ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Τίτλοι τέλους σε δηλώσεις ΦΠΑ – φόρου εισοδήματος
08/11/2023
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

fpa_F1329651996.jpg

Τίτλοι τέλους σε δηλώσεις ΦΠΑ – φόρου εισοδήματος

Προσυμπληρωμένες από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα είναι το αργότερο μέχρι τις αρχές του 2025 όλες οι δηλώσεις ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών.

Η προσυμπλήρωση θα γίνεται αυτόματα με βάση τα στοιχεία που θα έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα myDATA και οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν καμία δυνατότητα παρέμβασης και τροποποίησης των προσυμπληρωμένων δεδομένων. Δηλαδή τα προσυμπληρωμένα στοιχεία θα είναι «κλειδωμένα».

Σύμφωνα, ειδικότερα, με το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών που έχει συμφωνηθεί μεταξύ υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, από το επόμενο έτος η προσυμπλήρωση και το «κλείδωμα» των δεδομένων -που δεν θα επιτρέπει καμία παρέμβαση και τροποποίησή τους από τους φορολογούμενους- θα ισχύσει για όλες τις δηλώσεις ΦΠΑ, ενώ από το 2025 θα επεκταθεί και στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Με την ολοκλήρωση αυτών των αυτοματισμών, θα είναι αδύνατο για τους φορολογούμενους να δηλώνουν ποσά ακαθαρίστων εσόδων λιγότερα και ποσά εκπιπτόμενων δαπανών περισσότερα από αυτά που προκύπτουν με βάση τα δεδομένα της πλατφόρμας myDATA.


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ