ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ    / ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ  RSS 2.0 

ΤΟ ΝΕΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 2019 ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ CRYSTAL ESPRIT

ΤΟ ΝΕΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 2019 ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ CRYSTAL ESPRIT (21/06/2019)

περισσότερα »

3η Συνάντηση Εταίρων στο πλαίσιο του έργου CIRCLE-IN - «Προώθηση των επενδύσεων και των πολιτικών κυκλικής οικονομίας στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-Ιταλίας»

Την Τρίτη 11 και την Τετάρτη 12 Ιουνίου, στο Επιμελητήριο Λευκάδας, πραγματοποιήθηκε η 3η συνάντηση των εταίρων του έργου CIRCLE-IN, «Προώθηση των επενδύσεων και των πολιτικών κυκλικής οικονομίας στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-Ιταλίας»,  το οποίο έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα συνεργασίας Interreg V - A Ελλάδα-Ιταλία (EL-IT) 2014-2020, Άξονας 1 - Καινοτομία και Ανταγωνιστικότητα. To Επιμελητήριο Λευκάδας διοργάνωσε τη συνάντηση στην οποία παρευρέθηκαν το Επιμελητήρ..... (14/06/2019)

περισσότερα »

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό ότι τη Τετάρτη 15/5 και ώρα 18:00 έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του φορέα ενημερωτική ημερίδα με θέμα τα χρηματοδοτικά προγράμματα της Εθνικής Τράπεζας πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Αρχικά, το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, Σωτήρης Σκιαδαρέσης, και στη συνέχεια ο κύριος Ντίνος Γεώργιος περιφερειακός διευθυντής της Εθνικής,  οι οποίοι στο σύντομο χαιρετισμό..... (22/05/2019)

περισσότερα »

Ενημερωτική δράση οδικής ασφάλειας ενόψει των εορτών του Πάσχα

  Το Επιμελητήριο Λευκάδας συνεχίζοντας το κοινωνικό του έργο, χρηματοδότησε την εκτύπωση ενημερωτικού εντύπου, στα πλαίσια της διεξαγωγής ενημερωτικής δράσης για την συμπεριφορά στο δρόμο πεζών, οδηγών, ποδηλατιστών και μοτοσικλετιστών που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Λευκάδας. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αποτελούν σύνθετο ζήτημα με πολλές αρνητικές προεκτάσεις στην τουριστική εικόνα της Λευκάδας. Η ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης ενόψει των εορτών του Πάσχα και της καλοκαιρινής περ..... (24/04/2019)

περισσότερα »

Διεξήχθη στη Ρόδο η Γ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

 Στη Ρόδο, στις 12 και 13 Απριλίου 2019, διεξήχθη η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Πρόεδροι και εκπρόσωποι των 59 Επιμελητηρίων της Χώρας συμμετείχαν στις εργασίες της, ενώ παρίστανται  και   ανώτατοι κυβερνητικοί παράγοντες και εκπρόσωποι εθνικών και διεθνών επιχειρήσεων και οργανισμών. Δήλωση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας  κ. Σωτήρη Σκιαδαρέση: «Η υπεροφορολόγηση κυριολεκτικά «εξάντλησε» μία ολόκληρη κοινωνική τάξη αλλά και τις επιχειρήσεις που α..... (17/04/2019)

περισσότερα »

Ημερίδα Παρουσίασης Μεταφορικού ισοδύναμου στον Καστό από το Επιμελητήριο Λευκάδας

  Έντονο το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών και των μόνιμων κατοίκων του Καστού για την ημερίδα με θέμα το Μεταφορικό Ισοδύναμο που παρουσιάστηκε στο κοινοτικό κατάστημα του νησιού από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέση Σωτήρη. Οι ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν λεπτομερώς για την επιδότηση που δικαιούνται ώστε να υποβάλουν πλήρεις αιτήσεις και να έχουν άμεσο αποτέλεσμα. Στο τέλος της παρουσίασης έγινε μια πολύ ωραία συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίε..... (09/04/2019)

περισσότερα »

Mεγάλη η ανταπόκριση των γυναικών στην επίσκεψη της κινητής μονάδας μαστογραφίας που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Λευκάδας

Mεγάλη η ανταπόκριση των γυναικών στην επίσκεψη της κινητής μονάδας μαστογραφίας που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Λευκάδας (08/04/2019)

περισσότερα »

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίας της 45ης Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίας της 45ης Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (08/04/2019)

περισσότερα »

Ημερίδα για την παρουσίαση των τριών νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ

Ημερίδα για την παρουσίαση των τριών νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ (10/07/2018)

περισσότερα »

Συνάντηση Διοίκησης Επιμελητηρίου Λευκάδας με την Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά

  Την Παρασκευή 29/3/19 η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Λευκάδος και πραγματοποίησε προγραμματισμένη  συνάντηση με την  Διοίκηση του Επιμελητηρίου.    Ο Πρόεδρος κ. Σκιαδαρέσης  αφού καλωσόρισε  την Υπουργό, την ενημέρωσε  για όλες τις ενέργειες που έχει κάνει το Επιμελητήριο για τον Τουρισμό, όλα αυτά τα χρόνια της θητείας της τελευταίας Διοίκησης (νέες αεροπορικές εταιρείες στο αεροδρόμιο του Ακτίου, κρουαζιερόπλοια, το brandname της Λευκάδος, εκπαίδε..... (01/04/2019)

περισσότερα »

Υλοποιήθηκε το πρώτο σχολείο επιμόρφωσης επαγγελματιών για το τουρισμό και τον επισιτισμό απο το Επιμελητήριο Λευκάδας

Υλοποιήθηκε το πρώτο σχολείο επιμόρφωσης επαγγελματιών για το τουρισμό και τον επισιτισμό απο το Επιμελητήριο Λευκάδας (26/03/2019)

περισσότερα »

Εκδήλωση Παρουσίασης Μεταφορικού ισοδύναμου

Εκδήλωση Παρουσίασης Μεταφορικού ισοδύναμου (26/03/2019)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σκιαδαρέσης: «Η Λευκάδα πρέπει να στοχεύσει σε νέες τουριστικές αγορές- Συνάντηση της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου με τους τουριστικούς πράκτορες του νησιού»

                                       Με  τουριστικούς πράκτορες της Λευκάδας συναντήθηκε η Διοικητική Επιτροπή του  Επιμελητηρίου. Παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος  κ. Σκιαδαρέσης ,ο Α’ Aντιπρόεδρος κ. Μπουρδάρας, ο Β ‘ Αντιπρόεδρος κ. Λιβιτσάνος,  ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Αρματάς. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας και ειλικρίνειας και συζητήθηκαν οι προοπτικές που υπάρχουν για μια δυναμική είσοδο της Λευκάδας σε νέες τουριστικές αγορές. Το Επιμ..... (26/11/2018)

περισσότερα »

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗTΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕUROBANK

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ.  Σκιαδαρέσης Σωτήρης συναντήθηκε χθες με την Περιφερειακή Διευθύντρια της Eurobank για την αγορά Άρτας-Πρέβεζας-Λευκάδας κα Μπαλαούρα και με τον Υπεύθυνο Υποκαταστήματος  Λευκάδας κ. Λάσκαρη. Η συνάντηση που  πραγματοποιήθηκε  σε ιδιαίτερα φιλικό τόνο,  επικεντρώθηκε σε θέματα που άπτονται του επιχειρηματικού και του τραπεζικού χώρου. Είναι  προφανές  ότι  επιχειρηματικότητα χωρίς τραπεζικό σύστημα δεν υφίσταται αλλά εξίσου  προφανές  είναι ότι και..... (07/03/2019)

περισσότερα »

ΘΕΜΑ : «Το Επιμελητήριο εκφράζει την ανάγκη ενότητας για τη Λευκάδα. Συνεχίζει με δράσεις που έχουν θετικό πρόσημο και εξωστρέφεια.»

  Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λευκάδας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου. Το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ.Σκιαδαρέσης ήταν  «τιμούμε την προσφορά και τους ανθρώπους που στηρίζουν το νησί μας», κάτι που αποδείχθηκε έμπρακτα με την απονομή τιμητικών διακρίσεων στις επιχειρήσεις που συνέβαλαν στις δράσεις του Επιμελητηρίου για την προβολή και ανάδειξη του νησιού μας. Εκτός από τη Διοίκηση του φορέα και πλήθος ..... (20/02/2019)

περισσότερα »

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ (11/02/2019)

περισσότερα »

Επιμελητήριο Λευκάδας: Θετική εξέλιξη κρίνουμε την αύξηση του κατώτατου μισθού, Υπό Προϋποθέσεις.

Επιμελητήριο Λευκάδας: Θετική εξέλιξη κρίνουμε την αύξηση του κατώτατου μισθού, Υπό Προϋποθέσεις. (11/02/2019)

περισσότερα »

O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας: "Η τουριστική ανάπτυξη περνά μέσα από την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης"

Tις προτάσεις του για την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης , κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ και του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ.Σωτήρης Σκιαδαρέσης στην ομιλία του στο Forum «Ανθρώπινου Δυναμικού στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία» που διοργανώθηκε από την ηλεκτρονική πλατφόρμα ανθρώπινου δυναμικού Innjobs.net, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου   στο Wyndham Grand Athens. Ο κ.Σκιαδαρέσης χαρακτήρισε την τουριστική εκπαίδευση ως πεδίο με ξεχωριστή αυτονομία και αλληλεπίδραση στον τουρισμό. Τόνισε ότι α..... (29/01/2019)

περισσότερα »

ΠΡΟΣ: ΧΟΡΗΓΟΥΣ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΠΡΟΣ: ΧΟΡΗΓΟΥΣ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (28/01/2019)

περισσότερα »

O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για την ένταξη της Κρήτης στο Μεταφορικό Ισοδύναμο

O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για την ένταξη της Κρήτης στο Μεταφορικό Ισοδύναμο (23/01/2019)

περισσότερα »

Μια τολμηρή πρόταση του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Σωτήρη Σκιαδαρέση : αυτόνομο πρόγραμμα για τη Λευκάδα ενταγμένο στο ΠΕΠ Ιονίων Νήσων.

Μια νέα πρόταση κατέθεσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ.Σωτήρης Σκιαδαρέσης,  μιλώντας στην ημερίδα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη των Ελληνικών Περιφερειών που έλαβε χώρα στο Ηράκλειο Κρήτης στις 14/01/2019. H  συνάντηση εργασίας είχε θέμα  «Ανταγωνιστικότητα, ελκυστικότητα και τουρισμός, έρευνα, καινοτομία και έξυπνη εξειδίκευση» και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της μελέτης με τίτλο «Περιφερειακή Πολιτική τη..... (18/01/2019)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης: ‘’ Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας απαιτεί υψηλές ταχύτητες- Πως μπορεί να αποτελέσει προορισμό για την κρουαζιέρα η Λευκάδα.’’

Συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας κατέθεσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ο οποίος ήταν εκ των ομιλητών του Συνεδρίου με θέμα «Ελληνικό CLUSTER κρουαζιέρας: Η επόμενη μέρα», που διοργανώθηκε  στο  Ευγενίδειο Ίδρυμα, υπό την αιγίδα της  Ένωσης Λιμένων Ελλάδος. Ο κ. Σκιαδαρέσης τόνισε ότι το 2017, στη χώρα μας, καταγράφηκε πτώση 20,5% στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων και αντίστοιχη πτώση της τάξης του  11% στον αριθμό των  επιβατών. Αναφερό..... (17/12/2018)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης: ‘’Μπορεί να έρχονται περισσότεροι τουρίστες στην Ελλάδα αλλά δαπανούν λιγότερα χρήματα και μένουν λιγότερες μέρες.’’

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός τουρισμός αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών, που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα. Ο κ.Σκιαδαρέσης παρουσίασε τα ευρήματα έρευνας του ΙΝΣΕΤΕ , σύμφωνα με την οποία η μέση κατά κεφαλή δαπάνη όσων επισκέπτονται τη χώρας μας παρουσίασε μείωση κατά 30% τα τελευταία 12 χρόνια αφού το 2005 ήταν 746 ευρώ ενώ το 2017 διαμορφώθηκε..... (06/12/2018)

περισσότερα »

O Πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης παρευρέθη στην εκδήλωση απονομής επιχειρηματικών βραβείων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Λευκάδας

O Πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης μετά από πρόσκληση του ΕΕΑ παρευρέθη στην εκδήλωση απονομής επιχειρηματικών βραβείων που έχει καθιερώσει από το 2014 Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με θέμα " Βραβεία Βιώσιμης-Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας"  στο Μέγαρο Μουσικής.  Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Πρόεδρος  του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου . Κεντρ..... (30/11/2018)

περισσότερα »

ΘΕΜΑ: "Ομιλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Σκιαδαρέση για την τουριστική ανάπτυξη της Λευκάδας στο Aναπτυξιακό Συνέδριο Ιονίων Νήσων στη Κεφαλονιά"

  Συγκεκριμένες προτάσεις για την τουριστική ανάπτυξη στα Ιόνια νησιά και ιδιαίτερα στη Λευκάδα, κατέθεσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ.Σωτήρης Σκιαδαρέσης από το βήμα του Αναπτυξιακού συνεδρίου Ιονίων Νήσων που διοργανώθηκε στην Κεφαλονιά. Ο κ. Σκιαδαρέσης στάθηκε στην αδυναμία των νησιών του Ιονίου να προσελκύσουν τουρίστες υψηλού εισοδήματος αλλά και να επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο και επισήμανε ότι χρειαζόμαστε ένα νέο αναπτυξιακό νόμο, που θα πρέπει να περιλαμβάνει: -Αύξηση τ..... (29/11/2018)

περισσότερα »

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ:"Να εντάξουμε την τοπική γαστρονομία και τα παραδοσιακά προϊόντα μας , στην τουριστική ταυτότητα της Λευκάδας"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ   ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ:"Να εντάξουμε την τοπική γαστρονομία και τα παραδοσιακά προϊόντα μας , στην τουριστική ταυτότητα της Λευκάδας" Με επιτυχία διοργανώθηκε το 5ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας, ένας θεσμός που έχει αγκαλιαστεί πλέον από όλους και δείχνει έτοιμος να ανοίξει τα φτερά του. Πρόκειται για μία ακόμα δράση εξωστρέφειας και ανάδειξης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της τοπικής γαστρονομίας αλλά και της μοναδικότητας των τοπικών προϊόντων..... (23/07/2018)

περισσότερα »

Συνάντηση της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου με την Υπ. Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα

  Με τη Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Λευκάδας συναντήθηκε η Υπ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ.Ρόδη Κράτσα. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σκιαδαρέσης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Μπουρδάρας, ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Λιβιτσάνος, ο  Οικονομικός Επόπτης κ. Σκληρός, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Αρματάς, και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων - Διαμερισμάτων Λευκάδας κ. Γαζής. Την κ. Κράτσα συνόδευαν ο Βου..... (23/11/2018)

περισσότερα »

Η Λευκάδα Μπροστά- Παρουσιάστηκε η πρόταση του Επιμελητηρίου για την τουριστική προβολή του νησιού

  Στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Λευκάδας, από πολίτες, επαγγελματίες και εκπροσώπους φορέων του νησιού, ο Πρόεδρος κ.Σωτήρης Σκιαδαρέσης παρουσίασε την πρώτη τολμηρή, σύγχρονη και ολοκληρωμένη πρόταση για την τουριστική προβολή της Λευκάδας. ‘’ Η πρόταση αυτή εκφράζει την αγωνία και την ανάγκη του νησιού μας, για να διεκδικήσει την είσοδό του στο χάρτη των τουριστικών προορισμών. Να σταματήσει να αποτελεί τον φτωχό συγγενή των άλλων νησιών του Ιονίου. Γιατί η Λευκάδα δεν είναι ..... (01/11/2018)

περισσότερα »

Δυναμικό παρών της Λευκάδας στην έκθεση Τουρισμού και Γαστρονομίας στο Ζάππειο

Η γαστρονομία και τα παραδοσιακά προϊόντα της Λευκάδας, μπορούν να αποτελέσουν μέρος του τουριστικού προϊόντους του νησιού μας, γεγονός που επιβεβαιώθηκε στην έκθεση Πολιτισμού-Τουρισμού-Γαστρονομίας, που διοργανώθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο από την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 21 Οκτωβρίου. Το Επιμελητήριο Λευκάδας, συνεχίζοντας τις δράσεις εξωστρέφειας και προβολής της του νησιού μας,  είχε το δικό του εκθεσιακό χώρο , δίνοντας την ευκαιρία σε επιχειρήσεις της Λευκάδας να παρουσιάσο..... (23/10/2018)

περισσότερα »

Επιχορήγηση εργοδοτών για νέες θέσεις εργασίας

Επιχορήγηση εργοδοτών για νέες θέσεις εργασίας (02/10/2018)

περισσότερα »

Δόθηκε παράταση έως και την Τρίτη 02-10-2018 και ώρα 23:59:59. Το Πληροφοριακό Σύστημα του ΓΕΜΗ δέχεται αιτήσεις καταχώρισης και κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου

Δόθηκε παράταση έως και την Τρίτη 02-10-2018 και ώρα 23:59:59. Το Πληροφοριακό Σύστημα του ΓΕΜΗ δέχεται αιτήσεις καταχώρισης και κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου (02/10/2018)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης: «Η ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων στα νησιά μας συνδέεται με την τουριστική ανάπτυξη»

Τις θέσεις του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών παρουσίασε ο κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα υδροπλάνα την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου. Ο κ. Σκιαδαρέσης έκανε ειδική αναφορά στις προοπτικές που υπάρχουν για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μέσα από την ανάπτυξη δρομολογίων των υδροπλάνων και ιδιαίτερα για την μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Λευκάδα για να μπει στο χάρτη των τουριστικών προορισμών...... (27/09/2018)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Λευκάδας ενημερώνει τα μέλη του για τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ)

Το Επιμελητήριο Λευκάδας ενημερώνει τα μέλη του για τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ) (25/09/2018)

περισσότερα »

Η Λευκάδα της δημιουργίας και της εξωστρέφειας έδωσε δυναμικό παρών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Η Λευκάδα της εξωστρέφειας και της δημιουργίας είναι εδώ. Έδωσε το δικό της δυναμικό παρών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης μέσα από το περίπτερο του Επιμελητηρίου Λευκάδας. Κεντρικός στρατηγικός στόχος της παρουσίας μας στη ΔΕΘ ήταν η προβολή και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων του νησιού μας, στο μεγαλύτερο οικονομικό και εκθεσιακό γεγονός της χρονιάς. (17/09/2018)

περισσότερα »

Επιμελητήριο Λευκάδας: «Δίκτυο συνεργασίας με τα παροικιακά σωματεία των Λευκαδίων της Αθήνας για την προβολή της Λευκάδας-Έρχεται μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου.’’

Διαδοχικές συναντήσεις με τα παροικιακά σωματεία Λευκαδίων της Αθήνας είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ.Σωτήρης Σκιαδαρέσης, στα γραφεία του φορέα. Συναντήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τον  Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Ευγηριωτών Λευκάδος «η ΑΡΈΤΟΥΣΑ» κ. Τρύφωνα Ζαχαρόπουλο, που εκπροσωπεί ένα σύλλογο με τον οποίο υπάρχει στενή συνεργασία τα τελευταία χρόνια. Ακολούθησε η συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Καρσάνων Λευκάδος -Αθήνας.  Στη συνάντηση παραβρέθη..... (28/08/2018)

περισσότερα »

Συνάντηση της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου με τον νέο Λιμενάρχη Λευκάδας στα γραφεία του φορέα μας

Την πρώτη συνάντηση γνωριμίας είχε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λευκάδας με το νέο Λιμενάρχη Υποπλοίαρχο Λ.Σ. κ. Ζώμπο Ιωάννη, την Πέμπτη 23 Αυγούστου στα γραφεία του φορέα μας. Στη συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά του Επιμελητηρίου ο Πρόεδρος κ. Σκιαδαρέσης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Μπουρδάρας, ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Λιβιτσάνος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γαζής και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Σκληρός. Από την πλευρά της Λιμενικής Αρχής ο νέος Λιμενάρχης κ. Ζώμπος Ιωάννης και ο Υπολιμενάρχης Ανθυ..... (27/08/2018)

περισσότερα »

O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης: "Στο Λιμάνι πρέπει να υπάρχουν κανόνες και τάξη-Χωροθέτηση εγκατάστασης για το πλοίο που συνδέει τη Λευκάδα με την Κέρκυρα και τους Παξούς.’’

''Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λευκάδας με την Κέρκυρα και τους Παξούς, δημιουργεί νέες προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης. Αυτό που πρέπει να αντιληφθούμε όμως είναι ότι η προσέγγιση και η αναχώρηση ενός πλοίου από το λιμάνι της Λευκάδας έχει κανόνες. Και ο πιο βασικός κανόνας είναι να γίνεται σε καθορισμένη και χωροθετημένη εγκατάσταση. Πριν από λίγες ημέρες, έκπληκτοι όλοι είδαν το συγκεκριμένο πλοίο να προσεγγίζει στο Κάστρο για να αποβιβάσει τους επιβάτες που είχαν προορισμό τη Λευκάδα. Κ..... (24/08/2018)

περισσότερα »

ΘΕΜΑ: "Παρέμβαση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σωτήρη Σκιαδαρέση για να αποκατασταθεί η εικόνα του λιμανιού στο Περιγιάλι’’

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ.Σωτήρης Σκιαδαρέσης ανέλαβε πρωτοβουλία για την αποκατάσταση της εικόνας του λιμανιού στο Περιγιάλι, το οποίο έχει μετατραπεί σε χώρο ανεξέλεγκτης στάθμευσης οχημάτων πάσης φύσεως, γεγονός που αλλοιώνει την εικόνα του και δημιουργεί μια γενικευμένη αίσθηση ανομίας. Με παρέμβασή του προς το Λιμενάρχη Λευκάδας, ο κ.Σκιαδαρέσης  ζητά την άμεση λήψη μέτρων από το Λιμεναρχείο για την απομάκρυνση των οχημάτων που έχουν μετατρέψει τη χερσαία ζώνη του λιμανι..... (23/08/2018)

περισσότερα »

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Την Τετάρτη 8/8/2018,  κλιμάκιο του Δ.Σ. του Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης & Γύρω Δήμων «Η Φανερωμένη», με επικεφαλής τον Πρόεδρό του κ. Γεωργάκη,  συναντήθηκε  με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέση στα γραφεία του φορέα. Με πρωτοβουλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου, από τον περσινό Απρίλιο ο φορέας έχει ξεκινήσει σειρά συναντήσεων με τους συλλόγους Λευκαδίων Αθήνας, συζητώντας κοινά θέματα.  Επίκεντρο της συνάντησης αποτέλεσε το πολύτιμο έργο, οι στόχοι και οι μέχρ..... (17/08/2018)

περισσότερα »

Παρουσίαση δράσεων ΕΠΑνΕΚ «Ψηφιακό Βήμα», «Ψηφιακό Άλμα» και «Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός» στο Επιμελητήριο Λευκάδας

Παρουσίαση δράσεων ΕΠΑνΕΚ «Ψηφιακό Βήμα», «Ψηφιακό Άλμα» και «Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός» στο Επιμελητήριο Λευκάδας (20/07/2018)

περισσότερα »

Ημερίδα για την παρουσίαση των τριών νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ

Ημερίδα για την παρουσίαση των τριών νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ (10/07/2018)

περισσότερα »

Ομιλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας στη Βουλή.

Σωτήρης Σκιαδαρέσης: " Η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου δεν μπορεί να είναι περιορισμένη και αποσπασματική αλλά καθολική"- Ομιλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας στη Βουλή.   Τις θέσεις των 19 Νησιωτικών Επιμελητηρίων με την ιδιότητα του Προέδρου του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. για το νομοσχέδιο για το μεταφορικό ισοδύναμο, ανέπτυξε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ.Σωτήρης Σκιαδαρ..... (29/06/2018)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Λευκάδας συμμετέχει , ως εταίρος, σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την κατάρτιση νέων επιχειρηματιών στην κατασκευή χειροτεχνημάτων

Το Επιμελητήριο Λευκάδας συνεχίζει τις δράσεις εξωστρέφειας, συνεχίζει να αξιοποιεί τις δυνατότητες που δίνουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Ιουνίου στην Ιταλία, η επίσημη συνάντηση για την έναρξη του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας στο οποίο συμμετέχει, ως εταίρος, και το Επιμελητήριο Λευκάδας. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το INTERREG VA Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020 «Αξονας 1- Καινοτομία και Ανταγωνιστικότητα»  και έχει ως στόχο την προώθ..... (21/06/2018)

περισσότερα »

Υλοποίηση σεμιναρίου επόπτη ασφαλείας κολυμβητικής δεξαμενής

  Το Επιμελητήριο Λευκάδας σε συνεργασία με το Πιστοποιημένο Κε.Δι.Βι.Μ. 2 «ΙΟΝΙΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ» υλοποίησε σεμινάριο για επόπτη ασφαλείας κολυμβητικής δεξαμενής στις 6/6/2018 και 7/6/2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λευκάδας  Για πολλοστή φορά ο φορέας υπογραμμίζει σε κάθε επιχείρηση που περιλαμβάνει κολυμβητική δεξαμενή ότι είναι υποχρεωτικό να διαθέτει Πιστοποιημένο Επόπτη Ασφαλείας Πισίνας,σύμφωνα με τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τις υγειονομικές διατάξεις του Υπουργείου..... (20/06/2018)

περισσότερα »

Υλοποίηση σεμιναρίου "Βασικές αρχές Barista"

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε από το Επιμελητήριο Λευκάδας σε συνεργασία με την εταιρεία  «Καφεεμπορική» επίσημο αντιπρόσωπο της Lavazza, το πρώτο σεμινάριο «Βασικές Αρχές εκπαίδευσης Barista» στις 8/6/2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λευκάδας  Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  μύησε τους εκπαιδευόμενους στον υπέροχο κόσμο του καφέ, αποκομίζοντας τόσο θεωρητικές γνώσεις όσο και πρακτική τεχνογνωσία για την παρασκευή των σωστών ροφημάτων καφέ αλλά και των αναγκών στην ..... (20/06/2018)

περισσότερα »

Καθαρίσαμε το λιμάνι της Βασιλικής. Επιμελητήριο, δύτες από το Nautilus Diving Club και ενεργοί πολίτες ένωσαν τις δυνάμεις τους και έστειλαν ένα μήνυμα ευαισθησίας και προσφοράς.

  Στη Λευκάδα αναπτύσσεται ένα κίνημα εθελοντισμού ενεργών πολιτών με ευαισθησίες, ανησυχίες και έμπρακτη διάθεση προσφοράς. Το Επιμελητήριο Λευκάδας, το Nautilus Diving Club και ενεργοί πολίτες  του νησιού ένωσαν τις δυνάμεις τους για να καθαρίσουν το βυθό του λιμανιού της Βασιλικής. Οι δύτες κατάφεραν να βγάλουν στην επιφάνεια, καθαρίζοντας τον πυθμένα του λιμανιού, δεκάδες αντικείμενα που αποτελούσαν εστίες ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Οι εθελοντές πολίτες συνέβαλαν ..... (19/06/2018)

περισσότερα »

Έφτασε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο Seabourn Odyssey για τη φετινή σεζόν

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου το κρουαζιερόπλοιο Seabourn Odyssey έδεσε αρόδου ανοιχτά του Νυδριού. Το Επιμελητήριο Λευκάδας και τη φετινή χρονιά με επανδρωμένο info kiosk παρέχει στους επιβάτες πληροφορίες και έντυπο διαφημιστικό υλικό...... (18/06/2018)

περισσότερα »

Υλοποίηση ενημερωτικής ημερίδας με θέμα: Ρύθμιση Χρεών Επιχειρήσεων & Ελευθέρων Επαγγελματιών

Το Επιμελητήριο Λευκάδας, στα πλαίσια των ενεργειών του για την σωστή ενημέρωση και πληροφόρηση των μελών του, πραγματοποίησε Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «Ρύθμιση Χρεών Επιχειρήσεων & Ελευθέρων Επαγγελματιών», την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 και ώρα 14:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λευκάδας. Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κο Φώτης Κουρμούσης. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Σκιαδαρέσης, αφού καλωσόρισε τον κεντρικό..... (14/06/2018)

περισσότερα »

‘’ Tην Κυριακή η Λευκάδα έδειξε το πιο όμορφο πρόσωπό της.’’

"Tην Κυριακή η Λευκάδα έδειξε το πιο όμορφο πρόσωπό της.’’ (05/06/2018)

περισσότερα »

Μαραθώνιος επαφών του Δ.Σ του Ε.Ο.Α.Ε.Ν με θεσμικούς φορείς το διήμερο 19-20/04

Μαραθώνιος επαφών του Δ.Σ του Ε.Ο.Α.Ε.Ν με θεσμικούς φορείς το διήμερο 19-20/04 (27/04/2018)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Λευκάδας επισκέφτηκε ο Ολλανδός ερευνητής κ. Jan Schortinghuis, στα πλαίσια της παραμονής του στη Λευκάδα

Το  Επιμελητήριο Λευκάδας επισκέφτηκε ο Ολλανδός ερευνητής κ. JanSchortinghuis, στα πλαίσια της παραμονής του στη Λευκάδα. O ερευνητής μελετά σε συνεργασία με Αρχαιολόγο καθηγητή Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ τον ιστορικό Όμηρο και την «Λευκάδα-Ομηρική Ιθάκη».  Αφορμή της συνάντησης λοιπόν, στάθηκε η λαμπρή τιμητική εκδήλωση που συνδιοργάνωσε τον περασμένο Νοέμβριο το Επιμελητήριο Λευκάδας με τον Σύλλογο για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον Νυδρίου Β. Νταίρπφελντ με τίτλο «Η Λευκάδα τιμά το..... (18/04/2018)

περισσότερα »

Συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας και Προέδρου του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν) με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

Συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας και Προέδρου του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν) με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας και νέος Πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης  Ελληνικών Νησιών  (Ε.Ο.Α.Ε.Ν),  κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης, επισκέφτηκε τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, τη Δευτέρα στο γραφείο του στην Κέρκυρα. Η επίσκεψη αυτή αποτελεί την αρχή ενός κύκλου επισκέψεων που θα πραγματοποιήσ..... (18/04/2018)

περισσότερα »

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗTΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗTΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Το Επιμελητήριο Λευκάδας επισκέφθηκαν χθες ο Περιφερειακός Διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας κ. Γρανίτσας,  καθώς και η διευθύντρια υποκαταστήματος  Εθνικής Τράπεζας Λευκάδας κα Πανέλου. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σκιαδαρέσης,  καλωσόρισε τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και ακολούθησε συζήτηση σχετικά με θέματα που άπτονται του επιχειρηματικού και του τραπεζικού χώρου, για την υφιστάμενη συνεργασία Επιμελητηρ..... (05/04/2018)

περισσότερα »

Επίσκεψη του Τομεάρχη Υγείας της Ν.Δ. Βασίλη Οικονόμου στο Επιμελητήριο Λευκάδας

Την Παρασκευή το  μεσημέρι ο Τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. Βασίλη Οικονόμου, επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Λευκάδας στα πλαίσια του κύκλου επισκέψεων και επαφών που έχει προγραμματίσει στα Ιόνια Νησιά. Τον κ. Οικονόμου υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Σκληρός, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γαζής, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Αρματάς, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Κατωπόδης και τα μέλη του Δ.Σ. του ..... (12/03/2018)

περισσότερα »

«Συνάντηση Επιμελητηρίου Λευκάδας με αντιπροσώπους επαγγελματιών φωτογράφων του νησιού μας»

«Συνάντηση Επιμελητηρίου Λευκάδας με αντιπροσώπους φωτογράφων  του νησιού  μας» Την Δευτέρα το πρωί  26/02/18, αντιπρόσωποι φωτογράφων του Νομού Λευκάδας συναντήθηκαν με τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Μπουρδάρα στα γραφεία του φορέα, στα πλαίσια της στάσης εργασίας που είχε δρομολογήσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων από τις 11.00 το πρωί. Συγκεκριμένα οι φωτογράφοι -μέλη μας αντιδρούν στις αλλαγές που επιχειρούνται στην έκδοση νέων ταυτοτήτων. Ενόψει της αλλαγής των ταυτοτήτων η Κυβέρνηση π..... (28/02/2018)

περισσότερα »

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 25/1/18

Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Λευκάδας υπενθυμίζει στα μέλη του φορέα και σε όποιον άλλον ενδιαφέρεται ότι έχει δημιουργηθεί από το 2012 στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας Τράπεζα Αίματος για την κάλυψη πιθανών αναγκών των μελών του Επιμελητηρίου. (24/01/2018)

περισσότερα »

Έπεσε η αυλαία του Lefkouχωριού του Επιμελητηρίου Λευκάδας

(22/01/2018)

περισσότερα »

Πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης η λαμπρή τιμητική εκδήλωση με θέμα «Η Λευκάδα τιμά τον ΒΙΛΧΕΛΜ ΝΤΑΙΡΠΦΕΛΝΤ, τον μεγάλο Γερμανό Αρχαιολόγο, τον μεγάλο Φιλέλληνα»

Με εξαιρετική επιτυχία και απήχηση σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 26 Νοεμβρίου 2017 στο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα, η λαμπρή εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Λευκάδας και ο  Σύλλογος για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον Νυδρίου Βίλχελμ Νταίρπφελντ, ως φόρο τιμής στον Αρχαιολόγο που συνέδεσε άρρηκτα το όνομα του με το νησί της Λευκάδας, Βίλχελμ Νταίρπφελντ. Η εκδήλωση η οποία είχε τεθεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Τουρισμ..... (01/12/2017)

περισσότερα »

Πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός του έργου του Επιμελητηρίου Λευκάδας για τη περίοδο 2012-2017

Με μεγάλη συμμετοχή επαγγελματιών και μελών του Επιμελητηρίου Λευκάδας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 ο Απολογισμός των πεπραγμένων της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Λευκάδας. Πρέπει να τονιστεί ότι η  παρουσίαση αφορούσε τον απολογισμό του έργου του Επιμελητηρίου για τη χρονική διάρκεια 2012-2017 και όχι τον οικονομικό απολογισμό των ετών. Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου καλεί όποιο μέλος της επιθυμεί να ενημερωθεί για τα οικονομικά στοιχεία του φορέα να απευθυνθεί στην υπηρεσία..... (27/11/2017)

περισσότερα »

Συνάντηση Φοιτητικού Συλλόγου του ΤΕΙ Λευκάδας με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λευκάδας

Tο πρωί της Τρίτης 31/10, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φοιτητικού Συλλόγου του ΤΕΙ Λευκάδας επισκέφτηκε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Σκιαδαρέση, στα γραφεία του φορέα. Μεταξύ άλλων, κατά τη συνάντηση,  oι φοιτητές εξέφρασαν τις ανησυχίες τους, εξέθεσαν τα ζητήματα που τους απασχολούν και ενημέρωσαν τον Πρόεδρο για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους κατά τη φοίτηση τους στη Λευκάδα. Τα προβλήματα αυτά εστιάζουν στο θέμα της σίτισης, στην εύρεση στ..... (02/11/2017)

περισσότερα »

Υπογράφηκε το Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ ΕΤΕΑΝ – ΕΟΑΕΝ, επισφραγίζοντας την πρωτοβουλία για στήριξη των νησιωτικών επιχειρήσεων

Μετά από την σημαντική επαφή στο Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουνίου με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Λευκάδας και του Προέδρου κ. Σκιαδαρέση, ως εκπρόσωπος του ΕΟΑΕΝ στην περιφέρεια μας,  ο φορέας ενημερώνει τα μέλη του ότι το Σάββατο 7 Οκτωβρίου στις Οινούσσες, υπεγράφη το Πρωτόκολλο συνεργασίας  μεταξύ του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) και του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ..... (17/10/2017)

περισσότερα »

Συνάντηση εμπλεκόμενων φορέων για ενημέρωση σχετικά με τις σύγχρονες ανταποδοτικές υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Λευκάδας

Την Τετάρτη 27/9/17 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λευκάδας συνάντηση εμπλεκόμενων φορέων με σκοπό την παρουσίαση των ανταποδοτικών υπηρεσιών που προσφέρει ο φορέας για την ενίσχυση της τουριστικής περιόδου της Λευκάδας για το 2018.   Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Λιβιτσάνος, ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Μπουρδάρας, ο Γενικός Γραμματέας κ. Σούνδιας, το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου κ. Άγριος, o..... (04/10/2017)

περισσότερα »

Υλοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για τα «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ» με εισηγητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κος Φώτης Κουρμούσης

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ» συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Λευκάδας και ο Σύλλογος Λογιστών-ΦοροτεχνικώνΛευκάδας, με ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κ.Φώτη Κουρμούση. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λευκάδας με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων, πολιτικών κομμάτων, λογιστών, δικηγόρων και απλών πολιτών δανειοληπτών-οφειλετών.   Την εκδήλωση χα..... (29/09/2017)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Λευκάδας συνεχίζει και δυναμώνει το επιτυχημένο «παρών» του στη Διεθνή Έκθεση Θεσ/κης

Με στόχο την προβολή και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και του νησιού μας γενικότερα, το Επιμελητήριο Λευκάδας συμμετείχε δυναμικά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που φέτος άνοιξε τις πύλες για 82η συνεχόμενη χρονιά και αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα σημαντικότερα εκθεσιακά γεγονότα. (20/09/2017)

περισσότερα »

Υλοποιήθηκε η ημερίδα για τα Πνευματικά Δικαιώματα στη Λευκάδα

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Ιουλίου το πρωί η ειδική ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Λευκάδας για τα Πνευματικά Δικαιώματα και την προστασία των επιχειρήσεων και επαγγελματιών σε συνεργασία με τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων «Αυτοδιαχείριση». (24/07/2017)

περισσότερα »

Συνάντηση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με Προέδρους Επιμελητηρίων Ιονίων Νήσων

Στη συνάντηση παρευρεθήκαν ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γαλιατσάτος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ζακύνθου κ. Γαργαλέας και ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Σιμάτης. (10/07/2017)

περισσότερα »

ΛΕΥΚΑΔΑ Η ΤΙΜΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΟ CULINARY SUMMER FESTIVAL 2017 ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ

Το Επιμελητήριο Λευκάδας συμμετείχε στη μεγάλη καλοκαιρινή-έκθεση ελληνοκυπριακών τροφίμων και ποτών CULINARY SUMMER FESTIVAL 2017 στο Μόναχο στις 23-25/06/17. Η εκδήλωση έλαβε χώρα σε έναν από τους ιδανικότερους χώρους διοργάνωσης ανοιχτών εκδηλώσεων στο κέντρο της πόλης, την πλατεία Wittelsbacherplatz. (03/07/2017)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Λευκάδας στο 16ο Εast Μed Yacht Show

Το Επιμελητήριο Λευκάδας παρευρέθηκε με περίπτερο στην εκδήλωση του 16ου Εast Μed Yacht Show στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά. Για πρώτη φορά φέτος υπήρξε τιμώμενος προορισμός της Ελλάδας και αυτός ήταν η Λευκάδα! (11/05/2017)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χθες το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητήριου έλαβε χώρα Συνέντευξη Τύπου για το προτεινόμενο από το Επιμελητήριο brand name της Λευκάδας, με παρουσία των περισσοτέρων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του νησιού.   Ο Πρόεδρος κ. Σκιαδαρέσης με τον Συνεργάτη Τουρισμού του Επιμελητηρίου κ. Μιχαηλίδη απάντησαν και έλυσαν όλες τις απορίες των δημοσιογράφων για την πρόταση του brand name που παρουσίασε το Επιμελητήριο Λευκάδας τις 11 Μαρτίου. Λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί συνάντηση των θεσμ..... (10/04/2017)

περισσότερα »

Το νέο προτεινόμενο και βραβευμένο Brand Λευκάδας

Το Επιμελητήριο Λευκάδας ολοκλήρωσε πρόσφατα ένα από τα πιο σημαντικά έργα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη και προβολή του τόπου μας – το νέο προτεινόμενο destinationbrand της Λευκάδας.     Μετά και την επίσημη παρουσίαση του έργου που πραγματοποιήθηκε στη Λευκάδα στις 11 Μαρτίου, το Επιμελητήριο Λευκάδας απέσπασε το αργυρό (silver) βραβείο στον ετήσιο θεσμό των TourismAwards 2017 στη τελετή απονομής που έγινε στις 21 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Αthenaeum Ιntercontinental, στην κατ..... (06/04/2017)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

..... (04/04/2017)

περισσότερα »

ΗΜΕΡΙΔΑ “ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ” – ΔΡΑΣΗ 1η ΛΕΥΚΑΔΑ 2017

Το Σάββατο 18/03/2017 διεξήχθη στο Επιμελητήριο Λευκάδας η 1η Δράση της Ημερίδας “Ενέργεια και Περιβάλλον”. Σκοπός της Ημερίδας ήταν η διάδοση γνώσεων σε νέες τεχνολογίες, η έρευνα στον τομέα της περιβαλλοντικής επιστήμης καθώς επίσης και η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.Την Ημερίδα διοργάνωσε και συντόνισε ο Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών  κ. Μακρίδης Σοφοκλής όπου στο χαιρετισμό του τόνισε την ανάγκη για “στροφή” προς τις νέες τεχνολογίες και τι..... (21/03/2017)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης, παρευρέθηκε την Κυριακή 12/3 το πρωί στην τελετή ονομασίας του περιβάλλοντος χώρου του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής στην κάτω Ηλιούπολη σε «Πλατεία Λευκαδίων», που οργάνωσε ο Δήμος Ηλιούπολης και ο Σύλλογος Λευκαδίων Ηλιούπολης και Γύρω Δήμων «Η Φανερωμένη». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μετά τη Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ.κ. Θεόφι..... (15/03/2017)

περισσότερα »

Παρουσίαση της πρότασης του Επιμελητηρίου για το νέο brand της Λευκάδας Σάββατο 11 Μαρτίου

To Επιμελητήριο Λευκάδας σας ενημερώνει ότι το Σάββατο 11 Μαρτίου και ώρα 18.00 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητηρίου Λευκάδας η παρουσίαση της πρότασης του Επιμελητηρίου για το νέο brand του νησιού. Πρόκειται για την πιο σημαντική και πιο καθοριστική ενέργεια για το τουριστικό μέλλον της Λευκάδας.  Η παρουσία όλων των φορέων, όλων των επιχειρηματιών  αλλά και κάθε κατοίκου της Λευκάδας είναι σημαντική. Για το Διοικητικό Συμβούλιο Ο Πρόεδρος Σωτήρης Σκιαδαρέσης..... (02/03/2017)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΜΕ Γ. Γ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 ο Πρόεδρος και Συντονιστής της Επιτροπής Τουρισμού όλων των Επιμελητηρίων της χώρας και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδος κ. Σκιαδαρέσης μαζί με το μέλος της Επιτροπής και Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ζακύνθου κ. Γαργαλέα, συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης κ. Τζιάλλα στο Υπουργείο Τουρισμού. Η συνάντηση αποσκοπούσε στο να συζητηθούν τα προβλήματα..... (28/02/2017)

περισσότερα »

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Επιμελητηριο Λευκάδας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του γιορτάζοντας τα 61 χρόνια από την ίδρυση του Μικρή αποδείχθηκε η αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λευκάδας το απόγευμα του Σαββάτου 4/2/17, όπου ο φορέας έκοψε την πίτα του γιορτάζοντας και τα 61 χρόνια από την ίδρυση του, κάνοντας συγχρόνως και έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε αλλά και μια παρουσίαση των όσων προγραμματίζονται για το 2017. Εκτός από τη διοίκηση του φορέα και επαγγελματίες του Νομού παρέσ..... (08/02/2017)

περισσότερα »

Συμμετοχή Επιμελητήριου Λευκάδας στην έκθεση Greece the wedding destination

Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό στα μέλη του ότι έλαβε μέρος με μεγάλη επιτυχία με δικό του περίπτερο στην έκθεση Greecetheweddingdestination στο πλαίσιο της BridalExpo. Η BridalExpo αποτελεί μια μοναδική έκθεση γάμου και βάφτισης που διοργανώνεται κάθε Ιανουάριο. Η έκθεση έλαβε χώρα τις 14-16 Ιανουαρίου 2017, στο ωραιότερο κτήριο της Αθήνας, το Ζάππειο Μέγαρο. Στόχος της συμμετοχής αυτής του φορέα είναι η προβολή της Λευκάδας ως κορυφαίο Ελληνικό προορισμό για τη διοργάνωση γάμων, ..... (19/01/2017)

περισσότερα »

Lefka Χριστούγεννα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Lefka Χριστούγεννα Το Επιμελητήριο Λευκάδας σας ενημερώνει ότι τα Lefka Χριστούγεννα είναι στη διάθεσή σας για να προσφέρουν σε σας και τα παιδιά σας μια διαφορετική και μοναδική πρόταση διασκέδασης, μένοντας πιστά στη μαγεία της δημοφιλέστερης περιόδου της χρονιάς! Η διοργάνωση των χριστουγεννιάτικών εκδηλώσεων στην Κεντρική αγορά της πόλης μας αποτελεί μια προσπάθεια του Επιμελητηρίου Λευκάδας που αποσκοπεί στο να «ζωντανέψει» η πόλη, να βοηθηθούν οι επαγγελματίες  και να ..... (15/12/2016)

περισσότερα »
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ενημερωτική Εκδήλωση Επιμελητηρίου Λευκάδας (29/11/2016)
Ενημερωτική Εκδήλωση Επιμελητηρίου Λευκάδας (16/11/2016)
Έναρξη Νέας Αεροπορικής Σύνδεσης Νάπολης και Μπάρι με το αεροδρόμιο του Ακτίου μέσω της εταιρείας lowcostVolote (21/10/2016)
Αργυρό Βραβείο - Tourism Awards 2015 (16/03/2015)


HΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ