ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ανακοίνωση Εκλογικής Επιτροπής Επιμελητηρίου Λευκάδας
19/07/2023
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

images_F4400_F-776561514.jpg 

 

Ανακοίνωση Εκλογικής Επιτροπής Επιμελητηρίου Λευκάδας

Προς όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου

Αριθ. πρωτ. 1

                                                        Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Λευκάδας που συγκροτήθηκε με την υπ’ αριθμ. 54101/16-6-2023, απόφαση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, σύμφωνα με το άρθρο 2 ΠΔ 372/1992, κάνει γνωστό στα μέλη του ότι οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα διεξαχθούν την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023.

Τόπος Διεξαγωγής των εκλογών θα είναι το κατάστημα του Επιμελητηρίου Λευκάδας στην πόλη της Λευκάδας, Γολέμη 5-7. Οι ώρες ψηφοφορίας θα είναι 9:00 π.μ. έως 16:00 μ.μ..

Σύμφωνα με πρόταση-γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Λευκάδας προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων (κατόπιν του με αρ. πρωτ. 42149/8-05-2023 εγγράφου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων) η οποία λήφθηκε κατά την συνεδρίαση της 4ης Ιουλίου 2023, ο αριθμός των αντιπροσώπων κάθε τμήματος προς εκλογή είναι:

Τμήμα Εμπορίου          5                     

Τμήμα Μεταποίησης    2              

Τμήμα Υπηρεσιών        8

Τμήμα Τουριστικό        6

Ωστόσο αναμένουμε ακόμη την οριστικοποίηση του αριθμού των αντιπροσώπων κάθε τμήματος προς εκλογή κατόπιν Υπουργικής Απόφασης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων η οποία θα κοινοποιηθεί στο Επιμελητήριο Λευκάδας.

Δικαίωμα ψήφου (καταχώρηση στους εκλογικούς καταλόγους) έχουν όσοι τακτοποιήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους όπως ορίζεται από το Ν.4484/2017  μέχρι την 5η Οκτωβρίου 2023 και ώρα 3:00 μ.μ. ως εξής:

Τα Νομικά πρόσωπα, εφόσον έχουν καταβάλει , τα τέλη τήρησης μερίδας στο Γ.Ε.ΜΗ. (μέχρι και του έτους 2022), Τα Φυσικά πρόσωπα, εφόσον έχουν καταβάλει, τα τέλη τήρησης μερίδας Γ.Ε.ΜΗ. ή σε περίπτωση που δεν έχουν υποχρέωση εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ την ετήσια συνδρομή στο Επιμελητήριο (μέχρι και του έτους 2022) είτε,  με πληρωμή στο ταμείο του Επιμελητηρίου είτε με ηλεκτρονική πληρωμή με ημερομηνία εκτέλεσης έως και την ανωτέρω 5η Οκτωβρίου 2023 με την οποία να έχει πραγματοποιηθεί οριστικά η καταβολή-κατάθεση κάθε οφειλόμενου ποσού. Στην τελευταία περίπτωση οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ζητήσουν-εκδώσουν αντίγραφο του παραστατικού πληρωμής και να το αποστείλουν άμεσα στην εκλογική επιτροπή σε περίπτωση που λόγω τραπεζικών διαδικασιών καθυστερήσει η εμφάνιση της έγκαιρης εξόφλησης (πίστωσης του οφειλομένου ποσού) στα πληροφοριακά συστήματα. Επιπλέον οι εκλογείς πρέπει να έχουν συμπληρώσει ένα χρόνο από την εγγραφή τους στο Επιμελητήριο την 14 η Νοεμβρίου 2022 και να μην εμπίπτουν στα ασυμβίβαστα που αναφέρονται στην παρ. 3 του άρθρου 72 του Ν.4497/2017.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από το Μητρώο του Επιμελητηρίου για το Τμήμα κατάταξής τους και τις οικονομικές τους υποχρεώσεις στο τηλέφωνο: 2645022686 ( Υπεύθυνη Λάζαρη Πανωραία).

Το δικαίωμα ψήφου ασκείται προσωπικά και κανένας δεν μπορεί να έχει περισσότερες από μία ψήφο, όσες συμμετοχές σε επιχειρήσεις και αν έχει. Μπορεί όμως να ψηφίσει στην επιχείρηση του που θα επιλέξει ο ίδιος με δήλωση του.

Οι ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ, ΑΕ, Συνεταιρισμοί και τα λοιπά νομικά πρόσωπα που οι εκπρόσωποί τους δεν καταχωρούνται αυτεπάγγελτα στους εκλογικούς καταλόγους πρέπει να ορίσουν τους εκπροσώπους τους για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, προσκομίζοντας, επτά (7) τουλάχιστον ημερολογιακές ημέρες προ της ορισθείσης ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών, μέχρι 7 Νοεμβρίου 2023, εξουσιοδότηση υπογεγραμμένη αναλόγως, έντυπο της οποίας μπορούν να προμηθεύονται από το Επιμελητήριο.

Οι αιτήσεις υποψηφιότητας κατατίθενται κατά συνδυασμό, στο κατάστημα του Επιμελητηρίου από τον επικεφαλής αυτού, στο πρωτόκολλο της Εκλογικής Επιτροπής το αργότερο μέχρι την 13η Οκτωβρίου 2023  και κατά τις εργάσιμες ώρες, (8:00 π.μ. – 16:00 μ.μ.).

Στις αιτήσεις επισυνάπτεται γραμμάτιο είσπραξης από το Ταμείο του Επιμελητηρίου ποσού 50 € (ανά υποψήφιο) και συνοδεύεται επίσης από Υπεύθυνη Δήλωση (του Ν. 1599/86), ότι ο υποψήφιος πληροί τις προϋποθέσεις τις προϋποθέσεις της παρ. 4 του αρθρ.72 του Ν.4497/2017.

Οι υποψηφιότητες που για οποιοδήποτε λόγο κατατίθενται μετά την ανωτέρω ημερομηνία απορρίπτονται ως εκπρόθεσμες. 

Αναλυτική πρόσκληση για τις εκλογές θα δημοσιευθεί τουλάχιστον πενήντα (50) ημέρες πριν την ημερομηνία έναρξης των εκλογών.

 

Λευκάδα,  19  Ιουλίου   2023

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 

 

ΚΟΨΙΔΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ

 

Επισυνάπτεται η υπεύθυνη δήλωση

 


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
YPEFTHYNIDILOSI_F1921735990.docx

 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ