ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Συνάντηση του Προέδρου κ Σκιαδαρέση με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δ. Καιρίδη
21/02/2024
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

foto_F250531979.jpg

Συνάντηση είχε την Τετάρτη 21/2 ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σ. Σκιαδαρέσης με τον Υπουργό μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δ. Καιρίδη. Σε φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα των εργαζομένων τρίτων χωρών στο τουριστικό κλάδο.

Ο κ. Σκιαδαρέσης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχει ξεκινήσει το Επιμελητήριο για την προσέλκυση εργαζομένων από τρίτες χώρες αλλά και από την υπόλοιπη Ευρώπη προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις που υπάρχουν στο τουριστικό κλάδο τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα ζήτησε από τον Υπουργό την απλοποίηση των διαδικασιών εύρεσης εργαζομένων  από τρίτες χώρες καθώς με την ισχύουσα νομοθεσία ο ελάχιστός χρόνος της διαδικασίας πρόσληψης στην καλύτερη περίπτωση κυμαίνεται στους δύο με τρείς μήνες.

Επίσης θα πρέπει να τροποποιηθεί η δέσμευση για πρόσληψη εργαζομένου αποκλειστικά και μόνο για τη κύρια δραστηριότητα της επιχείρησης. Για παράδειγμα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο ένα ξενοδοχείο που έχει κύρια δραστηριότητα τη διαμονή δε μπορεί να προσλάβει  μάγειρα, λαντζέρη,  μπάρμαν  από τρίτη χώρα γατί ο κύριος ΚΑΔ είναι υπηρεσίες διαμονής και όχι εστίασης. 

Οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα πρέπει να είναι πιο ευέλικτοι και να μην βάζουν εμπόδια στις επιχειρήσεις   ώστε να αποφεύγονται χρονικές καθυστερήσεις στις διαδικασίες που απαιτούνται από πλευράς επιχειρήσεων.

Οι εργαζόμενοι τρίτων χωρών που θα προσλαμβάνονται στη τουριστική βιομηχανία θα πρέπει να εκπαιδεύονται κατάλληλα ώστε να μην υποβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες.

Ακόμη αναφέρθηκε στην ανάγκη η λίστα με τις ειδικότητες των εργαζομένων τρίτων χωρών που απαιτούνται να καταρτίζονται από τη Περιφέρεια σε ετήσια βάση και όχι κάθε δύο χρόνια. Τέλος, συζητήθηκε το ενδεχόμενο υπογραφής διακρατικών συμφωνιών με Τρίτες χώρες για την απλοποίηση των διαδικασιών προσέλκυσης εργαζομένων.

 

                                                                                               

Για το  Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σ. Σωτήριος

 

 

 


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ