ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  RSS 2.0 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ-ΗΜΕΡΙΔΕΣ

Συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέση Σωτήρη με την Διοίκηση της ΔΥΠΑ

  Μία πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε χθες 13/3/2024  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης με τον Διοικητή της ΔΥΠΑ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη, την Υποδιοικήτρια κα Γιάννα Χορμόβα και την προϊσταμένη Δ/νσης ασφάλισης και κοινωνικών πολιτικών κα Γλυκερία Τερζή. Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η ενίσχυση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ, οι τρόποι ένταξης περισσότερων  παρόχων τουριστικών καταλυμάτω..... (14/03/2024)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Το Επιμελητήριο Λευκάδας σε συνέχεια της γνωστοποίησης αναγκών επιχειρήσεων -μελών του για την κάλυψη κενών θέσεων εργασίας διοργανώνει  ενημερωτική εκδήλωση σε συνεργασία με την Orgam (εταιρεία εύρεσης προσωπικού). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27/3/2024 στις 6μ.μ. στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Λευκάδας, ώστε να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις για τη στελέχωση προσωπικού εύκολα και γρήγορα. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τρίτη 19/3, γι..... (13/03/2024)

περισσότερα »

Πρόγραμμα ΙΙΙ «Ψηφιακές Συναλλαγές» | Παράταση έως τις 19/03/2024 για την Υποβολή Αιτήσεων Χρηματοδότηση

Πρόγραμμα ΙΙΙ «Ψηφιακές Συναλλαγές» | Παράταση έως τις 19/03/2024 για την Υποβολή Αιτήσεων Χρηματοδότησης Το Επιμελητρήριο Λευκάδας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με τις δυνατότητες αξιοποίησης των ενισχύσεων (VOUCHERS) του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την μετάβασή τους στη νέα ψηφιακή εποχή, για τη δημοσίευση της δωδέκατης (12ης) Τροποποίησης της Προκήρυξης του Προγράμματος ΙΙΙ «Ψηφιακές Συναλλαγές», με την οποία παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων έως την Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, ..... (13/03/2024)

περισσότερα »

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗ FOOD EXPO

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση FoodExpo _ Greece από 09 έως 11 Μαρτίου 2024 που διοργανώθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο MetropolitanExpo στην Αθήνα. Οι επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Λευκάδας, που συμμετείχαν με τη στήριξη του, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στους 40.000 επισκέπτες της έκθεσης, να κάνουν Β2Β συναντήσεις με προσκεκλημένους hostedbuyers του εξωτερικού, αλλά και να μελετήσουν τον ανταγωνισμό. Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν από τον ΥφΑΑΤ..... (13/03/2024)

περισσότερα »

Συνάντηση εργασίας Επιμελητηρίου Λευκάδας, Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας και Δήμου Μεγανησίου με στόχο την εκπόνηση μελέτης για τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου στο Μεγανήσι

Με πρωτοβουλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέση Σωτήρη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Δουβίτσα Αντώνιο, τον Δήμαρχο Μεγανησιού  κ. Κατωπόδη Γεράσιμο και τον Αντιδήμαρχο Μεγανησίου κ. Καββαδά Κώστα. Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η εκπόνηση μελέτης για τη δημιουργία υποβρύχιου τεχνητού αξιοθέατου και επιλογή θέσης για τη χωροθέτηση καταδυτικού πάρκου στην περιοχή του Μεγανησίου, σε συνέχεια της αντίστοιχης προγραμματικής σύμβασης που εί..... (12/03/2024)

περισσότερα »

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!

..... (08/03/2024)

περισσότερα »

Ο κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης ομόφωνα εξελέγη Αντιπρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

  Την Δευτέρα 4 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη Ιονίων Νήσων με σκοπό την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σ. Σκιαδαρέσης εξελέγη στο νέο Δ.Σ. εκπροσωπώντας τα Επιμελητήρια Ιονίων Νήσων και στην χθεσινή πρώτη συνεδρίαση για συγκρότηση σε σώμα,  με πρόταση του Προέδρου αναλαμβάνει ομόφωνα τα καθήκοντα του Αντιπροέδρου. Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη αποτελεί την συμφωνία για την εθελοντική συνεργασία μεταξύ της ..... (08/03/2024)

περισσότερα »

Παράταση της διασύνδεσης POS - ταμειακών μηχανών

Παράταση της διασύνδεσης POS - ταμειακών μηχανών Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Την παράταση για 1+1 μήνα αποφάσισε η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και της ΑΑΔΕ, προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς τεχνικά προβλήματα το μεγάλο έργο της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές. Η απόφαση αυτή ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα αιτήματα της ίδιας της αγοράς παρόχων POS και ταμειακών μηχανών όσο..... (29/02/2024)

περισσότερα »

Ενεργοποιείται το πρόγραμμα «Ανακαινίζω - Νοικιάζω»

Ενεργοποιείται το πρόγραμμα «Ανακαινίζω - Νοικιάζω» Προ των πυλών βρίσκεται το πρόγραμμα «Ανακαινίζω- Νοικιάζω», που υπολογίζεται ότι θα αφορά περίπου 12.500 κατοικίες και με το οποίο οι ιδιοκτήτες θα λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση για τις εργασίες ανακαίνισης αφότου αναρτούν ηλεκτρονικά το μισθωτήριο συμβόλαιο διάρκειας τουλάχιστον 3 ετών. Συγκεκριμένα, στο «Ανακαινίζω - Νοικιάζω», συμμετέχουν ιδιοκτήτες ή επικαρπωτές ακινήτων με χρήση κατοικίας για ένα ακίνητό τους με χρήση κατοικίας, εφ..... (29/02/2024)

περισσότερα »

Στα 44,81 εκατ. η απορροφητικότητα για το ΕΣΠΑ 2014-2020 για τη Λευκάδα

Στην κοπή πιτας και στο Δ.Σ. της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων συμμετείχε την Δευτέρα 26/2/2024 ο Πρόεδρος κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης. Ο Πρόεδρος δήλωσε το εξής: "Στα 44,81 εκατ. η απορροφητικότητα για το ΕΣΠΑ 2014-2020 για τη Λευκάδα!Κατά τo Δ.Σ. της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και κοπή της Πρωτοχρονιάτικης μας παρουσιάστηκαν τα στατιστικά στοιχεία της Προγραμματικής περιόδου 2014-2020 από τη Διευθύντρια της Διαχειριστικής κ.Μ. Πετροπούλου.Συγκρεκριμενα η Λευκάδα έχει α..... (28/02/2024)

περισσότερα »

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Κ. ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ "ΑGORA"

Με εκπροσώπους του Συλλόγου εστίασης και αναψυχής Λευκάδας "Agora", συναντήθηκε την Πέμπτη 22 Φεβρουάριου 2024, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Λευκάδας, ο Πρόεδρος κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, οι επαγγελματίες της εστίασης επικεντρώθηκαν στα θέματα που αφορούν τον κλάδο τους ενόψει της τουριστικής περιόδου. Από την πλευρά του o Πρόεδρος δήλωσε ότι το Επιμελητήριο Λευκάδας θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης στις δίκαιες επιδιώξεις του κλάδου τη..... (27/02/2024)

περισσότερα »

Διεθνής Διαγωνισμός Επιτραπέζιας Ελιάς Καλαμάτας το Μάιο 2024.

  Διεθνής Διαγωνισμός Επιτραπέζιας Ελιάς Καλαμάτας το Μάιο 2024. Πρόκειται για το μοναδικό διαγωνισμό επιτραπέζιας ελιάς στην Ελλάδα, ο οποίος προωθεί υψηλά πρότυπα ποιότητας, ακεραιότητα της κριτικής επιτροπής και αξιόπιστα αποτελέσματα. Είναι ένας διεθνής διαγωνισμός, καθώς όλοι οι τύποι επιτραπέζιων ελιών από όλες τις παραγωγούς χώρες έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Ο Διαγωνισμός Το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου είναι διαπιστευμένο κατά ISO 1..... (27/02/2024)

περισσότερα »

Νέος κύκλος χρηματοδότησης μέσω voucher για αγορά και διασύνδεση POS

Νέος κύκλος χρηματοδότησης μέσω voucher για αγορά και διασύνδεση POS Τα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ανακοινώνουν ότι άνοιξε σήμερα το πρωί ο 4ος κύκλος χρηματοδότησης, ο οποίος καλύπτει μέρος του κόστους, για την αγορά POS και τη διασύνδεση του με την ταμειακή μηχανή, καθώς και για μια σειρά επιπλέον ψηφιακών αναγκών των επιχειρήσεων. Η ενίσχυση έχει τη μορφή επιταγής (voucher) και ο κάθε δικαιούχος έχει τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιήσει σε ε..... (27/02/2024)

περισσότερα »

Πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις»

Την προκήρυξη του προγράμματος: «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις», συνολικού προϋπολογισμού 105,6 εκατ. ευρώ, υπέγραψαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής από Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, και μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού. Ειδικότερα, το πρόγραμμα αφορά στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης υφιστάμενων επιχειρή..... (22/02/2024)

περισσότερα »

ΕΝΦΙΑ: Σε 11 δόσεις η πληρωμή του – Έως 30 Απριλίου η καταβολή της α’ δόσης

ΕΝΦΙΑ: Σε 11 δόσεις η πληρωμή του – Έως 30 Απριλίου η καταβολή της α’ δόσης Αλλαγές στον τρόπο καταβολής του ΕΝΦΙΑ αλλά και στον χρόνο υποβολής των Ε9 προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή. Επιπλέον προβλέπεται πλήρης απαλλαγή από τον φόρο στα ακίνητα τα οποία επλήγησαν από φυσικές καταστροφές. Οι νέες ρυθμίσεις δίνουν τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ σε 11 δόσεις αρχής γενομένης από τις 30 Απριλί..... (22/02/2024)

περισσότερα »

ΥΠΕΘΟ – ΑΑΔΕ: Υποχρεωτική η προσυμπλήρωση εσόδων - εξόδων κατά την υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ από 1.1.2024

ΥΠΕΘΟ – ΑΑΔΕ: Υποχρεωτική η προσυμπλήρωση εσόδων - εξόδων κατά την υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ από 1.1.2024 Σε υποχρεωτική προσυμπλήρωση εσόδων, εξόδων και αντίστοιχων φόρων στους σχετικούς κωδικούς των πινάκων της δήλωσης ΦΠΑ προχωρούν το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και η ΑΑΔΕ, με στόχο τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων στην εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων αλλά και τη διασφάλιση εκπλήρωσης των σχετικών υποχρεώσεων. Η προσυμπλήρωση γίνεται με βάση τα στοιχεία που διαβιβά..... (22/02/2024)

περισσότερα »

Ίδρυση Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια &Σύσταση Ηλεκτρονικού Μητρώου Αγροτών

Ίδρυση Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια &Σύσταση Ηλεκτρονικού Μητρώου Αγροτών Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 25/Α/16.02.2024) ο νόμος 5087 «Ενίσχυση της πρότυπης κτηνοτροφίας, ρυθμίσεις για την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες, διατάξεις για τη φυτοϋγεία, τα βιοκτόνα προϊόντα και την ποιότητα τροφίμων, διατάξεις για την τόνωση της αγροτικής ανάπτυξης και άλλες επείγουσες διατάξεις.» όπου στα άρθρα 50 έως 53 επέρχονται αλλαγές στον Επιμελητηριακό νόμο 4497/2021..... (21/02/2024)

περισσότερα »

Συνάντηση του Προέδρου κ Σκιαδαρέση με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δ. Καιρίδη

Συνάντηση είχε σήμερα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σ. Σκιαδαρέσης με τον Υπουργό μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δ. Καιρίδη. Σε φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα των εργαζομένων τρίτων χωρών στο τουριστικό κλάδο. Ο κ. Σκιαδαρέσης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχει ξεκινήσει το Επιμελητήριο για την προσέλκυση εργαζομένων από τρίτες χώρες αλλά και από την υπόλοιπη Ευρώπη προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις που υπάρχουν στο τουριστικό κλάδο τα τελευταία ..... (21/02/2024)

περισσότερα »

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: "AgriFood Exports 360° - 2024"

Το «Agrifood Exports 360ο» είναι το μοναδικό εξειδικευμένο και πιστοποιημένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης στην Ελλάδα για εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων και διεξάγεται για 5η συνεχή χρονιά από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά». Απευθύνεται σε έως και 30 στελέχη αγροδιατροφικών επιχειρήσεων που ήδη έχουν εξαγωγική δραστηριότητα ή προετοιμάζονται να ξεκινήσουν. Οι εισηγητές είναι διακεκριμένοι επαγγελματίες, επιχειρηματίες και ακαδημαϊκοί από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ (Πανεπιστήμι..... (20/02/2024)

περισσότερα »

Παράταση της Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης

  Τρίτη (3η) Τροποποίηση - Παράταση της Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στη Δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων», σύμφωνα με την οποία τροποποιείται η καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης και ορίζεται η Παρασκευή 22.03.2024 και ώρα 15:00...... (20/02/2024)

περισσότερα »

JobDay Αφετηρία – Λευκάδα

Το Επιμελητήριο Λευκάδας σε συνεργασία με το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα και το Δημόσιο ΣΑΕΚ Λευκάδας (πρώην ΔΙΕΚ), διοργάνωσε το #JobDay Αφετηρία – Λευκάδα το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024 στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Λευκάδας. Με στόχο τη σύνδεση υποψηφίων εργαζομένων με επιχειρήσεις δυναμικών κλάδων της οικονομίας που αναζητούν ανθρώπινο δυναμικό, οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν κατιδίαν με εκπροσώπους εταιρειών και να μοιραστούν το βιογραφικό τους..... (19/02/2024)

περισσότερα »

Εκδήλωση παρουσίασης των Δράσεων του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027»

  Εκδήλωση παρουσίασης των Δράσεων του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» Με έντονο το ενδιαφέρον των νέων επενδυτών, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η ενημερωτική εκδήλωση από το Επιμελητήριο Λευκάδας και την Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για τα χρηματοδοτικά προγράμματα ενίσχυσης της λειτουργίας των νέων και υπό ίδρυση επιχειρήσεων.   Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης  , αφού ευχαρίστησε τα στελέχη της ΔΕΠ, κυρίες Τρικόγια Ιωάννα , Μπιτούνη Ελέ..... (19/02/2024)

περισσότερα »

Συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέση με τον Δήμαρχο κ. Βεργίνη

  Συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέση με τον Δήμαρχο κ. Βεργίνη Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σ. Σκιαδαρέσης  είχε στις 14/2/2024 συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Ξ. Βεργίνη. Πραγματοποιήθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των δύο με κύριο μέλημα την άμεση συνεργασία του Δήμου και του Επιμελητηρίου προς όφελος της επιχειρηματικότητας του τόπου μας. Επικεντρώθηκαν στη δημιουργία  του καταδυτικού πάρκου καθώς και στις ενέργειες που θα κάνουν από κοινού..... (16/02/2024)

περισσότερα »

Πρόσκληση ενημερωτικής εκδήλωσης: «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων»

Πρόσκληση ενημερωτικής εκδήλωσης Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ηπείρου – Ιονίων Νήσων, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λευκάδας, σας προσκαλούν στην ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει με θέμα την παρουσίαση των Δράσεων του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027»: «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων» «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»..... (13/02/2024)

περισσότερα »

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Το Επιμελητήριο Λευκάδας, στο πλαίσιο της έγκυρης ενημέρωσης των μελών του, διοργάνωσε χθές Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 φορολογική ημερίδα με θέματα: MyDATA – Ν.5073/2023 – Εργατικά – Ασφαλιστικά Φορολογικοί έλεγχοι - Προσφυγές σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνών Επιστημόνων. Στη κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του επιμελητηρίου λογιστές και στελέχη επιχειρήσεων είχαν την ευκαιρία να έχουν υπεύθυνη και αναλυτική πληροφόρηση για τις πρόσφατες σημαντικές φορολογικές αλλαγές την εργ..... (13/02/2024)

περισσότερα »

#JobDay -Συναντήσεις επιχειρηματιών με υποψηφίους που αναζητούν εργασία.

    #JobDay Αφετηρία – Λευκάδα Αναζητάς εργασία; Σε περιμένουμε για την κατάλληλη προετοιμασία! Έλα με το βιογραφικό σου για συνέντευξη!   ToΕπιμελητήριο Λευκάδας σε συνεργασία με το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα και το Δημόσιο ΣΑΕΚ Λευκάδας (πρώην ΔΙΕΚ), διοργανώνει το #JobDay Αφετηρία – Λευκάδα το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024 από τις 10:00 έως τις 15:00 στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Λευκάδας. Το #JobDayΑφετηρία – Λευκάδα απευθύνεται σε όποιον αναζητά εργασία ή σκέ..... (08/02/2024)

περισσότερα »

Συνάντηση εργασίας με θέμα «Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη» των Ιονίων Νήσων

  Ο Πρόεδρος κ. Σκιαδαρέσης συμμετείχε την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024  στη συνάντηση εργασίας με αντικείμενο συζήτησης τη διαμόρφωση στρατηγικής και προτάσεων-δράσεων για τη Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη των Ιονίων Νήσων, που έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕ Λευκάδας. Οι συναντήσεις αυτές διοργανώνονται στο πλαίσιο της εκπόνησης της «Περιφερειακής Στρατηγικής Βιώσιμου Τουρισμού» στα Ιόνια Νησιά. Στη διαβούλευση συμμετείχαν αυτοδιοίκητοί, τουριστικοί και παραγωγικοί φορείς του ν..... (07/02/2024)

περισσότερα »

«Ίδρυση 12 νέων μορφών επιχειρήσεων σε μόλις 10 λεπτά»

«Ίδρυση 12 νέων μορφών επιχειρήσεων σε μόλις 10 λεπτά» Μέσα σε ελάχιστο χρόνο που δεν θα ξεπερνά τα δέκα λεπτά, από σχεδόν ένα μήνα που απαιτείται σήμερα, θα μπορούν  να ιδρύονται επιχειρήσεις επιπλέον δώδεκα διαφορετικών νομικών μορφών, με την απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα.   Με την Υπουργική Απόφαση με θέμα «Πρότυπα καταστατικά για τη σύσταση εταιρειών μέσω της Υπηρεσίας μιας Στάσης (ΥΜΣ) και της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας» ο απαιτούμενος χρόνος για την ηλεκτρονική σύσταση με..... (07/02/2024)

περισσότερα »

Άνοιξε η βελτιωμένη πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών

Άνοιξε η βελτιωμένη πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών Σε ισχύ τέθηκε η βελτιωμένη πλατφόρμα του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών που ενσωματώνει τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Μέσω του Μηχανισμού οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν το σύνολο των χρεών τους εξασφαλίζοντας μία αυτοματοποιημένη λύση και αποφεύγοντας τις δικαστικές διαδικασίες. Στόχος των νέων ρυθμίσεων, όπως αναφέρεται σε σχετική..... (07/02/2024)

περισσότερα »

Πως θα δοθεί η μείωση του ΕΝΦΙΑ στις ασφαλισμένες κατοικίες - Έως 22.2.2024 οι αιτήσεις

Πως θα δοθεί η μείωση του ΕΝΦΙΑ στις ασφαλισμένες κατοικίες - Έως 22.2.2024 οι αιτήσεις Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 743/Β/31.01.2024 η απόφαση 1014/2024 σχετικά με τη χορήγηση μείωσης του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) για κατοικίες φυσικών προσώπων που ασφαλίζονται για σεισμό, πυρκαγιά και πλημμύρα σύμφωνα με την παρ. 7Ζ του άρθρου 3 του ν. 4223/2013. Από Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις μέσω νέας ψηφιακής εφαρμογής για τη μείωση ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένες κατοικίες για φυσικές κατασ..... (07/02/2024)

περισσότερα »

Ενεργοποιείται το πρόγραμμα «Ανακαινίζω - Νοικιάζω»

Ενεργοποιείται το πρόγραμμα «Ανακαινίζω - Νοικιάζω» Προ των πυλών βρίσκεται το πρόγραμμα «Ανακαινίζω- Νοικιάζω», που υπολογίζεται ότι θα αφορά περίπου 12.500 κατοικίες και με το οποίο οι ιδιοκτήτες θα λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση για τις εργασίες ανακαίνισης αφότου αναρτούν ηλεκτρονικά το μισθωτήριο συμβόλαιο διάρκειας τουλάχιστον 3 ετών. Συγκεκριμένα, στο «Ανακαινίζω - Νοικιάζω», συμμετέχουν ιδιοκτήτες ή επικαρπωτές ακινήτων με χρήση κατοικίας για ένα ακίνητό τους με χρήση κατοικίας, εφ..... (07/02/2024)

περισσότερα »

Πρόσκληση συμμετοχής στην FOODEXPO 2024 9-11 Μαρτίου

Πρόσκληση συμμετοχής στην FOODEXPO 2024 9-11 Μαρτίου Το Επιμελητήριο Λευκάδας, προτίθεται να συμμετάσχει στην FOODEXPO 2024, η οποία θα λάβει χώρα 9- 11 Μαρτίου 2024, στο METROPOLITAN EXPO, Αθήνα.  Η FOODEXPO αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και πληρέστερες διοργανώσεις προβολής εταιρειών ποτών και τροφίμων, καθώς οι εκθέτες της αναμένεται να ξεπεράσουν τους 1.300. Πρόκειται για μια σημαντική εμπορική συνάντηση 1.050 Ελλήνων και 250 ξένων εκθετών, με 32.000 Έλληνες επισκέπτες και 3.400 δι..... (02/02/2024)

περισσότερα »

Παράταση έως 29.02.2024 για την εγκατάστασης POS

  Παράταση έως 29.02.2024 για την εγκατάστασης POS Παρατείνεται για έναν ακόμη μήνα, έως τις 29 Φεβρουαρίου, η προθεσμία για την υποχρεωτική χρήση POS σε 35 κλάδους ελευθέρων επαγγελματιών, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών. Συγκεκριμένα δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση 8139/31-01-2024 με την οποία τροποποιείται η 119899/13-12-2023 ΚΥΑ ως προς: α) την παράγραφο 1 του άρθρου 8 της απόφασης όπου παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία συμμόρφωσης μέχρι και την 29.02.2024 και β) την ..... (01/02/2024)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ  ..... (01/02/2024)

περισσότερα »
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ