ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Τέλη κυκλοφορίας 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα
02/11/2023
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

teli_2023_F-2000131639.jpg

Αναρτήθηκαν στην εφαρμογή MyCar της ΑΑΔΕ τα νέα ειδοποιητήρια τελών κυκλοφορίας των οχημάτων για το 2024. 

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής τους είναι η τελευταία ημέρα του έτους (31 Δεκεμβρίου 2023). Ωστόσο, μην ξεχνάμε ότι πέρυσι, στα μέσα Δεκεμβρίου, δόθηκε δίμηνη παράταση από το Υπουργείο Οικονομικών για την εξόφλησή τους μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου 2023.

Οι τρόποι εύρεσης του σχετικού ειδοποιητηρίου είναι δύο. Ο ένας είναι μέσω της πλατφόρμας myCAR της ΑΑΔΕ, στην οποία υπάρχουν δύο επιλογές: Αφενός η εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας και αφετέρου η «Ψηφιακή Ακινησία/Κυκλοφορία», όπου οι ιδιοκτήτες/κάτοχοι επιβατικών και μοτοσικλετών μπορούν είτε να θέσουν τα οχήματά τους σε ακινησία είτε να άρουν την ψηφιακή ακινησία που έχουν ήδη καταχωρήσει.

Για την πραγματοποίηση κάποιας εκ των δύο ενεργειών, απαιτείται σύνδεση με τους κωδικούς Taxisnet.

Από την άλλη πλευρά, ο δεύτερος τρόπος για την απόκτηση του ειδοποιητηρίου είναι απευθείας μέσω της ΑΑΔΕ, χωρίς να χρειαστεί χρήση κωδικών. Σε αυτή την περίπτωση, ο ενδιαφερόμενος συμπληρώνει το ΑΦΜ του και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του και λαμβάνει το έντυπο πληρωμής. Δεν υπάρχει η δυνατότητα δήλωσης ή άρσης της ψηφιακής ακινησίας.


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ