ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Σε σειρά τηλεδιασκέψεων για την επανεκκίνηση της οικονομίας συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης
27/05/2020
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα  25/5/2020 το απόγευμα τηλεδιάσκεψη  με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, Προέδρους Επιμελητηρίων, παράγοντες του τουρισμού και παραγωγικών φορέων με στόχο την ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών για την επανεκκίνηση του τουρισμού, μετά τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η πανδημία.

Οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, ως παλμογράφοι της επιχειρηματικής κοινότητας,  είχαν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν και να θέσουν μετά και από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τον Τουρισμό, τα θέματα που απασχολούν το τουριστικό επιχειρείν σε πανελλαδικό επίπεδο.  και να καταθέσουν εξειδικευμένες  προτάσεις στον αρμόδιο Υπουργό. Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε αναλυτικά στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την επανεκκίνηση του τουρισμού και έδωσε απαντήσεις σε θέματα που του έθεσαν οι συμμετέχοντες.

Ο κ. Σκιαδαρέσης στην τοποθέτηση του, εκτός των άλλων,  έκανε αναφορά στον υπ’ αριθμ. Νόμο 4688-24 Μαίου 2020 του Υπουργείο Τουρισμού  - Ειδικές μορφές τουρισμού, διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη και άλλες διατάξεις και συγκεκριμένα  στο άρθρο 46- Ρυθμίσεις για κολυμβητικές δεξαμενές εντός τουριστικών καταλυμάτων, κατά το οποίο, στο προσωπικό που οφείλουν να απασχολούν τα τουριστικά καταλύματα, στα οποία λειτουργούν κολυμβητικές δεξαμενές, πρέπει να περιλαμβάνεται υποχρεωτικά και ένας τουλάχιστον απόφοιτος σχολής ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, εφοδιασμένος με βεβαίωση, σε ισχύ, επιτυχούς συμμετοχής στις εξετάσεις ναυαγοσώστη πισίνας ή άδεια ναυαγοσώστη από λιμενική αρχή. Ο κ. Σκιαδαρέσης εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του για ακόμη μια φορά για την εν λόγω νομοθετική διάταξη, δεδομένης της εκτίναξης του λειτουργικού κόστους για τους επαγγελματίες του τουρισμού, κατέθεσε τις προτάσεις του με επιχειρήματα και έλαβε την απάντηση από τον Υπουργό ότι θα συζητήσουν το ζήτημα εκ νέου.

eea_tilediaskepsi_theoharis_F26537.jpg

Ο κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης συμμετείχε, επίσης, σε δίωρη τηλεδιάσκεψη με τον Γενικό Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μπρατάκο, τον Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων ΝΔ Άκη Μπάφα, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Γεωργιάδη, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Δέμπα, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Γιαγιάκο για την αποτύπωση της κατάστασης με την επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας.

Η σύσκεψη έθεσε σε πρώτο πλάνο την επανεκκίνηση της αγοράς, τα προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί αλλά και γενικότερα θέματα που αφορούν στην ομαλή επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ