ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επίδομα ρεύματος: Πότε κάνουμε αίτηση
10/01/2024
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

reuma_F-1488447055.jpg 

Επίδομα ρεύματος: Πότε κάνουμε αίτηση

Στο ΦΕΚ 7253/Β/21.12.2023 δημοσιεύτηκε η Απόφαση Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΓρΥφΠΕΝ/135405/1603 των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας με τίτλο «Χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στον ηλεκτρισμό για τη χειμερινή περίοδο 2023-2024 από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης και καθορισμός του ύψους, των δικαιούχων, των προϋποθέσεων και της διαδικασίας χορήγησης αυτού.»

Από Παρασκευή 22/12 και μέχρι τις 19 Ιανουαρίου οι δικαιούχοι της έκτακτης ενίσχυσης για θέρμανση με ρεύμα, μετά και τη δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Το ύψος της ενίσχυσης θα κυμαίνεται από 45 ευρώ έως 480 ευρώ το τρίμηνο, ανάλογα με τη σύνθεση της οικογένειας, την περιοχή όπου βρίσκεται το νοικοκυριό (συντελεστής βαθμοημέρας, κ.α.). Η ενίσχυση θα καλύψει καταναλώσεις από την 1η Ιανουαρίου έως και 31 Μαρτίου 2024. Όσοι επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν το κλιματιστικό, την αντλία θερμότητας ή θερμαντικό σώμα για να ζεσταθούν, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για να λάβουν το επίδομα θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, τα οποία είναι ίδια με το επίδομα θέρμανσης για τα υπόλοιπα καύσιμα όπως πχ. το πετρέλαιο θέρμανσης.

Πρέπει να επισημανθεί πως από το επίδομα ρεύματος για θέρμανση εξαιρούνται όσοι/όσες λαμβάνουν το επίδομα θέρμανσης για πετρέλαιο, φυσικό αέριο και άλλες μορφές θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο 2023-2024. Επιπρόσθετα, εξαιρούνται όσοι/όσες ανήκουν στα Κοινωνικά Τιμολόγια, οι οποίοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν επιδότηση μέσω των λογαριασμών ρεύματος. Οι αιτήσεις γίνονται μέσω της πλατφόρμας «myΘέρμανση» της ΑΑΔΕ, στην οποία θα υποβάλλονται αιτήσεις για ένταξη στο Μητρώο της έκτακτης ενίσχυσης.

Επισημαίνεται ότι κάθε νοικοκυριό μπορεί να υποβάλει μία αίτηση, καταχωρώντας τον αριθμό παροχής της κύριας κατοικίας του.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο σύνδεσμο https://www.et.gr/api/DownloadFeksApi/?fek_pdf=20230207253

 


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ