημιστικό υλικό στην virtual έκθεση «Πανόραμα Νησιωτικών Προορισμών»

   Με θετικά αποτελέσματα για τα νησιά και χιλιάδες επισκέψεις ολοκληρώθηκε την Κυριακή 6 Ιουνίου η πρώτη φάση για το «Πανόραμα Νησιωτικών Προορισμών» η Virtual Έκθεση που υλοποιείται στο Ψηφιακό Εκθεσιακό – Συνεδριακό Κέντρο της Mact Media Group. Η έκθεση σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε με στόχο να δοθεί η ευκαιρία στους νησιωτικούς προορισμούς, να αναδείξουν τα στοιχεία που τους κάνει να ξεχωρίζουν, τις ομορφιές τους, τα αξιοθέατα, τις υπηρεσίες που προσφέρονται, τις δυνατότητες θεματ..... (08/06/2021)

περισσότερα »

Τροποποίηση της αρ. 7169/15.01.2021(ΑΔΑ:ΨΚΤ8ΟΡ1Φ-ΒΝΖ) απόφασης Ανάρτησης δασικού χάρτη στο σύνολο της ΠΕ Λευκάδας και πρόσκληση ενδιαφερομένων για υποβολή αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του.

(07/06/2021)

περισσότερα »

2ο ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΝΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ 2021 ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

2ο ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΝΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ 2021 ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Το Επιμελητήριο Λευκάδας, έπειτα από τη μεγάλη συμμετοχή του 1ου σεμιναρίου αναφορικά με τη νέα ΚΥΑ για τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19, ανακοινώνει την ημερομηνία διεξαγωγής του 2ου δωρεάν εκπαιδευτικού σεμιναρίου προκειμένου τα μέλη του να ενημερωθούν έγκαιρα και έγκυρα και να πρ..... (01/06/2021)

περισσότερα »

Αποκτήστε Ηλεκτρονικό Ράφι Online Πωλήσεων στην Τοπική Ηλεκτρονική Αγορά του Επιμελητηρίου Λευκάδας και στην Πανελλήνια Ηλεκτρονική Αγορά www.directmarket.gr σήμερα.

  Αποκτήστε Ηλεκτρονικό Ράφι Online Πωλήσεων στην Τοπική Ηλεκτρονική Αγορά του Επιμελητηρίου Λευκάδας και στην Πανελλήνια Ηλεκτρονική Αγορά www.directmarket.gr  σήμερα. Το Επιμελητήριο Λευκάδας στηρίζει τις Επιχειρήσεις και τις Τοπικές Αγορές στο lockdown με μια καινοτομική  πρωτοβουλία ηλεκτρονικού εμπορίου. "Αγοράζω στον τόπο μου", γιατί: Ø  συνήθως βρίσκω  τα πάντα και σε καλές τιμές Ø  έχω τα προϊόντα μου άμεσα Ø  στηρίζω την τοπική οικονομία Ø  στηρίζω τις τοπικές επιχειρήσεις ..... (01/06/2021)

περισσότερα »

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τη Δράση «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για Προμήθεια Πρώτων Υλών» - Επανεκκίνηση Εστίασης

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τη Δράση «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για Προμήθεια Πρώτων Υλών» - Επανεκκίνηση Εστίασης (28/05/2021)

περισσότερα »

«Επιχορήγηση υφιστάμενων επιχειρήσεων γυμναστηρίων , παιδοτόπων»

  Ο πρόεδρος του Επιμελητρίου Λευκάδας ενημρώνει τα μέλη του προκυρήχθηκε νέα δράση με τίτλο "«Επιχορήγηση υφιστάμενων επιχειρήσεων γυμναστηρίων , παιδοτόπων». Η νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Επιχορήγηση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων Γυμναστηρίων, Παιδότοπων» αφορά στην ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης, επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών γυμναστηρίων και παιδότοπων, οι οποίες επλήγησαν από την πανδημία της νόσου COVID-19, καθώς η λειτουργία τους έχει ανασταλεί καθ' όλη τη διά..... (28/05/2021)

περισσότερα »

Σύνδεσμος για την σημερινή επαναληπτική συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου

Σύνδεσμος για την σημερινή επαναληπτική συνεδρίαση Δ.Σ. Join Zoom Meeting https://zoom.us/j/93289342991?pwd=TG9SWlBGQlJONWxjYkRTTVdSTWdSUT09 Meeting ID: 932 8934 2991 Passcode: 425520    ..... (28/05/2021)

περισσότερα »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ AITHMA ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020

(25/05/2021)

περισσότερα »

Συμμετοχή του κυρίου Σκιαδαρέση Σωτήρη σε τηλεδιάσκεψη της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας για το Εργασιακό Νομοσχέδιο.

    Στο διάλογο που έχει ξεκινήσει για τις αλλαγές στο εργασιακό συμμετείχε την Δευτέρα 24 Μαΐου 2021και ώρα 17:00 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κύριος Σκιαδαρέσης  σε τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε από τη Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας όπου συζητήθηκε  ο νέος νόμο για την Προστασία της Εργασίας. Στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχε ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Μπρατάκος, ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων Νέας Δημοκρατίας κ. Μπάφας και Πρόεδροι των..... (25/05/2021)

περισσότερα »

Ψηφιακή μετάβαση- Συχνότητες εκπομπής των τηλεοπτικών σταθμών στην Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Ζάκυνθο, Ηλεία, Κεφαλλονιά, Λευκάδα και Πρέβεζα.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 18/2020, ΦΕΚ Β’ 1752, 7/5/2020 και το κοινό χρονοδιάγραμμα της ΕΡΤ και της Digea, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 28 Μαΐου 2021, η εταιρεία μας θα προχωρήσει τη μετάβαση στις τελικές, διεθνώς κατοχυρωμένες, συχνότητες εκπομπής των τηλεοπτικών σταθμών στην Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Ζάκυνθο, Ηλεία, Κεφαλλονιά, Λευκάδα και Πρέβεζα. Προς διευκόλυνσή σας επισυνάπτεται  έντυπο χρήσιμων πληροφοριών για τη μετάβαση...... (24/05/2021)

περισσότερα »

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΙΟΥ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Καλούνται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Λευκάδας, όπως προσέλθουν σε συνεδρίαση την Πέμπτη 27/5/2021 και ώρα 15:00 με την παρακάτω ημερήσια διάταξη:        ..... (23/05/2021)

περισσότερα »

2ο ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΝΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ 2021 ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

2ο ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΝΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ 2021 ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Το Επιμελητήριο Λευκάδας, έπειτα από τη μεγάλη συμμετοχή του 1ου σεμιναρίου αναφορικά με τη νέα ΚΥΑ για τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19, ανακοινώνει την ημερομηνία διεξαγωγής του 2ου δωρεάν εκπαιδευτικού σεμιναρίου προκειμένου τα μέλη του να ενημερωθούν έγκαιρα και έγκυρα και να πρ..... (18/05/2021)

περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

Συνημμένα θα βρείτε την ανακοίνωση του Επιστημονικού Συνεδρίου του ΕΟΑΕΝ..... (18/05/2021)

περισσότερα »

Στην διαδικτυακή εκδήλωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τη μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάζεται στις ελληνικές επιχειρήσεις σχετικά με τις εξαγωγικές δυνατότητές τους και τη συμβολή του εργαλείου Access2Markets, εκ μέρους του Επιμελητηρίου Λευκάδας συμμετείχε ο Πρόεδρος κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης

Στην διαδικτυακή εκδήλωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τη μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάζεται στις ελληνικές επιχειρήσεις σχετικά με τις εξαγωγικές δυνατότητές τους και τη συμβολή του εργαλείου Access2Markets, εκ μέρους του Επιμελητηρίου Λευκάδας συμμετείχε ο Πρόεδρος κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης.                              Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου. Ζωντανή παρουσίαση τη..... (18/05/2021)

περισσότερα »

Μήνυμα Προέδρου Επιμελητηρίου εν όψει του ανοίγματος του Τουρισμού Η επανεκκίνηση της τουριστικής μας βιομηχανίας

  Αγαπητοί Συνάδελφοι, Φέτος είναι αναμφίβολα μία δύσκολη χρονιά για τον Τουρισμό. Περάσαμε και περνάμε μια κατάσταση που άλλαξε τον τρόπο που ζούμε, που εργαζόμαστε, που διασκεδάζουμε, που ταξιδεύουμε. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού στην τελευταία αναφορά του που μιλά για 2.5 με 4 χρόνια από τώρα για να ανακάμψει ο κλάδος. Δεν χρειάζεται πανικός. Θέλει σύνεση, καλά μελετημένες κινήσεις και πολλή κριτική σκέψη με ανταλλαγή απόψεων. Μαθαίνουμε να..... (14/05/2021)

περισσότερα »

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ (14/05/2021)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ

  Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων  του ΣΚΑΪ  αναφορικά με την  επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» και τον καθολικό εμβολιασμό στα νησιά..... (13/05/2021)

περισσότερα »

Συνεδρίαση της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας (ΕΣΕΚ) με την συμμετοχή του Προέδρου κ. Σκιαδαρέση Σωτήρη

  Συνεδρίασε χθες 11/5/2021 η Εθνική Συντονιστική Επιτροπής Κρουαζιέρας (ΕΣΕΚ) με συντονιστή τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κυριαζόπουλο, με την συμμετοχή του  Πρόεδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας και Ε.Ο.Α.Ε.Ν.  κ. Σκιαδαρέση Σωτήρη. Η ΕΣΕΚ αποτελεί εργαλείο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής το οποίο εντοπίζει και συγκεντρώνει όλα τα θέματα/προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδο..... (12/05/2021)

περισσότερα »

2ο ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΝΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ 2021 ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

  Το Επιμελητήριο Λευκάδας, έπειτα από τη μεγάλη συμμετοχή του 1ου σεμιναρίου αναφορικά με τη νέα ΚΥΑ για τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19, προτίθεται να διοργανώσει 2ο δωρεάν εκπαιδευτικό  σεμινάριο στις 2/6/2021, προκειμένου τα μέλη του να ενημερωθούν έγκαιρα και έγκυρα και να προετοιμαστούν σωστά για το άνοιγμα της φετινής σεζόν. Με νέα ανακοίνωση θα σταλεί ..... (12/05/2021)

περισσότερα »

12 Μαΐου 2021: Ημέρα Τιμής για τους Νοσηλευτές

  «Με αφορμή και του φετινού εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας του Νοσηλευτή, θα ήθελα από καρδιάς να επαινέσω στο πρόσωπό σας την αυταπάρνηση που δείχνουν καθημερινά, κάτω από δυσβάσταχτες συνθήκες εργασίας οι Νοσηλευτές σε όλη την ελληνική επικράτεια εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Έχετε δώσει και συνεχίζετε να δίνετε μια μεγάλη μάχη, η οποία φθάνει στο τέλος της και θα είναι νικηφόρα με την δική σας καθοριστική συμβολή. Σε αυτές λοιπόν τις πολύ δύσκολες συνθήκες δυσχεραίνεται σαφώς..... (12/05/2021)

περισσότερα »

Δικαίωση των προσπαθειών του Προέδρου κ. Σκιαδαρέση Σωτήρη αναφορικά με τον εμβολιασμό των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών

Δικαίωση των προσπαθειών του Προέδρου κ. Σκιαδαρέση Σωτήρη αναφορικά με τον εμβολιασμό των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών Δικαιωθήκαν οι προσπάθειες του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας και του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών νησιών κ. Σκιαδαρέση αναφορικά με τον εμβολιασμό των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών με επιστολή που είχε αποσταλεί στις 30 Μαρτίου 2021, αλλά και με συνεχείς επικοινωνίες με το αρμόδια Υπουργεία, αναφορικά με τον εμβολιασμό των κατοίκων των νησιωτικ..... (12/05/2021)

περισσότερα »

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΝΕΑ  ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ 2021’

Ξεκινάει το εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη λειτουργία ξενοδοχείων και καταλυμάτων, σύμφωνα με τα νέα πρωτόκολλα. Το Επιμελητήριο Λευκάδας, έπειτα από τη δημοσίευση της νέας ΚΥΑ για τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19, ανακοινώνει την ημερομηνία διεξαγωγής του απαραίτητου δωρεάν εκπαιδευτικού σεμιναρίου προκειμένου ..... (28/04/2021)

περισσότερα »

Εκδόθηκαν οι Πίνακες αποτελεσμάτων Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19.

Εκδόθηκαν οι Πίνακες αποτελεσμάτων Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19. (23/04/2021)

περισσότερα »

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η Αρίθμ. 1/2021 Πλήρωσης μιας (1) θέσης Ειδικού Συμβούλου του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Ν.Π.Δ.Δ.)

Δείτε την επισυνπτόμενη προκύρηξη. (23/04/2021)

περισσότερα »

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘΜ. 04/2021 ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ "ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΘΥΡΩΝ ΚΟΙΤΩΝΩΝ FOB".

(23/04/2021)

περισσότερα »

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ» ΕΩΣ ΤΗΝ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

  Δημοσιεύθηκε η τρίτη τροποποίηση της πρόσκλησης της δράσης «Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Εστίασης για την Προμήθεια Θερμαντικών Σωμάτων Εξωτερικού Χώρου» του ΕΠΑνΕΚ, σχετικά με την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης έως την Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 17:00, αντί για την Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 και ώρα 17:00. Η δράση στοχεύει στη στήριξη της λειτουργίας επιχειρήσεων εστίασης και των επιχειρήσεων παροχής καταλυμάτων του τουριστικού κλάδου,..... (23/04/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με αντικείμενο την Ανακατασκευή και Αναδιαμόρφωση του γηπέδου Μπάσκετ της ΜΥ FOB AKTION.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με αντικείμενο την Ανακατασκευή και Αναδιαμόρφωση του γηπέδου Μπάσκετ της ΜΥ FOB AKTION...... (23/04/2021)

περισσότερα »

Nέα υγειονομικά πρωτόκολλα 2021 για τον Τουρισμό

(22/04/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

            EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Δ/νση: ΓΟΛΕΜΗ 5-7 Ταχ. Κωδ.  :31100    ΛΕΥΚΑΔΑ                                                       Τηλ. : 2645022381 , 2645022384 FAX :2645021274 E-mail : gemi.lefkadachamber@gmail.com         Λευκάδα,21/4/2021 Αρ. Πρωτ: 391 Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η  Καλούνται τα μέλη του  Διοικητικού Συμβουλίου  του Επιμελητηρίου Λευκάδας, όπως προσέλθουν σε συνεδρίαση την Δευτέρα  26/4/2021 και ώρα 15:00  με την παρακ..... (21/04/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 5 ROLLERS ΣΚΊΑΣΗΣ

                                                                                                                                                                                                     ΛΕΥΚΑΔΑ 21/4/2021    Αρ. πρωτ: 389   Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Επιμελητηρίου Λευκάδας για την προμήθεια 5 Rollers με πανί screen grey διαστάσεων 110x140 χειροκίνητα Το Επιμελητήριο Λευκάδας  ανακοινώνει στα μέλη του που έχουν συναφές αντικείμενο εργασιών, κατόπιν της σχετικής απόφ..... (21/04/2021)

περισσότερα »

Ποιοι εργαζόμενοι θα χρειάζονται self test από Δευτέρα για να προσέλθουν στην εργασία τους -Αλλιώς πρόστιμο, όλη η διαδικασία

Από την προσεχή Δευτέρα επεκτείνεται η χρήση των υποχρεωτικών self test σε εργαζόμενους διαφόρων κατηγοριών. Χθες έγιναν οι σχετικές ανακοινώσεις από τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, με τα self test να είναι υποχρεωτικά για την εργασία τους. Σε περίπτωση μάλιστα που δεν προχωρήσουν στη χρήση των τεστ, τους περιμένουν πρόστιμα. Να τονιστεί πως η διανομή των self test είναι δωρεάν, και για την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου οι δηλώσεις των αποτελεσμάτων του τεστ μπορούν να γίνοντα..... (15/04/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση για την Παρουσίαση του Νέου Προγράμματος Επιδότησης Επιχειρηματικών Δανείων – ΓΕΦΥΡΑ 2

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων και τα Επιμελητήρια Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Κερκύρας, Λευκάδας, σας προσκαλούν στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη που συνδιοργανώνουν, με θέμα:  «Παρουσίαση του Νέου Προγράμματος Επιδότησης Επιχειρηματικών Δανείων – ΓΕΦΥΡΑ 2» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 και ώρα 17:00 μέσω της πλατφόρμας Webex.   Κεντρικός ομιλητής: κ. Φώτης Κουρμούσης, Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπου..... (15/04/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση "Η συμβολή της νησιωτικής επιχειρηματικότητας από την Επανάσταση μέχρι σήμερα (1821-2021)- Η περίπτωση της Λευκάδας

Η συμβολή της νησιωτικής επιχειρηματικότητας από την Επανάσταση μέχρι σήμερα (1821-2021)   Η περίπτωση της Λευκάδας   Αξιοποιώντας το υλικό της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας θα παρουσιαστεί  από τη σύνδεση του Επιμελητηρίου Λευκάδας μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ΖΟΟΜ τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, ώρα 6.30΄- 7.30΄μμ. Link σύνδεσης: Join Zoom Meeting https://zoom.us/j/98550709742?pwd=VGx4NkJlR0hyL0lFbGo5YVgxTmZTZz09 MeetingID: 985 5070 9742 Passcode: 304788   Το σύνολο του ερευ..... (15/04/2021)

περισσότερα »

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ 'ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΩΤΕΙΝΩΝ ΕΠΙΓΡΑΦΩΝ'

(13/04/2021)

περισσότερα »

Πίνακες με κριτήρια επιλεξιμότητας για το Νέο πρόγραμμα επιδότησης επιχειρηματικών δανείων – ΓΕΦΥΡΑ 2

Στα πλαίσια της ενημέρωσης για το Νέο πρόγραμμα επιδότησης επιχειρηματικών δανείων – ΓΕΦΥΡΑ 2,  συνημμένα oι πίνακες με τα κριτήρια επιλεξιμοτητας . ..... (13/04/2021)

περισσότερα »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ -ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ EΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΦΥΡΑ Ι

(13/04/2021)

περισσότερα »

ΑΙΤΗΜΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΩΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

(09/04/2021)

περισσότερα »

Κοινή Υπουργική Απόφαση για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των τουριστικών λεωφορείων

  Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την έκτακτη επιδότηση επιχειρήσεων οι οποίες διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία και έχουν πληγεί εξαιτίας της πανδημίας υπέγραψαν ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης. Με την ΚΥΑ θεσπίζεται καθεστώς χορήγησης ενισχύσεων, με τη μορφή άμεσης έκτακτης επιδότησης, στις επιχειρήσεις τουριστικών γραφείων και τις Τουριστικές Επιχειρήσεις Οδικών Μεταφορών (Τ.Ε.Ο.Μ.) οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες μετακί..... (08/04/2021)

περισσότερα »

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

  Το Επιμελητήριο μας από τα τέλη του 2019 έχει αρχίσει στοχευμένα να ενημερώνεται για τις ενεργειακές κοινότητες, με σκοπό το φιλόδοξο εγχείρημα της σύστασης Ενεργειακής Κοινότητας, στοχεύοντας στη μείωση των ενεργειακών δαπανών, στην προώθηση της καθαρής ενέργειας και στην προστασία του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό τον Ιούνιο του 2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Λευκάδας και συζητήθηκε εκτενώς το θέμα, με τις δυο πλευρές να συμφωνούν για τη σπουδαιότητα του έργου αυτού κ..... (08/04/2021)

περισσότερα »

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ"

Στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος ¨ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ¨, σας διαβιβάζουμε συνημμένα ερωτηματολόγιο. (08/04/2021)

περισσότερα »

Επιμελητήριο Λευκάδας: Rapid tests Τρίτη 13 Απριλίου στο Επιμελητήριο Λευκάδας

  Το Επιμελητήριο Λευκάδας στηρίζει εμπράκτως την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου, την οποία άλλωστε ζητούσε εδώ και μήνες από την Κυβέρνηση και στέκεται στο πλευρό των επιχειρήσεων, που τον τελευταίο χρόνο έχουν πληγεί βαρύτατα από τα αλλεπάλληλα lockdown. Στo πλαίσιο της αδιάκοπης στήριξης της επιχειρηματικότητας και των συνεχών δράσεων για τον έλεγχο της διασποράς του covid-19,  με την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου,  το Επιμελητήριο Λευκάδας σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Υγείας τ..... (07/04/2021)

περισσότερα »

ΓΕΦΥΡΑ 2»: Άνοιξε η πλατφόρμα για την επιδότηση επιχειρηματικών δανείων – 5 βήματα

Σε λειτουργία τέθηκε σήμερα η ψηφιακή πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) του υπουργείου Οικονομικών, για την υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2» για την επιδότηση δόσεων επιχειρηματικών δανείων. Το νέο Πρόγραμμα καλύπτει τόσο πληττόμενες επιχειρήσεις (μεσαίες, μικρές, πολύ μικρές και ατομικές, συμπεριλαμβανομένων και των ελεύθερων επαγγελματιών-επιτηδευματιών) που έχουν εξυπηρετούμενες οφειλές, όσο και επιχειρήσεις που δεν μπορούν να αντεπεξέ..... (06/04/2021)

περισσότερα »

Έκτακτη αποζημίωση στις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές τον Απρίλιο – Τι ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ

  Ένα πρόσθετο μέτρο στήριξης επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή τον Απρίλιο ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας (5/4/2021) ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Ακολουθεί η τοποθέτησή του: «Το Οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης, όπως έχει αποδείξει μέχρι σήμερα, δρα έγκαιρα, μεθοδικά και στοχευμένα. Διαθέτει γρήγορα αντανακλαστικά, παρακολουθώντας τη δυναμική της υγειονομικής κρίσης. Περιορίζει, μέσα από την υλοποίηση ενός ευρέος πλέγματο..... (06/04/2021)

περισσότερα »

Κεφάλαια κίνησης στις επιχειρήσεις εστίασης – Ποσά και κριτήρια

  Νέα δράση, προϋπολογισμού 330 εκατομμυρίων ευρώ, για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις εστίασης με σκοπό την αγορά πρώτων υλών για τους 2-3 πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη με αντικείμενο την ενίσχυση των επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης. Η δράση, που τίθεται σε εφαρμογή από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, χρηματοδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ 2021 – 2027, αφορά μικρομεσαίες και μεγάλες ..... (02/04/2021)

περισσότερα »

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΑΝ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Αύξηση των καταγγελιών για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, όσον αφορά ειδικότερα στις πωλήσεις μέσω των social media, διαπιστώνουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.  Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι περιορισμοί στη λειτουργία των φυσικών καταστημάτων, προκειμένου να συγκρατηθεί η διάδοση της πανδημίας COVID-19 προκάλεσαν σημαντική αύξηση των διαδικτυακών πωλήσεων, με αποτέλεσμα την αύξηση των καταγγελιών για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές,..... (02/04/2021)

περισσότερα »

Ανοίγει τη Δευτέρα 5 Απριλίου το λιανεμπόριο, πλην πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων

Ανοίγουν από τη Δευτέρα 5 Απριλίου τα καταστήματα λιανεμπορίου, πλην των πολυκαταστημάτων και των εμπορικών κέντρων, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού. Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού, με το click away, και η πώληση εντός καταστήματος με ραντεβού, με click in shop. Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. ..... (01/04/2021)

περισσότερα »

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Επιμελητηρίου Λευκάδας στην τριετή παράταση των μισθώσεων μπήκαν και τα κυλικεία των σχολείων

  Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις προστέθηκαν και τα κυλικεία των σχολείων στις επιχειρήσεις που παρατάθηκαν τα μισθώματα τους για μία τριετία. Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Επιμελητηρίου Λευκάδας  και στα πλαίσια των προτάσεων που κατέθεσε ο κ. Σκιαδαρέσης στον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα  στην τηλεδιάσκεψη που διοργανώθηκε την Παρασκευή 26/3 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο Πρόεδρος τόνισε στον Υπουργό την ανάγκη της παράτασης αυτής δεδομένου ότι έχουν χαθεί ήδη 2 σχολικές ..... (01/04/2021)

περισσότερα »

Τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων για τον μήνα Απρίλιο ανακοίνωσαν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων για τον μήνα Απρίλιο ανακοίνωσαν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης. Τα μέτρα του Υπουργείου Οικονομικών Συγκεκριμένα ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε τα ακόλουθα για τον Απρίλιο: 1ον. Για τις επιχειρήσεις στις οποίες έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα και πλήττονται άμεσα, αναστέλλεται η πληρωμή δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών εισφορών. ..... (30/03/2021)

περισσότερα »

Visit Greece app- Η 1η επίσημη εφαρμογή για κινητά από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (E.O.Τ) και το Υπουργείο Τουρισμού

Ανοιχτή πρόσκληση για δωρεάν προβολή στο VisitGreece App, το επίσημο ‘’destination app" της χώρας μας, απευθύνει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού προς όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις. Το VisitGreece App αποτελεί ένα χρηστικό εργαλείο για τους επισκέπτες της Ελλάδας, στο οποίο μπορούν να βρουν γρήγορα και εύκολα ταξιδιωτικές πληροφορίες, καθώς και ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για τουριστικά θέματα. Ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από λίγους μήνες και ήδη αριθμεί πάνω από 700.000 downloads..... (28/03/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΞΑΓΩΓΩΝ 31/3/21

Ο ΣΕΒΕ - Σύνδεσμος Εξαγωγέων σας προσκαλεί σε Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση, που διοργανώνει την Τετάρτη 31 Μαρτίου και ώρα 17:00, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των Επιμελητηρίων Ζακύνθου, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας & Ιθάκης και Λευκάδας σχετικά με την υλοποίηση δύο νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων επαγγελματικής εξειδίκευσης, τα οποία υλοποιούνται στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρη ματικότητα και Καινοτομία 2014-2020». Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν, π..... (29/03/2021)

περισσότερα »

ΦEK - Προσδιορισμός πληττόμενων επιχειρήσεων για την υποχρεωτική απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του συνολικού μισθώματος ή του 40% του συνολικού μισθώματος για τον μήνα Μάρτιο

(26/03/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση στη διαδικτυακή ημερίδα "Ο τουρισμός του 2021: